شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

استقرار دکل در مخزن شوریجه

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد، در پروژه توسعه مخزن ذخیره سازی شوریجه و با استقرار دکل در آن از سوی این مجموعه، شرکت ملی گاز ایران وارد حوزه بالادستی می شود.

رضا نوشادی در آیین بزرگداشت هفته پدافند غیرعامل با بیان اینکه ۸۵ درصد گردش مالی شرکت ملی گاز ایران در طرح های توسعه ای شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران هزینه و همه دستاوردهای بزرگ شرکت ملی گاز در این مجموعه معماری می شود، گفت: شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از دیرباز توجه ویژه ای به خنثی سازی تهدیدها داشته است، از این رو با پیش بینی حجم بالای استفاده از توربوکمپرسور در شبکه گاز کشور، با امضای دو قرارداد بزرگ با کشورهای اروپای غربی و شرقی، فناوری ساخت این تجهیز راهبردی را به ایران منتقل کرد و اکنون کشور در این زمینه به درجه ای از پیشرفت رسیده  که شرکت های پالایشی و نفت و گاز پارس هم از ثمرات این دوراندیشی و تدبیر مدیریتی بهره مند می شوند.

وی ادامه داد: در حوزه سیستم کنترل ایستگاه های تقویت فشار گاز نیز با توجه به احتمال وجود تهدید در  تجهیزات وارداتی، با تلاش متخصصان داخلی بزودی ایستگاه خورموج به سیستم کنترل تمام ایرانی مجهز خواهد شد تا واردات سیستم کنترل نیز پایان یابد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه بخشی از مدیریت اوج مصرف باید از طریق ذخیره سازی انجام شود، تصریح کرد: قرارداد شوریجه اکنون اجرایی شده و برای نخستین بار با استقرار دکل در این مخزن مهم، شرکت ملی گاز ایران وارد حوزه بالادستی می شود. 

نوشادی با اشاره به احداث همزمان ۱۲ ایستگاه تقویت فشار گاز از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، این دستاورد را رکوردی بی سابقه در تاریخ صنعت گاز  کشور دانست و گفت: اکنون اغلب میدان های تولیدی کشور وارد نیمه دوم عمر خود شده اند و ظرفیت عظیمی در این شرکت برای تأمین و پاسخگویی سیستم های مورد نیاز در  بحث فشارافزایی وجود دارد که استفاده از ظرفیت ملی، مستلزم یکپارچگی بالادست و پایین دست است.

وی یکی دیگر از اقدام ها در حوزه پدافند غیرعامل را تعریف پروژه هوشمندسازی دانست که در حوزه مدیریت مصرف کاربرد دارد و  نیازمند حمایت سازمان پدافند غیرعامل برای عملیاتی شدن است.

نوشادی همچنین وابستگی ۷۰ درصدی سبد انرژی کشور به گاز را از عوامل تهدیدزا اعلام و بر ضرورت تنوع بخشی به عوامل انرژی و ارتقای بهره وری در نیروگاه ها تأکید کرد.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران

توپکرانی 800 کیلومتر خط لوله

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران از اجرایی شدن بیش از ۸۰۰ کیلومتر توپکرانی در این شرکت خبر داد.

مهرداد کاهکش، درباره اجرای ۸۰۰ کیلومتر توپکرانی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران گفت: این توپکرانی در اندازه‎های مختلف از خط لوله 4 تا ۴۲ اینچ انجام شده است.

وی افزود: با توجه به تعدد خطوط لوله در موقعیت جغرافیایی این منطقه که از نقاط کوهستانی و سخت‎گذر در چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، فارس و بوشهر عبور می کند، در برخی موارد بازدیدها به دلیل عملیاتی بودن با بالگرد انجام می شود.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با اشاره به انجام بیش از ۲۰ مورد توپکرانی در یک ‎سال گذشته ادامه داد: این عملیات برای حفظ تولید و نگهداری از خطوط لوله جریانی، اصلی و صادراتی نفت، گاز و گاز مایع انجام شده است.

کاهکش تصریح کرد: با هدف بازرسی، تشخیص، تعیین میزان خوردگی ها و تشخیص معایب احتمالی حدود ۶۰۰ کیلومتر توپکرانی هوشمند نیز برای خطوط لوله نفت و گاز گچساران برنامه ریزی شده است.

 

   شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون

سند فرایندهای مدیریت منابع انسانی تدوین شد

مدیر منابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون گفت: این مدیریت پس از ۶ هزار نفر_ساعت مطالعه، بررسی و کار گروهی موفق شد، نخستین سند فرایندهای مدیریت منابع انسانی در سطح شرکت ملی نفت را بر اساس استانداردهای روزآمد تدوین کند.

یدالله پیامنی با بیان اینکه مستندسازی در گام نخست سبب ایجاد شناخت کامل و جامع نسبت به فرایندها می شود، اظهار کرد: منابع انسانی، اصلی ترین سرمایه های سازمان به شمار می آید و همسو با مأموریت، تحقق اهداف و اجرای راهبردها باید اقدام هایی را به منظور تعریف و شفاف سازی وظایف اتخاذ کرد.

وی با اشاره به اینکه انجام کارآ و اثربخش فعالیت ها در گرو رویکردی منسجم و یکپارچه به فرایندهای حوزه مدیریت منابع انسانی است، افزود: تحلیل محتوا و انطباق ۲۲ فرایند با استانداردهای حوزه منابع انسانی از جمله ISO۳۴۰۰۰، بازنگری نهایی ۱۴۴ زیر فرایند، مستندسازی بالغ بر ۱۵۰۰ وظیفه، تعیین ملاک برای شاخص های ارائه شده، بررسی جوانب ریسک هر فرایند، احصای موجودیت های مورد نیاز سامانه یکپارچه مدیریت منابع انسانی و ایجاد بانک داده فرایندها را می توان از اهم مراحل طی شده برای تدوین سند یادشده برشمرد.

مدیر منابع انسانی شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون تصریح کرد: آماده سازی زیرساخت مدیریت منابع انسانی دیجیتال، طراحی و استقرار داشبوردهای مدیریت منابع انسانی، هوشمندسازی سیستم گزارش ها، تعیین شاخص های کلیدی عملکرد (KPI)، مدیریت ریسک، بازنگری اساسی نیازهای آموزشی و تقویت برنامه های فراگیر آموزشی کارکنان، تسهیل برنامه ریزی نیروی انسانی و طراحی مسیر شغلی، از مهم ترین کاربردهای سند فرایندهای مدیریت منابع انسانی است که افزون بر بهبود وضع ساختاری، رفع پاره ای از مشکلات نیروی انسانی و ارتقای امنیت شغلی، موجب تشویق و توانمندسازی کارکنان شده و تحولی خیره کننده را در درون این مدیریت رقم خواهد زد.

تمرکز بر سرمایه انسانی

همچنین قباد ناصری، سرپرست شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون تلاش برای ارتقای سطح امکانات و مزایای نیروی شاغل در تأسیسات فرایندی را همسو با افزایش انگیزش و تولید پایدار دانست و گفت: در شرایط کنونی، صنعت نفت نخستین و مهم ترین هدف، تحریم های خصمانه است. مهم ترین نقش در تولید ثروت و پیشبرد اهداف اقتصادی را سرمایه انسانی به عهده دارد و به صورت جهادی در خط مقدم جبهه صنعتی و اقتصادی فعالیت می کند.

وی دستاوردهای شرکت در حوزه تولید، صیانت از محیط زیست پیرامونی و عمل به مسؤولیت های اجتماعی را ستودنی توصیف کرد و افزود: اقدام هایی که در کنار تولید به عنوان رسالت اصلی سازمان، همسو با خدمت یا حفاظت از محیط زیست انجام شده نیز نشان از تعهد کارکنان شرکت نسبت به ابعاد مختلف فعالیت های صنعتی دارد که ستودنی است.

 

   شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد

استفاده از دانش بومی در پروژه تغلیظ گازهای اسیدی

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد از استفاده  ۱۰۰ درصدی از دانش بومی در پروژه تغلیظ گازهای اسیدی این پالایشگاه خبر داد.

یحیی فیضی درباره بهره برداری از واحد شماره یک پروژه تغلیظ گاز اسیدی و آغاز عملیات اجرایی واحد شماره ۲ این پروژه، با تأکید بر تمام ایرانی بودن آن گفت: شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد مانند دیگر شرکت های پیشرو صنعت گاز، پایداری کسب وکار خود را بر سه محور اقتصاد، محیط زیست و انجام مسؤولیت های اجتماعی قرار داده است.

وی ادامه داد: از این رو این شرکت با اینکه مجموعه ای دولتی است؛ اما باید ظرفیت های خود را به عنوان یک بنگاه اقتصادی مدنظر قرار دهد و با ارائه طرح های کارشناسی نسبت به افزایش سطح بهره وری و ارائه محصولات اقدام کند.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تصریح کرد: در عصر کنونی، مأموریت های ما در جهاد تولید، جنبه شرعی به خود گرفته و لازم است با این نگاه به وظایف خود در خدمت رسانی به مردم برای تولید پایدار و بهره ور گاز اقدام کنیم.

فیضی افزود: با توجه به ظرفیت بالای این پالایشگاه در زمینه تولید گوگرد، این شرکت در بعد محیط زیستی با انجام طرح های متعددی از جمله کاهش گازهای ارسالی به مشعل و تغلیظ گازهای اسیدی، گام های مهمی در این مسیر برداشته است.

وی با اشاره به مسؤولیت های اجتماعی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد در عرصه خدمت رسانی به مردم و مناطق محروم گفت: افزون بر تأمین گاز بخش های خانگی و صنایع در شمال و شرق کشور از سوی این پالایشگاه، ظرفیت ها و منابع آن باید برای ارتقای کیفی معیارهای معیشتی اقشار مختلف شهرهای منطقه بویژه جوانان قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد تأکید کرد: بهره مندی از سرمایه انسانی توانمند، این اعتمادبه نفس را به مدیران می دهد که بر دانش و توان داخلی تکیه کنند و نتیجه این می شود که شاهد اجرای پروژه های کارآمد و مبتنی بر دانش فنی بالا و تمام ایرانی هستیم که این موارد سبب می شود نگاه به درون در صنایع تقویت شود.

 

  شرکت نفت مناطق مرکزی ایران

آمادگی برای پذیرش ایده های نوین و افکار تازه حوزه های نفتی

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی اعلام کرد:این شرکت در زمینه پذیرش ایده های نوین و افکار تازه در هر حوزه ای آمادگی دارد و همکاری با مؤسسه مطالعات انرژی، گامی در مسیر تحقق این خواسته است.

مهدی حیدری در نشستی مشترک با محمدصادق جوکار،رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی که به میزبانی مؤسسه و به مناسبت گرامیداشت روز جهانی مدیریت پروژه برگزار شد، زمینه های همکاری در بخش های مختلف مدیریت پروژه، آموزش، پژوهش و تقویت نیروی انسانی مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به سهم ۳۳ درصدی این شرکت در تأمین گاز مصرفی کشور تصریح کرد: حیطه فعالیت کنونی و آینده شرکت در ۱۷ استان در بخش های تولید، توسعه و ذخیره سازی ترسیم شده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تغییر ماهیت فعالیت این شرکت از قالب تولیدمحور به سمت تولیدی - توسعه ای خبر داد و تصریح کرد: شرکت نفت مناطق مرکزی به منظور تحقق اهداف تولید و تکلیفی که از سوی شرکت ملی نفت ایران ابلاغ می شود، فعالیت جدید خود را ترسیم کرده که اجرای طرح ضربتی تولید نفت و گاز از ۱۳ میدان به عنوان طرحی راهبردی با سرمایه گذاری ۴ میلیارد دلاری دراین باره تعریف شده و شبانه روز و جهادگونه تلاش می کنیم، بتوانیم با همیاری و مساعدت، این مهم را به غایت نهایی خود که تولید حداکثری است، برسانیم.

حیدری با ترسیم سبد انرژی کشور و اشاره به مصرف بی محابای انرژی پاک اظهار کرد: تولید و مصرف روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب گاز در بخش های خانگی و صنعتی، با هیچ مبنا و معیار استاندارد جهانی سازگار نیست. بخش زیادی از این معضل به مصرف ناصحیح در بخش خانگی و روزآمد نبودن صنایع بازمی گردد که در این زمینه فرهنگ سازی و ملزم ساختن صنایع در استاندارد کردن محصولاتشان ضرورت دارد.

رئیس مؤسسه مطالعات بین المللی انرژی نیز ضمن ابراز خرسندی از دیدار با مدیرعامل و مدیران ارشد شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این مؤسسه با تمام قوا آمادگی دارد با این شرکت در زمینه های مختلف توسعه ای و ظرفیت سازی از منابع همکاری و همیاری کند.

 

اجرای طرح های ضربتی و تأمین پایدار انرژی

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی همچنین در نشست صمیمی با مدیران ارشد، مجریان طرح های نگهداشت و افزایش تولید، متخصصان و کارشناسان مدیریت مهندسی و ساختمان این شرکت به مناسبت گرامیداشت روز بین المللی مدیریت پروژه، با بیان اینکه این شرکت سهم قابل توجهی در تأمین سبد انرژی کشور به عهده دارد، گفت:طرح های ضربتی در گستره زیر پوشش این شرکت آغاز دوره ای تازه از تولید نفت و گاز کشور است و نفت مناطق مرکزی نقشی اثرگذار و سرآمد را در تأمین پایدار انرژی کشور دارد. وی تصریح کرد:این شرکت به عنوان سازمانی پروژه محور ضمن تأمین بخش عظیمی از تولید مواد هیدروکربوری کشور، جهش خود را در عرصه تولید نفت و گاز به اندازه چهار فاز پارس جنوبی در سال های آینده فراتر برده است. حیدری از مدیران ارشد و مجریان پروژه های طرح های ضربتی و حفظ و نگهداشت تولید شرکت نفت مناطق مرکزی خواست تا با نگاه عملیاتی و حضور به موقع در مناطق مرتبط با طرح های توسعه ای، به پیشبرد اهداف سازمان در تحقق اهداف تولید و نفت گاز یاری رسانند.

 

   شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران

ارائه تسهیلات بانکی به جایگاهداران برای اجرای طرح کهاب

مدیر مهندسی و طرح های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از ارائه تسهیلات بانکی به جایگاهداران برای اجرای طرح کهاب خبر داد و گفت: تاکنون ۳۵۰ جایگاه عرضه سوخت به مرحله ۱ ، ۳ و ۱۱۰ جایگاه در کشور به چرخه کامل طرح کهاب تجهیز شده است.کاووس سامانی در این باره اظهار کرد: در آینده نزدیک همه انبارهای نفت واقع در حریم کلانشهرها و مراکز استان ها نیز به این طرح مجهز خواهند شد.وی در این باره تأکید کرد: طبق ابلاغ مصوبه هیأت وزیران پیرامون اجرای این طرح ملی، همه جایگاه های عرضه سوخت داخل محدوده شهری کلانشهرها و مراکز استان ها باید به منظور جلوگیری از انتشار بخار و هدرروی بنزین طرح کهاب (کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخارات بنزین) را به طور کامل اجرا کنند. تاکنون ۹۰ درصد از انبارهای نفت کلانشهرها به تجهیزات طرح کهاب مجهز شده اند. در پنج انبار نفت این طرح اجرایی شده و افزون بر این، در چهار انبار نفت دیگر نیز از جمله اهواز، مشهد، اراک و تبریز ۹۰ درصد پیشرفت داشته و تا پایان امسال به بهره برداری خواهد رسید.مدیر مهندسی و طرح های شرکت ملی پخش فراورده های نفتی با اشاره به اینکه خوشبختانه حدود ۸۰ درصد تعهدات پیرامون مصوبه هیأت وزیران و ماده ۱۶ هوای پاک در کلانشهرها از سوی شرکت ملی پخش اجرایی شده است، ادامه داد: مذاکراتی به منظور ارائه تسهیلات بانکی به جایگاهداران و شرکت های زنجیره ای توزیع سوخت برای اجرای این طرح در جایگاه ها در حال انجام است.

 

   شرکت پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار

 بارگیری ۲۷۰ نفتکش برای سوخت رسانی به نیروگاه گازی بمپور

مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار از بسیج امکانات این مجموعه برای تأمین سوخت نیروگاه گازی بمپور خبر داد.سیدکیومرث کمالیار در این باره گفت: با توجه به اعلام وضع هشدار به دلیل قطعی گاز نیروگاه بمپور و نیروگاه بخار ایرانشهر به علت تعمیرات، همه امکانات این مجموعه برای ارسال سوخت مایع به نیروگاه های یادشده بسیج شده است.وی افزود: به محض دریافت خبر، کارگروه بحران منطقه تشکیل و بلافاصله بخش بزرگی از توان حمل ونقل منطقه به نیروگاه های یادشده به منظور ایجاد پایداری در تأمین سوخت اعزام شد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه چابهار تأکید کرد: طی پنج روز حدود ۹ میلیون لیتر نفت گاز به نیروگاه گازی بمپور ارسال شد.کمالیار گفت: از زمانی که تعمیرات خط گازی این نیروگاه آغاز شد، روزانه بیش از یک میلیون لیتر فراورده به این نیروگاه ارسال می شود.