سکوهاي فازهاي باقيمانده پارس جنوبي تا پايان امسال تکميل مي شود

مديرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تکميل همه سکوهاي باقي مانده فازهاي پارس جنوبي به جز سکوي فاز 11 تا پايان سال 97 خبر داد. محمد مشکين فام با اشاره به اين که 10 سکوي در حال ساخت در يارد شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) و يک سکوي در حال ساخت در يارد شرکت مجتمع کشتي سازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايکو) تا پايان امسال تکميل مي شود، گفته است: «عمليات نصب اين سکوها که مربوط به فازهاي 13، 14 و 22 تا 24 پارس جنوبي است، تا پايان امسال يا اوايل سال آينده انجام مي شود. پيش بيني مي شود با تکميل فاز نخست زنجيره توليد هر يک از فازهاي 13، 14 و 22-24 پارس جنوبي در نيمه اول سال 97، در مجموع شاهد برداشت روزانه 3 ميليارد فوت مکعب گاز (معادل 84 ميليون مترمکعب) از ميدان مشترک پارس جنوبي باشيم. »از ابتداي توسعه ميدان مشترک پارس جنوبي تاکنون 72 ميليارد دلار در اين ميدان سرمايه گذاري شده و پيش بيني مي شود اين رقم به 87 ميليارد دلار افزايش يابد. هم اکنون 70 درصد گاز مصرفي کشور از پارس جنوبي تأمين مي شود که با توليد روزانه نفت خام کشور برابري مي کند.

 

اجراي فاز نخست گازرساني به نيروگاه چابهار در خرداد امسال

سعيد مومني، مدير گازرساني شرکت ملي گاز درباره گازرساني به نيروگاه چابهار گفته است:«براساس قرارداد ميان شرکت ملي گاز ايران و پيمانکار اجراي طرح، فاز نخست گازرساني به نيروگاه چابهار، اواخر ارديبهشت يا اوايل خرداد امسال راه اندازي مي شود. گازرساني به نيروگاه چابهار در دو فاز تعريف شده که فاز نخست براي گازرساني يک ميليون مترمکعب در روز و فاز دوم براي گازرساني روزانه 2 ميليون مترمکعب است. هدف اصلي گازرساني به منطقه جنوب سيستان و بلوچستان، افزون بر گازرساني به نيروگاه چابهار، فراهم کردن شرايط مساعد براي صادرات گاز ايران به عمان است.» ايران و عمان در سال 1392 يادداشت تفاهمي در زمينه صادرات گاز طبيعي امضا کردند که با اجراي آن، گاز ايران با يک خط لوله به صورت مستقيم از بستر خليج فارس به عمان صادر مي شود.

ايران براي توليد سالانه يک ميليون و 500 هزار تن ال‎ان جي در تاسيسات ال ان جي عمان به اين کشور گاز صادر مي‎کند. ظرفيت انتقال گاز با خط لوله صادرات گاز ايران به عمان روزانه يک ميليارد و 500 ميليون فوت مکعب خواهد بود. قرار است بخشي از ظرفيت اين خط لوله در عمان به گاز طبيعي مايع (ال ان جي) تبديل و به بازارهاي هدف صادر شود و باقيمانده ظرفيت خط لوله به بازارهاي آتي در کشورهاي جنوب خليج فارس اختصاص يابد.

 

امکان ثبت درخواست هاي بازنشستگان نفت از طريق سامانه فراهم شد

رئيس فناوري اطلاعات و ارتباطات صندوق هاي بازنشستگي صنعت نفت اعلام کرد: بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت در شهر تهران مي توانند 18 نوع درخواست را از طريق سامانه ثبت و پيگيري کنند. طاها منصوري گفت: از اين پس بازنشستگان و بازماندگان صنعت نفت در شهر تهران مي توانند 18 نوع از خدمات دفاتر پيشخوان صندوق ها در تهران را با مراجعه به نشاني Sama.Oipf.ir از راه دور و از طريق سامانه ثبت و پيگيري کنند.اين 18 نوع خدمات شامل درخواست هاي شرکت در اردوي ايثارگران، استفاده از زائرسرا، استفاده از مجموعه محمودآباد، ابطال محمودآباد، پاداش علمي تحصيلي، درخواست پاداش ورزشي، وام اضطراري بازنشستگان، تغيير حساب بانکي، گواهي کسر از حقوق، گواهي حقوق، صدورکارت شناسايي، دريافت کمک هاي بلاعوض، دريافت کد مددکاري، عضويت در باشگاه و انصراف از عضويت از باشگاه است.شماره پرسنلي براي بازنشستگان و شماره ملي براي بازماندگان به عنوان «نام کاربري» پيش بيني شده است. همچنين رمز عبور اوليه براي همه کاربران به طور پيش فرض 123456 است. منصوري، آسان سازي و سرعت در ارائه خدمات را از اهداف اين طرح برشمرد و گفت: با تکيه بر فناوري اطلاعات مي توان خدمات بهتر و مطلوب تري به بازنشستگان ارائه کرد. وي گفت: کاربران در نخستين ورود خود به سامانه، رمز پيش فرض را تغيير دهند. اين اقدام به زودي در ديگر شهرستان ها نيز اجرايي و اطلاع رساني خواهد شد.

 

صادرات بيش  از 2 ميليون بشکه  نفت  در ماه مارس

ايران در ماه مارس حدود 2 ميليون و 100 هزار بشکه نفت خام به کشورهاي آسيايي و اروپايي صادر کرده است، پيش بيني مي شود اين رقم در ماه آوريل افزايش يابد. چين و هند بزرگ ترين مشتريان نفت ايران هستند که در مجموع بيش از يک ميليون بشکه نفت خام از ايران دريافت مي کنند. پيش بيني مي شود اين رقم در ماه آوريل به نزديک به يک ميليون و 300 هزار بشکه در روز برسد و چين و هند به ترتيب جايگاه خود را به عنوان نخستين و دومين واردکنندگان نفت ايران حفظ کنند. توتال، شل، اني، هلنيک پتروليوم، ساراس و ... نيز از مشتريان نفت ايران در اروپا هستند. ايران همچنين در ماه مارس حدود 400 هزار بشکه در روز ميعانات گازي صادر کرده است که کره جنوبي با خريد نيمي از آن، بزرگ ترين مشتري ايران به شمار مي آيد. البته کره جنوبي خواهان درخواست ميعانات گازي بيشتري از ايران است، اما به دليل افزايش مصارف داخلي و تخصيص آن به پالايشگاه ستاره خليج فارس، امکان تحقق درخواست کره جنوبي از سوي ايران وجود ندارد. کره جنوبي هم اکنون روزانه حدود 200 هزار بشکه ميعانات گازي از ايران دريافت مي کند.

 

پايه سکوي مسکوني Fyb ميدان فروزان نصب شد

حميد بورد، مديرعامل شرکت نفت فلات قاره ايران، از نصب پايه سکوي مسکوني Fyb ميدان فروزان در نخستين روزهاي سال جديد خبر داده و گفته است: هدف از نصب اين سکوي مسکوني، بهبود شرايط اسکان همکاران سکوي فروزان است. با فراهم شدن شرايط مساعد جوي در هفته اول امسال، پايه سکو با موفقيت و در فاصله نزديک به تاسيسات موجود فروزان نصب شد، به نحوي که عرشه سکو با پل دسترسي به طول تقريبي 30 متر به سکوي FY متصل خواهد شد.  به گفته مديرعامل شرکت نفت فلات قاره، پيمانکار در حال انجام عمليات شمع کوبي پايه هاي سکو است و پس از اين عمليات، فعاليت هاي مرتبط با حمل و نصب سازه واسط و پل دسترسي در دستور کار قرار مي‎گيرد.

همه مراحل طراحي، ساخت و نصب سکوي ياد شده ازسوي پيمانکاران ايراني و تلاش کارشناسان مديريت مهندسي و ساختمان، بازرسي فني، حفاظت فني و با هماهنگي کامل مسئولان منطقه خارک و سکوي فروزان انجام شده است.

 

طرح ايجاد شرکت هاي زنجيره اي توزيع سوخت رانت نيست

مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي تاکيد کرد که ايجاد شرکت هاي زنجيره اي توزيع سوخت رانت نبوده است.  سيدمحمدرضا موسوي خواه، مديرعامل شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران روز چهارشنبه (29 فروردين ماه) در آيين بهره برداري از جايگاه هوشمند عرضه سوخت 236 ميدان آزادي گفته است: شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران از سال 94 به دنبال اجراي طرح ايجاد شرکت هاي زنجيره اي توزيع سوخت بود و ايجاد آنها به هيچ وجه رانت نبوده است. اجراي طرح ايجاد شرکت هاي زنجيره اي توزيع سوخت (برندينگ) جايگاه هاي عرضه سوخت ابتدا مشکلاتي داشت، اما هدف اصلي نظارت مردم بر مردم بود.  موسوي خواه با بيان اين که دير زماني نيست که جايگاه هاي عرضه وضع خوبي نداشتند، تصريح کرده است: با تلاش هاي شرکت ملي پخش فرآورده هاي نفتي ايران، امروز شاهد توسعه جايگاه هاي عرضه سوخت هستيم. در تلاشيم مردم با ترافيک کمتري سوخت گيري کنند و خدمات و امکانات مناسبي در اختيار مردم قرار گيرد.  وي با اشاره به اجراي طرح کاهش، هدايت، انتقال و بازيافت بخارات بنزين در جايگاه هاي عرضه سوخت (کهاب) در جايگاه آزادي گفته است: خوشحالم طرح کهاب در اين جايگاه به طور کامل اجرا و سبب جلوگيري از آلودگي محيط زيست شده و مردم در اين منطقه بوي بنزين را استشمام نمي کنند. طرح کهاب در اين جايگاه به صورت بومي و با قيمت مناسب اجرا شده و در تلاشيم جايگاه هاي سراسر کشور به اين سمت حرکت کنند.