دیدگاه نمایندگان ملت درباره فعالیت های وزیر نفت دولت مردمی
سفرهای وزیر نفت برای کارکنان عملیاتی روحیه بخش است
تعدادی از نمایندگان مجلس سفرهای استانی وزیر نفت و دیدار با کارگران این صنعت و بررسی مشکلات آنها، توجه به مسؤولیت اجتماعی و برنامه هایی همچون ایجاد پتروپالایشگاه ها و انجام و اجرایی شدن تهاتر نفتی را از جمله حرکت های جهادی و انقلابی وزیر نفت دولت سیزدهم برای توسعه و پیشرفت صنعت نفت دانستد. حضور وزیر نفت در سفرهای استانی هیأت دولت، همچنین مشاهده مشکلات و مسائل صنعت نفت، بویژه مشکلات کارگران این صنعت، تخصیص اعتبار برای بخش مسؤولیت های اجتماعی، توجه به مسائل و مشکلات نیروی انسانی صنعت نفت و... از جمله مسائلی است که نمایندگان مجلس از حسن توجه وزیر نفت دولت سیزدهم به آن قدردانی کرده اند. در این میان موسی احمدی، نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس به نخستین سفر وزیر نفت دولت سیزدهم به عسلویه اشاره کرد و گفت: این سفر انرژی مضاعفی به کارکنان مناطق عملیاتی صنعت نفت داد که نویدبخش روزهایی خوب برای این صنعت است. وی دامه داد: اجرای مسؤولیت های اجتماعی صنعت نفت، اشتغال جوانان منطقه عسلویه و مناطق نفت خیز، ارتقای شرایط سرمایه انسانی در صنعت نفت، کمک به وضع بهداشت و درمان منطقه عسلویه و... از اولویت ها و برنامه های وزیر نفت است که بی شک تا رسیدن به وضع مطلوب پیگیری می شود.
بدون فوت وقت عمل کنید
نماینده دیر، کنگان، جم و عسلویه در مجلس تأکید کرد: یکی از حرکت های انقلابی این است که وقتی دغدغه و مشکلات کارکنان را می شنوید، بدون فوت وقت دستور اقدام و اجرا بدهید که وزیر نفت دولت سیزدهم دارای چنین منشی است. قاسم ساعدی، نماینده دشت آزادگان و هویزه در مجلس نیز به سفر وزیر نفت به استان خوزستان اشاره کرد و گفت: عزم و اراده وزارت نفت در دولت سیزدهم و حرکت به سمت افزایش تولید در میدان های مشترک نفتی، ستودنی است. نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: با حرکت جهادی که در وزارت نفت دیده می شود، براحتی می توان برداشت نفت از میدان های مشترک در غرب کارون را افزایش داد. علیرضا ورناصری قندعلی، نماینده مسجدسلیمان، لالی، هفتگل و اندیکا در مجلس هم با اشاره به تخصیص اعتبار به حوزه مسؤولیت های اجتماعی از سوی وزارت نفت در مناطق نفت خیز اظهار کرد: تخصیص اعتبار به حوزه مسؤولیت اجتماعی، سبب استمرار استانداردسازی اقدام های جاری وزارت نفت و حرکت در مسیر توسعه پایدار جوامع پیرامونی صنعت نفت می شود. سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس نیز با اشاره به انجام مسؤولیت های اجتماعی از سوی وزارت نفت در بسیاری از نقاط کشور گفت: با انجام مسؤولیت های اجتماعی از سوی وزارت نفت، سهم مناطق محروم که امروز زیر گنج هستند؛ اما در رنج به سر می برند، پرداخت می شود. محمدمهدی فروردین، نماینده فیروزآباد، فراشبند، قیر و کارزین در مجلس نیز به سفر وزیر نفت به استان فارس و اجرای مسؤولیت های اجتماعی وزارت نفت در این استان اشاره کرد و گفت: وزیر نفت در این سفر قول داد که از طریق اختصاص منابع مالی، بسیاری از راه های مواصلاتی در این استان تکمیل و راه اندازی شود. این سفر هم برای مردم و هم برای توسعه صنایع نفت و گاز در استان فارس بسیار حائز اهمیت بود. نمایندگان مجلس همچنین به برنامه ها و برخی انتصاب های وزیر نفت نیز اشاره و این موارد را جزو برنامه های اصولی وزیر نفت برای تحول صنعت نفت دانستند. اوجی، باور اعتماد به جوانان را زنده کرد وی افزود: خوشبختانه وزیر نفت در انتصاب های اخیر خود رویکرد مناسبی در پیش گرفته است؛ زیرا جوان گرایی، شایسته سالاری و شناخت از صنعت نفت در انتخاب های وی نقش مؤثری داشته و افرادی که تاکنون برای بخش های مدیریتی وزارت نفت انتخاب شده اند، همانند وزیر نفت، نفت را می شناسند. جواد نیک بین، نماینده کاشمر در مجلس نیز ضمن قدردانی از به کارگیری متخصصان جوان نفتی در بدنه مدیریتی صنعت نفت، گفت: وزیر نفت در مسیر اعتماد به جوانان و سپردن سمت های مدیریتی به آنان، بی شک کارنامه موفقی از خود بر جای خواهد گذاشت. وی با بیان اینکه از به کار گرفتن متخصصان جوان نباید ابایی نداشت، افزود: وزیر نفت مسیر درستی را انتخاب کرده است. امروز وقت آن است که نفت را حرفه ای ها و نفتی ها اداره کنند.
با حضور مسؤولان وزارت نفت
موضوع تأمین قیر در کمیسیون عمران مجلس بررسی شد
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از بررسی وضع قیر در بودجه سال ۱۴۰۰ با حضور برخی مسؤولان وزارت نفت در این کمیسیون خبر داد.
محمدرضا رضایی کوچی، در تشریح نشست روز دوشنبه، ۲۷ مهرماه کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: در بودجه ۱۴۰۰ مقرر شد ۱۵ هزار میلیارد تومان برای تأمین قیر پروژه های عمرانی، میان دستگاه های اجرایی توزیع شود. با توجه به اینکه در فصل پاییز عملیات آسفالت معابر بسیار سخت می شود، از این رو تأکید داریم هرچه سریع تر نقدینگی ۱۵ هزار میلیارد تومانی در اختیار دستگاه ها قرار بگیرد.
وی افزود: در نشست امروز کمیسیون عمران با مسؤولانی از وزارت نفت و دستگاه های اجرایی توافق کردیم که نقدینگی در اختیار دستگاه های اجرایی قرار گیرد، همچنین از سازمان بورس نیز دعوت خواهیم کرد تا قیمت پایه ای در بورس برای قیر مشخص و کمیته ای بر این موضوع نظارت کند. رئیس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: عرضه محصولات در بورس به معنای افزایش بی نهایت آن نیست، از این رو تأکید ما بر آن است که قیمت قیر در بورس واقعی باشد تا پروژه های عمرانی، مسیر طبیعی خود را طی کنند.
در نشست مشترک با عضو هیأت رئیسه مجلس عنوان شد:
ضرورت تقویت ارتباط موسسه مطالعات انرژی با نهادهای مطالعاتی
در نشست مشترک شورای مدیران موسسه مطالعات بین المللی انرژی و عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس بر ضرورت تقویت ارتباط این موسسه با دیگر نهادهای مطالعاتی تأکید شد. محمدصادق جوکار، سرپرست موسسه مطالعات بین المللی انرژی در این نشست با اشاره به ظرفیت کشور در بخش انرژی و ضرورت بهره برداری از آن گفت: موسسه مطالعات بین المللی انرژی با توجه به اولویت های جدید وزارت نفت، همسو با تقویت جایگاه راهبردی کشور در بازار انرژی و گسترش فعالیت های دیپلماسی انرژی کشور به منظور بازسازی بازارهای خارجی، محورهای مطالعاتی و تحقیقاتی خود را تنظیم کرده و در حوزه های تحقیقاتی و مطالعاتی به دنبال کمک به اهداف کلان وزارت نفت در این حوزه است. وی با بیان اینکه موسسه مطالعات انرژی این توانایی را دارد که در حوزه های گوناگون از جمله رصد بازارهای انرژی، بازنگری راهبرد انرژی کشور و ارائه خدمات راهبردی برای سیاستگذاری های کلان به مراکز تصمیم گیر همچون کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی مشورت دهد، اظهار کرد: اولویت های کنونی موسسه مطالعات به عنوان اتاق فکر صنعت نفت، تدوین راهبردها و سیاست ها در حوزه های مختلف نفت و گاز کشور با رویکرد خنثی سازی تحریم های ناعادلانه به منظور ارائه حمایت راهبردی از دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی در بخش های اقتصادی و انرژی به منظور دفاع از منافع ملی است. حسین حسین زاده، عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های موسسات مطالعاتی و تحقیقاتی بخصوص در حوزه نفت گفت: موسسه مطالعات بین المللی انرژی وزارت نفت می تواند هاب مطالعات انرژی در حوزه های گوناگون باشد، از این رو تقویت ارتباط این موسسه با دیگر نهادهای مطالعاتی از جمله مرکز پژوهش های مجلس برای ایجاد هماهنگی بین نهادهای اجرایی و تصمیم گیری ضروری است. وی با اشاره به تصمیم نظام در ضرورت قدرت سازی در عرصه های مختلف از جمله حوزه انرژی و حذف نقاط ضعف و تهدیدزا گفت: یکی از مهم ترین محورهای این تصمیم، جلوگیری از خام فروشی و طرح های مختلفی است که می توان در این خصوص مطرح کرد. توسعه حلقه های مختلف زنجیره و شبکه ارزش و همچنین توجه به ابعاد فنی و اقتصادی آن از جمله طرح هایی است که باید در دستور کار وزارت نفت قرار بگیرد. نماینده مردم لارستان،خنج و گراش با انتقاد از نبود توجه کافی به طرح های موسسات تحقیقاتی گفت: متأسفانه در چند سال اخیر شاهد به نتیجه نرسیدن طرح های تحقیقاتی هستیم که هم عملیاتی هستند و هم از نظر راهبردی می تواند در چارچوب «قدرت سازی» برای کشور منشا اثر باشد. از این رو باید تدبیری جدی برای جلوگیری از تکرار این روند در سال های آتی صورت بگیرد.
حسین زاده با اشاره به سابقه مطالعات فنی خود در حوزه صنعت نفت گفت: موسسه مطالعات بین المللی انرژی به صورت جدی روی بحث های مرتبط با ضعف های داخلی که منجر به اثرگذاری تحریم ها بر صنعت نفت می شود، تمرکز کرده و در یک رویکرد هم افزا و هم پیوند با شبکه نخبگانی و اندیشکده ای کشور به ارائه راهکارهای عملیاتی به نهادهای سیاستگذار اقدام کند.
وی همچنین از مشارکت موسسه مطالعات بین المللی انرژی در مباحث مرتبط با بخش نفت و گاز در کمیسیون انرژی استقبال کرده و ابزار امیدواری کرد که در آینده گزارش ها و مطالعات این موسسه در بحث های کمیسیون انرژی نیز مطرح شود.
قیمت نفت به بالاترین سطح چند سال اخیر رسید
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۴ و ۴۱ دقیقه روز دوشنبه، ۲۶ مهرماه با ۸۷ سنت افزایش به ۸۵ دلار و ۷۳ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا با یک دلار و ۱۲ سنت افزایش به ۸۳ دلار و ۴۰ سنت برای هر بشکه رسید.
به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت روز جمعه ۲۳ مهرماه، ۸۴ دلار و ۸۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی آی آمریکا ۸۲ دلار و ۲۸ سنت بود.
قیمت نفت خام برنت به بالاترین حد خود از اکتبر ۲۰۱۸ و قیمت شاخص دبلیوتی آی به بالاترین سطح خود از اکتبر ۲۰۱۴ رسید؛ زیرا تقاضای نفت همچنان در حال بهبود از تاثیر همه گیری ویروس کروناست. افزون بر این، بیشتر تولیدکنندگان برق به جای استفاده از گاز و زغال سنگ گران قیمت، به نفت کوره و گازوییل روی آورده اند.
تحلیلگران بانک استرالیایی ای ان زی (ANZ) در یادداشتی اعلام کردند: کاهش محدودیت ها در سراسر جهان به احتمال زیاد به بهبود مصرف سوخت کمک می کند.
ناتوانی اوپک پلاس در تحقق اهداف برنامه عرضه نفت
اوپک پلاس نتوانست اهداف خود در زمینه عرضه نفت را برآورده کند و این مسأله عرضه جهانی نفت را محدود کرده است. به گزارش خبرگزاری بلومبرگ، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (ائتلاف اوپک پلاس) دوباره نتوانستند مطابق سهمیه های خود، نفت عرضه کنند و این موضوع همزمان با احیای فعالیت های اقتصادی پس از بحران شیوع ویروس عالم گیر کرونا سبب تشدید کمبود عرضه این کالای راهبردی در بازارهای جهانی شده است.
نمایندگان اوپک پلاس اعلام کردند: تولیدنفت کشورهای عضو این ائتلاف در ماه سپتامبر ۱۵ درصد کمتر از هدف تعیین شده برای این ماه بود، در حالی که این ائتلاف در ماه اوت ۱۶ درصد و در ماه ژوئیه ۹ درصد کمبود عرضه داشت.
این مسأله بیانگر ناتوانی بعضی از اعضای این ائتلاف از جمله آنگولا، نیجریه و جمهوری آذربایجان برای افزایش تولید خود برای عرضه نفت به مقدار سهمیه توافق شده بود و دلیل آن نبود سرمایه گذاری، اکتشاف و مسائل دیگر است.
اوپک پلاس می توانست بر اساس توافق کاهش تولید خود در ماه سپتامبر روزانه ۷۴۷ هزار بشکه نفت بیشتر به بازار عرضه کند. اوپک و متحدانش از جمله روسیه از سوی مصرف کنندگان بزرگ برای تسریع روند افزایش تولید زیر فشار قرار گرفته اند، این درخواست ها با فراگیر شدن بحران انرژی در اروپا که قیمت های برق را به طور بی سابقه ای افزایش داده، بیشتر شده است.
اگر قیمت ها تغییر نکند، نشست بعدی اوپک پلاس در چهارم نوامبر (۱۳ آبان ماه) ممکن است با تشدید فشار سیاسی از سوی کشورهای مصرف کننده برگزار شود.
با توجه به همزمانی نشست بعدی وزیران نفت و انرژی اوپک پلاس با کنفرانس تغییرات آب وهوایی سازمان ملل متحد (COP-26) در گلاسکو و امکان وعده های بیشتر از سوی سران دولت ها و کسب وکارهای جهان برای اجتناب از فاجعه اقلیمی نشست اعضای اوپک پلاس، توجه های بیشتری را جلب می کند.