رئیس جمهوری:

تلاش برای افزایش فروش نفت از اقدام های دولت برای خنثی سازی تحریم هاست

رئیس جمهوری در نشست هم اندیشی با جمعی از فعالان سیاسی کشور گفت: تلاش ها برای افزایش فروش نفت و گسترش همکاری‎های تجاری با کشورهای همسایه و به طور کلی ارتقای سطح تعاملات اقتصادی کشور برای این بوده که اثر تحریم ها خنثی و رفع آنها تسهیل شود.

سیدابراهیم رئیسی اظهار کرد: باور دارم که همه مشکلات کشور قابل حل است و هرچه از زمان حضورم در رأس قوه مجریه می گذرد، به اعتبار اشراف بیشتر بر ظرفیت ها و استعدادهای کشور از نیروی انسانی کارآمد تا منابع طبیعی، به آینده درخشان کشور امیدوارتر می شوم.

وی با اشاره به اینکه دولت رونق تولید را محور پیشرفت و رشد اقتصادی و رفع مشکلات کشور می داند، افزود: شخصاً یکی از مخالفان اصلی واردات بی رویه هستم، اما در بعضی از زمینه ها با توجه به نبود ظرفیت های تولیدی کشور ناچار به واردات هستیم.

رئیس جمهوری در تشریح اقدام های دولت در رویارویی با تحریم ها تصریح کرد: رفع تحریم ها از نگاه دولت تنها راهکار و محور حل مشکلات اقتصادی کشور نبوده است، تلاش ها برای افزایش فروش نفت و گسترش ارتباطات تجاری با کشورهای همسایه و به طور کلی ارتقای سطح همکاری های اقتصادی کشور برای این بوده که اثر تحریم ها خنثی و رفع تحریم ها تسهیل شود.

رئیسی گفت: دولت هیچ راهکار ناظر به رفع مشکلات اقتصادی در کشور را نادیده نگرفته است و هر اقدام یا برنامه ای که می توانسته کمکی به حل مشکلات بکند، دنبال شده است.

 

با رأی نمایندگان مجلس

دولت مکلف به افزایش سالانه هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را مکلف کردند سالانه هزار مگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر و برق آبی با مدیریت وزارت نیرو بیفزاید. نمایندگان در نشست علنی شنبه (دهم اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون انرژی در مورد طرح توسعه و مانع زدایی از صنعت برق کشور با ماده ۵ این طرح موافقت کردند. در ماده ۵ این طرح آمده است: وزارت نفت و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند در چارچوب ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور اقدام به صدور گواهی صرفه جویی انرژی بابت سوخت صرفه جویی شده یا مصرف نشده قابل عرضه در بورس انرژی به سرمایه گذاران متقاضی طرح های تکمیل و توسعه واحدهای بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی موجود، جایگزینی نیروگاه های حرارتی فرسوده با نیروگاه های با بازدهی حداقل ۵۵ درصد و توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر، برق آبی و اتمی کنند، به گونه ای که امکان احداث ۸ هزار مگاوات واحد بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی موجود و جایگزینی ۱۶ هزار مگاوات نیروگاه فرسوده با نیروگاه های با بازدهی حداقل ۵۵ درصد فراهم و سالانه هزار مگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر و برق آبی با مدیریت وزارت نیرو افزوده شود.

 

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی:

مشارکت دانش بنیان ها در صنعت نفت ضروری است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه صنعت نفت فناورانه است و تحقق این هدف به مشارکت دانش بنیان ها و فناوری های نو در صنایع نفت و گاز نیاز دارد.

علیرضا ورناصری درباره استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها در توسعه صنعت نفت و گاز گفت: استفاده از دانش بنیان ها در این صنعت می تواند افزون بر تولید، ارزش افزوده، اشتغال زایی و ارزآوری مطلوبی برای کشور به ارمغان آورد. وی با بیان اینکه وزارت نفت دولت سیزدهم تاکنون کارهای بسیار مثبتی در حوزه نفت و فرآورده های نفتی، دیپلماسی انرژی، رشد شرکت های دانش بنیان در حوزه انرژی و صیانت از مخازن و نگهداشت تولید انجام داده است، افزود: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان با اصلاح ساختاری که در چرخه تولید، توزیع و انتقال ایجاد می کنند، تحولات بزرگی در بهینه سازی ایجاد خواهد کرد. این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان با توجه به ظرفیت هایی نظیر اقتصاد مبتنی بر دانش بومی و اتکا به توان علمی و پژوهشی داخلی از ارکان افزایش ارزش افزوده و اشتغال زایی هستند. ورناصری اظهار کرد: خوشبختانه ورود دانش بنیان ها به صنعت نفت در حال تسهیل بوده و مشارکت و همکاری صنایع با این شرکت ها نیز گسترش یافته است.

 

قدردانی رئیس فراکسیون ایثار و شهادت مجلس از وزیر نفت

رئیس فراکسیون ایثار و شهادت مجلس شورای اسلامی با اهدای لوح سپاس از اقدام های وزیر نفت در اجرای قوانین حمایتی از ایثارگران و خانواده های آنان در این وزارتخانه تشکر و قدردانی کرد. در پیام قدردانی حسن نوروزی، رئیس فراکسیون ایثار و شهادت مجلس شورای اسلامی خطاب به جواد اوجی،  وزیر نفت آمده است:

با تحیات وافره، اهتمام و اقدام های ارزشمند جنابعالی در اجرای قوانین حمایتی از ایثارگران عزیز در مجموعه های تحت مدیریت، الهام گرفته از رهنمود بنیان گذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) است که فرمود:

نگذارید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره خود به فراموشی سپرده شوند.

این اهتمام ارزشمند را که همسو با گسترش روحیه و فرهنگ جهاد، شهادت و ایثار بوده و مصداق عینی تجلیل و تکریم از جانفشانی و ایثارگری ولی نعمتان امنیت و اقتدار ایران اسلامی است قدر دانسته، ضمن تحسین و تقدیر صمیمانه، برای جنابعالی آرزوی توفیق روزافزون دارم.

بی تردید نیت خیرتان در پیشگاه حضرت پروردگار متعال ماجور بوده از عنایت اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام و مددرسانی ارواح طیبه شهیدان والامقام بهره مند خواهید بود.

 قدردانی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از شرکت ملی گاز

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: خدمت به مردم در نظام اسلامی تمامی ندارد و باید هرچه می توانیم به این مردم خدمت کنیم، الحمدالله شرکت ملی گاز از این آزمون سربلند بیرون آمده است.میدرضا حاجی بابایی، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در نشست مشترک با اعضای هیئت مدیره و هیئت رئیسه شرکت گاز استان همدان از عملکرد و دستاوردهای این شرکت در خدمت رسانی مطلوب و شایسته، قدردانی کرد و خواستار تعالی و رشد مضاعف کمّی و کیفی خدمات ارائه شده از سوی این شرکت به مردم استان شد.

وی درباره گازرسانی به مناطق کمتر برخوردار و حاشیه شهرها و نیز اعمال تخفیف در گازبهای مشترکان کم توان مالی، خواستار توجه بیش از پیش شرکت گاز شد و بیان کرد: هیچ کس به دلیل مشکلات مالی نباید در استفاده از گاز طبیعی دچار مشکل باشد.محمدصادق محبی نظر، مدیرعامل شرکت گاز استان همدان نیز با تشریح عملکرد شرکت در عرصه خدمت رسانی به مردم این استان گفت: با توجه به تکمیل گازرسانی به همه شهرها و روستاهای واجد شرایط گازرسانی این استان و ضریب نفوذ قریب به ۱۰۰ درصدی گازرسانی در سراسر استان، امروز ما به سوی ارتقای کیفی و کمّی خدمات شرکت و تحول در خدمت رسانی و بهبود و مقاوم سازی زیرساخت های گازرسانی حرکت می کنیم.وی درباره دستاوردهای شرکت گاز استان همدان در سال ۱۴۰۰ اظهار کرد: خوشبختانه پارسال با تلاش و مجاهدت مسئولان و کارکنان شرکت و حمایت مسئولان ارشد دولت در استان و نمایندگان مجلس، شاهد تحقق بیش از ۱۰۰ درصدی اهداف و برنامه های از پیش تعیین شده شرکت گاز استان همدان بودیم که خداوند منان را به پاس این نعمت سپاسگزاریم.

 

 

 

افزایش ۲ برابری عرضه

 فرآورده های نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس به اروپا

عرضه فرآورده های نفتی کشورهای حاشیه خلیج فارس به مقاصد اروپایی با هدف پوشش کمبود عرضه روسیه دو برابر شد.به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، در پی کاهش عرضه سوخت روسیه به اروپا به دلیل درگیری های نظامی مسکو - کی یف عرضه سوخت ویژه حمل ونقل از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به مقصد اروپا ۱۳۰ درصد افزایش یافت.بر اساس داده های جمع آوری شده از سوی بلومبرگ، انتظار می رود عرضه سوخت حمل ونقل از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به اروپا به حدود ۳۷۹ هزار بشکه در روز برسد که بالاترین حجم از اکتبر ۲۰۲۰ خواهد بود. این رقم کمبود روزانه ۱۶۶ هزار بشکه ای عرضه سوخت روسیه به اروپا را پوشش می دهد.اگرچه صادرات انرژی روسیه به اروپا تحت تأثیر تحریم ها قرار نگرفته است، نگرانی ها در میان بازرگانان بازارهای جهانی نفت، شرکت های کشتیرانی و بیمه درباره معامله با روسیه افزایش یافته است.  بلومبرگ در گزارش خود آورده است که درآمد منطقه خاورمیانه از صادرات سوخت و نفت در این ماه ممکن است بر اساس قیمت های کنونی به یک میلیارد و ۵۰۰ میلون دلار برسد. قیمت سوخت کامیون ها، وسایل نقلیه سنگین و کشتی ها در اروپا امسال ۷۰ درصد افزایش یافته، در حالی که این افزایش اکنون در پی بالا رفتن قیمت های نفت خام از سطوح ۱۰۰ دلار برای هر بشکه به دلیل درگیری های نظامی روسیه و اوکراین، فراتر رفته است.

 

 

اوپک پلاس به توافق موجود پایبند می ماند

احتمال می رود اعضای ائتلاف اوپک پلاس در نشست وزارتی ۱۵ اردیبهشت ماه به توافق موجود پایبند باشند و برای ماه ژوئن طبق روال گذشته اندکی افزایش تولید را در نظر گیرند.

۶ منبع از ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک پلاس) اعلام کردند که اوپک پلاس ممکن است به توافق کنونی خود پایبند بماند و در نشست پنجم ماه مه (۱۵اردیبهشت ماه) با افزایش اندک دیگری در ژوئن موافقت کند، این در حالی است که روسیه انتظار دارد تولید خود را بیشتر کاهش دهد. کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس از زمان شیوع ویروس عالم گیر کووید-۱۹ (کرونا) در سال ۲۰۲۰ میلادی و تأثیر منفی آن بر شرایط تقاضا و قیمت های جهانی نفت خام، تصمیم گرفتند در اقدامی جمعی به منظور بهبود شرایط بازار و قیمت های نفت، از مقدار عرضه خود بکاهند. بر اساس توافق ژوئیه پارسال، ائتلاف اوپک پلاس قرار است تا پایان سپتامبر سال جاری میلادی ماهانه ۴۳۲ هزار بشکه در روز عرضه خود را افزایش دهند تا توافق کاهش عرضه خود را به طور کامل تسهیل کنند. ائتلاف اوپک پلاس ماه گذشته میلادی افزایش عرضه ۴۳۲ هزار بشکه ای را برای ماه مه تصویب کرد.