تبدیل وضعیت در شرکت نفت فلات قاره ایران تشریح شد:

سهم 86 درصدی کارکنان سکوها و مناطق عملیاتی از ایثارگری

مشعل      با آغاز فعالیت دولت سیزدهم، فرآیند تبدیل وضعیت ایثارگران مشمولین بند «د» تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و همچنین بند «و» تبصره ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه کشور که در دوره های قبل مسکوت مانده بود، شکل جدی به خود گرفت و به دستور وزیر نفت و پیگیری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، این فرآیند به طور رسمی در سطح چهار شرکت اصلی وزارت نفت و شرکت های تابعه آنها از جمله شرکت نفت فلات قاره عملیاتی شد. این شرکت یکی از بزرگ ترین شرکت های تولیدکننده نفت و گاز دریایی جهان است که وظیفه استخراج و بهره برداری از میدان های نفتی و گازی کشور در طول بیش از 1200 کیلومتر از گستره آب های نیلگون خلیج فارس (به استثنای پارس جنوبی و شمالی) و همچنین دریای عمان را با بيش از نیم قرن تجربه به عهده دارد. با توجه به گستردگی فعالیت شرکت نفت فلات قاره در 6 منطقه عملیاتی بهرگان، خارگ، سیری، لاوان، کیش و قشم  کارکنان مشمول آن در تبدیل بند «د» تبصره ۲۰ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و همچنین بند «و» تبصره ۲۰ قانون برنامه پنجم توسعه کشور ایثارگری، قابل توجه است و بهرام نریمانیان، رئیس روابط کار، مددکاری و امور ایثارگران شرکت نفت قاره ایران آن را بیش از 800 نفر اعلام می کند. او در گفت وگو با هفته نامه «مشعل» به تشریح فرآیند تبدیل وضعیت ایثارگران در این شرکت پرداخته است که مشروح آن در ادامه می آید:

 آمار قابل توجهی از تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت منتشر شد، چه سهمی از آن به شرکت نفت فلات قاره ایران اختصاص دارد؟

شرکت نفت فلات قاره ایران همچون دیگر بخش های صنعت نفت براساس بخشنامه های معاونت منابع انسانی در مسیر اجرای بندهای قانونی مرتبط با تبدیل وضعیت ایثارگران حرکت کرد و همان طور که اشاره کردید، سهم قابل توجه حدود 847 نفر از کارکنان قراردادی و همچنین ارکان ثالث این شرکت مشمول تبدیل وضعیت بند «و» قانون برنامه پنجم توسعه کشور و بند «د» برنامه ششم شده اند.

   برای این اقدام چه فعالیت هایی تاکنون انجام شده است؟

به طور کلی اطلاع رسانی از طریق سایت داخلی شرکت نفت فلات قاره ایران و پیامک(S.M.S) و تابلوهای اعلانات در سطح ستاد و مناطق عملیاتی و دفاتر نمایندگی انجام شد و خوشبختانه به جامعه آماری مناسبی دست یافته و دیگر مراحل را پشت سر گذاشته ایم.

  آیا آماری درباره پراکندگی پوشش مشمولین بند «و» وجود دارد؟

فرآیند تبدیل وضعیت کارکنان قرارداد مدت موقت و مدت معین ایثارگر که در زمان برنامه پنجم توسعه دارای قرارداد مستقیم با این وزارتخانه بوده اند، با قید فوریت در برنامه اقدام قرار گرفت و پس از جمع آوری اطلاعات، صحت سنجی و استعلام مدارک ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران و دیگر مراجع ذی صلاح و بعد از آن اختصاص سمت سازمانی مناسب، تبدیل وضعیت این دسته از افراد تکمیل شد، یا در مراحل پایانی است. درباره افراد باقی مانده نیز مراحل در حال انجام است. باید اعلام کنم که در بخش همکاران قرارداد مدت موقت مشمول بند «و»، از مجموع 274 فقره درخواست تبدیل وضعیت ایثارگران ثبت شده که  تعداد 230 نفر مورد تأیید ایثارگران این شرکت قرار گرفته و  153 نفر تبدیل وضعیت شده اند و مابقی در حال مراحل تشریفات استخدام هستند.  در این آمار مدرک تحصیلی همکاران قرارداد مدت موقت مشمول بند «و» بیش از 51 درصد زیردیپلم، دیپلم و فوق دیپلم و بیش از 48 درصد لیسانس، فوق لیسانس و دکترا را شامل می شوند.

  کارکنان قرارداد مدت موقت در چه میانگین سنی قرار دارند؟

درصد فراوانی بازه سنی همکاران قرارداد مدت موقت مشتمل بر 9.22 درصد در بازه سنی 25-35 سال، بیش از 78 درصد در رده های سنی 36-45 سال، حدود 13 درصد 46 تا 55 سال  است. افزون بر این آمار باید اشاره کنم که واحد آموزش شرکت نفت فلات قاره ایران تاکنون موفق به برگزاری 10 دوره آموزش بدو استخدام جهت 141 نفر از مشمولین بند «و»  شده است.

  به جامعه آماری مشمولان بند «د» بپردازیم، فرآیند جذب این دسته از کارکنان در چه مرحله ای قرار دارد؟

از مجموع 743 پرونده درخواست تبدیل وضعیت، 694 پرونده مورد تأیید امور ایثارگران قرار گرفته و بقیه مراحل استخدام نیازمند تایید گزینش، طب صنعتی و قرارداد آنها (به لحاظ بیمه، مستمر/غیرمستمر، پروژه ای  و...) است. در بخش تبدیل وضعیت ایثارگران درصد فراوانی مدرک تحصیلی کارکنان پیمانکار مشمول بند «د» بیش از 67 درصد زیردیپلم، دیپلم و فوق دیپلم، نزدیک به 33 درصد لیسانس و فوق لیسانس و دکترا هستند. همچنین درصد فراوانی بازه سنی این دسته از کارکنان نزدیک به 55 درصد در بازه سنی 25- 35 سال، بیش از 25 درصد در رده سنی 36-45 سال، 14 درصد 46-55 سال و 6 درصد در بازه سنی 56-65 سال قرار دارند.

  با توجه به اینکه مناطق عملیاتی شرکت نفت فلات قاره ایران در گستره دریا در بهرگان، خارگ، قشم، سیری، لاوان و کیش پراکنده است، چه تعداد از مشمولان را کارکنان عملیاتی سکوها شامل می شوند؟

بیش از 86 درصد از مشمولان تبدیل وضعیت بند «و» و بند «د» در مناطق عملیاتی و سکوهای دریایی مشغول فعالیت هستند.

  چه چشم اندازی را برای اتمام کامل فرایند تبدیل وضعیت ایثارگری می بینید؟

با توجه اهتمام شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت فلات قاره ایران برای  نهایی کردن تبدیل وضعیت ایثارگران این امر انجام شد؛ البته این اقدام با توجه به دریافت استعلام های مورد نیاز از مراکز ذی صلاح، انجام گزینش و همچنین طب صنعتی زمان بر است.  انجام برخی از این فعالیت ها به صورت شاخه درختی انجام می شود، یعنی تبادل اطلاعات از مناطق عملیاتی جمع آوری و در ستاد از سوی واحدهای مختلف بررسی، تایید و بازبینی  می شود. برخی دیگر به صورت زنجیره ای هر واحد را به واحد دیگر مرتبط می سازد که به دستور آقای خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران مبنی بر تسریع در انجام فعالیت های استخدام عزیزان ایثارگر و خانواده آنان، هر یک از واحدها اقدام به فعالیت های خاص خود به صورت موازی کرده اند که خوشبختانه شاهد افزایش سرعت انجام این کار بوده ایم.

 من به نوبه خودم از مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و همچنین پیگیری های مدیرعامل و مدیر منابع انسانی شرکت نفت فلات قاره ایران که با برگزاری نشست های منظم و متعدد و انجام پیگیری ها در جهت برداشتن موانع موجود تشکر می کنم که توانستند در ابتدای آذرماه 1401 شروع استخدام با تخصیص شماره های پرسنلی را رقم بزنند. البته هنوز مشکلات محدودی در خصوص سمت های تخصیص یافته وجود دارد که در دست بررسی است. همچنین از تمام واحدها، مسؤولان و همکارانی که در این زمینه همراه ما بودند و این مسیر را هموار و میسر کرده اند، تشکر و قدردانی می کنم و امیدوارم شاهد تبدیل وضعیت استخدامی تمام همکاران خدوم و ایثارگر در آینده نزدیک در سطح وزارت نفت باشیم.