شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی  به شمال کشور

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران با اشاره به برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی از ری به شمال کشور گفت: فناوری پیگرانی هوشمند خطوط لوله در کشور با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، با انحصارشکنی از شرکت های خارجی در حال عملیاتی شدن است.

ارسلان رحیمی در حاشیه بازدید از تأسیسات نفتی منطقه شمال شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: فناوری پیگرانی هوشمند که تاکنون دانش آن در انحصار بعضی از کشورها بوده است، با پیگیری های انجام شده در داخل کشور، در حال بومی سازی است.

وی با اشاره به لزوم تحقق شعار سال بنا به منویات مقام معظم رهبری بیان کرد: به منظور استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و دانشگاهی، زمینه لازم برای استفاده و به کارگیری فناوری پیگرانی هوشمند خطوط انتقال نفت و فرآورده های نفتی در صنعت نفت مهیا شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، این فناوری با استفاده از توان داخل، پیشرفتی قابل توجه داشته است، بنابراین در آینده نزدیک می توان انتظار داشت که در صنعت نفت کشور عملیاتی شود.

رحیمی از وجود دو برنامه برای افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی از ری به شمال خبر داد و تصریح کرد: اجرای طرح افزایش ظرفیت انتقال فرآورده های نفتی به منظور برطرف شدن نیاز استان های شمالی کشور در برنامه آتی قرار دارد و به زودی اقدام های اجرایی آغاز می شود. پیگ هوشمند یکی از انواع پیگ هاست که به منظور کنترل شرایط فیزیکی خطوط لوله مورد استفاده قرار می گیرد. با استفاده از این فناوری، به موازات انجام تعمیرات به موقع، می توان افزون بر افزایش طول عمر خطوط، از بروز نشتی ها و آلودگی های ناشی از مشکلات خوردگی،همزمان با انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی ممانعت کرد.

 

شرکت پتروشیمی تبریز

راه اندازی واحد پلی پروپیلن با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون دلاری

واحد پلی پروپیلن پتروشیمی تبریز با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار تن در سال با سرمایه گذاری ۲۰ میلیون دلار به بهره برداری رسید که بی شک قدرت این شرکت را در دنیای رقابت پلیمری افزون خواهد کرد.

سیاوش درفشی، مدیرعامل پتروشیمی تبریز در آیین بهره برداری از واحد پلی پروپیلن این شرکت با بیان اینکه به زودی تاریخ پتروشیمی تبریز روزهای پرباری را در دل خود ثبت خواهد کرد، اظهار کرد: بی شک احداث این واحد با وجود تمام فراز و نشیب ها قدرت پتروشیمی تبریز را در دنیای رقابت پلیمری افزون تر خواهد کرد و راه اندازی واحد پلی پروپیلن تنوع محصول و به طور حتم افزایش مشتریان را در پی خواهد داشت.وی افزود: ارزش افزوده بالای حاصل از تبدیل پروپیلن به پلی پروپیلن و وجود خوراک مازاد پروپیلن در مجتمع، شرکت پتروشیمی تبریز را بر آن داشت تا در سال ۱۳۹۷ پروژه ای به ظرفیت ۳۰ هزار تن تولید پلی پروپیلن در سال را تعریف کند که قرارداد اخذ لیسانس، انجام مهندسی پایه تفصیلی و تدارکات آن به صورت EP+C با دو شرکت چینی امضا شد. مدیرعامل پتروشیمی تبریز ادامه داد: فرآیند تولید پلی پروپیلن در این واحد به صورت BATCH BULK POlymerization بوده و محصول آن پودر پلی پروپیلن از نوع هموپلیمر و گریدهای با کاربرد تزریقی، پوشش کابل، لوله و الیاف است.

درفشی ادامه داد: از مزایای این فناوری نسبت به فرآیند پیوسته می توان به سرمایه گذاری کمتر، عملیات بهره برداری انعطاف پذیر و الزام های کمتر کیفیت خوراک اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه این واحد دارای بخش های عملیاتی «پیش تصفیه خوراک»، «آماده سازی کاتالیست»، «پلیمریزاسیون»، «بازیافت گاز پروپیلن»، «ذخیره، هموژناسیون و نقل و انتقال پودر» و «بسته بندی و انبار محصول» است، اظهار کرد: سرویس های جانبی مورد نیاز پروژه از جمله برق، آب و بخار، نیتروژن و هوای ابزار دقیق از ظرفیت موجود داخل مجتمع تأمین شده است.

 

   شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی

تاکید بر رسیدگی به نیازهای درمانی کارکنان

مدیر برنامه ریزی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تأکید کرد که نیازهای درمانی مجتمع گاز پارس جنوبی، یکی از اولویت های این مجموعه است.

رضا تیرگر با تأکید بر اینکه هم اکنون نگاه ما در بخش بهداشت و درمان به حوزه های عملیاتی و مجتمع گاز پارس جنوبی معطوف است، گفت: همه تلاش خود را برای رفع مشکلات حوزه بهداشت و درمان و تضمین سلامت کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی و خانواده آنان به کار بسته ایم و در این زمینه با همه توان گام برمی داریم.

وی که با همراهی سعید گران پی، رئیس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر در نشست مشترک با مدیران و کارکنان مجتمع گاز پارس جنوبی حضور داشت، ادامه داد: مسائل و چالش های حوزه بهداشت و درمان کارکنان پرتلاش مجتمع گاز پارس جنوبی در سایه همدلی و کارگروهی مرتفع خواهد شد و در این حوزه فرآیندها باید تعریف شود و در مسیر انجام دقیق فرآیندها تحول بزرگ حوزه سلامت و بهداشت را آغاز می کنیم.

مدیر برنامه ریزی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با بیان اینکه مجتمع گاز پارس جنوبی اکنون به عنوان تامین کننده بیش از ۷۵ درصد بودجه کشور وهاب انرژی منطقه مطرح است، اظهار کرد: مدیران صنعت نفت باید با حمایت های ویژه برای رفع مشکلات و چالش های حیاتی این مجتمع فاخر حرکت کنند.

تیرگر افزود: کیفیت و کمیت خدمات گام به گام در مجتمع گاز پارس جنوبی افزایش می یابد و این مهم در سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با خروجی بسیار روشن و امیدوارکننده همراه است.

وی با بیان اینکه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در پارس جنوبی به همه اقشار جامعه خدمات ارائه می کند، گفت: خدمت رسانی به خانواده صنعت نفت در اولویت این سازمان است، اما این خدمات به سازمان و به کارکنان محدود نمی شود و اکنون دیگر افراد جامعه نیز از این خدمات ارزشمند استفاده می کنند.

مدیر برنامه ریزی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در ادامه با اشاره به اهمیت طب صنعتی برای حفظ سلامت کارکنان صنعت نفت که در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور فعالیت دارند، اظهار کرد: اکنون آمار بیش از ۲۱ هزار ۳۰۰ نفر جمعیت طبی در منطقه پارس جنوبی ثبت شده است که این تعداد با راه اندازی و بهره برداری از پتروشیمی ها  افزایش خواهد یافت و این مهم نیاز به تلاش، همت و کارگروهی دارد.

 

 شرکت ملی حفاری ایران

دکل حفاری ۵۷ فتح به میدان شانول می رود

دستگاه حفاری سنگین خشکی ۵۷ فتح شرکت ملی حفاری ایران به منظور شتاب بخشی به اجرای طرح توسعه مخازن گازی در شرکت نفت مناطق مرکزی، در چارچوب همکاری میان دو شرکت در حال انتقال به میدان گازی شانول در جنوب استان فارس است.

حمیدرضا گلپایگانی، مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران درباره جابه جایی دکل سنگین خشکی ۵۷ به میدان گازی شانول گفت: شرکت ملی حفاری ایران با هدف شتاب بخشیدن به طرح های توسعه ای نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران از همه ظرفیت های خود در بخش های عملیات حفاری، خدمات فنی و تخصصی و منابع انسانی کارآزموده استفاده می کند.

وی به امضا و مبادله اخیر موافقت نامه همکاری میان شرکت نفت مناطق مرکزی و شرکت ملی حفاری ایران اشاره کرد و افزود: این موافقت نامه درباره حفاری چاه های گاز برای افزایش تولید گاز در کشور است و ملی حفاری در نخستین گام، دستگاه حفاری ۵۷ فتح را برای این عملیات اختصاص داد و جابه جایی آن از خوزستان به فارس تا ۱۰ روز آینده به اتمام می رسد، همچنین آمادگی برای تخصیص و اعزام دکل های حفاری دیگر و امکانات خدمات فنی به مناطق و مخازن تحت سرپرستی شرکت نفت مناطق مرکزی به ویژه میدان های مشترک وجود دارد.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اشاره به عملکرد امسال شرکت ملی حفاری ایران در زمینه حفاری چاه های نفت و گاز اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون حفاری و تکمیل ۶۴ حلقه چاه در مناطق خشکی و دریایی کشور خاتمه یافته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۲۰ حلقه بیشتر بوده است.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران

نگاه ویژه وزارت نفت به مسئولیت اجتماعی

مشاور مسئولیت های اجتماعی مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: مجموعه دولت سیزدهم و وزارت نفت، در کنار پروژه های توسعه ای، نگاهی ویژه به موضوع مسئولیت های اجتماعی و حل مشکلات مناطق محروم با اولویت مناطق نفتی و گازی دارند. حسین ملک میرزایی در جریان سفر سه روزه به پایانه نفتی خارک گفت: خارک ویترین شکوه و اقتدار صنعت نفت انقلاب اسلامی ایران است که امروز از سوی جوانان ایرانی و خلاق با مدیریتی بی بدیل در حال نقش آفرینی و حرکت به سوی قله های پیشرفت است.

 نقش حیاتی خارک در اقتصاد کشور

عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران نیز با بیان اینکه جزیره خارک در حیات اقتصادی کشور نقشی بسیار مهم و حیاتی دارد، گفت: این جزیره نقطه ای است که آخرین زنجیره تولید انرژی کشور به اقتصاد جهانی وصل می شود. وی افزود: تأسیسات جزیره خارک از نظر پایداری جریان تولید نفت نه تنها برای ایران بسیار حیاتی است، بلکه از نظر بین المللی نیز حائز اهمیت است. در دوران جنگ تحمیلی با وجود همه فشارهای دشمن و تراکم بمباران ها روی جزیره خارک، کارکنان شرکت نفت در کنار مردم اجازه ندادند که صدور نفت حتی برای یک روز قطع شود. 

 

 شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران 

افزایش برداشت ۲۲۵ هزار بشکه ای نفت

 مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از افزایش استحصال ۲۲۵ هزار بشکه ای نفت با بهره ‎مندی از دستگاه های سیار فراورش نفت خام در این شرکت خبر داد.

مهرداد کاهکش گفت: به منظور پیشگیری از آلودگی های محیط زیستی در یک سال گذشته بیش از ۲۲۵ هزار بشکه نفت به وسیله دستگاه های فراورش سیار MOS و MOT در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران استحصال شد.

وی افزود: عملیات استحصال نفت از طریق دستگاه های تفکیک گر سیار، نقش بسیار حائز اهمیتی در کاهش حجم نفت سوزانده شده، جلوگیری از آلودگی محیط زیست، جلوگیری از هدررفت سرمایه ملی، افزایش تولید و اعمال دقت بیشتر در اتخاذ تصمیم مقتضی برای توسعه میدان ها، عملیات بهره برداری به موقع از چاه و طراحی تسهیلات فراورش مناسب میدان دارد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: کارکنان نفت گچساران موفق شدند در یک سال گذشته تعمیر اساسی ۵۸ دستگاه مخزن تحت فشار درون واحدی و سرچاهی و تعمیر کلی ۱۵۲ دستگاه تجهیزات فرآیندی شامل ۵۳ دستگاه ذخیره، خشک کننده و مولد هوا، ۴۶ دستگاه الکتروموتور، ترانسفورمر و رله های حفاظتی، ۴۴ دستگاه تلمبه های نفت، آب صنعتی، آب زائد تزریقی و تزریق مواد شیمیایی، پنج دستگاه دیزل آتش نشانی و دو دستگاه توربین گازی را با موفقیت انجام دهند.

 توزیع ۳ هزار بسته نوشت افزار

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با اشاره به فعالیت های این شرکت در حوزه مسئولیت اجتماعی گفت: شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران ۳ هزار بسته نوشت افزار میان دانش آموزان کم برخوردار در حوزه فعالیت این شرکت توزیع کرد.

وی افزود: همگام با پویش اهدای بسته های آموزشی به دانش آموزان مناطق محروم، در شرکت ملی نفت ایران، شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، نزدیک به ۳ هزار بسته نوشت افزار میان دانش آموزان مناطق محروم روستاهای همجوار تأسیسات نفتی توزیع شده است.

وی با اشاره به ضرورت تأمین نیازهای دانش آموزان مناطق کم برخوردار همجوار با تأسیسات نفت اظهار کرد: شرکت نفت و گاز گچساران برای ایفای مسئولیت های اجتماعی و اقدام های عام المنفعه خود، توجهی ویژه به فراهم آوردن زمینه های مناسب تحصیل دانش آموزان در مناطق محروم همجوار با تأسیسات این شرکت داشته؛ از این رو در کنار حمایت های انجام شده هر ساله اقدام به توزیع بسته های نوشت افزار بین دانش آموزان این مناطق کرده است.

 

   شرکت نفت مناطق مرکزی

 نشست تخصصی روسای اچ اس ای  با هدف بهبود کارایی

 نشست تخصصی روسای ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت های تابعه نفت مناطق مرکزی ایران به منظور هم افزایی و بهبود کارایی برگزار شد.

میرحسین کاظمی، معاون مدیرعامل در عملیات شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب با قدردانی از عملکرد واحد بهداشت، ایمنی و محیط زیست این شرکت گفت: برگزاری نشست های مشترک و تخصصی در حوزه های مختلف، به ویژه حوزه مهم و راهبردی ایمنی سبب هم افزایی و بهبود کارایی واحدهای تابعه و به تبع آن افزایش بهره وری کارکنان این واحدها می شود.

وی با اشاره به گستردگی فعالیت این شرکت در غرب کشور (با وجود ۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق) و پراکندگی این فعالیت ها  در استان های کرمانشاه، ایلام، لرستان و شمال خوزستان گفت: این مسئله به خوبی نشان دهنده اهمیت و ضرورت توجه به این امر مهم در مقابله با چالش های ایمنی است و باید نگاهی ویژه به رفع این چالش ها در حوزه مدیریت کلان شرکت داشت.

علیرضا قاسمی نژاد، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت نفت مناطق مرکزی ایران نیز در این نشست با قدردانی از برگزاری مانور در منطقه عملیاتی نفت شهر،همچنین اقدام های انجام گرفته در حوزه بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب تصریح کرد: با توجه به اهمیت بحث ایمنی در شرکت های نفتی، واحدهای اچ اس ای تابعه موظف هستند با حداکثر تدابیر ایمنی عمل و نیازمندی های خود را با اولویت ویژه فراهم کنند.

نادر فتاحی، رئیس بهداشت، ایمنی و محیط زیست شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب هم با تشریح دستاورهای این واحد در یک سال اخیر و چالش های شرکت در حوزه اچ اس ای اظهار کرد: با تداوم رویکرد مثبت مدیریت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، زمینه رفع این چالش ها فراهم خواهد شد.

 برگزاری دومین نشست شورای بازرسی   و حفاظت فنی

دومین نشست شورای بازرسی و حفاظت فنی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با هدف همکاری بیشتر ستاد و شرکت های تابعه برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان مدیریت های فنی، تولید و مهندسی و ساختمان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، ضمن بررسی موارد و چالش های کاری مشترک بازرسی فنی با هر مدیریت، راهکارهایی برای رفع این چالش ها ارائه دادند.

همچنین رؤسای بازرسی و حفاظت فنی ستاد نفت مناطق مرکزی و شرکت های تابعه نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد، نتایج اقدام ها و پیگیری های مصوبات نشست نخست و موارد مندرج در نشست دوم را بررسی کردند.