وزیر نفت در بیست وسومین نشست جی ای سی اف:

تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران در تعارض با مقررات حقوق بین الملل است

وزیر نفت، تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران را در تعارض با اصول و مقررات حقوق بین الملل دانست و گفت: این نگرش نمی تواند حافظ صلح و امنیت بین المللی از جمله پرداختن مؤثر به موضوع تغییر اقلیم، سرمایه گذاری و انتقال فناوری در حوضه انرژی بویژه گاز طبیعی باشد. جواد اوجی در بیست وسومین نشست مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) با بیان اینکه مایه خوشوقتی است که به عنوان وزیر نفت ایران، برای نخستین بار در جمع شما حاضر می شوم، اظهار کرد: لازم می دانم از کشور دوست، بولیوی برای برگزاری این نشست سپاسگزاری کنم. امیدوارم این نشست بتواند با اتخاذ تصمیم های مؤثر و راهبردی، گام دیگری همسو با تحقق اهداف مجمع بردارد. وی با بیان اینکه در دو سال گذشته، در نتیجه شیوع ویروس عالم گیر کرونا، اقتصاد جهانی و به تبع آن، بازار گاز متحمل آسیب های قابل توجهی شده است که آثار آن، الگوهای تولید و مصرف انرژی جهان را حتی در میان مدت با تغییرات و تحولات اساسی روبه رو خواهد کرد، افزود: با وجود همه دشواری های دو سال گذشته، کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز توانسته اند با پایبندی به اصول و اهداف تصریح شده در اساسنامه مجمع، چالش ها و بی ثباتی های موجود در بازار گاز را مدیریت کنند.

 نقش کلیدی گاز در دوره گذار انرژی

وزیر نفت به نقش کلیدی گاز در دوره گذار انرژی اشاره کرد و گفت: گاز طبیعی، نقشی مهم و کلیدی در دوره گذار به یک سیستم پایدار انرژی با کربن کمتر دارد و به دلیل مزیت های محیط زیستی و اقتصادی، حتی با وجود توسعه انرژی های تجدیدپذیر می تواند برای ارتقای اطمینان از تأمین پایدار انرژی، جزئی از راهبرد جهانی انرژی سبز برای مقابله با آثار تغییر اقلیم باشد. اوجی تصریح کرد: منابع فراوان و گسترده گاز طبیعی در ایران و دیگر نقاط مختلف جهان، امکان دسترسی همگانی به انرژی پاک و مقرون به صرفه را برای رسیدن به هدف هفتم توسعه پایدار مصوب سازمان ملل متحد فراهم می کند. وی تأکید کرد: جهان باید به مسؤولیت مشترک؛ اما متفاوت کشورهای توسعه یافته نسبت به کشورهای در حال توسعه توجه کند و فرصت مناسبی برای گذار انرژی این کشورها را فراهم آورد.

 ضرورت تضمین امنیت عرضه و تقاضای گاز

وزیر نفت با بیان اینکه انتقال فناوری، وعده ای ۵۰ ساله است که هنوز با سختی های بی شماری روبه روست و کشورهای در حال توسعه بویژه کشورهای صادرکننده گاز نیاز بیشتری به چنین فناوری هایی دارند، گفت: ظهور سیاست های جدید برای به صفر رساند کربن، کاهش مقدار کربن تولیدشده از فرایند چرخه تولید گاز طبیعی را ضروری کرده است. اوجی ادامه داد: در بلندمدت باید امکان استفاده از فناوری های جدید نظیر جذب کربن، بهره برداری و ذخیره سازی یا هیدروژن آبی و کاهش نشت گاز متان مدنظر کشورهای توسعه یافته قرار گیرد، در غیر این صورت سخنرانی های جذاب سران شرکت کننده در COP26 در حمایت از قرارداد پاریس و مبارزه با تغییرات اقلیم، تنها یک سخنرانی تلقی خواهد شد. وی با تأکید بر اینکه امنیت تقاضای گاز طبیعی از پارامترهای مهم برای تضمین سرمایه گذاری کافی و افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی در بلندمدت است، اظهار کرد: در این خصوص، گفت وگوی سازنده و همکاری با تمامی طرف های درگیر اعم از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان می تواند امنیت عرضه و تقاضای گاز طبیعی را تضمین کند و در نهایت به نفع دو طرف خواهد بود. وزیر نفت گفت: معتقدم برای ارتقای همکاری کشورهای عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز در زمینه های مختلف فناوری، توسعه و ثبات بازار گاز بیش از پیش ضروری است.

 سیاست زدایی از جریان تولید انرژی جهان

اوجی با بیان اینکه افزایش چشمگیر و ناگهانی اخیر قیمت گاز طبیعی و ال ان جی در اروپا، آسیا  و آمریکا که تا به حال بی سابقه بوده است، نشان دهنده آسیب پذیر بودن کشورهای توسعه یافته در مقابل نوسانات پیش بینی نشده تحولات انرژی است، گفت: این تحولات، بیانگر نیاز به افزایش بیشتر همکاری ها و سیاست زدایی کردن از جریان تولید انرژی در جهان است. وی افزود: راهبرد اساسی برای غلبه بر چالش های امنیت انرژی جهان، نه رویکردهای سیاسی و تحریم های یکجانبه، بلکه بازگشت به منطق اقتصادی و چندجانبه گرایی است. وزیر نفت با بیان اینکه استفاده از ابزار تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا علیه ایران، قوانین جهانی و چندجانبه گرایی را تخریب و معیشت توده های مردم را هدف قرار می دهد و در تعارض با اصول و مقررات حقوق بین الملل است، اظهار کرد: این نگرش نمی تواند حافظ صلح و امنیت بین المللی از جمله پرداختن مؤثر به موضوع تغییر اقلیم، سرمایه گذاری و انتقال فناوری در حوضه انرژی، بویژه گاز طبیعی باشد.

 تداوم سیاست ایران در همکاری با اعضای جی ای سی اف

وی با تأکید بر اینکه دستیابی به اهداف متعالی تشکیل مجمع کشورهای صادرکننده گاز بیش از گذشته به همکاری و هماهنگی اعضا نیاز دارد، افزود: ایران، به عنوان یکی از بزرگترین دارندگان مخازن گاز طبیعی و از بزرگترین دارندگان شبکه توزیع داخلی گاز طبیعی در جهان، آمادگی دارد برای هرگونه همکاری در این زمینه پیشگام شود.وزیر نفت با بیان اینکه ایران از هرگونه همکاری جمعی یا دوجانبه با کشورهای تولیدکننده گاز به گرمی استقبال می کند و همه تلاش خود را برای حفاظت از منافع صادرکنندگان گاز و ثبات بازار گاز  به کار خواهد بست، تصریح کرد:  اطمینان دارم که با  ارتقای همکاری و همبستگی میان ما، ضمن مواجهه با چالش های تغییرات اقلیمی، آینده ای روشن در پیش روی کشورهای جی ای سی اف است.اوجی در پایان گفت: ایران در دولت ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری، همانند گذشته به همکاری سازنده و حمایت مؤثر از جی ای سی اف همسو با حفاظت از منافع جمعی کشورهای عضو ادامه خواهد داد.

 

در ۷ ماه امسال محقق شد

بهره برداری از ۱۷۸ پروژه مسؤولیت اجتماعی از سوی شرکت ملی نفت ایران

مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران از ابتدای امسال تاکنون، ۱۷۸ پروژه مسؤولیت اجتماعی به ارزش ۲۶۴ میلیارد تومان را تکمیل و افتتاح کرده است. به گزارش شانا، پروژه های ورزشی و خدماتی، بیشترین سهم را از میان پروژه های تکمیل شده مذکور به خود اختصاص داده اند، به طوری که در این مدت، ۷۱ پروژه ورزشی و ۷۰ پروژه خدماتی تکمیل و بهره برداری شده است. تکمیل و بهره برداری از ۱۶ پروژه آموزشی، ۱۴ پروژه بهداشتی و هفت پروژه راه را نیز می توان بخشی دیگر از پروژه های تکمیل شده مدیریت نظارت بر طرح های عمرانی مناطق نفت خیز شرکت ملی نفت ایران در حوزه مسؤولیت های اجتماعی برشمرد.

بر اساس این گزارش، دولت سیزدهم نیز رویکرد مثبتی را نسبت به بحث مسؤولیت اجتماعی در پیش گرفته است؛ از تأکید وزیر نفت و پیگیری مستمر مدیران مربوطه برای تأمین بهینه سوخت زمستانی تا موافقت با تخصیص میلیاردها تومان اعتبار به پروژه های عمرانی خوزستان که دستور آن در سفر وزیر نفت به این استان صادر شد. دستور تأمین اعتبار مجتمع فرهنگی _ورزشی سردار سلیمانی در استان کرمان، برنامه ریزی برای اجرای بیش از ۱۰۰ پروژه مسؤولیت اجتماعی در استان ایلام و دستور احداث مرکز آموزشی در ایذه به نام شهید علی لندی از دیگر نشانه های این رویکرد مثبت در ماه های اخیر بوده است.

 

2 انتصاب در شرکت ملی نفت ایران

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حکمی «علیرضا دامغانی» را به عنوان سرپرست حراست این شرکت منصوب کرد.

در متن حکم محسن خجسته مهر آمده است:

«با عنایت به تعهد، تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی به موجب این حکم به عنوان «سرپرست حراست شرکت ملی نفت ایران» منصوب می شوید.

امید است با اتکال به خداوند متعال و همکاری مدیران و کارکنان ارزشمند آن امور در انجام مأموریت های محوله موفق باشید.»

انتصاب مدیر سرمایه گذاری و کسب وکار شرکت نفت

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در حکمی «فریدون کردزنگنه» را به عنوان مدیر سرمایه گذاری و کسب وکار این شرکت منصوب کرد.

متن حکم محسن خجسته مهر به شرح زیر است:

«نظر به تعهد، تخصص و تجربیات ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان «مدیر سرمایه گذاری و کسب وکار» منصوب می شوید. 

 

چهارمین دبیرکلی جی ای سی اف به الجزایر رسید

کرسی دبیرکلی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی ای سی اف) به محمدحامل، نامزد معرفی شده الجزایر رسید.

اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز در بیست وسومین نشست خود که  روز سه شنبه (۲۵ آبان ماه) برگزار شد، بر سر انتخاب محمد حامل به عنوان چهارمین دبیرکل این مجمع به اجماع رسیدند. کاندیدای ۶۴ ساله الجزایر برای احراز پست دبیرکلی ۳۹ سال تجربه فعالیت در حوزه های مختلف دنیای انرژی دارد. وی با مدرک مهندسی معدن و اقتصاد، هم اکنون مشاور ارشد محمد عرقاب، وزیر انرژی الجزایر است. بیش از پنج سال فعالیت به عنوان مشاور ارشد دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و هفت سال حضور در سمت ریاست دپارتمان مطالعات انرژی اوپک در سوابقش به چشم می خورد. محمد حامل اول ژانویه سال ۲۰۲۲ کار خود را به عنوان چهارمین دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز آغاز می کند.

 

معاون وزیر نفت در امور گاز:

آینده جهان با صنعت گاز است

معاون وزیر نفت در امور گاز اظهار کرد: آینده جهان با صنعت گاز است؛ هرچند انرژی های تجدیدپذیر هم یکی از گزینه هاست؛ اما در میان مدت، این گاز است که حرف نخست را در تأمین انرژی جهان می زند. مجید چگنی در آیین تکریم و معارفه مدیران توسعه منابع انسانی و مدیریت ساختار گفت: حوزه منابع انسانی در صنعت گاز، حوزه ای نیست که متولی آن فقط مدیریت منابع انسانی باشد؛ بلکه به لحاظ پیچیدگی موجود در سازمان، نیازمند آن است که همه سطوح مدیریتی در سطح شرکت، در این امر خطیر تلاش کنند. وی افزود: در واقع برای رسیدن به اهداف سازمان و دستیابی به موفقیت های سازمانی، همه واحدها و حوزه ها باید درگیر منابع انسانی که بزرگترین سرمایه سازمان است، باشند. معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: همان طور که پیش تر نیز گفتم، تودیع و معارفه افراد در سازمان به منزله ضعف عملکرد یا کارایی نداشتن آنان نیست، این امر از آن روست که هر فرد، ظرفیت خاصی دارد و بهتر است که در یک جایگاه، از ظرفیت های مختلف استفاده شود، ضمن اینکه با این کار، گردش نخبگان در حوزه های مختلف در سازمان اجرا می شود و دوستان در سنگری دیگر به فعالیت های خود ادامه می دهند تا سازمان، پویایی و شادابی خود را حفظ کند. چگنی با بیان اینکه هر سازمان پویایی به این جابه جایی ها نیاز دارد، اظهار کرد: گاهی در این تغییر و تحولات، فکر و ایده ای جدید به سازمان تزریق می شود که می تواند برای دستیابی به اهداف سازمان بسیار مؤثر باشد، ضمن آنکه دوستان باتجربه نیز در دیگر جایگاه ها نقش آفرینی می کنند. وی تصریح کرد: باید از ظرفیت افراد در جاهای مختلف استفاده شود. در این صورت می توان منتظر اتفاق هایی نو و تازه بود؛ اتفاق هایی که می تواند حضور مؤثر و تأثیرگذار فرد در رسیدن به اهداف و مأموریت های سازمان را نشان دهد. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران این تغییرات را برای خدمت رسانی مطلوب  به مردم دانست و گفت: از آنجا که هم سازمان، بسیار پیچیده است و هم نفراتی که در جاهای مختلف کار می کنند، با ظرفیت ها، عقاید، اعتقادات و فرهنگ های متفاوت در سازمان حضور دارند، بنابراین ایجاب می کند که مشارکتی جمعی برای بهبود وضع منابع انسانی در دستور کار قرار گیرد. چگنی تصریح کرد: توسعه کار گروهی در همه ارکان سازمان با اولویت مباحث آموزشی و تقویت سیستم های مدیریت منابع انسانی موجود برای تطبیق با سیستم های روزآمد دنیا و پیاده سازی و استقرار سیستم های نوین از دیگر مواردی است که به جد، باید در حوزه مدیریت منابع انسانی مورد توجه قرار گیرد. وی با بیان اینکه باید شرایطی را به وجود آوریم تا همه همکاران در رسیدن به اهداف سازمان با هم، هم افزایی داشته باشند، اظهار کرد: لازمه موفقیت هر سازمان، در اولویت قرار دادن توسعه کار است؛ زیرا همگرایی به وجود آمده، می تواند در به ثمر رساندن کارها بسیار مؤثر باشد. معاون وزیر نفت در امور گاز ادامه داد: هم اکنون آینده جهان با صنعت گاز است؛ هرچند که انرژی های تجدیدپذیر هم یکی از گزینه هاست؛ اما در میان مدت، این گاز است که حرف نخست را در تأمین انرژی جهان می زند. چگنی در پایان، با بیان اینکه صنعت گاز اکنون به صورت یک برند درآمده و ما باید خرسند باشیم که در صنعتی به این عظمت افتخار خدمت رسانی به مردم را داریم، از زحمات و تلاش های ولی الله دینی، مدیر پیشین توسعه منابع انسانی و مجید کشاورز، مدیر پیشین مهندسی ساختار قدردانی کرد و ضمن تبریک به ولی الله دینی به عنوان سرپرست جدید مهندسی ساختار و محمدحسین ساعتیان برای تصدی سرپرستی مدیریت توسعه منابع انسانی، برای آنان آرزوی توفیق در خدمت رسانی به مردم را کرد.