شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان

 توسعه گازرسانی تداوم دارد

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان از وجود بیش از ۱۱۶ هزار مشترک گاز طبیعی در این استان خبر داد و تأکید کرد که حرکت پرشتاب گازرسانی در سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

محمدرضا میرشکاری با اشاره به تازه ترین گزارش عملکرد گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: جمعیت کل استان ۲میلیون و ۷۷۰ هزار و۴۲۶ نفر شامل یک میلیون و  ۳۷۸ هزار و  ۶۵۹ نفر جمعیت شهری و یک میلیون و ۳۹۱ هزار و  ۷۶۷ نفر جمعیت روستایی در  ۵۵ شهر و ۱۰ هزار و ۷۲ روستاست.

وی ادامه داد: تعداد روستاهای دارای قابلیت گازرسانی سیستان و بلوچستان ۹۰۰ روستاست که از این تعداد گاز به ۲۵ روستا و  شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر، محمدان و بزمان  رسیده و ۱۱۳ هزار و  ۵۱خانوار شهری و یکهزار و  ۷۳۱خانوار روستایی اکنون زیر پوشش گاز طبیعی هستند.

مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: تاکنون ۳ هزار و ۹۹۵کیلومتر شبکه گازرسانی در استان اجرا و ۲ هزار و ۲۸۹کیلومتر خط انتقال، گازدار شده است. تعداد علمک نصب شده ۸۳ هزار و ۱۷۳ و تعداد کل مشترکان گاز طبیعی در سیستان و بلوچستان هم ۱۱۶ هزار و ۷۸۲ است.

میرشکاری با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۳ میلیون  و ۹۹۷ هزار و ۸۳ مترمکعب گاز در این استان مصرف شده است، گفت: تزریق گاز خط انتقال زاهدان - زابل، تزریق گاز به سیمان سیستان، اجرای بیش از ۳۳۸ کیلومتر شبکه تغذیه و توزیع  و نصب یکهزار و 500 انشعاب در استان، پیگیری تعیین تکلیف باقیمانده شهرها و روستاهای استان با استفاده از ظرفیت استان های معین، گازرسانی به جایگاه سی ان جی شهرداری، شهرک کارگاهی در شهر زاهدان، مجتمع ۳۹۶ واحدی ارتش و تزریق گاز شهر بزمان با تعداد یکهزار  و 350 خانوار، اقدام های انجام شده طی ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۱ است.

وی بیان کرد: انتخاب شرکت گاز استان به عنوان قطب دارایی های فیزیکی جنوب شرق کشور، دریافت رتبه یازدهم در حوزه GIS در بین شرکت های گاز استانی، ارائه ۲۲ خدمت به صورت الکترونیکی از طریق دفاتر پیشخوان دولت، استقرار سیستم مکانیزه امداد در شهر زاهدان، راه اندازی سیستم پیامکی و سیستم ارتباط با مشتری CRM و راه اندازی فاز یک سیستم قرائت آنی در شهر ایرانشهر از جمله گزارش عملکرد ماست، همچنین مباحث هوشمندسازی، بهینه سازی و مقاوم سازی در سال ۱۴۰۱ در دستور کار این شرکت قرار دارد.

 

     شرکت پتروشیمی بندر امام

امضای  ۲۸ تفاهمنامه با دانش بنیان ها

شرکت پتروشیمی بندر امام در روز نخست همایش «توسعه روابط با شرکت های دانش بنیان و فناور» با ۲۸ شرکت دانش بنیان داخلی تفاهمنامه همکاری امضا کرد.

سپهدار انصاری نیک، مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام در آیین امضای تفاهمنامه ها با ابراز خرسندی از حضور شرکت های دانش بنیان اظهار کرد: امروز، روز مبارکی بود و مهم ترین برکت این روز، در کنار شما فرهیختگان و سازندگان ایرانی بودن است. وی در ادامه با اعلام یک خبر خوش به مشارکت کنندگان در نخستین همایش «توسعه روابط با شرکت های دانش بنیان و فناور» گفت: تفاهمنامه هایی که امضا شد، همه به خرید و قرارداد نهایی منجر می شود و این قدرت فرزندان ایران است که بسیاری از کشورها به توان جوانان و متخصصان ایرانی غبطه می خورند. مدیرعامل شرکت پتروشیمی بندر امام به نقش و استعداد جوانان ایرانی در بی نیاز کردن صنعت کشور از خارجی ها اشاره کرد و افزود: این توانمندی امروز به عمق راهبرد دفاعی تبدیل شده و توان ملی ما را ارتقا داده و باید به این نکته افتخار کرد که در نقطه تحول قرار داریم و همه خوشه های یک صنعت جهانی به دست توانمند دانشمندان داخلی محقق شده است.

 ۱۷ درصد دانش بنیان ها در زمینه صنعت نفت فعالیت می کنند

همچنین احسان ثقفی، رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: حدود ۱۷ درصد شرکت های دانش بنیان در زمینه نفت، گاز و پتروشیمی فعالیت می کنند و ۴۰ درصد فعالان دانش بنیان در این حوزه، عضو استصنا هستند. وی با بیان اینکه دانش بنیان بودن پایه پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور است، اظهار کرد: هر حرکت و پویشی اگر مبتنی بر دانش باشد، پایدار خواهد بود.

 

    هلدینگ خلیج فارس

احداث پارک های پتروشیمی  شعار سال ۱۴۰۱ را  محقق می کند

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس گفت: با راه اندازی پارک های پتروشیمی، شعار سال (تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) به معنای واقعی محقق می شود؛ زیرا این پارک ها اشتغال، ارزش آفرینی و فناوری مدرن را برای کشور به ارمغان می آورند.

عبدالعلی علی عسکری در برنامه زنده گفت وگوی ویژه خبری با بیان اینکه صنعت پتروشیمی یکی از مزیت های ایران است و اگر بر توسعه این صنعت تمرکز شود، می تواند برای کشور ثروت آفرین باشد، افزود: هم اکنون در صنعت پتروشیمی جهان، تمرکز بر بخش های پایین دستی این صنعت است. برای نمونه آلمان، سالانه بیش از ۶۰ میلیارد دلار محصولات در حوزه پایین دستی صادر می کند، در مجموع هم اکنون در بخش پایین دستی پتروشیمی یک بازار ۳ هزار میلیارد دلاری در دنیا وجود دارد که متأسفانه سهم ایران از این بازار ناچیز است.

وی تصریح کرد: مسؤولان بلندپایه نظام تاکید فراوانی بر جلوگیری از خام فروشی در صنعت پتروشیمی دارند و خواستار فعالیت بیشتر در حوزه پایین دستی این صنعت هستند. هلدینگ خلیج فارس به عنوان نخستین شرکت بزرگ صنعتی در بورس اوراق بهادار و کشور با حمایت وزیر نفت و معاون اول رئیس جمهوری از چندی پیش تصمیم به ورود به عرصه صنایع پایین دستی و پارک های پتروشیمی گرفته است.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با تأکید بر اینکه ایران در حوزه پایین دستی پتروشیمی نیاز به کار بیشتری دارد، گفت: در صورت توسعه پارک های پتروشیمی و صنایع تکمیلی آن، درآمد ایران ده ها میلیارد دلار افزایش می یابد.

علی عسکری وجود پارک های علم و فناوری مجهز به مراکز تحقیق و توسعه در پارک های پتروشیمی را از الزام های اصلی توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی دانست و اظهار کرد: بی شک شرکت های دانش بنیان در این حوزه باید برای رسیدن به اهدافمان به میدان بیایند؛ زیرا هم اکنون در این حوزه نیاز شدیدی به دانش فنی در زمینه فرایند و آلیاژهای جدید داریم که باید این الزام ها در داخل ساخته یا دانش فنی آنها خریداری و بومی سازی شود. به عبارت دیگر، مسیر خلق ثروت در صنعت پتروشیمی از ایستگاه فناوری عبور می کند.

 

    هلدینگ انرژی بنیاد مستضعفا ن

     خط لوله «تابش» با مشارکت بنیاد مستضعفان و روس ها احداث می شود

مدیرعامل هلدینگ انرژی گستر سینا وابسته به بنیاد مستضعفان، جزییات سند همکاری امضاشده میان این بنیاد و روس ها را برای احداث خط لوله انتقال فراورده های نفتی تابش تشریح کرد.

محمد زیار در تشریح جزییاتی از سند امضاشده در سفر اخیر جواد اوجی، وزیر نفت به روسیه به منظور همکاری مشترک در اجرای خط لوله انتقال فراورده های نفتی رفسنجان - مشهد (تأمین بازار انرژی شرق) موسوم به «تابش» اظهار کرد: این سند همکاری، در نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه بین«هلدینگ انرژی گستر سینا» و شرکت دولتی «پرومسی ریوایمپورت» امضا شد و بر اساس توافق های صورت گرفته در این سند همکاری، خط لوله تابش با مشارکت این دو مجموعه ساخته می شود.

وی بیان کرد: بر اساس مذاکرات مشترک قرار است این خط لوله ۹۴۸ کیلومتری از رفسنجان تا مشهد به همراه دو تلمبه خانه و سه پایانه به صورت EPC+F با همکاری مشترک هلدینگ انرژی گستر سینا و شرکت روس اجرا شود.

مدیرعامل هلدینگ انرژی گستر سینا گفت: مدت اجرای این پروژه چهار سال خواهد بود و مقرر شده، روس ها تأمین منابع مالی این پروژه را به عهده بگیرند و «طراحی، تأمین تجهیزات و اجرا» نیز از سوی شرکت های زیرمجموعه بنیاد مستضعفان انجام شود.

زیار اظهار کرد: با بهره برداری از این خط لوله، امکان انتقال فراورده های نفتی با ظرفیت ۱۵۰ هزار بشکه در روز ممکن می شود.

وی گفت: تأمین پایدار سوخت مورد نیاز شرق و شمال شرق کشور، کاهش مصرف سوخت و هزینه های حمل، تسهیل صادرات فراورده به کشورهای همجوار، کوتاه شدن مسیر انتقال فراورده و استفاده از خط لوله به عنوان جایگزین حمل ونقل جاده ای از دیگر اهداف اجرای پروژه خط لوله تابش است.

 

   پژوهشگاه صنعت نفت

امکان تولید روغن پایه در قشم در دستور کار قرار گرفت

پروژه «بررسی کمّی و کیفی امکان تولید روغن پایه از برش های گازوییلی پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم» در نشست شورای پژوهشی پژوهشگاه صنعت نفت تصویب شد. گازوییل های سبک و سنگین تولیدی پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم به منظور بررسی امکان تولید روغن پایه با گرید مناسب در این پروژه پژوهشی مطالعه می شود. تعیین مشخصات گازوییل های تولیدی پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم، تصفیه گازوییل های سبک، سنگین و مخلوط آنها با استفاده از فورفورال در راکتور استخراج RDC تحت شرایط دمای بالا و جداسازی فازهای اکستراکت و رافینیت و تعیین میزان جداسازی ترکیبات آروماتیک از جمله مراحلی است که در این پروژه استفاده می شود، همچنین از دیگر مراحل این پروژه پژوهشی، جداسازی واکس از فاز رافینیت و تهیه روغن های پایه و تعیین مشخصات و گرید روغن های پایه حاصله است. نتایج این پروژه درباره واحد تولید روغن از گازوییل های پالایشگاه نفت سنگین پاسارگاد قشم مؤثر است و می تواند به افزایش مقدار تولید روغن پایه در کشور کمک کند.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی

استفاده ۵۰ درصدی از تجهیزات ایرانی

مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت: مجتمع گاز پارس جنوبی با حمایت از تولیدکنندگان و شرکت های سازنده قطعات و تجهیزات با کیفیت، تاکنون توانسته است بیش از ۵۰ درصد از قطعات و تجهیزات ایرانی را در پالایشگاه های 13 گانه استفاده کند.

احمد باهوش در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری خراسان رضوی تأکید کرد: پارک های علم و فناوری در سطح کشور با ساخت قطعات و تجهیزات باکیفیت، بازوی پرتوان مجتمع گاز پارس جنوبی برای تولید پایدار گاز هستند و پارک علم و فناوری خراسان رضوی از پارک های پیشرو در حوزه اقتصاد دانش بنیان در این زمینه، فعالیت بسیار خیره کننده دارند. وی بیان کرد: امروز شاهد فعالیت گسترده شرکت های مستقر در پارک به منظور تأمین نیاز صنعت نفت و گاز بودیم و این شرکت ها باید با دانش روزآمد، نیازهای مهم مجتمع گاز پارس جنوبی را شناسایی کنند و برای رفع نیازهای مجتمع گاز پارس جنوبی گام بردارند. مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی تصریح کرد: وجود این نشست ها که برای آشنایی بیشتر با تجهیزات مهندسی آزمایشگاهی و تجهیزات کارگاهی شرکت ها انجام می شود، آثار بسیار مؤثری در بحث درک و ارتباط متقابل میان صنعت و شرکت های دانش بنیان دارد.

باهوش افزود: با توجه به شرایط کسب وکار کشور، عملکرد پارک های علم و فناوری برای کاهش تحریم ها در صنعت نفت و گاز مثبت ارزیابی می شود و درِ پالایشگاه های مجتمع گاز پارس جنوبی به روی تمام سازندگان و شرکت های دانش بنیان باز است.وی ادامه داد: با توجه به فضای کسب وکار کشور، آینده عملکرد شرکت های دانش بنیان و فناور، متناسب با تقاضای موجود در مجتمع گاز پارس جنوبی افق بسیار روشنی را پیش رو دارد و انتظار داریم در آینده بسیار نزدیک، شاهد رفع نیاز عملیاتی پالایشگاه های گاز کشور از ظرفیت های دانش بنیان باشیم.

 

  پالایشگاه گاز فجر جم

آمادگی کامل برای گذر از زمستان

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم از آمادگی این مجموعه برای اجرای تعهدها به منظور تولید گاز در فصل سرد سال طبق برنامه ریزی خبر داد.

سیدمحمدمهدی هاشمی گفت: تعمیرات اساسی در پالایشگاه فجر جم با موفقیت در زمان مقرر انجام شد و در این دوره، چهار ردیف از ردیف های شیرین سازی همراه دستگاه ها و تجهیزات جانبی در سال ۱۴۰۱ تعمیر شدند. وی با بیان اینکه شرکت پالایش گاز فجر جم در مجموع تولید ۹ درصد از گاز کشور را به عهده دارد، درباره تعهد تولید گاز از سوی این شرکت افزود: تعهد در نظر گرفته شده برای پالایشگاه گاز فجر جم در زمستان، روزانه ۷۰ تا ۷۵ میلیون مترمکعب است. مدیرعامل پالایشگاه گاز فجر جم تصریح کرد: این شرکت در بحث تولید گاز مایع (ال پی جی) و میعانات گازی هم مطابق با برنامه ریزی پیش رفته است. هاشمی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت شرکت های دانش بنیان در اجرای فرایند حل مشکلات پالایشگاه گفت: استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها و بهره گیری از دانش متخصصان بومی و داخلی در این شرکت سابقه دارد. با این حال امسال، توجه و تلاش مجموعه مدیران برای همکاری با شرکت های دانش بنیان و ایجاد زمینه فعالیت برای آنها دوچندان شده است. وی ادامه داد: از جمله اقدام های انجام شده در این عرصه می توان به استقرار پارک علم و فناوری در پالایشگاه و تولید ۱۳۵ محصول مورد نیاز در این بخش اشاره کرد. مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم با تأکید بر اینکه برگزاری نشست های هم اندیشی میان مدیران شرکت پالایش گاز، نقش قابل توجهی در هم افزایی تجربیات دارد، اظهار کرد: آگاهی از مشکلات مشترک و مبتلابه در روند مدیریت پالایشگاه ها بویژه درباره مواردی که  نیاز به اصلاح قوانین و آیین نامه ها احساس می شود، در این نشست مطرح شد.

 

 

  پالایشگاه نفت اصفهان

امضای  تفاهمنامه تأمین منابع مالی با بانک ملی

تفاهمنامه تأمین منابع مالی طرح های بهبود فرایند تولید فراورده های نفتی پالایشگاه نفت اصفهان بین پالایشگاه نفت اصفهان و بانک ملی امضا شد. بر اساس این تفاهمنامه قرار شد به منظور تکمیل اجرای طرح های بهبود فرایند تولید فراورده های نفتی در شرکت پالایش نفت اصفهان، ۱۲ هزار میلیارد تومان وام بانکی با سود ۱۸ درصد از سوی بانک ملی به این شرکت اختصاص یابد.

طبق این تفاهمنامه تاکنون ۴ هزار میلیارد تومان از این وام به پالایشگاه اصفهان پرداخت شده، ۴ هزار میلیارد تومان نیز تا پایان امسال پرداخت خواهد شد و ۴ هزار میلیارد تومان مابقی نیز طی ۶ ماه نخست سال آینده برای اجرای این طرح اختصاص خواهد یافت.