وزارت نفت در صدر تولید کالاهای راهبردی و دانش بنیان کشور
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری از وزیر نفت قدردانی کرد
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهوری، بابت کسب رتبه نخست در دوره سوم اجرای برنامه «تولید بار اول اقلام راهبردی» از وزیر نفت قدردانی کرد.
متن پیام روح الله دهقانی فیروزآبادی به شرح زیر است:
«تأمین تجهیزات و فناوری های کلیدی موردنیاز صنایع کشور با تکیه بر توان شرکت های دانش بنیان، یکی از راهبردهای اصلی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، مقابله با تحریم های ظالمانه غرب، رفع وابستگی و حفظ عزت و استقلال کشور است که در این راستا اقدام های ارزشمندی در آن وزارتخانه صورت گرفته است.
به این وسیله از همکاری ارزنده جنابعالی، مدیران و کارکنان محترم آن وزارتخانه با این معاونت در راستای بهره برداری موثر از برنامه «تولید بار اول اقلام راهبردی» و کسب رتبه اول در دوره سوم اجرای این برنامه تشکر و قدردانی می شود.
امید است این همکاری با تدبیر جنابعالی تا تحقق کامل فرمایشات رهبر معظم انقلاب در سال «تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین» استمرار یابد.»
سخنگوی دولت:
درآمدهای حاصل از فروش نفت در مقایسه با ابتدای دولت سیزدهم ۲.۵ برابر شده است
سخنگوی دولت گفت: با برقراری دیپلماسی متوازن، درآمدهای حاصل از فروش نفت در مقایسه با ابتدای دولت، حدود ۲.۵ برابر شده است.
به گزارش شانا و به نقل از ایرنا، علی بهادری جهرمی در جمع فرماندهان، مدیران و کارکنان ستادی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علت عقب ماندگی در دهه ۹۰ را نگاه به خارج و بی اعتمادی به توانمندی های داخلی دانست و اظهار کرد: جهش ما در طول ۴۴ سال، همیشه متوازن نبوده و گاهی اوقات بالا و پایین هایی داشته ایم؛ اما در مجموع مسیر کشور رو به رشد بوده است.
وی افزود: در طول یک سال و سه ماه اخیر و با شروع به کار دولت سیزدهم، مسیر کشور مجدد رو به رشد شده؛ زیرا دوباره به توان داخلی تکیه کرده ایم. برای نمونه از ابتدای آغاز به کار دولت جدید، حدود ۲ هزار کارخانه تعطیل و نیمه تعطیل در سطح کشور احیا شده است.
سخنگوی دولت با اشاره به در اولویت بودن ارتباط با همسایگان در سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: با دیپلماسی همسایگی، حجم تجارت خارجی ما بشدت افزایش یافت و برخی از گره ها باز شد، با برقراری دیپلماسی متوازن، درآمدهای حاصل از فروش نفت ما در مقایسه با ابتدای دولت، حدود ۲.۵ برابر شده و این در حالی است که دشمنان وعده تحریم فلج کننده ایران را می دادند.
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد:
رشد قابل ملاحظه در فروش نفت/ وضع مطلوب منابع ارزی
رئیس کل بانک مرکزی، وضع منابع ارزی کشور را مطلوب دانست و گفت: فروش های نفتی در آبان امسال نسبت به مهرماه، رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
علی صالح آبادی در حاشیه نشست هیأت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از اولویت های جدی و کاری بانک مرکزی در راستای کنترل تورم، کنترل رشد نقدینگی است و این جزو سیاست های مهم بانک مرکزی به شمار می رود. وضع منابع ارزی رو به بهبود است و کنترل نقدینگی با هدف کنترل تورم از اولویت ها و سیاست های جدی بانک مرکزی محسوب می شود. وی افزود: در این خصوص، رشد ترازنامه بانک ها کنترل می شود و در محدوده ای که شورای پول و اعتبار تعیین کرده که رشد ترازنامه بانک ها در آن محدوده باشد، باید اتفاق بیفتد. برای هر بانک ارقام مشخص شده و بحمدالله بانک ها در این مسیر حرکت می کنند که رشد نقدینگی در زمینه ای که بانک مرکزی مشخص کرده، انجام شود. رئیس کل بانک مرکزی، یکی از راهکارهای کنترل رشد نقدینگی در این شرایط را تأمین مالی غیرتورمی تولید خواند و تصریح کرد: باید از ابزارهای جایگزین برای تأمین مالی تولید استفاده کنیم. یکی از این ابزارها انتشار اوراق است. حجم انتشار اوراق گاه از ۴۵ هزار میلیارد تومان عبور می کند که تلاش داریم این اوراق در زنجیره تأمین جابه جا شود. در این صورت، این اوراق کمتر به بازار سرمایه ارائه می شوند و تأمین مالی غیرتورمی محقق می شود. صالح آبادی گفت: ایجاد سه نوع صندوق را در هیأت عامل بانک مرکزی تصویب کردیم که بانک ها یکی از انواع این صندوق ها را در اختیار داشته باشند. صندوق سرمایه گذاری، مختص اوراق دولتی است که بانک ها می توانند این صندوق ها را ایجاد کنند؛ البته ضوابط آن قبلاً تصویب شده بود و الان باید سرعت بگیرد. وی تأکید کرد: خوشبختانه وضع منابع ارزی ما هم رو به بهبود است و در آبان نسبت به مهر، فروش هایی که در حوزه های نفتی مان داشتیم، رشد بسیار خوب و قابل ملاحظه ای داشت، از این رو حجم عرضه های ما در بازار نیما نسبت به گذشته به ارزهای مختلفی که مورد نیاز بازار است، گسترش یافته و پیش بینی می کنیم همچنان وضع مطلوبی را در تأمین منابع ارزی در ماه های آینده داشته باشیم.
در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بررسی شد
روند اجرای تکالیف قانونی دستگاه های اجرایی در سوخت رسانی به کشتی ها
روند اجرای تکالیف قانونی دستگاه های اجرایی در سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) در نشست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بررسی شد. فریدون حسنوند،رئیس کمیسیون انرژی مجلس در تشریح نشست روز 14 آذر این کمیسیون به بررسی روند اجرای تکالیف قانونی دستگاه های اجرایی در سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) اشاره کرد و گفت: این موضوع با حضور نمایندگانی از وزارت نفت، دستگاه های ناظر، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و انجمن بانکرینگ مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وی افزود: براساس بررسی های انجام شده باید در برنامه توسعه بعدی به تفکیک وظایف دستگاه های مرتبط مانند وزارتخانه های نفت، راه و شهرسازی، اقتصاد، سایر دستگاه های نظارتی، انجمن بانکرینگ و دستگاه های خصوصی را مشخص و در پایان هر سال از برنامه توسعه با یک اندازه گیری، کم و کاست و میزان پیشرفت و دلایل آن را ارزیابی کنیم.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: همچنین مقرر شد به تفکیک، بحث مجوزها، مشوق ها، تنبیهات و مجازات ها در خصوص سوخت رسانی به کشتی ها را در بودجه سال ۱۴۰۲ و برنامه توسعه هفتم کاملاً مشخص کنیم.
تحریم روسیه قیمت نفت را افزایش داد
قیمت های نفت در پی اجرای تحریم ها علیه صادرات محموله های دریایی نفت خام روسیه افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اجرای تحریم ها علیه محموله های دریایی نفت خام روسیه و در نتیجه پایین آمدن نگرانی ها درباره مازاد عرضه نفت به بازار، همچنین کاهش محدودیت های مربوط به ویروس کرونا در چین و به دنبال آن بهبود چشم انداز تقاضا، سبب شد قیمت های نفت روز سه شنبه (۱۵ آذر) افزایش یابد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز سه شنبه تا ساعت ۷ و ۳۳ دقیقه به وقت گرینویچ با ۸۵ سنت افزایش به ۸۳ دلار و ۵۳ سنت به ازای هر بشکه رسید.
نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) نیز با ۶۸ سنت افزایش با قیمت ۷۷ دلار و ۶۲ سنت به ازای هر بشکه معامله شد. انتشار داده های بخش خدمات آمریکا و افزایش نگرانی ها درباره تداوم سیاست انقباضی بانک مرکزی این کشور سبب شد، قیمت معامله های آتی نفت در روز دوشنبه (۱۴ آذر) بیشترین کاهش روزانه را در دو هفته اخیر تجربه کند.
بر اساس این گزارش، گروهی متشکل از هفت کشور ثروتمند جهان موسوم به گروه (7)، سقف قیمتی ۶۰ دلار را برای هر بشکه نفت خام روسیه تعیین کرد تا توان مالی این کشور را برای تأمین بودجه تنش های مسکو و کی یف محدود کند؛ اما روسیه اعلام کرده است که حتی اگر مجبور به کاهش تولید شود، از این اقدام پیروی نمی کند. سقف قیمتی که قرار است از سوی کشورهای عضو گروه (7)، اتحادیه اروپا و استرالیا اعمال شود، افزون بر تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت خام دریابرد روسیه و اقدام های مشابه آمریکا، کانادا، ژاپن و بریتانیا علیه این کشور خواهد بود. افزون بر این، در چین شهرهای بیشتری محدودیت های مربوط به بیماری کرونا را کاهش می دهند که این اقدام سبب افزایش خوش بینی ها درباره رشد تقاضا در بزرگترین واردکننده نفت جهان شده است. اقدام های سختگیرانه چین در سال جاری میلادی به منظور مهار شیوع ویروس کرونا کسب وکارها و صنایع این کشور، یعنی دومین اقتصاد بزرگ جهان را تحت تأثیر قرار داده است.
داده های بازار نفت
مبنای تصمیم های اوپک پلاس است
وزیر نفت کویت اظهار کرد: تصمیم های ائتلاف اوپک پلاس بر اساس داده های بازار نفت و با هدف تضمین ثبات گرفته می شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز و به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، وزارت نفت کویت پس از تصمیم نشست وزارتی روز یکشنبه تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) مبنی بر حفظ سیاست موجود در بیانیه ای اعلام کرد: تصمیم های اوپک پلاس بر اساس داده های بازار نفت است و ثبات بازار را تضمین می کند.
بدر الملا، وزیر نفت کویت نیز گفت: تأثیر روند کُند اقتصاد جهانی، تورم فزاینده و نرخ بهره بالا بر تقاضای نفت، دلیلی برای احتیاط مستمر است.