شرکت انتقال گاز ایران 

رویکرد حمایتی از سازندگان داخلی

سرپرست مدیریت تدارکات و خدمات کالای شرکت انتقال گاز ایران رویکرد اصلی این مدیریت را حمایت از سازندگان داخلی به منظور بومی سازی قطعات و تجهیزات اعلام کرد.

حسینعلی اسماعیلی در حاشیه بازدید از تأسیسات تقویت فشار گاز فامنین و ستاد منطقه ۷ عملیات انتقال گاز اظهار کرد: این منطقه عملیاتی با توجه به موقعیت راهبردی منطقه و بهره مندی از کارکنان خبره و کارآمد در حوزه تدارکات و عملیات کالا به خوبی همسو با سیاست های مدون شرکت انتقال گاز حرکت کرده که قابل تحسین است.

وی افزود: همکاری های مناسب این واحد با دیگر واحدهای ستادی و عملیاتی منطقه، همچنین ارتباطات خوب و پویای همکاران درون واحدی با یکدیگر توانسته است از واحد تدارکات و عملیات کالای منطقه ۷ واحدی الگو در سطح مناطق عملیاتی ایجاد کند.

مهدی زارع، مدیر منطقه ۷ عملیات انتقال گاز نیز در سخنانی گفت: این منطقه عملیاتی به دلیل قرارگیری در جغرافیای کوهستانی، سخت گذر و سردسیر شهرها و روستاهای غربی کشور وظیفه خطیری در انتقال پایدار و پاک گاز طبیعی به ویژه در تامین کالاها و تجهیزات مربوط به خطوط لوله و تأسیسات تقویت فشار گاز دارد که این مهم با هماهنگی ها و مساعدت های همکاران مدیریت تدارکات و خدمات کالای ستاد شرکت انتقال گاز با امور کالای منطقه به نحو مطلوبی انجام شده است.

 

 شرکت بهینه سازی مصرف سوخت

فراخوان اجرای طرح های بهینه سازی انرژی

شرکت بهینه سازی مصرف سوخت با انتشار فراخوانی برای اجرای طرح های بهینه سازی انرژی با استفاده از ظرفیت آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست اقدام کرده است.

متن فراخوان شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به این شرح است:

«با استعانت از خداوند متعال و بر اساس آیین نامه ایجاد بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست به شماره ۱۷۴۶۷۱۰ مورخ ۱۳۹۶/۱۲/۱۹ مصوب شورای عالی انرژی و دستورالعمل اجرایی آن به شماره ۲۰۹۷۳۴ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ مصوب شورای عالی انرژی، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت به عنوان دبیرخانه بازار یادشده درباره طرح های صرفه جویی گاز طبیعی در نظر دارد با استفاده از ظرفیت این بازار، نسبت به انجام پروژه ها و طرح های بهینه سازی انرژی با کمک بخش خصوصی اقدام کند، لذا از همه علاقه مندان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشارکت در این امر دعوت می شود.

متقاضیان محترم می توانند بر اساس دستورالعمل اجرایی آیین نامه بازار بهینه سازی انرژی و محیط زیست و نظام ثبت، اندازه گیری، راستی آزمایی و تأیید صرفه جویی انرژی به شماره ۲۰۹۴۴۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۵/۰۹ مصوب شورای عالی انرژی نسبت به ارائه پیشنهادهای خود با رعایت شرایط مندرج در آیین نامه های یادشده اقدام کنند.

پیشنهادها باید به صورت مکتوب به آدرس تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیرازی شمالی، خیابان دانشور شرقی، پلاک ۲۳، شرکت بهینه سازی مصرف سوخت یا ایمیل این سازمان به آدرس Bazar@Ifco.ir  ارسال شوند.

مدیریت صنعت این شرکت با شماره تماس ۸۸۶۰۴۷۶۰ داخلی ۱۲۰۲ به منظور هماهنگی های مربوطه و پاسخ به پرسش های مرتبط تعیین شده است.»

 

    سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت غرب

تجهیز بزرگ ترین مرکز درمانی صنعت نفت  به پیشرفته ترین دستگاه های پزشکی

مدیر سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور با اشاره به تجهیز این مرکز به پیشرفته ترین دستگاه های سونوگرافی، دستگاه آزمایشگاهی، رادیولوژی، تست ورزشی و اکو با اعتبار بیش از ۱۰ میلیارد تومان گفت: این مرکز سالانه به حدود ۱۴ هزار نفر خدمات پزشکی ارائه می دهد.

جهانبخش کیانی با بیان اینکه سازمان بهداشت و درمان غرب صنعت نفت کشور در چهار استان کرمانشاه، ایلام، کردستان و همدان فعالیت دارد، گفت: در مجموع بیش از ۱۴ هزار نفر از کارکنان صنعت نفت و خانواده آنها تحت پوشش این مرکز قرار دارند که از این تعداد بیش از ۷ هزار نفرشان در استان کرمانشاه هستند.

وی با اشاره به فعالیت شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه کرمانشاه، شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب و شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران (منطقه غرب) و شرکت پالایش نفت کرمانشاه در استان کرمانشاه افزود: پلی کلینک تخصصی سازمان بهداشت و درمان منطقه غرب کشور که سال ها از احداث آن می گذرد، به شدت به تغییرات، بازسازی و توسعه و خرید تجهیزات پزشکی نیاز داشت، از این رو کارکنان خدوم صنعت نفت در این منطقه با چالش ها و مشکلات درمانی زیادی مواجه بودند و سطح رضایت مندی آنها پایین بود.

مدیر سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت غرب کشور با اشاره به الگوبرداری های انجام شده از ساختار فیزیکی، درآمدزایی، روش های افزایش رضایت مندی و نحوه تعامل با شرکت های تابعه مرکز درمانی صنعت نفت در استان مرکزی ادامه داد: برای توسعه خدمات درمانی در غرب کشور در حوزه صنعت نفت به تجهیزات پیشرفته پزشکی نیاز داشتیم که خوشبختانه با حمایت سازمان بهداشت درمان صنعت نفت ایران این مهم به خوبی انجام شد.

کیانی گفت: از مجموع بیش از ۱۴ هزار نفر از کارکنان صنعت نفت و خانواده آنها در چهار استان غربی ۷ هزار و ۳۴۷ نفر از کارکنان رسمی شاغل و بازنشسته شرکت نفت و گاز کرمانشاه با خانواده هایشان هستند و نزدیک به ۹ هزار نفر دیگر در استان های همدان، کردستان و ایلام زندگی می کنند.

 

   شرکت نفت و گاز پارس

عملیاتی شدن دومین ردیف پالایشی فاز ۱۴ پارس جنوبی

سرپرست شرکت نفت و گاز پارس از بهره برداری از دومین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی از اوایل آبان ماه امسال خبر داد و گفت: مجموع ظرفیت پالایشی این فاز با بهره برداری از این ردیف به ۲۸ میلیون مترمکعب در روز رسید.

محمدحسین متجلی با اشاره به تلاش کارکنان این شرکت برای افزایش تأمین منافع ملی گفت: با تلاش متخصصان و کارگران صنعت نفت و گاز کشور و پس از انجام مراحل فشرده پیش راه اندازی، راه اندازی و دریافت گاز ترش از سکوهای گازی بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی، انتقال گاز از دومین ردیف تصفیه گاز پالایشگاه این فاز به خط ششم سراسری آغاز شد.

وی با بیان اینکه گاز ترش بخش فراساحل فاز ۱۴ پارس جنوبی سوم آبان ماه به دومین ردیف فرآورشی این پالایشگاه رسید، افزود: با انجام مراحل راه اندازی برای شیرین سازی گاز در مدتی کوتاه و بهره برداری از ردیف دوم پالایشگاه فاز ۱۴، ظرفیت فرآورشی گاز کشور از پالایشگاه این طرح در مجموع به  ۲۸ میلیون مترمکعب در روز رسید.

سرپرست شرکت نفت و گاز پارس، بهره برداری این ردیف پالایشی را سبب افزایش ظرفیت و پایداری بیشتر تأمین گاز در زمستان امسال عنوان کرد و افزود: به این ترتیب نیمی از چهار ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی (ردیف سوم و چهارم) در مدار تولید قرار گرفته است و مطابق با برنامه ریزی های از پیش تعیین شده، تلاش می شود دو ردیف باقیمانده این پالایشگاه (اول و دوم) نیز تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

 

   بهداشت و درمان صنعت نفت

افزایش زمان بستری نوزادان کارکنان زن صنعت نفت تا 30 روز

مدت زمان بستری نوزادان کارکنان زن صنعت نفت به مدت تعریف شده برای دوره نوزادی و تا ۳۰ روز افزایش یافت.

مطابق با بخشنامه شماره ۱۳۲۱۰۳ مورخ ۲۹ خردادماه ۱۳۹۸ اداره کل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی، امکان ارائه خدمات رایگان به نوزادان کارکنان اناث تا زمان ترخیص از بیمارستان مهیا بود.

پوشش بیمه ای پیش بینی شده در ماده ۴۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۰ نیز ناظر بر زنان باردار، مادران در طول دوره شیردهی و کودکان تا پایان پنج سال است که فاقد پوشش بیمه ای هستند.

براساس موارد یادشده و پیرو مشکلات به وجود آمده برای برخی نوزادان ترخیص شده بانوان شاغل در صنعت نفت و درخواست های واصله، افزایش پوشش بیمه نوزادان در دستور کار امور زنان و خانواده قرار گرفت و سرانجام با مکاتبات انجام شده و پیگیری های  مشاور وزیر در امور زنان و خانواده وزارت نفت و اهتمام مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان، افزایش مدت زمان بستری نوزادان کارکنان اناث در هفتادوهشتمین نشست شورای عالی تخصصی سازمان بهداشت و درمان طرح شد و مدت زمان بستری نوزادان کارکنان اناث به مدت تعریف شده برای دوره نوزادی و تا ۳۰ روز افزایش یافت.

 

  شرکت پالایش گاز پارسیان

آمادگی تولید روزانه 60 میلیون مترمکعب گاز در زمستان

مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان با بیان اینکه این مجموعه حدود ۸ درصد از کل تولید گاز کشور را به عهده دارد، اعلام کرد که تولید پالایشگاه پارسیان در زمستان به روزانه ۶۰ میلیون مترمکعب می رسد.

علمدار بابایی با تأکید بر اینکه مصمم هستیم در فصل زمستان تعهد تولید گاز پالایشگاه پارسیان را تأمین کنیم، گفت: تعمیرات اساسی در پالایشگاه گاز پارسیان طبق برنامه ریزی و براساس هماهنگی با بخش بالادست از ابتدای شهریورماه آغاز و با همت و تلاش همکاران تا موعد مقرر و پایان مهرماه به سرانجام رسید. وی با اشاره به حجم بالای امور محوله در پالایشگاه گاز پارسیان اظهار کرد: خوشبختانه امور مربوط به نیازهای بازرسی فنی و مهندسی فرآیند با استفاده از توان منابع داخلی انجام و طبق برنامه، برای تولید زمستانه از ابتدای آبان ماه امسال فعالیت پالایشگاه از سر گرفته شده است. مدیرعامل شرکت پالایش گاز پارسیان درباره مقدار تولید گاز در این پالایشگاه ادامه داد: مقدار تولید گاز در این پالایشگاه اکنون حدود ۵۰ تا ۵۵ میلیون مترمکعب در روز است که انتظار می رود با افزایش خوراک دریافتی از بالادست در چهار ماه پایانی سال، تولید روزانه پالایشگاه گاز پارسیان به ۶۰ میلیون مترمکعب برسد. بابایی با اشاره به تولید محصولات جانبی این پالایشگاه گفت: روزانه حدود ۱۹ هزار بشکه میعانات گازی در این مجموعه تولید می شود، افزون بر این، در زنجیره ارزش پالایشگاه در پایین دست، استحصال محصولاتی مانند اتان انجام می شود. وی همچنین با اشاره به توجه مجموعه مدیریت این شرکت بر به کارگیری امکانات و ظرفیت های داخلی و بومی گفت: در بحث سرمایه انسانی، توجهی ویژه به این موضوع شده که همکاران ما از نیروهای بومی استان باشند و این موضوع به ویژه در حوزه همکاران پیمانکار مورد توجه قرار گرفته است.

 

   شرکت پالایش گاز بیدبلند

افزایش ظرفیت تولید در قدیمی ترین پالایشگاه گاز غرب آسیا

مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند اعلام کرد که این مجموعه با افزایش ظرفیت ۲۲ درصدی مقدار تولید گاز نسبت به مدت مشابه پارسال و انجام همه فعالیت های مرتبط با تعمیرات اساسی در بخش های مختلف پالایشگاه بیدبلند و پالایشگاه مسجدسلیمان به عنوان زیرمجموعه این شرکت، آمادگی کامل برای دریافت حداکثری خوراک و تولید پایدار گاز در زمستان را دارد. علی محمد پوررضا گفت: پالایشگاه گاز بیدبلند به عنوان قدیمی ترین پالایشگاه گاز در غرب آسیا مأموریت تولید گاز برای مصرف داخل کشور را به عهده دارد. وی با بیان اینکه پالایشگاه بیدبلند ظرفیت تولید روزانه ۲۷ میلیون مترمکعب گاز را دارد، افزود: این پالایشگاه اکنون به طور کامل برای دریافت حداکثری خوراک و تولید پایدار گاز در زمستان آماده است. مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند همچنین با اشاره به افزایش ظرفیت ۲۲ درصدی تولید گاز در این پالایشگاه نسبت به مدت مشابه پارسال تصریح کرد: این دستاورد مهم، نشانه دیگری از روند رو به رشد و موفقیت آمیز این پالایشگاه به منظور ارائه خدمت به مردم و ارتقای توان و ظرفیت پالایشگاه های گازی کشور و شرکت ملی گاز ایران است.

 

   پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی

 اقدام های نوآور برای حفظ محیط زیست

مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای امسال تاکنون با هدف کمک به استمرار هوای پاک، ایمنی در تولید پایدار گاز و کاهش گازهای ارسالی به مشعل، اقدام های نوآور و شاخصی در این پالایشگاه پیاده سازی شده و در حال انجام است.

کامبیز صفتی با تأکید بر اینکه همه متخصصان و کارکنان باید برای تقویت اهداف و محورهای اچ اس ای در پالایشگاه ها در زمینه فرهنگ سازی تلاش مستمر داشته باشند، گفت: تعمیر و نوسازی پکیج دانه بندی گوگرد و حصول کیفی سازی محصول همچنین بهبود شرایط کاهش یا رفع رسوب گذاری برج های جذب واحد شیرین سازی با تعویض آمین با موفقیت تکمیل شده است.

وی افزود: عملیات رفع مشکلات پمپ های انتقال و رفلاکس واحد شیرین سازی با تأمین و به کارگیری ۱۰۰ درصدی تجهیزات و قطعات ایرانی در انجام این پروژه، یکی دیگر از اقدام های شاخص در حوزه محیط زیست پالایشگاه پنجم است.

مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: عملیات خرید و استقرار دستگاه های تصفیه کننده هوا بر اساس فیلتراسیون فتوکاتالیست و پرتو فرابنفش در واحد اتاق کنترل و آزمایشگاه در سال ۱۴۰۱ گام بزرگ دیگری بوده است.

صفتی ادامه داد: ساختمان کنترل تردد نفرات به ناحیه صنعتی در مساحتی به ابعاد ۲۷۹ مترمربع و با احتساب پیاده رو اطراف، به مساحت ۳۶۵ مترمربع هم در مرحله ساخت است و امید داریم در بازه زمانی ۱۴ ماه به بهره برداری برسد که در این پروژه ۱۰ اتاق شامل ۸ اتاق و یک اتاق ۳۳ متری با تجهیزات کامل برای کلاس های ایمنی کارکنان و ... در نظر گرفته شده است.

وی گفت: محل انجام این پروژه در ضلع غرب ساختمان آتش نشانی و در حاشیه خیابان ورودی به سایت صنعتی پالایشگاه پنجم (فازهای ۹ و ۱۰) است و انتظار داریم با تلاش، کار گروهی و با انجام اقدام های نو و عملیات نوسازی قطعات و تجهیزات پالایشگاهی بتوانیم تولید پایدار و ایمن برای شکوفایی اقتصاد کشور داشته باشیم.

مدیر پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: کارکنان این پالایشگاه همچنین برای حفظ و بهسازی محیط زیست پیرامونی پالایشگاه ها در برنامه ای مشترک و فرهنگی، ساحل نایبند در محدوده جغرافیایی شهرستان عسلویه را پاکسازی کردند.