فرش قرمز  وزارت  نفت  برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی

وزیر نفت گفت: بزودی خبرهای خوبی در زمینه تنوع قراردادهای نفت خام و میعانات گازی و تهاتر نفتی اعلام می شود.

جواد اوجی، روز یکشنبه (۱۸ مهرماه) در حاشیه نشست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بزودی خبرهای خوبی در زمینه تنوع قراردادهای نفتی و میعانات گازی و تهاتر نفتی اعلام می شود، گفت: با توجه به نیاز دنیا به انرژی و با استفاده از توان و ظرفیت دستگاه سیاست خارجی، فروش نفت به صورت تهاتری در دستور کار ما قرار گرفته است، در این زمینه تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری از روش هایی است که انجام می شود.

وی افزود: آماده پذیرایی و استقبال گرم از سرمایه گذاران خارجی و داخلی خواهان سرمایه گذاری در حوزه صنعت نفت و گاز هستیم. سرمایه گذاران در قبال اقدام های خود می توانند نفت و میعانات گازی را به صورت تهاتر دریافت کنند.

وزیر نفت گفت: سرمایه گذاران داخلی مانند هلدینگ ها و بنگاه های اقتصادی بزرگ می توانند برای توسعه میدان های گازی کشور ورود کنند و پس از توسعه میدان، گاز طبیعی و میعانات گازی در قبال هزینه سرمایه گذاری و سود آن به عنوان خوراک یا سوخت دریافت کنند، در عین حال معاونت برنامه ریزی وزارت نفت، آماده پذیرش سرمایه گذاران در توسعه میدان ها و امضای قرارداد با آنهاست.

وزیر نفت به نشست با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز اشاره و تصریح کرد: در این نشست، گزارش مفصلی درباره بخش های مختلف نفت، گاز و پتروشیمی و چگونگی سرمایه گذاری در این بخش ها و توسعه صنعت نفت به نمایندگان ارائه شد.

 

تأکید معاون وزیر نفت

 بر هوشمندسازی کنتورهای گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات، پل ارتباطی با دیگر واحدهای عملیاتی است که نقشی اساسی، محوری و جدایی ناپذیر در انجام پروژه ها و ارتباط واحدها با یکدیگر در سطح شرکت دارد.

مجید چگنی در دیدار با مدیر و رؤسای امور فناوری اطلاعات و ارتباطات این شرکت اظهار کرد: استفاده از فناوری های نوین ارتباطی، می تواند در تقویت ظرفیت زیرساخت های مخابراتی بسیار مؤثر باشد، نکته ای که بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه داد: مدیریت‎ها و واحدهای ستادی همیشه باید نیازمندی‎های خود را در بخش فناوری به عنوان یک متقاضی به مدیریت فناوری اطلاعات و ارتباطات اعلام و مدیریت فاوا نیز موظف است پس از انجام بررسی های لازم، نسبت به اجابت درخواست اقدام کند.

معاون وزیر نفت در امور گاز پس از استماع گزارش مدیر فناوری اطلاعات و ارتباطات پیرامون اقدام های شاخص و برنامه‎های اساسی پیش رو در حوزه‎های مختلف فاوا گفت: برنامه ریزی های انجام شده برای توسعه زیرساخت های مراکز داده، سیستم ویدئوکنفرانس، سیستم دورکاری، گذرگاه سرویس های سازمانی (ESB)، سیستم جامع اطلاعات مکانی، توسعه مکانیزاسیون فرایندها (سورین) و اقدام های انجام شده یا برنامه‎های پیش رو در حوزه سیستم های پرسنلی و حقوق و دستمزد، از عمده کارهای مورد توجه و مهم این مدیریت بوده که بسیار تحسین برانگیز است.

چگنی در پایان بر هوشمندسازی کنتورهای گاز و سیستمی کردن کارها همراه با کار گروهی تأکید کرد.

 

افزایش ۱۰ درصدی مصرف گاز

 در سبد سوخت   نیروگاهی

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش اعلام کرد: وزارت نفت دولت سیزدهم افزون بر تقویت ناوگان حمل سوخت، ذخیره سوخت مایع نیروگاه ها برای فصول سرد سال و سهم استفاده از گاز طبیعی در سبد سوخت نیروگاه ها را ۱۰ درصد افزایش داده و ۴ درصد از سهم استفاده از سوخت مایع در نیروگاه ها کاسته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، جلیل سالاری درباره برنامه و اقدام های وزارت نفت برای تأمین سوخت زمستانی گفت: با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بررسی های وزارت نفت درباره شرایط کنونی سوخت رسانی به نیروگاه ها و راهکارهای تأمین سوخت زمستانی متوجه شدیم که سوخت مایع در نیروگاه ها نسبت به پارسال ۲۰ درصد کمتر از حد استاندارد بوده است.

وی ادامه داد: در واقع هیچ برنامه مشخصی در وزارت نفت دولت گذشته برای تحویل سوخت مایع به نیروگاه ها وجود نداشت، در حالی که باید از اوایل امسال وزارت نفت برای تأمین سوخت مایع نیروگاه ها در فصول سرد سال برنامه ریزی می کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی گفت: با تغییر تیم مدیریتی وزارت نفت، ما بلافاصله برای حل این مشکل برنامه ریزی و اقدام کردیم ، به این صورت که استفاده از گاز طبیعی در نیروگاه ها ۱۰ درصد افزایش یافته است.

سالاری افزود: استفاده از سوخت مایع در نیروگاه ها نیز امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴ درصد کاهش یافته است. در نتیجه با مدیریت و برنامه ریزی که انجام شد، سوخت موردنیاز نیروگاه ها نسبت به پارسال از سوخت مایع به گاز طبیعی تغییر کرد.

وی اظهار کرد: به موازات این کار، پیش بینی ها و تدابیر لازم برای تأمین سوخت نیروگاه ها در فصول سرد پیش ِ رو نیز انجام شده است. با این تدابیر اکنون ذخیره سازی سوخت مایع در نیروگاه ها بیشتر از مدت مشابه پارسال شده است، درحالی که همان طور که اشاره کردم، در موعد تحویل گرفتن دولت، این مقدار ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه پارسال بود.

 

عمل وزیر به وعده ها درباره منابع انسانی؛

بازرسان وزارت نفت راهی عسلویه   شدند

پیرو وعده اخیر وزیر نفت مبنی بر اعزام گروه کارشناسی به استان بوشهر، هیأتی ۱۲ نفره به ریاست مدیرکل آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری وزارت نفت برای بررسی مسائل شغلی، قراردادی و معیشتی کارکنان غیررسمی صنعت نفت راهی بوشهر شدند.

جواد اوجی، وزیر نفت در سفر اخیر خود به استان بوشهر، در جمع مردم شهرستان جم حضور یافت و پس از استماع دیدگاه های مردمی، اعلام کرد که گروهی را برای بررسی بحث معیشت و قراردادهای کارکنان حجمی در بخش های مختلف صنعت نفت اعم از بخش خدماتی، پالایشگاهی و تعمیراتی به این استان اعزام می کند.

حال در شرایطی که هنوز یک هفته از وعده وزیر نفت نمی گذرد، با هماهنگی سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت، هیأتی ۱۲ نفره متشکل از نمایندگان شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی گاز ایران و شرکت ملی صنایع پتروشیمی به ریاست مدیرکل آموزش، برنامه ریزی نیروی انسانی و تحول اداری منابع انسانی راهی بوشهر شده اند تا به مشکلات کارکنان رسیدگی کنند.

مهدی علی مددی، سرپرست توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در این باره گفت: این هیأتی که پیرو دستور وزیر نفت تشکیل و به عسلویه اعزام شده است، روز دوشنبه (۱۹ مهرماه) نشستی با مسؤولان و رؤسای منابع انسانی شرکت های مستقر در عسلویه (نفت، گاز و پتروشیمی) برگزار کرد و امروز (۲۰ مهرماه) نیز نشستی با حضور همکاران قراردادی شاغل در شرکت های مستقر در عسلویه برگزار خواهد کرد.

وی افزود: این هیأت، ضمن برگزاری نشست های کارشناسی به منظور شناسایی مشکلات کارکنان، با هماهنگی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از تأسیسات صنعت نفت مستقر در عسلویه بازدید می کنند.

سرپرست توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت تصریح کرد: پس از بازگشت هیأت و ارائه گزارش ها، همه مشکلات مطروحه از سوی کارکنان بررسی می شود و رفع آنها در اسرع وقت در دستور کار قرار می گیرد.

 

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تکمیل زنجیره ارزش شکل می گیرد

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر را با وجود تنوع خوراک از مناطق مهم توسعه صنعت پتروشیمی دانست و تأکید کرد: مرحله دوم با در نظر گرفتن تکمیل زنجیره ارزش شکل می گیرد.

حسن عباس زاده، درباره نشست طرح توسعه فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی که با حضور بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، حبیب آقاجری نماینده امیدیه، هندیجان، ماهشهر و جایزان و مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شد، اظهار کرد: مرحله دوم منطقه ماهشهر از مناطق مهم توسعه صنعت پتروشیمی است که تنوع خوراک زمینه را برای توسعه فراهم کرده است.

وی افزود: خوراک موجود در منطقه عسلویه مبتنی بر گاز است و زمینه برای توسعه طرح ها محدود؛ اما تنوع خوراک موجود در ماهشهر سبب شده تا بتوان برای تکمیل زنجیره ارزش طرح های متنوعی را تعریف و اجرا کرد که پیامد آن ایجاد ارزش افزوده بیشتر است.

مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: وجود خوراک های مایع در منطقه یک مزیت است و در این نشست، زمین های پیشنهادی برای ایجاد فاز دوم بررسی شد و باید بر این نکته تأکید کرد که فاز دوم با در نظر گرفتن تکمیل زنجیره ارزش شکل می گیرد.

عباس زاده با بیان اینکه سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی به نمایندگی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی چند منطقه را مطالعه و بررسی کرده است، گفت: در این نشست مقرر شد، سازمان سناریوهای خود را با کمک نماینده منطقه در مجلس و دیگر مقام های استان نهایی کند تا هر چه زودتر شاهد شکل گرفتن فاز دوم باشیم، همچنین مدیریت برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز خوراک های در دسترس و دیگر موارد را نهایی خواهد کرد.

وی به قابلیت های توسعه زنجیره متانول، بنزن، پروپیلن و اسید استیک و نیز VAM اشاره کرد و افزود: زمینه برای تکمیل زنجیره ارزش این محصولات فراهم است و می توان از ظرفیت های موجود در سطح منطقه به بهترین شکل بهره برد.

 

مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران:

بانک مرکزی با تمام قدرت برای تهاتر وارد میدان شود

مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، موفقیت فروش نفت به روش تهاتر را در گرو همکاری وزارت نفت و بانک مرکزی دانست و گفت: بانک مرکزی باید مجاب و متقاعد شود که این روش به نفع کشور و منافع ملی است و با تمام قدرت وارد میدان شود.

سید محسن قمصری در گفت وگو با خبرنگار شانا با این تعریف ساده که تهاتر به معنی «مبادله کالا با کالا به منظور حذف پول است»، درباره اینکه چه زمانی از این روش برای فروش نفت استفاده می شود؟ اظهار کرد: زمانی که در زمینه نقل و انتقال وجوه مشکلی وجود داشته باشد، یا زمانی که طرفین بر اساس اولویت ها و منافعشان بخواهند وجوه را حذف کنند، از روش تهاتر استفاده می شود که خوشبختانه ما سابقه اجرایی در این زمینه زیاد داشته ایم.

وی به این پرسش که استفاده از روش تهاتر چه مقدار می تواند فروش نفت را در زمان تحریم تسهیل کند، با این توضیح که هم اکنون دو مشکل در زمینه فروش نفت وجود دارد که مشکل نخست سیاسی است و تهاتر نمی تواند آن را حل کند، درباره مشکل دوم اظهار کرد: دومین مشکل، بانکی است که روش تهاتر تا حدی می تواند آن را رفع کند؛ اما باید پیش از آن بررسی شود که چه میزان از مشکل فروش نفت، بانکی و چه میزان سیاسی است؟

مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، مهم ترین چالش فروش نفت در سال های اخیر را مسائل بانکی و مهم ترین چالش در موضوع تهاتر را قوانین داخلی دانست و گفت: اگر نهاتر در مسیر درست قرار نگیرد، می تواند خطرساز باشد. برای نمونه اگر به پیمانکاران داخلی برای تهاتر اختیار تام داده شود، می تواند سبب آشفتگی بازار شود. استفاده از روش تهاتر، زمانی خوب خواهد بود که محور آن بانک مرکزی باشد. ورود پیمانکاران در بازار (نفت) اگر بدون برنامه باشد، آشفتگی در پی خواهد داشت که ضررش بیشتر از منافعش است.

قمصری گفت: برای جلوگیری از به هم ریختگی احتمالی در تهاتر نفت با پیمانکاران داخلی، تشکیل سازمانی باقدرت، مستقل، متمرکز، صاحب اختیار و چابک که بتواند در لحظه تصمیم بگیرد، کمک کننده است. به هم ریختگی بازار (نفت) و بعضی رقابت های نسنجیده، بی شک به ضرر منافع ملی است. تهاتر به معنای عدم تمرکز در مبادله نفت و ایجاد منابع مختلف برای تهاتر نیست. یک نمونه بگویم، شرکت شل با آنکه در همه کشورهای نفت خیز دنیا، شرکت های مستقل صاحب نفت دارد؛ اما فروش آن در دفتر شرکت انگلیسی-هلندی شل واقع در لندن، مستقر است و نفت به صورت یکپارچه و تحت یک مدیریت فروخته می شود. برای جلوگیری از رانت و به هم ریختگی باید همه فعالیت ها در یک سازمان مستقل متمرکز شود.

مدیر پیشین امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران به عنوان نکته پایانی تأکید کرد: تهاتر نفت به طور حتم با مدیریت بانک مرکزی در کنار مدیریت امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران قابل انجام است، منتهی بانک مرکزی باید مجاب و متقاعد شود که این روش به نفع کشور و منافع ملی است و با تمام قدرت وارد میدان شود.