وزیر نفت:
برای جذب ۱۴۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت نفت برنامه ریزی کردیم
وزیر نفت از برنامه ریزی برای جذب ۱۴۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری داخلی و خارجی در صنعت نفت ظرف چهار تا هشت سال آینده خبر داد و گفت: دولت سیزدهم عزمش را برای گسترش همکاری با شرکت های چینی جزم کرده است.
جواد اوجی سه شنبه (۳۰ شهریورماه) در دیدار با ژونگ گویدونگ، رئیس دفتر سینوپک در تهران به سابقه آشنایی با این شرکت اشاره کرد و با بیان اینکه با توانمندی سینوپک در اجرای پروژه های بالادست و پایین دست آشنا هستم، اظهار کرد: هفته گذشته در بازدیدی که از مناطق عملیاتی استان خوزستان داشتم، از میدان یادآوران که فاز نخست آن را این شرکت توسعه داده دیدن کردم و در جریان جزئیات توسعه فاز نخست این میدان قرار گرفتم. وی بر اهمیت تکمیل توسعه میدان یادآوران به عنوان میدان مشترک میان ایران و عراق تأکید کرد و گفت: خوشبختانه شرکت سینوپک آشنایی کاملی با ایران و میدان های نفت و گاز آن دارد و در فاز نخست توسعه میدان یادآوران نیز حضور داشته است.
وزیر نفت با بیان اینکه دولت سیزدهم آماده همکاری همه جانبه با شرکت های چینی برای توسعه پروژه های صنعت نفت در بخش بالادست و پایین دست است، تصریح کرد: انتظار داریم در دولت سیزدهم مشارکت ها و توافق های زیاد میان ایران و چین شکل بگیرد.
اوجی افزود: این دولت عزمش را برای گسترش همکاری همه جانبه با شرکت های چینی جزم کرده است و امیدواریم شاهد مشارکت شرکت های چینی در حوزه های مختلف صنعت نفت باشیم.
وی با تأکید بر نگاه دولت سیزدهم به چین به عنوان کشور دوست و همسو تصریح کرد: برنامه ریزی کردیم ظرف چهار تا هشت سال آینده ۱۴۵ میلیارد دلار در توسعه بخش بالادست و پایین دست صنعت نفت سرمایه گذاری کنیم، از این رو از حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی در صنعت نفت استقبال می کنم.
مکاتبه پژوهشگاه صنعت نفت با ۶۰ دانشگاه
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت، میزبانی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی در پژوهشگاه را ابزاری برای توسعه جریان نوآوری و ورود ایده های خلاقانه و فناورانه به این مجموعه برشمرد و از مکاتبه با ۶۰ دانشگاه در این زمینه خبر داد.
جعفر توفیقی با اشاره به طرح میزبانی از دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد، همچنین میزبانی پژوهشگاه از ۱۰۰ دانشجوی دکترا و کارشناسی ارشد به طور سالانه گفت: در این طرح هیچ گونه محدودیتی برای دانشجویان قرار نداده ایم و این افراد می توانند حتی مسائل مورد نظر خود را برای انجام رساله یا پایان نامه ارائه کنند و از همه امکانات و تجهیزات این مجموعه بهره مند شوند.
وی به تعطیلی دانشگاه ها در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: با وجود مشکلات موجود در کشور، پژوهشگاه صنعت نفت توانسته در همه حوزه ها فعالیت های خود را به خوبی انجام دهد و تاکنون بیش از ۷۰ درخواست از سوی دانشگاه های مختلف مبنی بر انجام رساله و پایان نامه های دانشجویی به پژوهشگاه ارسال شده است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه این طرح در سال ۹۹ رونمایی شده است، تصریح کرد: در این طرح دانشجویان می توانند موضوع های رساله و پایان نامه های خود را با توجه به سیاست های وزارت نفت، همچنین نیازهای فناورانه صنعت به پژوهشگاه ارائه و با همکاری استادان راهنما کار خود را آغاز کنند.
توفیقی اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت سبدی از موضوعات مرتبط با اهداف وزارت نفت را تهیه کرده است که مسائل پیشنهادی پژوهشگاه همگی از رویدادها و نشست هایی است که با مدیران صنعت برگزار می شود و همه این موضوع ها برای رفع نیازهای صنعت است.
وی با بیان اینکه طرح میزبانی از دانشجویان یک مسئولیت اجتماعی برای پژوهشگاه به حساب می آید، تصریح کرد: در شرایط بیماری کرونا که بسیاری از دانشگاه ها تعطیل است یا دسترسی افراد به آزمایشگاه ها بسیار دشوار است، پژوهشگاه توانسته زمینه مناسبی را برای دانشجویان فراهم کند تا از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی باتجریه این مجموعه بهره مند شوند. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر اینکه تاکنون با ۶۰ دانشگاه درباره طرح میزبانی مکاتبه انجام شده است، اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت، سایت مناسبی را برای این هدف طراحی کرده است که دانشجویان می توانند از این طریق با مسئولان مرتبط با طرح نوآوری در ارتباط باشند و فعالیت های خود را آغاز کنند و خوشبختانه تاکنون تعدادی از دانشجویان در پژوهشگاه مستقر شده اند و مراحل اولیه تحقیقات خود را آغاز کرده اند.
توفیقی افزود: دانشجویان می توانند از همه امکانات آزمایشگاهی و پایلوتی و تجهیزات پژوهشگاه بهره مند شوند، از این رو می توان این موضوع را یک فرصت ایده آل برای دانشجویان و دانشگاه های کشور دانست.
واکسیناسیون خانواده کارکنان نفت در مرکز تهرانسر کلید خورد
واکسیناسیون خانواده کارکنان صنعت نفت (افراد بالای ۱۸ سال) برای مقابله با کرونا در مرکز تهرانسر آغاز شد.
همسو با تأکید وزیر نفت و هماهنگی های انجام شده، واکسیناسیون برای خانواده های همکاران صنعت نفت (بالای ۱۸ سال) در مرکز تهرانسر آغاز شد. با افزایش ظرفیت تزریق واکسن در مجتمع تهرانسر، ضمن انجام تزریق دوز نخست برای همه کارکنان صنعت نفت شاغل در تهران، تزریق دوز دوم برای کارکنان و دوز نخست واکسن برای خانواده های محترم همکاران صنعت نفت با هماهنگی و نظارت وزارت بهداشت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در این مرکز در حال انجام است. بر اساس این گزارش، پیش از این ۲۰ شهریورماه امسال، جواد اوجی، وزیر نفت در ابلاغیه ای خطاب به سیدمهدی هاشمی، مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت بر لزوم تسریع در واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت تأکید و اعلام کرده بود: «با عنایت به ضرورت حفظ سلامت کارکنان صنعت نفت به عنوان سرمایه اصلی کشور و نظر به اولویت و اهمیت پیشگیری از ابتلای این عزیزان به بیماری کرونا، مقتضی است حداکثر طی دو ماه آینده واکسیناسیون سراسری همه کارکنان عزیز این صنعت اعم از رسمی، پیمانی، قرارداد مدت معین و موقت و پیمانکاری (هر دو دوز واکسن) انجام شود. در پایان شایان ذکر است همه بخش ها و شرکت های تابع این وزارتخانه ملزم به همکاری در این زمینه هستند.»
معاون وزیر نفت در امور گاز:
با چالش ها و مسائل گاز آشنایی کامل دارم
معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر اینکه شرکت ملی گاز ایران ویترین وزارت نفت است و هرگونه کم و کاستی مستقیم عملکرد این وزارتخانه را هدف قرار می دهد، اظهار کرد: من با چالش ها و مسائل گاز کامل آشنا هستم.
مجید چگنی دوشنبه (۲۹ شهریورماه) در سخنانی در نخستین روز کاری اش در برج گاز، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و یاد و خاطره شهدا و امام راحل گفت: ان شاءالله بتوانیم آرمان ها و اهداف این عزیزان را ادامه دهیم و در این سنگر به شایستگی خدمت کنیم.
وی با قدردانی از خدمات حسن منتظرتربتی، مدیرعامل پیشین شرکت ملی گاز ایران، ادامه داد: من در ایامی که در بخش تولید شرکت ملی نفت ایران خدمت می کردم، ارتباط نزدیکی با آقای تربتی داشتیم و با چالش ها و مسائل گاز کامل آشنا هستم.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران ویترین وزارت نفت است و هرگونه کم و کاستی مستقیم عملکرد این وزارتخانه را هدف قرار می دهد، افزود: پایداری عرضه گاز طبیعی مدیون زحمت همه عزیزان این مجموعه است و بی شک کسی نمی تواند آن طور که باید قدردان باشد.
چگنی تأکید کرد: امیدوارم همچون گذشته با قدرت در این عرصه حضور داشته باشیم؛ همان طور که شهدای عزیز ما وظیفه خود را در ۸ سال حمله ناجوانمردانه به خوبی ایفا کردند و در عرصه دفاع از نظام حضور داشتند، اکنون نیز حضور بااقتدار کارکنان صنعت گاز همین طور است، به ویژه در شرایط عملیاتی و سخت، لذا ان شاءالله با تأسی به شهدا کارکنان شریف صنعت گاز هم در صحنه هستند که بسیار تعیین کننده است.
وی یادآور شد: صحنه مدیریت، صحنه رقابت نیست و امانت از نفر پیشین به نفر بعدی می رسد. اکنون این مسئولیت سنگین که بر دوش آقای تربتی بود به بنده محول شد. خدا کمک کند بتوانیم این وظیفه را به خوبی انجام دهیم.
انتصاب های جدید در وزارت نفت
هفته گذشته وزیر نفت در احکامی جداگانه برخی معاونت ها و مدیران این وزارتخانه را منصوب کرد.
یکی از این انتصاب ها مربوط به مجید چگنی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران است.
انتصاب دیگر به احمد اسدزاده، سرپرست معاونت امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت اختصاص دارد.
سجاد خلیلی نیز به عنوان سرپرست معاونت نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت منصوب شد. همچنین سید عباس بهشتی، نماینده وزیر نفت در امور عراق و عظیم شیراوند نیز به سمت رئیس سازمان حراست صنعت نفت منصوب شدند.
وزیر نفت در احکام یاد شده، با اشاره به ماموریت ها و وظایف، بر اجرای مطلوب آنها از سوی نفرات مزبور تاکید کرده و برای آنها آرزوی توفیق داشته است.
مدیرعامل پتروشیمی دنا خبر داد
قرارداد ۱۰۰۰ میلیارد ریالی با سازندگان داخلی
مدیرعامل پتروشیمی دنا از امضای قراردادی بالغ بر هزار میلیارد ریال با سازندگان داخلی در حمایت از تولید داخل و خودکفایی صنعتی خبر داد و گفت: با امضای این قرارداد، افزون بر مصونیت آینده پروژه از هرگونه تحریم یا اعمال فشارهای سیاسی، پتروشیمی دنا پیش از موعد مقرر به فاز تولید می رسد. محمدعلی کریمیان افزود: این قرارداد که همسو با منویات مقام معظم رهبری و سیاست های کلان ملی انجام شده شامل ساخت بیش از ۲ هزار تن سازه فلزی از جمله استراکچر و گریتینگ است که قسمت قابل توجهی از پیشرفت پروژه را به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: حمایت از تولید ملی، جلوگیری از خروج ارز از کشور و ایجاد اشتغال پایدار به دنبال این قرارداد محقق می شود، اما مهم ترین مسئله در این باره باور ملی است که در متخصصان و مهندسان داخلی شکل گرفته و از سوی دیگر خردورزی که مدیران در اتکا و باور به این توانمندی به خرج می دهند. مدیرعامل پتروشیمی دنا افزود: خوشبختانه تکمیل و بهره برداری از پتروشیمی متانول سبلان به عنوان دیگر شرکت زیرمجموعه هلدینگ انرژی سپهر، تجربه های مثبت و فراوانی را برای این مجموعه به همراه آورده که نه تنها بسیاری از نقاط تاریک مسیر پیشرفت دنا را روشن می سازد، بلکه سبب استفاده بهینه از زمان و هزینه نیز خواهد شد. پتروشیمی دنا با ظرفیت تولید یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول در سال به عنوان زیرمجموعه هلدینگ انرژی سپهر در سال ۱۴۰۲ به بهره برداری می رسد تا حجم تولید متانول در این هلدینگ به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برسد.