شرکت ملی حفاری ایران

تأمین3 دکل حفاری دریایی در آب های خلیج فارس

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: با تأمین سه دکل حفاری دریایی، حضور این شرکت در آب های خلیج فارس در آینده نزدیک همانند ۴۰ سال گذشته پررنگ می شود.

حمیدرضا گلپایگانی با اشاره به اینکه اکنون این شرکت سه دستگاه حفاری شامل دستگاه حفاری شهید رجایی، شهید مدرس و مورب در خلیج فارس دارد، افزود: دکل های شهید رجایی و شهید مدرس به سبب فرسودگی تجهیزات ناکارآمد شده و با توجه به مصوبه شرکت ملی نفت ایران سه دکل جدید جایگزین این دکل ها می شود.

وی اظهار کرد: تغییر ساختار و اصلاح فرآیندها، بازسازی و نوسازی دستگاه های حفاری و تجهیزات خدمات فنی، تأمین به موقع کالا و اقلام کاربردی، اصلاح نرخ دکل روز، آموزش و پرورش نیروی انسانی و آینده نگری در موضوع منابع انسانی از جمله محورهایی است که می تواند در چابک سازی و افزایش توان بهره وری و بازده کار این شرکت مؤثر واقع شود.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: در دولت سیزدهم با توجه ویژه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و پشتیبانی انجام شده، مدیریت این شرکت با تلاش و همت مضاعف مجموعه کارکنان سخت کوش خود توانست شمار دستگاه های حفاری فعال خود را از ۵۶ در سال ۱۴۰۰ به ۶۴ دستگاه در زمان کنونی افزایش دهد که با برنامه ریزی انجام شده این تعداد تا پایان امسال به ۶۶ دستگاه می رسد.

گلپایگانی افزود: شرایط سنی و سنوات خدمتی بخشی از کارکنان شرکت سبب می شود تا پنج سال آینده تعداد قابل توجهی از همکاران به درجه بازنشستگی نائل شوند که ایجاد شرایط برای جذب نیروهای جایگزین شامل رسمی و ارکان ثالث و آموزش آنها می تواند از عواقب این چالش مهم پیشگیری کند تا شرکت با مشکلات کمبود نیروی متخصص مواجه نشود.

وی با مقایسه مقدار بستانکاری و بدهکاری شرکت توضیح داد: با دریافت مطالبات، بخش های قابل توجهی از بدهکاری های شرکت به پیمانکاران تسویه می شود و از این رو به مساعدت و اهتمام ویژه و همراهی شرکت های کارفرمایی نیاز است که در این ارتباط شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب چه در زمینه افزایش نرخ دکل و چه در پرداخت ها، همگامی و همراهی و اهتمام ویژه ای داشته اند.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران تخصیص اعتبار برای بازسازی ناوگان حفاری را که مورد توجه مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران است موجب تحرک و شتاب بخشیدن به کار حفاری و در نتیجه رضایت مندی کارفرماها دانست و گفت: اصلاح نرخ دکل ها و نزدیکی آن با استاندارد بین المللی و افزایش سرمایه در گردش شرکت، ایجاد تحول در این مجموعه بزرگ صنعتی را به دنبال خواهد داشت و با توجه به برنامه های توسعه ای و کلان صنعت نفت، شرکت ملی حفاری می تواند به نحو مطلوب برای تحقق برنامه های پیش رو گام بردارد.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

تقویت شبکه گاز در گیلان و استان های شمال غرب کشور

پروژه خط انتقال گاز «رشت - چلوند» یکی از پروژه های مهم شرکت ملی گاز ایران است و کارکنان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مصمم اند با تلاش خستگی ناپذیر و غلبه بر موانع جغرافیایی، اقلیمی و تحصیل اراضی به اهداف این پروژه دست یابند. نعمت الله شهرویی، مجری این طرح با بیان اینکه خط انتقال گاز ۴۲ اینچ «رشت - چلوند» در مجاورت خط لوله موجود اول سراسری در حال اجراست، به تشریح ضرورت اجرای آن پرداخت و اظهار کرد: با توجه به گذشت بیش از ۵۰ سال از عمر خط لوله اول سراسری گاز، ضرورت داشت خط لوله جدید جایگزین آن شود از این رو احداث پروژه «رشت - چلوند» در دستور کار قرار گرفت.وی با تشریح ویژگی های این پروژه توضیح داد: این خط لوله به طول ۱۵۱ کیلومتر و قطر ۴۲ اینچ از تأسیسات تقویت فشار گاز لاکان رشت آغاز شده است و تا منطقه چلوند آستارا ادامه دارد تا به خط ۳۰ اینچ اردبیل متصل شود و گاز را به شمال غرب کشور انتقال دهد. مجری طرح با بیان اینکه این پروژه در دو قطعه در حال اجراست، افزود: قطعه اول از لاکان رشت تا نیروگاه پره سر و قطعه دوم از نیروگاه پره سر تا چلوند امتداد می یابد. شهرویی اجرای پروژه «رشت - چلوند» را سبب تقویت شبکه گاز در غرب گیلان و استان های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی دانست و تصریح کرد: قطعه اول این پروژه هشت ایستگاه شیر بین راهی، پنج انشعاب، یک ایستگاه حفاظت کاتدیک و یک ایستگاه لانچر دارد و برای قطعه دوم آن هفت ایستگاه شیر بین راهی، یک ایستگاه حفاظت کاتدی و یک ریسیور پیش بینی شده است.

پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی پروژه

رمضانعلی ضرابی، مسئول پروژه «رشت - چلوند» نیز با بیان چالش ها و موانع این پروژه، موضوع تعرض به مسیر اختصاصی شرکت گاز را از مشکلات اصلی پروژه برشمرد و گفت: در طول سال هایی که از احداث خط لوله اول سراسری می گذرد تعارضاتی به حریم این خط وارد شد و با توجه به حاصلخیز و ارزشمند بودن زمین، برخی اقدام به زراعت در آن کردند و مدعی مالکیت بودند که حل و فصل این مسائل با همه پیچیدگی های حقوقی مترتب، سبب شد روند کارها به درازا بینجامد و بر پروژه تأثیر بگذارد.وی همچنین به عبور مقاطعی از مسیر از کنار ساحل و احداث مجتمع های مختلف از سوی برخی ارگان ها به ویژه در قطعه دوم اشاره کرد و ادامه داد: تخریب بناهایی که به صورت غیرقانونی ایجاد شده به رایزنی و برگزاری نشست های مشترک با متولیان امر نظیر شورای تأمین، فرمانداری، دادستانی، محیط زیست و دیگر دستگاه ها نیاز دارد که این موارد نیز زمان بر بوده و بر پیچیدگی روند پروژه افزوده است.مسئول پروژه «رشت - چلوند» درباره تقاطع های این پروژه بیان کرد: در قطعه اول ۱۵ رودخانه، ۴۰ مورد عبور از جاده آسفالت، سه مورد گذر از کانال انتقال آب و در قطعه دوم ۲۴ تقاطع با رودخانه داشتیم.

ضرابی همچنین به محدودیت های محیط زیستی برای انجام کار در فصل تخم ریزی ماهیان و دشواری ها در تردد به در فصل های کاشت و برداشت برنج اشاره کرد و افزود: راه های دسترسی کشاورزان به زمین هایشان سال ها است از طریق جاده اختصاصی شرکت گاز انجام می شود و طبیعی است که در اوج کار کشاورزی امکان عبور و مرور هم زمان ماشین آلات، سایدبوم، بیل مکانیکی و کشاورزان از عرض جاده نیست و این موضوع در روند پروژه اختلال ایجاد می کند.وی با اشاره به انشعاب های پیش بینی شده برای قطعه اول پروژه تصریح کرد: انشعاب های متعددی برای شهرهای انزلی، رضوانشهر، صومعه سرا، ضیابر و نیروگاه پره سر در قطعه اول این پروژه پیش بینی شده است.

مسئول پروژه «رشت - چلوند» در پایان گفت: با وجود همه موانع فرارو تاکنون این پروژه بدون هیچ گونه حادثه و خطر در مجاورت خط لوله اول سراسری گاز انجام شده و دست اندرکاران پروژه توانسته اند پیشرفت ۸۲ درصدی در قطعه اول و ۸۷ درصدی در قطعه دوم را با تلاش و صبوری خود برای این پروژه مهم رقم بزنند.

 

    مجتمع گاز پارس جنوبی 

پایان تعمیرات اساسی با بهره مندی از توان داخل

مدیر پالایشگاه دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که عملیات تعمیرات اساسی امسال این پالایشگاه از ۱۷ مردادماه طبق برنامه ریزی آغاز شد و ۱۵ شهریورماه در بازه زمانی ۲۸ روز با موفقیت پایان یافت. مهدی گرامی شیرازی در این باره اظهار کرد: عملیات تعمیرات اساسی امسال پالایشگاه دوازدهم با استفاده از توان داخل و اقدام های نوآورانه و بهره مندی از قطعات و تجهیزات سازندگان داخلی طبق برنامه زمان بندی شده با مشارکت جمعی همه گروه های عملیاتی با موفقیت تکمیل شد. وی افزود: در عملیات تعمیرات اساسی پالایشگاه دوازدهم پارس جنوبی در مجموع ۱۴۱۱ مورد تعمیراتی مطابق با برنامه برای نوسازی و بازرسی دوره ای باهدف صیانت از تولید پایدار و ایمن کردن تجهیزات اصلی انجام شد. مدیر پالایشگاه دوازدهم مجتمع پارس جنوبی تصریح کرد: از اقدام های مثبت انجام شده پیش و حین اجرای تعمیرات اساسی می توان به برگزاری نشست های مدیریتی هفتگی از سه ماه پیش از آغاز تعمیرات اساسی، ۱۲۰۰۰ نفر ساعت آموزش نیروهای اورهال، ایجاد گزارش های آنلاین و بهنگام از روند اجرای برنامه در واحد برنامه ریزی تعمیرات و کمترین انحراف از برنامه (کمتر از ۵ درصد) اشاره کرد. گرامی گفت: رسیدن به نتیجه مطلوب، تولید زودهنگام و تزریق به موقع گاز به خط سراسری بدون هیچ حادثه ناتوان کننده ای در این عملیات، مرهون تلاش، همدلی و مشارکت گروه های بهره برداری، تعمیرات، ایمنی، بازرسی و همکاری همه واحدها بوده است که می تواند به عنوان نقطه قوت در اهداف و برنامه های پالایشگاه قلمداد شود.

 

    شرکت گاز استان خراسان رضوی

اتصال نیروگاه راشد تربت حیدریه به شبکه گاز کشور

مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان خراسان رضوی از تزریق موفق گاز طبیعی به شبکه نیروگاه تولید برق راشد در شهرستان تربت حیدریه خبر داد. سیدمصطفی حیدری گفت: برای گازرسانی به این پروژه ۳۵۰۰ متر خط انتقال ۱۶ اینج به همراه یک ایستگاه تقلیل فشار، یک ایستگاه میترینگ و یک قطعه شیر گاز با نظارت فنی شرکت گاز استان نصب و اجرایی شد. وی با بیان اینکه عملیات تزریق گاز به این نیروگاه با هدف تولید برق در مدتی کمتر از دو ماه انجام شده است، افزود: شرکت گاز خراسان رضوی در این طرح ۸۵ هزار مترمکعب بر ساعت گاز به نیروگاه راشد اختصاص می دهد. مدیر مهندسی و اجرای طرح های شرکت گاز استان خراسان رضوی استفاده از کنتور آلتراسونیک با قابلیت ارسال داده به مرکز استان را از ویژگی های این پروژه اعلام و اظهار کرد: طراحی Intrinsically Safe سیستم الکترونیکی، ایمن در برابر انفجار، دقت بالا، هزینه نگهداری پایین و تنوع درگاه های ارتباطی از دیگر ویژگی های این کنتور است. حیدری تصریح کرد: پروژه ملی گازرسانی به نیروگاه راشد تربت حیدریه با همکاری منطقه ۴ عملیات انتقال گاز و واحدهای گازرسانی به طرح جنوب، اندازه گیری و توزیع گاز، گازرسانی به صنایع و هماهنگی فروش شرکت گاز استان در کوتاه ترین زمان ممکن انجام شد.

 

     شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان

کشف انشعاب غیرمجاز روی خط لوله ۳۲ اینچ

همزمان با کشف انشعابی غیرمجاز روی خط لوله ۳۲ اینچ انتقال نفت خام مارون به اصفهان، عملیات ایمن سازی و رفع نشتی این خط توسط کارکنان شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان انجام شد.

قدرت سربازی، سرپرست این منطقه در این باره گفت: روز جمعه (۲۵ شهریور) افراد سودجو با تعرض به خط لوله نفت خام مارون به اصفهان در محدوده کیلومتر ۳۹۵ شهرستان نجف آباد و جوشکاری و نصب انشعاب غیرمجاز روی لوله، سبب آسیب به این شریان مهم و حیاتی انرژی شده بودند که با گزارش گشت حراست از مشاهده نشتی مراتب اعلام شد و در کوتاه ترین زمان ممکن تیم های فنی، عملیاتی و ستادی منطقه به محل اعزام شدند. وی افزود: هم زمان با اعزام تیم های تعمیراتی به محل با هماهنگی کنترل مرکزی، عملیات انتقال نفت خام متوقف و محل موردنظر برای انجام تعمیرات ایمن شد. پس از ایمن سازی خط لوله ۳۲ اینچ موردنظر، نفت خام موجود در محل حادثه به وسیله تانکرهای مکنده (آیخوف) و یک دستگاه نفت کش جمع آوری و با نظارت اچ اس ئی منطقه و اداره محیط زیست نجف آباد، خاک های آلوده با چند دستگاه کمپرسی به لندفارم مرکز انتقال نفت و تاسیسات شهید بهشتی منتقل شد. سرپرست شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان تأکید کرد: در این عملیات درپوش لوله ای با همکاری کارکنان واحدهای مرتبط فنی در محل نصب و پس از پوشش لوله و تخلیه کامل خاک های آلوده، کانال با خاک تمیز پر شد و سرانجام پس از حدود ۹ ساعت توقف دوباره خط لوله عملیاتی شد. سربازی بیان کرد: تعرض به شریان های حیاتی کشور، سبب اختلال در عملیات سوخت رسانی و تبعات جانی، مالی و زیست محیطی می شود و انتظار داریم مردم در صورت مشاهده هرگونه تعرض به حریم خطوط لوله از طریق شماره تلفن های درج شده روی مارکرهای (نشانگر) خطوط لوله، اطلاع رسانی کنند و یاری رسان خدمتگزاران خود در شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران باشند.

 

    شرکت پایانه های نفتی ایران 

نوسازی تأسیسات راهبردی در دستور کار

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأمین پایداری عملیات و بالا بردن قابلیت اطمینان عملکرد تجهیزات و تأسیسات نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و اساسی آنها و اجرای پروژه های توسعه ای را از جمله اولویت های مدنظر برشمرد.

عباس اسدروز اظهار کرد: شرکت پایانه های نفتی ایران با توجه به مأموریت و مسئولیت خود در زمینه ذخیره سازی، اندازه گیری و صادرات نفت خام و نقش مهم آن در زنجیره ارزش شرکت ملی نفت ایران، همواره حفظ پایداری تولید و ارتقای توانمندی های خود در زمینه روزآمد کردن تجهیزات و آماده سازی شرایط عملیاتی را در دستور کار دارد.

وی افزود: برای انجام وظیفه خطیر واگذارشده به شرکت پایانه های نفتی ایران و تأمین پایداری عملیات و بالا بردن قابلیت اطمینان عملکرد تجهیزات و تأسیسات نگهداری و تعمیرات پیشگیرانه و اساسی آنها، اقدام هایی انجام شده یا در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران افزود: انجام عملیات نگهداری و تعمیر جامع سازه و خطوط لوله و پوشش حفاظتی ناحیه خشکی، تعمیرات پیشگیرانه و کلی ادوات و تجهیزات مکانیک، برق و ابزار دقیق، عملیات اجرایی جامع ابنیه در نواحی صنعتی خشکی در جزیره خارک، تعمیر و رفع نشتی از هدر ۵۶ اینچ ورودی پهلوگاه شماره ۱۱ اسکله غربی در خارک، تمیزکاری و رنگ آمیزی بازوهای بارگیری پهلوگاه ۱۲ اسکله غربی، تعمیرات دیواره حوضچه نفت گیر شرقی و احداث کانال آب رو برای لوله گذاری به منظور انتقال آب از حوضچه به دریا، تعمیرات اساسی نیروگاه بزرگ، نصب و راه اندازی دیزل ژنراتورهای نیروگاه از جمله پروژه های انجام شده یا در حال انجام است.

اسدروز ادامه داد: خوشبختانه شرکت پایانه های نفتی ایران توانسته است کارهای بزرگی در حوزه ساخت داخل انجام دهد و نیازهای پشتیبانی را که بعضاً حیاتی نیز بوده اند با تکیه بر توان و دانش داخلی تأمین کند. ساخت کارت HXPD و HAIC توربین های جان براون، ساخت دو عدد سلونوئید سیستم پالس کلین توربین جان براون، تولید داخلی کارت mainboard و Modbus module اکچویتورهای rotork IQ، ساخت قطعات مربوط به گیت ولوهای مخازن نفت و اسکله های شرقی و غربی و میترینگ ساحل آذرپاد و... از جمله این اقدام ها بوده است.

 

   شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران

تقویت شبکه گاز در گیلان و استان های شمال غرب کشور

پروژه خط انتقال گاز «رشت - چلوند» یکی از پروژه های مهم شرکت ملی گاز ایران است و کارکنان شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران مصمم اند با تلاش خستگی ناپذیر و غلبه بر موانع جغرافیایی، اقلیمی و تحصیل اراضی به اهداف این پروژه دست یابند. نعمت الله شهرویی، مجری این طرح با بیان اینکه خط انتقال گاز ۴۲ اینچ «رشت - چلوند» در مجاورت خط لوله موجود اول سراسری در حال اجراست، به تشریح ضرورت اجرای آن پرداخت و اظهار کرد: با توجه به گذشت بیش از ۵۰ سال از عمر خط لوله اول سراسری گاز، ضرورت داشت خط لوله جدید جایگزین آن شود از این رو احداث پروژه «رشت - چلوند» در دستور کار قرار گرفت.وی با تشریح ویژگی های این پروژه توضیح داد: این خط لوله به طول ۱۵۱ کیلومتر و قطر ۴۲ اینچ از تأسیسات تقویت فشار گاز لاکان رشت آغاز شده است و تا منطقه چلوند آستارا ادامه دارد تا به خط ۳۰ اینچ اردبیل متصل شود و گاز را به شمال غرب کشور انتقال دهد. مجری طرح با بیان اینکه این پروژه در دو قطعه در حال اجراست، افزود: قطعه اول از لاکان رشت تا نیروگاه پره سر و قطعه دوم از نیروگاه پره سر تا چلوند امتداد می یابد. شهرویی اجرای پروژه «رشت - چلوند» را سبب تقویت شبکه گاز در غرب گیلان و استان های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی دانست و تصریح کرد: قطعه اول این پروژه هشت ایستگاه شیر بین راهی، پنج انشعاب، یک ایستگاه حفاظت کاتدیک و یک ایستگاه لانچر دارد و برای قطعه دوم آن هفت ایستگاه شیر بین راهی، یک ایستگاه حفاظت کاتدی و یک ریسیور پیش بینی شده است.

پیشرفت بیش از ۸۰ درصدی پروژه

رمضانعلی ضرابی، مسئول پروژه «رشت - چلوند» نیز با بیان چالش ها و موانع این پروژه، موضوع تعرض به مسیر اختصاصی شرکت گاز را از مشکلات اصلی پروژه برشمرد و گفت: در طول سال هایی که از احداث خط لوله اول سراسری می گذرد تعارضاتی به حریم این خط وارد شد و با توجه به حاصلخیز و ارزشمند بودن زمین، برخی اقدام به زراعت در آن کردند و مدعی مالکیت بودند که حل و فصل این مسائل با همه پیچیدگی های حقوقی مترتب، سبب شد روند کارها به درازا بینجامد و بر پروژه تأثیر بگذارد.وی همچنین به عبور مقاطعی از مسیر از کنار ساحل و احداث مجتمع های مختلف از سوی برخی ارگان ها به ویژه در قطعه دوم اشاره کرد و ادامه داد: تخریب بناهایی که به صورت غیرقانونی ایجاد شده به رایزنی و برگزاری نشست های مشترک با متولیان امر نظیر شورای تأمین، فرمانداری، دادستانی، محیط زیست و دیگر دستگاه ها نیاز دارد که این موارد نیز زمان بر بوده و بر پیچیدگی روند پروژه افزوده است.مسئول پروژه «رشت - چلوند» درباره تقاطع های این پروژه بیان کرد: در قطعه اول ۱۵ رودخانه، ۴۰ مورد عبور از جاده آسفالت، سه مورد گذر از کانال انتقال آب و در قطعه دوم ۲۴ تقاطع با رودخانه داشتیم.

ضرابی همچنین به محدودیت های محیط زیستی برای انجام کار در فصل تخم ریزی ماهیان و دشواری ها در تردد به در فصل های کاشت و برداشت برنج اشاره کرد و افزود: راه های دسترسی کشاورزان به زمین هایشان سال ها است از طریق جاده اختصاصی شرکت گاز انجام می شود و طبیعی است که در اوج کار کشاورزی امکان عبور و مرور هم زمان ماشین آلات، سایدبوم، بیل مکانیکی و کشاورزان از عرض جاده نیست و این موضوع در روند پروژه اختلال ایجاد می کند.وی با اشاره به انشعاب های پیش بینی شده برای قطعه اول پروژه تصریح کرد: انشعاب های متعددی برای شهرهای انزلی، رضوانشهر، صومعه سرا، ضیابر و نیروگاه پره سر در قطعه اول این پروژه پیش بینی شده است.