دستاوردهای نوید بخش وزیر نفت از سفر به آمریکای جنوبی

روابط انرژی تهران- کاراکاس گسترش می یابد

وزیر نفت هفته گذشته در سفر به کشورهای آمریکای جنوبی از جمله ونزوئلا و نیکاراگوئه همسو با فعال سازی دیپلماسی انرژی، دیدارهای پرشماری با مسئولان این کشورها داشت و در جریان این سفر تفاهم نامه ها و قراردادهایی نیز امضا شد. جواد اوجی در ملاقات با مقام های بلندپایه ونزوئلایی بر توسعه روابط دوجانبه تهران-کاراکاس به ویژه در حوزه انرژی تأکید کرد. وزیر نفت در سفر به کشورهای آمریکای جنوبی مذاکرات مختلفی با سران و مسئولان کشورهایی از جمله ونزوئلا و نیکاراگوئه داشت. وی در ونزوئلا با نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری و وزیران نفت، امور خارجه، مدیرعامل شرکت ملی نفت و مقام های ارشد این کشور دیدار و گفت وگو کرد.وزیر نفت کشورمان در سفر به نیکاراگوئه نیز با دانیل اورتگا، رئیس جمهوری و رئیس مجلس این کشور دیدار و گفت وگو کرد، همچنین در کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور با حضور ۶ وزیر کابینه نیکاراگوئه حضور یافت و درباره همکاری های دو جانبه رایزنی شد.دیدار با وزیران وزارتخانه های انرژی و معادن، صنعت و تجارت، دارایی و اعتبارات عمومی و کشاورزی نیکاراگوئه از دیگر برنامه های اوجی بوده است که در زمینه های مشترک در حوزه های انرژی و کشاورزی مذاکره شد.

دیپلماسی انرژی ایران توسعه می یابد

وزیر نفت در این سفرهمچنین از برخی تأسیسات نفتی کشورهای آمریکای جنوبی بازدید کرد.جواد اوجی در جریان این سفر چند روزه افزون بر دیدار و گفت وگو با ال آیسامی، وزیر نفت ونزوئلا با تنی چند از مقام های بلندپایه ونزوئلایی از جمله نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری و دلسی رودریگز، معاون اول رئیس جمهوری ونزوئلا به طور جداگانه ملاقات و بر توسعه مناسبات دوجانبه تهران-کاراکاس تأکید کرد.ایران و ونزوئلا، سوم بهمن ماه سال گذشته در حاشیه ششمین نشست سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در قطر در حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، در زمینه صدور خدمات فنی، انتقال فناوری، ارائه خدمات آموزشی، آموزش نیروی انسانی و همکاری در بخش توسعه صنعت پالایش تفاهم نامه همکاری امضا کردند، این سند به امضای وزیر نفت ایران و فلیکس پلاسنسیا گونسالس، وزیر امور خارجه ونزوئلا رسید. محورهای مذاکرات و تفاهم نامه ها توسعه و تولید در میدان های نفت و گاز، ارتقا و نوسازی پالایشگاه ها و بهره گیری از ظرفیت های پالایشگاهی، آموزش نیروی انسانی و کارشناسی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، صدور خدمات فنی مهندسی و انتقال فناوری و توسعه بازارهای صادراتی نفت خام، میعانات گازی و فرآورده های نفتی بود.طی این سفر چهار تفاهم نامه و ۲ قرارداد در حوزه نفت و ۲ تفاهم نامه در حوزه کشاورزی امضا شد.

 

عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد اولویت وزارت نفت دولت سیزدهم

پایه تشویقی مدیران صنعت  نفت لغو شد

مدیرکل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت از لغو پایه تشویقی اعطاشده به برخی مدیران صنعت نفت خبر داد و گفت: عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد، اولویت وزارت نفت دولت سیزدهم است. حمید حسین نژاد در گفت وگو با شانا در تشریح لغو پایه تشویقی اعطایی به برخی مدیران نفتی اظهار کرد: اعطای پایه تشویقی به بعضی مدیران نفتی دولت قبل در سال ۱۳۹۹ سبب انتقاد شدید کارکنان نفت شده بود. بر اساس ورود سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، یک یا دو پایه تشویقی که به برخی افراد در وزارت نفت داده شده بود، مغایر مقررات شناخته شده است. وی یادآوری کرد: پایه تشویقی اعطاشده به برخی مدیران در دولت قبل یک بار در سال ۱۳۹۹ از سوی سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی، مغایر با قانون و مقررات اداری و استخدامی تشخیص داده و با پذیرش این موضوع در شورای اداری و استخدامی صنعت نفت در سال ۱۳۹۹ پایه های تشویقی ابطال و مبالغ پرداختی عودت داده شد. مدیرکل تدوین و هماهنگی مقررات اداری و استخدامی وزارت نفت در ادامه با اشاره به اینکه دوباره در تیرسال گذشته (۱۴۰۰) و همزمان با ماه های پایانی دولت دوازدهم، متأسفانه پایه تشویقی اعطاشده به همان مدیران برگردانده شد که این موضوع به دلیل ناعدالتی در پرداخت حقوق و مزایا سبب ناراحتی کارکنان رسمی صنعت نفت شد، تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی، دوباره ابطال پایه های تشویقی و عودت مبالغ پرداختی را عیناً مشابه سال ۱۳۹۹ درخواست کردند که در صورت بی توجهی وزارت نفت، موضوع برای ابطال به هیأت عمومی دیوان عدالت اداری ارجاع می شود. حسین نژاد درباره تشکیل نشست حضوری شورای اداری و استخدامی وزارت نفت در تاریخ 15 فروردین امسال درباره لغو پایه تشویقی اعطاشده به برخی مدیران گفت: بر اساس آخرین مکاتبات صورت گرفته با سازمان بازرسی کل کشور، مقرر شد این پایه های سازمانی لغو و منابع ریالی پرداخت شده به مدیران مربوط پس گرفته شود. وی با تأکید بر ایجاد عدالت پرداخت حقوق و دستمزد در میان تمامی کارکنان صنعت نفت در دولت سیزدهم اظهار کرد: ابلاغیه لغو پایه تشویقی اعطاشده به برخی مدیران به منابع انسانی چهار شرکت اصلی وزارت نفت برای اجرا ارسال شده و پیگیری های معاونت منابع انسانی وزارت نفت تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.

 

با هدف توسعه همکاری های ایران و عراق

وزیر نفت با وزیر برق عراق دیدار و گفت وگو کرد

وزیر نفت و وزیر برق عراق بر توسعه همکاری های دو کشور در بخش نفت و گاز تأکید کردند.

جواد اوجی در دیدار با عادل کریم، وزیر برق عراق و رشید المعموری، مشاور و نماینده ویژه نخست وزیر عراق و هیأت همراه بر توسعه هرچه بیشتر همکاری ها در حوزه نفت و گاز تأکید کرد و گفت: امیدوارم در این چند روزی که در ایران هستید، تصمیم های خوبی اتخاذ شود.

وزیر برق عراق نیز در این دیدار، ایران را کشور دوست خواند و افزود: خوشحال هستم که برای دومین بار شما را ملاقات می کنم. ما دوست شما هستیم و دوست داریم همکاری های دو کشور تداوم یابد. دو طرف در این دیدار بر توسعه هرچه بیشتر همکاری ها، بویژه در بخش گاز تأکید کردند.

به گزارش شانا، محمد الحلبوسی، رئیس مجلس عراق صبح روز (چهارشنبه، 7 اردیبهشت ) در راس هیأتی از جمله وزیر برق این کشور وارد فرودگاه بین المللی مهرآباد شد.

 

با هدف توسعه همکاری ها  صورت گرفت

دیدار وزیر نفت ایران با وزیر برق عراق

وزیر نفت و وزیر برق عراق بر توسعه همکاری های دو کشور در بخش نفت و گاز تأکید کردند.

جواد اوجی در دیدار با عادل کریم، وزیر برق عراق و رشید المعموری، مشاور و نماینده ویژه نخست وزیر عراق و هیأت همراه بر توسعه هرچه بیشتر همکاری ها در حوزه نفت و گاز تأکید کرد و گفت: امیدوارم در این چند روزی که در ایران هستید، تصمیم های خوبی اتخاذ شود.

وزیر برق عراق نیز در این دیدار، ایران را کشور دوست خواند و افزود: خوشحال هستم که برای دومین بار شما را ملاقات می کنم. ما دوست شما هستیم و دوست داریم همکاری های دو کشور تداوم یابد. دو طرف در این دیدار بر توسعه هرچه بیشتر همکاری ها، بویژه در بخش گاز تأکید کردند.

به گزارش شانا، محمد الحلبوسی، رئیس مجلس عراق صبح روز (چهارشنبه، 7 اردیبهشت ) در راس هیأتی از جمله وزیر برق این کشور وارد فرودگاه بین المللی مهرآباد شد.

 

افزایش تولید اوپک پلاس در ماه ژوئن تداوم می یابد

۲۳ کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) در بیست وهشتمین نشست خود بر سر افزایش ۴۳۲ هزار بشکه ای عرضه روزانه در ماه ژوئن (خردادماه - تیرماه) به توافق رسیدند. بر اساس تصمیم روز پنجشنبه (۱۵ اردیبهشت) نشست وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس که کمتر از ۱۵ دقیقه طول کشید، تولید نفت خام کشورهای عضو این ائتلاف در ماه ژوئن ۴۳۲ هزار بشکه در روز افزایش می یابد. اوپک و متحدانش در نوزدهمین نشست خود در ماه ژوئیه توافق کردند هر ماه تولیدشان را در مجموع ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهند تا به محدودیت عرضه ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز پایان بخشند، این تصمیم از ماه اوت اجرایی شده است. اوپک پلاس در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج بحران شیوع ویروس کووید-۱۹تولید خود را از ماه مه سال ۲۰۲۰، ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز معادل حدود ۱۰ درصد از تقاضای جهانی محدود کرد، اما پس از آن زمان با بهبود تقاضا، محدودیت عرضه را به مرور تسهیل کرده است. اعضای این ائتلاف تصمیم گرفتند بیست ونهمین نشست ائتلاف اوپک پلاس دوم ماه ژوئن (۱۲خردادماه) برگزار شود.

 

 در دیدار وزیر نفت با رئیس سازمان صدا و سیما صورت گرفت

تبیین مهم ترین دستاوردهای صنعت نفت در دولت سیزدهم

وزیر نفت، مهم ترین دستاوردهای صنعت نفت دولت سیزدهم را در دیدار با رئیس سازمان صدا و سیما تبیین کرد و گفت: بزودی تفاهمنامه ای با صدا و سیما برای فرهنگ سازی در زمینه مصرف انرژی امضا می کنیم. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، جواد اوجی در حاشیه دیدار با پیمان جبلی، رئیس سازمان صدا و سیما اظهار کرد: در این نشست، مجموعه ای از دستاوردهای وزارت نفت را در دولت سیزدهم ارائه کردیم که این شامل تأمین سوخت زمستانی در سال ۱۴۰۰ بود. وی با بیان اینکه سازمان صدا و سیما اطلاع رسانی بسیار خوبی در زمینه کاهش و بهینه سازی مصرف گاز داشت، ادامه داد: دستاوردهایی در حوزه سرمایه گذاری در صنعت نفت طی سال گذشته رقم خورد که جذب سرمایه های داخلی، همچنین سرمایه گذاری خارجی بخشی از آن بود.

وزیر نفت با تأکید بر صادرات نفت، میعانات گازی و فراورده های نفتی افزود: انتظاراتمان از سازمان صدا و سیما در این نشست بیان شد و امیدواریم در سال ۱۴۰۱ همکاری های بیشتری بین دو مجموعه اتفاق بیفتد و بتوانیم از ظرفیت صدا و سیما استفاده کنیم.

 امضای تفاهمنامه با صدا و سیما؛ بزودی

اوجی بر ضرورت کاهش شدت مصرف انرژی تأکید کرد و گفت: با بحث فرهنگ سازی در این حوزه، اتفاق های خوبی را پیش بینی می کنیم و بزودی تفاهمنامه ای با سازمان صدا و سیما امضا خواهیم کرد و امیدواریم از این فرصت برای کاهش مصرف انرژی استفاده کنیم. وی به بهره برداری طرح های بخش بالا و پایین دست صنعت نفت در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و افزود: این طرح ها کمک شایانی به اشتغالزایی و درآمدزایی در کشور می کند و با اطلاع رسانی صدا و سیما، امیدی به جامعه داده می شود. وزیر نفت درباره سوزاندن گاز همراه نفت گفت: یکی از اقدام های خوب وزارت نفت در دولت سیزدهم، امضای ۲۸ قرارداد جمع آوری گازهای مشعل به ارزش حدود یک میلیارد یوروست که طی 3-2 سال آینده به بهره برداری می رسد. اوجی ادامه داد: این گازهای غنی که به دود تبدیل می شد و محیط زیست را آلوده می کرد، اکنون به عنوان خوراک مجتمع های پتروشیمی استفاده خواهد شد و با برنامه ریزی انجام شده در سال ۱۴۰۱ امیدواریم بقیه گازهای مشعل را تا پایان دولت سیزدهم جمع آوری و به این ترتیب، کل گازهای همراه با نفت را تعیین تکلیف کنیم. وی همچنین درباره هشت طرح احداث پتروپالایشگاه هم اظهار کرد: طرح احداث پنج پتروپالایشگاه با خوراک نفت خام و سه پتروپالایشگاه با خوراک میعانات گازی در حال انجام است، همچنین وزارت نفت هم ساخت یک واحد پتروپالایشگاهی را با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز در استان هرمزگان به عهده گرفته است. وزیر نفت گفت: ظرف 4-3 سال آینده بی شک باید ظرفیت پالایشی کشور را افزایش دهیم تا در زمینه تأمین فراورده های نفتی به واردات احتیاجی نداشته باشیم.

 

 معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش خبر داد:

اختلاف قیمت ۶۰ برابری گازوییل ایران با همسایگان 

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی  ایران با اشاره به اینکه قیمت گازوییل در کشورهای همسایه ۶۰ برابر ایران است، گفت: با توجه به این اختلاف قیمت، عمده قاچاق سوخت در کشور مربوط به گازوییل است؛ اما درباره بنزین به دلیل کنترل مصرف با کارت سوخت، قاچاق قابل کنترل است. جلیل سالاری با اشاره به اینکه مصرف روزانه بنزین کشور کمتر از ۱۰۰ میلیون لیتر است، اظهار کرد: با توجه به پیش بینی ها، مصرف بنزین را برآورد کردیم و اکنون نیز مصرف بنزین مطابق پیش بینی هاست. وی با اشاره به موضوع قاچاق سوخت گفت: واقعیت این است که با توجه به اختلاف قیمت گازوییل در ایران و کشورهای همسایه، قاچاق سوخت جذاب است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با تأکید بر اینکه قیمت گازوییل در کشورهای همسایه، ۶۰ برابر قیمت آن در ایران است، افزود: از همین رو عمده قاچاق سوخت از کشور مربوط به گازوییل است. سالاری تأکید کرد: در باره بنزین از آنجا که مصرف با کارت هوشمند سوخت مهار می شود، قاچاق آن قابل کنترل است.