طرح توانمندسازی دبیران غرب کارون اجرایی شد

گام های بلند نفت در مسیر مسؤولیت های اجتماعی

مشعل مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران در مسیر پیشبرد اهداف توسعه ای و همسو با سیاست مسؤولیت‎های اجتماعی، در اقدامی جدید طرح ارتقای مهارت آموزگاران و مدرسان استان های بوشهر و خوزستان با محوریت مناطق پارس جنوبی و غرب کارون را نیز در اولویت های کاری قرار داده و ضمن صرف اعتباری بالغ بر 51 میلیارد ریال، نقش موثری در رونق و شکوفایی اجتماعی و فرهنگی مردم این مناطق داشته است.

مراحل اجرایی این طرح در منطقه غرب کارون با اعتباری بالغ بر 21 میلیارد ریال اجرایی شده است. این دوره های آموزشی ویژه معلمان مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم و همچنین برای دبیران علاقه مند به تدریس کلاس های کنکور برگزار می شود. مدرس این دوره ها نیز استادان برجسته آموزشی کنکور هستند. در پایان دوره های آموزشی، برگزاری همایش های جمع بندی در دستور کار است که همه دانش آموزان بدون محدودیت می توانند در این همایش ها شرکت کنند و با یادگیری نکات کلیدی و مهمی که از سوی استادان مطرح می شود، خود را برای کنکور آماده کنند.دوره های آموزشی ویژه معلمان و دبیران در هماهنگی های لازم با وزارت آموزش و پرورش استان خوزستان و با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی برگزار می شود. در ضمن با توجه به شیوع ویروس کرونا و اینکه بیشتر کلاس های درسی به صورت مجازی برگزار می شود، از این فرصت برای آموزش و توانمندسازی دبیران و معلمان استفاده می شود. امروزه آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد اجتماعی، وظیفه تعلیم و تربیت افراد جامعه را به عهده دارد و همانطور که می دانیم، رشد و توسعه یک کشور به پرورش انسان های آگاه و برخوردار از مسئولیت بستگی دارد. علم و آموزش علوم در سطح گسترده و با کیفیت عالی در تشکیل سرمایه انسانی و توسعه ملی از اهمیت بالایی برخوردار است. سرمایه گذاری در آموزش و پرورش نیز در گسترش عدالت آموزشی، نقش بسزایی دارد. شناسایی نقاط ضعف و نارسایی های آموزشی به تقویت انگیزه و ایجاد فضای رقابت علمی و تحصیلی سالم و شکوفایی استعدادهای معلمان، دبیران و دانش آموزان منجر خواهد شد.  صنعت نفت، از بیش از یک قرن به عنوان نماد شایسته ای از اجرای مسئولیت های اجتماعی در کشور مطرح شده و با معاش و معیشت مردم پیوندی عمیق برقرار کرده است.

 زمینه سازی برای توسعه پایدار و محرومیت زدایی

 این صنعت توانسته است تا حد چشمگیری، زمینه ساز توسعه پایدار کشور و زدودن غبار فقر و محرومیت از چهره ملت ایران شود. صنعت نفت ایران همزمان با انجام فعالیت های ذاتی نظیر اکتشاف، استخراج، تولید و بهره برداری به انجام امور غیر ذاتی نظیر عمران، آبادانی، محرومیت زدایی، ارتقای فرهنگ و آموزش مردم متاثر از مناطق نفتی و کشور پرداخته است و از این رهگذر، در سال های اخیر، با استقرار مدیریت یکپارچه در جهت ایجاد و ارتقای سطح کیفی نظام آموزشی و ایجاد سازمان آموزشی پایدار برای مردم بومی مناطق نفتی غرب کارون، در مسیر اعتلای سطح اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم مناطق نفتی گام های بلندی برداشته است. مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز در چند سال گذشته در مسیر اولویت و ارجحیت مسؤولیت های اجتماعی توانسته است در مناطق نفت خیز به ویژه منطقه غرب کارون شهرستان های (سوسنگرد، هویزه و بستان) اقدام های ارزنده ای انجام دهد و می توان گفت طرح ها و برنامه های اجرا شده اثر چشمگیری بر توسعه پایدار این صنعت و همچنین رضایت مردم، جوامع محلی و پیرامونی در این منطقه گذاشته است. این مدیریت، در کنار اجرای طرح های فیزیکی و عمرانی، آموزش را به عنوان راهی میانبر در مسیر توان افزایی و تربیت نیروی انسانی پایدار، متخصص و ماهر انتخاب کرده است و توجه به آموزش و کیفیت آن در نظام تعلیم و تربیت، نگاهی دوراندیش، ارزشمند و قابل تقدیر است.  شرکت ملی نفت ایران با نمایندگی مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز نسبت به سایر ارگان ها در این استان و به ویژه منطقه غرب کارون، اقدام های بنیادین و قابل تقدیری انجام داده است و از سال ۱۳۹۶ تاکنون با نگاهی آینده نگرانه، آموزش را به عنوان سرمایه گذاری ایمن و با ارزش در مسیر توان افزایی جوامع محلی برگزیده است و پرچم نفت را به عنوان بنیانگذار و حامی قدرتمند مردم در منطقه به اهتزاز درآورده است. این مدیریت با همراهی آموزش و پرورش استان به منظور توانمندسازی دانش آموزان و معلمان در غرب کارون شامل شهرستان های دشت آزادگان، هویزه و بستان طرح های آموزشی مشترک اجرا و منابع مالی آن را تامین کرد. پس از برگزاری کلاس های آمادگی کنکور برای دانش آموزان پایه دوازدهم طی دو سال متوالی، از سال ۱۳۸۹ فعالیت های دوراندیشانه، پایدار و موثرتر در دستور کار قرار گرفت و محور اصلی همکاری آموزشی، توانمندسازی و ارتقای مهارت حرفه ای دبیران و معلمان شهرستان های یادشده به عنوان اصلی ترین هدف مورد توجه واقع شد.

 کیفی سازی عملکرد آموزش و پرورش

 طرح ها و برنامه های اجرا شده آن مدیریت در سال های گذشته، تاثیرهای قابل توجهی بر میزان و کیفیت عملکرد آموزش و پرورش داشته است . افزایش درصد قبولی دانش آموزان در کنکور سراسری، حمایت از خانواده های بی بضاعت و مستمند برای تامین نیازهای آموزشی فرزندان، برخورداری یکسان دانش آموزان از مدرسان آموزشی، برخورداری دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد و کم بضاعت از کتاب و بسته های آموزشی و همچنین افزایش توانمندی معلمان در ارائه تدریس بهتر و کیفی تر، به روزرسانی شیوه تدریس آموزگاران و دبیران، هم افزایی و ارتقای مهارت حرفه ای آموزگاران و دبیران، ایجاد حس رقابتی و انگیزشی در تدریس بهتر، افزایش دانش و معلومات، بازآموزی، افزایش رضایت شغلی و بهبود شیوه بیان و سخنرانی آموزگاران و دبیران در کلاس های درس را می توان از نتایج اثربخش و ستودنی این اقدام ها به شمار آورد.

 توافق نامه ای برای توانمندسازی بنیه علمی

شرکت ملی نفت ایران و اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان خردادماه سال گذشته توافق نامه همکاری منعقد کردند که از مهم ترین موضوع های مربوط به آن طرح ارتقای مهارت حرفه ای آموزگاران دوره ابتدایی و دبیران دوره های متوسطه اول و دوم در منطقه غرب کارون، طرح برگزاری دوره توانمندسازی دبیران مستعد و علاقه مند به تدریس کنکور، طرح تهیه بسته های آموزشی و اجرای آزمون های جامع برای دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی و طرح برگزاری همایش جمع بندی کنکور برای دانش آموزان پایه دوازدهم است.توانمندسازی و ارتقای حرفه ای معلمان ابتدایی و متوسطه اول و دوم، توانمندسازی مدرسان کنکور و دبیران علاقه مند به تدریس کنکور به منظور ظرفیت سازی برای سال های آتی، آشنا سازی دانش آموزان با شیوه های برنامه ریزی درسی شیوه های مطالعه و تکنیک های موفقیت تحصیلی، حمایت و پشتیبانی از دانش آموزان بی بضاعت برای تامین بخشی از نیازهای آموزشی، ایجاد آمادگی بیشتر در دانش آموزان پایه دوازدهم داوطلب کنکور از طریق برگزاری همایش های جمع بندی کنکور در دروس مختلف، کاهش هزینه های کلاس های آموزشی، تقویتی و کنکور برای دانش آموزان و اولیای آنان و تقویت اعتماد به نفس در افراد تحت پوشش طرح در زمینه پیشرفت و موفقیت تحصیلی را می توان از اهداف اجرای این طرح برشمرد. آموزگاران و دبیران مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم منطقه غرب کارون، شهرستان های سوسنگرد، هویزه و بستان هر یک به ترتیب به تعداد هزار و 38 نفر، 55 نفر و 85 نفر و نیز کلیه دانش آموزان پایه دوازدهم مناطق یاد شده به میزان هزار و 34 نفر و همچنین 105 نفر از دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی، از جمله ذی نفعان این طرح به شمار می روند.