مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاکید کرد:

لزوم بهره گیری از ظرفیت های داخلی در مسیر توسعه متوازن صنعت پتروشیمی

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی بر احداث طرح های توسعه ای صنعت پتروشیمی با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های داخلی ها تأکید کرد.

مرتضی شاهمیرزایی با اشاره به اینکه ظرفیت های بسیاری برای توسعه صنعت پتروشیمی در کشور وجود دارد، تأکید کرد: توسعه این صنعت در سواحل جنوبی کشور به دلیل آب بر بودن صنعت پتروشیمی به ویژه در استان های بوشهر و خوزستان، همچنین منطقه مکران در حال انجام است و محصولات متنوعی در بخش بالادستی پتروشیمی تولید می شود.

شاهمیرزایی افزود: ۶۸ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۹۰ میلیون تن در کشور در حال فعالیت هستند و با توجه به برنامه ریزی های انجام شده تا ۱۰ سال آینده، ظرفیت تولید به بیش از ۲۰۰ میلیون تن خواهد رسید که این دستاورد افتخاری برای کشور و صنعت پتروشیمی ایران است.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: وجود ذخایر و منابع نفتی و گازی فراوان در کشور باید پشتوانه توسعه متوازن صنعت پتروشیمی باشد و مسیر تکامل صنعت نفت، تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی است.

شاهمیرزایی تصریح کرد: ظرفیت صنعت پتروشیمی در ۱۰ سال آینده به دو برابر ظرفیت فعلی می رسد، بنابراین راهبرد و هدف عالی صنعت پتروشیمی در دهه پیش رو تولید محصولات در زنجیره ارزش متنوع جهت حضور و تسخیر بازارهای صادراتی جهان است.

وی با یادآوری سفر مقام معظم رهبری به منطقه عسلویه و بازدید از تأسیسات گازی و پتروشیمی این منطقه در فروردین ماه ۱۳۹۰ و فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب خطاب به کارکنان صنعت نفت که فرمودند «این کاری که در این منطقه صنعتی و اقتصادیِ عظیم دارد انجام می گیرد، یک جهاد است. نیت اگر نیت خدایی باشد، می شود جهاد فی سبیل اللّه» افزود: به دلیل جایگاه صنعت نفت و به ویژه صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی کشور، دشمن در نخستین گام های خود این صنعت را در بخش های مختلف نظیر انتقال فناوری، واردات و سرمایه گذاری در شرایط سخت تحریم قرار داد.

اجرای الگوی توسعه متوازن صنعت پتروشیمی در مکران

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با هماهنگی وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت توسعه دهنده منطقه مکران، الگوی درستی از توسعه متوازن صنعت پتروشیمی در این منطقه تعریف و اجرا می شود.

شاهمیرزایی در نشست هماهنگی توسعه صنعت پتروشیمی در منطقه مکران در جریان وضع ساخت طرح های پتروشیمی در این منطقه قرار گرفت و بر پیاده سازی الگوی درست توسعه متوازن در مکران تأکید کرد.

وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به توسعه صنعت در سواحل مکران، این منطقه را بسیار مهم و راهبردی در صنعت پتروشیمی برشمرد و اظهار کرد: توسعه صنعت پتروشیمی در این منطقه باید با هماهنگی شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان متولی توسعه صنعت پتروشیمی انجام شود و ضرورت دارد الگوی درستی از توسعه متوازن و پایدار در این منطقه اجرا شود.

 

برای تحویل در ماه اوت

ایران قیمت رسمی فروش نفت را برای آسیایی ها افزایش داد

شرکت ملی نفت ایران قیمت رسمی فروش انواع نفت خام صادراتی برای عرضه به مشتریان آسیایی را در ماه اوت (مردادماه _ شهریورماه) افزایش داد. مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران قیمت نفت خام سبک، نفت خام سنگین و فروزان را برای فروش در ماه اوت به ترتیب ۸.۹۰، ۵.۶۰ و ۵.۶۵ دلار بالاتر از میانگین قیمت نفت عمان/ دوبی قیمت گذاری کرده است. قیمت هر بشکه نفت خام سبک ایران برای فروش در ماه اوت ۸ دلار و ۹۰ سنت، نفت خام سنگین ایران ۵ دلار و ۶۰ سنت و قیمت نفت خام فروزان ۵ دلار و ۶۵ سنت بیشتر از ماه ژوئیه (تیرماه _ مردادماه) است.

ایران قیمت رسمی فروش نفت خام سبک در بازار شمال غرب اروپا را ۳.۳۰ دلار بیشتر از برنت و قیمت نفت خام سنگین و فروزان را در این بازار به ترتیب ۱.۲۵ و ۱.۱۵ دلار پایین تر از برنت قیمت گذاری کرده است.

شرکت سعودی آرامکو هم پیش تر اعلام کرده بود قیمت رسمی فروش نفت خام سبک خود را برای عرضه به مشتریان آسیایی در ماه اوت افزایش داده است.

 

همکاری وزارتخانه های نفت و تعاون در زمینه آموزش های اچ اس ای

مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت بر لزوم همکاری وزارت نفت با مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در زمینه آموزش تأکید کرد.

مظاهر انصاری به همراه مدیران اچ اس ای شرکت های اصلی و معاونان ایمنی و بهداشت خود از مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بازدید کرد و در نشست مشترک با رضا کرمی، رئیس مرکز از نزدیک زمینه های همکاری مشترک در حیطه ایمنی و بهداشت کار را مورد بررسی قرار داد.

انصاری در این نشست گفت: توسعه واگذاری فعالیت ها به بخش خصوصی نیازمند ارتقا سطح ایمنی پیمانکاران است و گرچه صنعت نفت در این بخش پیشرو و پیشگام بوده است، همچنان نیازمند اقدام های واقعی و مؤثر از جانب سازمان های قانونی مرتبط به ویژه وزارت کار و مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار به عنوان مرجع تخصصی آموزش پیمانکاران و کارگران زیر پوشش قانون کار است.

وی افزود: در صنعت نفت هیچ قراردادی بدون پیوست اچ اس ای امضا نمی شود و همه قراردادها دارای ضمائم مرتبط با بهداشت، ایمنی و محیط زیست است؛ بنابراین در بخش هایی نظیر آموزش پیمانکاران مستلزم همکاری دوجانبه با هدف ارتقای فرهنگ اچ اس ای پیمانکاران هستیم.

مدیرکل بهداشت، ایمنی و محیط زیست وزارت نفت با اشاره به تکالیف قانونی موجود از جمله آیین نامه ایمنی جایگاه های عرضه سوخت مایع و گاز بر آمادگی این وزارتخانه به منظور همکاری در تدوین مفاد آن تأکید کرد.

در این نشست، رضا کرمی، رئیس مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار، نیز ضمن معرفی مرکز و توانمندی های آن پیشنهادهایی برای همکاری های آینده دو طرف ارائه کرد.

 

  ایران و ترکیه ۸ سند و یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند

مقام های ایران و ترکیه در حضور رؤسای جمهور دو کشور، هشت سند و یادداشت تفاهم همکاری در موضوع های متنوع سیاسی، اقتصادی، ورزشی و فرهنگی امضا کردند. در ادامه برنامه های سفر رسمی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به ایران، هشت سند و یادداشت تفاهم همکاری در عرصه های مختلف میان مقام ها و مسؤولان دو کشور امضا شد. طرح جامع همکاری بلندمدت میان ایران و ترکیه، موافقت نامه در زمینه های توسعه تأمین اجتماعی و ورزش، حمایت از بنگاه های کوچک اقتصادی، همکاری های رادیو و تلویزیونی و همکاری میان سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و دفتر سرمایه گذاری ریاست جمهوری ترکیه از اسناد و یادداشت تفاهمنامه هایی است که به امضای مسؤولان دو کشور رسید.

قرارداد صادرات گاز ایران به ترکیه باید تمدید شود

رئیس جمهوری در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای ترکیه ای خود گفت: قراردادی که ۲۵ سال پیش با ترکیه برای انتقال گاز امضا شده است، باید تمدید شود و شکل وسیع تری به خود بگیرد. سیدابراهیم رئیسی گفت: بی تردید سفر رئیس جمهوری ترکیه به ایران نقطه عطفی در ارتقای سطح روابط بین تهران - آنکارا خواهد بود و در این مذاکره، اراده دو طرف جدی است. وی افزود: در این دیدار برای روابط اقتصادی و تجاری و سطح روابط در حوزه مختلف بحث و گفت وگو شد و معتقدم این سطح از روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور با توجه به ظرفیت های موجود کافی نیست و می تواند در سطح بالاتری شکل بگیرد. رئیس جمهوری با اشاره به تأسیس شهرک های صنعتی بین دو کشور که به صورت مشترک دنبال خواهد شد، گفت: تأسیس پارک های علم و فناوری و فعال کردن و استفاده از شرکت های دانش بنیان دو کشور از دیگر محورهای مذاکرات امروز با رئیس جمهوری ترکیه بود. رئیسی درباره تمدید قرارداد انتقال گاز که ۲۵ سال پیش مطرح بود، گفت: امروز این موضوع مورد تأکید قرار گرفت تا این قرارداد تمدید شود و شکل وسیع تری به خود بگیرد. وی درباره فعالیت شرکت هایی که امروز در ترکیه فعال هستند و می توانند در ایران نیز فعالیت داشته باشند اشاره و تصریح کرد: چنین همکاری برای توسعه روابط دو کشور خواهد بود. رئیس جمهوری درباره سطح روابط تجاری بین ایران و ترکیه اظهار کرد: اکنون می توان ۳۰ میلیارد دلار را به عنوان سطح روابط تجاری بین دو کشور هدف گذاری کرد که از این سطح کنونی به سه برابر افزایش خواهد یافت.   رئیس جمهوری ترکیه نیز در این نشست مطبوعاتی، به دیدارش با همتای ایرانی خود اشاره کرد و گفت: ابتدا نشست دوجانبه داشتیم و هفتمین نشست شورای همکاری های عالی ترکیه و ایران را نیز با موفقیت برگزار کردیم و معتقد هستیم رایزنی ها سبب جهش در روابط ما می شود. اردوغان، چشم انداز رئیسی را در روابط ایران با همسایگان بسیار ارزشمند ارزیابی کرد و افزود: ما یک هدف یعنی رسیدن به حجم مبادلات تجاری ۳۰ میلیارد دلاری را تعیین کردیم و متأسفانه به دلیل شیوع ویروس کرونا این حجم تجارت به شکل معناداری کاهش یافت و اکنون به حجم تجارت ۷ میلیارد دلار رسیدیم. باور دارم با عزم راسخ دو کشور می توانیم حجم تجارت ۳۰ میلیارد دلاری را رقم بزنیم. وی تأکید کرد: با گام برداشتن در حوزه نفت و گاز طبیعی می توانیم به این موضوع سرعت ببخشیم. همان طور که می دانید ترکیه در زمینه صنایع دفاعی در سال های اخیر اقدام های جهش گونه داشته و بر همبستگی خود در این موضوع بسیار اهمیت قائل هستیم. رئیس جمهوری ترکیه تصریح کرد: امروز در کنار این نشست، نشست مهم دیگری داریم و در چارچوب نشست سه جانبه آستانه همراه با رئیس جمهوری روسیه مسائل و تحولات اخیر منطقه را ارزیابی می کنیم و این نشست، ارزیابی دوباره روند آستانه و به نحوی احیای روند آستانه خواهد بود. بار دیگر از همه وزیران دو کشور تشکر و از آنها خواهش می کنم همکاری ها و هماهنگی های مشترک میان خود را ادامه دهند.

استمرار روند توسعه مناسبات راهبردی تهران _ مسکو

همچنین آخرین وضع روابط دوجانبه میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در دیدار رؤسای جمهوری دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و بر توسعه مناسبات دو کشور در عرصه های مختلف تأکید شد. رئیسی در این دیدار، اراده دو کشور بر توسعه مناسبات دوجانبه را قابل توجه خواند و گفت: پس از دیدار در مسکو و عشق آباد، روند همکاری ها رو به رشد بوده و این روند همچنان باید تقویت شود. رئیس جمهوری با اشاره به سابقه همکاری موفقیت آمیز دو کشور در مبارزه با تروریسم در سوریه، این همکاری را زمینه ساز تقویت امنیت و ثبات در منطقه دانست و افزود: کشورهایی که در منطقه غرب آسیا مدعی مبارزه با تروریسم بودند، هیچ گام مؤثری در این زمینه برنداشتند؛ اما این جمهوری اسلامی ایران و روسیه بودند که با همکاری جدی در بحث مبارزه با تروریسم، صداقت و اراده جدی خود را در این زمینه نشان دادند. رئیس جمهوری روسیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از حضور در سرزمین مهمان نواز ایران، از افزایش همکاری های دو کشور در عرصه های مختلف بویژه در حوزه امنیت بین المللی خبر داد و گفت: ایران و روسیه سهم بسیار بزرگی در حل وفصل بحران سوریه دارند.