رئیس جمهوری:
وزارت نفت برای مصرف بهینه انرژی باید راهکارهایی مناسب در نظر بگیرد
رئیس جمهوری با توجه به فرارسیدن فصل سرما در کشور و افزایش مصرف انرژی، وزارت نفت را مکلف کرد برای بهینه شدن مصرف انرژی، راهکارهای مناسب اتخاذ کند.
سیدابراهیم رئیسی در نشست هیأت دولت با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت، درباره آمارهای افزایش تولید در بخش های مختلف، این افزایش را حاصل بهبود عملکرد در عرصه های متعدد اقتصادی دانست و اظهار کرد: رسانه ها با بازتاب و تبیین صحیح این موفقیت ها، می توانند امید و اعتماد عمومی جامعه را ارتقا دهند.
وی با اشاره به ایجاد هیأت مولدسازی اموال راکد و مازاد دستگاه ها در وزارت امور اقتصادی و دارایی افزود: مولدسازی اموال مازاد و راکد دستگاه ها می تواند با رفع محدودیت های تأمین مالی، تحرکی جدی در اقتصاد کشور به وجود آورد و دولت با تشکیل این هیأت و نظارت دقیق بر عملکرد آن تلاش خواهد کرد.
رئیس جمهوری بر اهمیت استفاده از فرصت باقیمانده از سال ۱۴۰۱ برای ارتقای کیفی و کمّی فعالیت های دانش بنیان در کشور تأکید و تصریح کرد: اگرچه افزایش تعداد و تنوع واحدهای دانش بنیان در کشور مهم است، نباید اجازه داد ارتقای کیفی عملکرد مجموعه های دانش بنیان قربانی افزایش کمی این واحدها شود. رئیسی در این نشست، با توجه به فرارسیدن فصل سرما در کشور و افزایش مصرف انرژی، وزارت نفت را مکلف کرد برای بهینه شدن مصرف انرژی، راهکارهای مناسب اتخاذ کند.
با ابلاغ معاون اول رئیس جمهوری
فروش نفت به اشخاص مورد تأیید دستگاه ها عملیاتی شد
هیأت وزیران آیین نامه اجرایی جزء (۱) بند (ز) تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ را که مربوط به فروش نفت از سوی اشخاص مورد تأیید دستگاه های اجرایی می شود، ابلاغ کرد. هیأت دولت با آیین نامه اجرایی جزء (۱) بند (ز) تبصره ۱۹ ماده واحده قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور موافقت کرد و مصوبه مذکور در تاریخ ۱۸ آبان در نامه ای از سوی معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد. در بند (ز) و جزء (۱) این بند آمده است: به منظور اجرای تکالیف این قانون و در صورت درخواست دستگاه های اجرایی دارای اعتبار از محل مصارف عمومی دولت، صندوق های بازنشستگی کشوری، لشکری و تأمین اجتماعی، همچنین در اجرای ماده (۹۰) قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، به دولت اجازه داده می شود از طریق شرکت ملی نفت ایران، نسبت به فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی به اشخاص معرفی شده از سوی دستگاه های اجرایی پس از تأیید آنها از طریق وزارت نفت و بر اساس قیمت روز صادراتی شرکت ملی نفت ایران و در سقف منابع بند (ب) تبصره (۱) این قانون اقدام کند.
مدیر امور اکتشاف شرکت ملی نفت ایران:
گستره فعالیت های اکتشافی به خارج از مرزهای ایران می رود
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران از توسعه فعالیت های وزارت نفت در بخش برون مرزی با محوریت فعالیت های اکتشافی و تأمین تجهیزات خبر داد. مهدی فکور در نشست با سازندگان داخلی به منظور بررسی فرصت های تازه کسب و کار، ضمن تأکید بر نقش سازندگان داخلی درتوسعه صنعت نفت گفت: بی شک صنعت نفت در نبود سازندگان داخلی نمی توانست به جایگاه کنونی دست یابد و بخشی از حیات خود را مرهون سازندگان داخلی است. وی با بیان اینکه سازندگان داخلی اکنون کالایی رامی سازند که درخارج ازکشور به آن نیاز است، توضیح داد: متأسفانه درحوزه ساخت داخل مسائلی وجود دارد از جمله آنکه سازندگان داخلی در خارج ازکشورشناخته شده نیستند و گاهی فرایند ساخت طولانی می شود و این برتری سازندگان بیرون از کشور را رقم می زند.
نقشه راه وزارت نفت ورود به بازار بین المللی تجهیزات است
مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران گفت: وزارت نفت تصمیم دارد مرزهای اکتشاف را از جمهوری اسلامی بیرون ببرد. وی افزود:این موضوع درنقشه راه وزارت نفت نیزمورد تأکید و نشست هایی در این زمینه با کشورهای خارجی از جمله ونزوئلا برگزارشده است. فکور با اشاره به اینکه شخص وزیر نفت برای فعال تر بودن در بخش برون مرزی تأکید دارد، گفت: این مسؤولیت ازسوی وزیر نفت به مدیریت اکتشاف سپرده شده است و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز بر آن تأکید دارد.
تاجیکستان برای توسعه صنعت نفت خود دست نیاز به سوی ایران دراز کرده است
فکور به سفرهیأت مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران به کشورتاجیکستان اشاره و تصریح کرد: بنا به دستور وزیر نفت بازدیدی از زیرساخت های صنعت نفت این کشور برای بررسی زمینه فعالیت های توسعه ای و تولیدی صورت گرفت.
وی گفت:با توجه به نیاز مبرم این کشوربرای توسعه بخش انرژی و نیاز به فعالیت های اکتشافی، تولیدی و پالایشی، قرابت دو کشور می تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد. مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران بابیان این که تاجیکستان اکنون وارد کننده انرژی به ویژه ازگازپروم روسیه است و تمایل دارد وابستگی خود به این شرکت را کاهش دهد، افزود:این کشور در حوزه نفت و تجهیزات آن بسیارضعیف است وبازار خوبی برای سازندگان تجهیزات صنعت نفت به شمار می رود.
بستر تهاتر تاجیکستان بسیار وسیع است
فکور بااشاره به بازارخوب فراورده های نفتی درتاجیکستان اظهارکرد:پالایشگاه های ساده این کشور نیازمند راهبری به واردات فراورده نفتی نیز برای تامین نیازهای داخلی خود وابسته هستند. مدیراکتشاف شرکت ملی نفت به معادن گسترده وغنی ذغال سنگ، طلا،آلومینیوم و اورانیوم دراین کشواین کشوراشاره کرد و افزود: تاجیکستان در کنارتمایل برای توسعه بخش نفت خود برای تهاتر کالا بسیار مصر است.
در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مقرر شد
افزایش تولید در حوزه نفت و گاز با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی
ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به منظور افزایش تولید در حوزه نفت و گاز با استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی تصمیم هایی اتخاذ کرد. در نشست ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که به ریاست سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری برگزار شد، برنامه وزارت نفت برای توسعه هشت پتروپالایشگاه جدید در سواحل جنوبی کشور از سوی بخش خصوصی مطرح و مقرر شد، صندوق توسعه ملی با استفاده از ظرفیت های قانونی خود در تأمین مالی این طرح ها مشارکت کند. با اجرای طرح های یادشده، ظرفیت پالایش نفت خام و میعانات گازی ایران به دو برابر مقدار کنونی افزایش خواهد یافت. موضوع تسویه بدهی های دولت به صندوق توسعه ملی از طریق واگذاری حق بهره برداری از میدان های مشترک ایران و کشورهای همسایه به این صندوق با تأکید بر میدان های اولویت دار مطرح و مقرر شد، وزارت نفت شرایط لازم را در این زمینه فراهم آورد. در این نشست، برنامه وزارت نفت برای ارتقای ظرفیت تولید نفت خام نیز مطرح و مقرر گردید، دولت به تأمین منابع مالی کافی برای سرمایه گذاری شرکت ملی نفت در این حوزه کمک کند. هدف برنامه یادشده، افزایش ضریب بازیافت نفت از میدان های موجود و نوسازی تجهیزات استخراج متعلق به شرکت ملی نفت ایران است. انتظار می رود با اجرای این طرح، جایگاه ایران در بازار جهانی نفت در سال های آینده ارتقا یابد.
آژانس بین المللی انرژی:
طرح سقف قیمتی برای روسیه بازار نفت جهان را زیر فشار می گذارد
تلاش ها به منظور اعمال طرح سقف قیمتی برای نفت روسیه، بازارهای جهانی این کالای راهبردی را با تردیدهای بیشتری روبه رو می کند. به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد که تولید نفت روسیه در سال آینده میلادی، پس از اجرایی شدن تحریم های اتحادیه اروپا علیه بخش دریایی صادرات نفت خام، روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاهش می یابد. این نهاد بین المللی در گزارش ماهانه بخش نفت خود اعلام کرد، تلاش برای محروم کردن مسکو از درآمدهای نفتی، تردیدهای بیشتری را برای بازارهای نفت ایجاد می کند و بر قیمت فراورده های نفتی از جمله گازوییل فشار می آورد. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: تحریم های اتحادیه اروپا علیه واردات نفت خام و فراورده های نفتی روسیه و ممنوعیت ارائه خدمات بیمه ای و دریایی، فشار بیشتری بر توازن بازار نفت، بویژه بازار گازوییل می آورد و کمبود عرضه تشدید می شود. این نهاد در گزارش خود آورده است: سقف پیشنهادی برای قیمت محموله های صادراتی نفت خام روسیه ممکن است به کاهش تنش ها کمک کند. با این حال تعداد بی شماری از تردیدها و چالش های لجستیک، باقی مانده و دامنه عدم قطعیت هرگز به این اندازه نبوده است. اتحادیه اروپا از5 دسامبر (۱۴ آذرماه) واردات نفت خام روسیه و از 5 فوریه (۱۶ بهمن ماه) فراورده های نفتی روسیه را تحریم خواهد کرد و یکی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان بزرگ نفت جهان را مجبور به جست وجوی بازارهای جایگزین می کند. افزون بر این، طرح سقف قیمتی اعضای گروه 7 (هفت کشور صنعتی) به عنوان مکملی برای تحریم های اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده است. بر این اساس ارائه دهندگان خدمات کشتیرانی، تنها در صورت رعایت سقف قیمتی می توانند به صادرات نفت روسیه کمک کنند. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: این شرایط به آن معناست که اتحادیه اروپا باید روزانه یک میلیون بشکه نفت خام و روزانه یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه فراورده های نفتی، بویژه گازوییل را با قیمتی ۷۰ درصد بالاتر از زمان مشابه پارسال جایگزین کند که این شرایط بی شک، فشار بیشتری را بر تورم جهانی وارد خواهد آورد. آژانس بین المللی انرژی در گزارش خود آورده است: تغییر مسیر جریان تجارت جهانی به دلیل تلاش روسیه برای صادرات نفت بیشتر به بازارهایی غیر از اتحادیه اروپا و خرید اتحادیه اروپا از مسیرهای دیگر می تواند فشار بر عرضه نفت و فراورده های نفتی را کاهش دهد؛ اما تقاضای قوی برای نفتکش می تواند چالش هایی ایجاد کند.
این نهاد بین المللی مستقر در پاریس اعلام کرد: رقابت برای بشکه های گازوییل غیرروس در بازارهای جهانی شدید خواهد بود و کشورهای عضو اتحادیه اروپا مجبورند محموله های ایالات متحده، خاورمیانه و هند را به دور از خریداران سنتی خود پیشنهاد دهند. آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرد، چشم انداز تیره و تار اقتصادی باعث می شود مصرف جهانی نفت در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۲ روزانه حدود ۲۵۰ هزار بشکه کاهش یابد و رشد تقاضای امسال را از روزانه 3 میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه، به روزانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در سال ۲۰۲۳ برساند. آژانس بین المللی انرژی اعلام کرد: اقتصاد ضعیف چین، بحران انرژی در اروپا و ارزش بالای دلار، همگی از عوامل تأثیرگذار بر مصرف هستند. این نهاد همچنین پیش بینی خود را برای رشد تقاضای چین در سال آینده با روزانه ۱۰۰ هزار بشکه افزایش نسبت به برآورد پیشین به ۱۵ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز رساند.
در همایش روابط عمومی های دستگاه های اجرایی دولت معرفی شد
روابط عمومی وزارت نفت در زمره « برترین» ها
اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به عنوان برگزیده نخستین گردهمایی روابط عمومی های دستگاه های اجرایی معرفی شد. همایش ملی جهاد تبیین و اطلاع رسانی هنرمندانه و گردهمایی روابط عمومی دستگاه های اجرایی پنجشنبه(۲۶ آبان) با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، علی بهادری جهرمی، رئیس شورای اطلاع رسانی و سخنگوی دولت، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، روابط عمومی های دستگاه های اجرایی و استانی و مدیران رسانه ای برگزار شد.
در این همایش مدیر روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی به نمایندگی از مجموعه روابط عمومی های دستگاه های اجرایی و رئیس روابط عمومی استانداری اراک به نمایندگی از روابط عمومی های استانداری های کشور مطالبی را خطاب به رئیس جمهوری و شورای اطلاع رسانی دولت مطرح کردند.
پس از آن علی بهادری جهرمی، رئیس شورای اطلاع رسانی دولت و رئیس جمهوری سخنرانی کرد.
دراین همایش از روابط عمومی برخی دستگاه های اجرایی و استانداری ها قدردانی و اداره کل روابط عمومی وزارت نفت به عنوان یکی از روابط عمومی های برتر دولت برگزیده و معرفی شد.