همراهی همه جانبه صنعت نفت برای نجات هموطنان و آواربرداری در حادثه ساختمان متروپل
نفت در کنار مردم آبادان
مشعل متروپل فروریخت. ظهر دوشنبه(2 خرداد) رخدادی تلخ رقم خورد که در آن یکی از دو برج دوقلوی متروپل شهر آبادان یکباره فروریخت و در اثر آن تا زمان تهیه این گزارش، حداقل 26 نفر کشته و 37 نفر مصدوم شدند و در حال حاضر اقدام های لازم برای آواربرداری و بیرون کشیدن گرفتار شدگان و قربانیان احتمالی این حادثه ادامه دارد. از همان ساعات اولیه تعداد زیادی از نیروهای امدادی و داوطلب از شهرها و شرکت های دیگر برای کمک به آبادان آمدند و در این میان وزارت نفت و شرکت های زیرمجموعه نیز به یاری هموطنان در شهر آبادان و نیروهای امدادی شتافتند.
شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت به خصوص شرکت هایی که در شهرهای اطراف حضور داشتند، از همان ساعات ابتدایی حادثه متروپل و پیش بینی خسارت های قابل توجه، تجهیزات و ماشین آلات و نیروی انسانی لازم را برای کمک و التیام حادثه دیده گان و خانواده های داغدار آنها ارسال کردند. محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت در همان روز حادثه (دوشنبه، دوم خردادماه) ضمن اعلام تسلیت به بازماندگان هموطنان فوت شده در حادثه ریزش ساختمان در آبادان، از آمادگی حداکثری شرکت های زیرمجموعه نفت برای خدمت رسانی به حادثه دیدگان ساختمان متروپل آبادان خبر داد.
همراهی شرکت های نفتی همسایه آبادان
در نخستین ساعات حادثه دلخراش ریزش ساختمان تجاری متروپل در آبادان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با عبدالله عذاری اهوازی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان، درباره جزئیات حادثه و شرایط موجود در صحنه حادثه گفت وگو و مطابق آن، اعلام آمادگی به منظور انجام هرگونه امداد و کمک رسانی و استفاده از ظرفیت های موجود در شرکت نفت و گاز اروندان ابلاغ شد. مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان در تماس تلفنی با فرماندار آبادان، ضمن ارسال پیام تسلیت، هماهنگی ارائه نخستین گروه از تجهیزات لجستیکی این شرکت را انجام داد و تأکید کرد: به منظور ادامه این خدمات و امدادرسانی ها، ظرفیت های لجستیکی، اچ اس ای و درمانی شرکت نفت و گاز اروندان و صنعت نفت جنوب در حال آماده باش قرار دارد.
در همین حال شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از همان ساعات اولیه با توجه به دسترسی های منطقه ای، خدمات لجستیکی سنگین و فوق سنگین، پشتیبانی و مدیریت ترابری خود را برای امدادرسانی به حادثه متروپل شهر آبادان ارسال کرد. بر این اساس، تاکنون مدیریت عملیات ترابری و پشتیبانی تولید یک دستگاه کمرشکن فوق سنگین جهت حمل بیل مکانیکی کاترهیدرولیک متعلق به شرکت مپنا به محل وقوع حادثه اعزام کرد. بیل مکانیکی با قیچی هیدرولیک کاربرد برش تخریب هیدرولیک Pulverizer، برش میله های فولادی، فولاد، مخازن، لوله ها، سایر قراضه های فلزی و غیره را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام می دهد. با توجه به شرایط اضطراری پیش آمده کلیه عملیات های سبک، سنگین، ماشین آلات و اچ اس ای مدیریت عملیات ترابری مناطق نفت خیز جنوب در آماده باش ۱۰۰درصدی به سر می برند. آخرین گزارش ها نیز حاکی از اعزام دو گروه 5 نفره از نیروهای اچ اس ای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای کمک به آواربرداری از ساختمان متروپل در روز شنبه (7 خرداد) دارد.
همچنین در پی فروریختن برج متروپل آبادان و محبوس شدن تعدادی از هموطنانمان در زیر آوارها، تیم مجهز امداد و نجات شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون بلافاصله به محل اعزام شدند. این تیم شامل تعدادی آتش نشان خبره به همراه تجهیزات کامل امدادی می باشد که قرار است تا زمان مورد نیاز در محل حادثه مانده و در کنار سایر نیروهای امدادی فعالیت کند.
علاوه بر این شرکت گروه امداد و نجات شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون نیز جهت کمک رسانی به هموطنان آبادانی و آواربرداری در حادثه ریزش ساختمان متروپل به آبادان اعزام شدند. این گروه امدادرسانی شامل ۴ آتش نشان به همراه تجهیزات امدادرسانی بودند. همچنین در همسویی با ایفای مسئولیت اجتماعی، ماشین آلات و تجهیزات ترابری و اچ اس ای شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون نیز آماده ارایه هرگونه خدمات پشتیبانی و امدادی به حادثه ریزش ساختمان در شهرستان آبادان هستند.
بر اساس این گزارش، با هدف همکاری با امدادگران و دستگاه های اجرایی استان خوزستان و شهرستان آبادان، مديرعامل شرکت ملی حفاری ایران از بخش های پشتیبانی صنعت نفت در آبادان بازدید به عمل آورد و ضمن بازدید میدانی از ساختمان تخریب شده متروپل در نشست با مسئولان ستاد بحران استان و شهرستان آبادان بر بسیج امکانات این شرکت در خدمات رسانی و همیاری با دستگاه های امدادی و اجرایی تاکید کرد.
وی همچنین در جلسه با مدیران ایمنی، بهداشت، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران و گروه های امدادی شرکت در خصوص تامین نیازهای ضروری دستور لازم را صادر کرد. براساس دستور مدیرعامل علاوه بر اعزام گروه های ایمنی و آتش نشانی و اورژانسی به این موقعیت، در به منظور خدمات رسانی به ستاد بحران مستقر در آبادان و ایفای مسئولیت های اجتماعی نسبت به تامین هزار وعده صبحانه، ناهار، شام و میان وعده اقدام شد. كالا و مواد غذايي در نخستین روز پس از وقوع حادثه توسط چند دستگاه كاميونت يخچالدار و خودروي سبک از اهواز به آبادان انتقال و تحویل ستاد مرکزی امداد منطقه شده است . روز پنجشنبه(۶ اردیبهشت) نیز به این منظور ۵ هزار بطری آب معدنی، اقلام خوراکی از جمله خشکبار، مواد پروتئینی، لبنیات، آبمیوه و سایر مواد غذایی و مصرفی و ظروف یکبار مصرف تامین و به واحدهای ذی ربط تحویل شد. فرزین کاوش، سرپرست ایمنی، بهداشت، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت ملی حفاری ایران هم گفت: در پی اعلام ستاد بحران استان مبنی بر وقوع حادثه ریزش ساختمان که منجر به جان باختن و زخمی شدن تعدادی از شهروندان شهر آبادان شد، حسب دستور مدیرعامل شرکت بلافاصله نسبت به اعزام دو دستگاه آمبولانس مجهز از سوی اداره فوریت های پزشکی مدیریت منابع انسانی شرکت اقدام کرد و از سوی این مدیریت نیز 3 گروه امدادی در قالب خدمات ایمنی و آتش نشانی به آبادان اعزام شد. وی گفت: گروه های امدادی شرکت تا زمانی که ستاد بحران تشخیص دهد در این شهرستان استقرار خواهند داشت.
نیروهای امدادی پتروشیمی در محل حادثه
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ضمن تسلیت و ابراز همدری با خانواده های در گذشتگان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان، دستور اعزام نیروهای واکنش سریع و آتش نشانی به محل حادثه را داد. مرتضی شاهمیرزایی از سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی خواست امکانات امدادی، آتش نشانی، پشتیبانی و تیم های تخصصی خود را به محل حادثه اعزام کند.
سیدامید شهیدی نیا، فرمانده ارشد سابق شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نیز برابر به دستور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، از آماده باش کامل امکانات امدادی این سازمان برای امدادرسانی در محل حادثه ساختمان متروپل آبادان خبر داد و اعلام کرد: خبره ترین اعضای تیم واکنش سریع ایمنی و آتش نشانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در محل این حادثه حضور دارند.
آماده باش داوطلبان پالایشگاه آبادان
پالایشگاه نفت آبادان هم از لحظات اولیه حادثه شرکت پالایش نفت آبادان با بسیج تمامی امکانات و نفرات تخصصی خود در خط مقدم امدادرسانی قرار داشته است .این مجموعه با اعزام تمامی امکانات عملیاتی، پشتیبانی، لجستیکی و نیروهای تخصصی خود در بخش های اچ اس ای (ایمنی، بهداشت، آتش نشانی)، خدمات فنی مهندسی، حراست، بسیج، خدمات عمومی و عملیات حمل و نقل با تمامی ماشین آلات سبک و سنگین به منظور امدادرسانی از لحظات اولیه حادثه به محل اعزام و به امدادرسانی مشغول شدند.
این شرکت در بخش لجستیکی و حمل و نقل با اعزام نیروهای تخصصی و ماشین آلات سبک و سنگین شامل بیل مکانیکی، لودر، جرثقیل، هیاب، وانت، تریلی کفی، لیفتراک، کمپرسی، تانکر سوخت ١٢ هزار لیتری و به کارگیری ۵٠نفر نیروی تخصصی ٢۴ ساعته از نخستین دقایق حادثه حضور داشته و به ماموریت های محوله مشغول شدند.
در بخش اچ اس ای با اعزام نفرات ایمنی و آتش نشانی همراه با تجهیزات تخصصی امداد و نجات با حضور در محل اقدام به ایمن سازی و امدادرسانی همسو با دیگر دستگاه های شهرستان و کشور، توزیع ابزارآلات و لوازم ایمنی، امداد به یاری فرماندهی میدان حادثه شتافتند. همچنین در بخش پشتیبانی و خدمت رسانی به امدادگران مستقر در محل، شرکت پالایش نفت آبادان با توزیع میان وعده شامل (آب معدنی، کیک و آبمیوه) و پذیرایی وعده های غذایی (ناهار و شام) قدردادن زحمات امدادگران حاضر در صحنه بوده است . حادثه متروپل اگرچه تلخ است، اما کارکنان بخش های مختلف صنعت نفت بنا بر مسئولیت اجتماعی که بر خود تکلیف کرده اند، نشان داده اند که همچون همیشه برای خدمت رسانی آماده اند و از هیچ تلاشی برای کمک به مردم در هر جا که تاسیسات نفتی بناشده است، مضایقه نکرده اند و نخواهند کرد.