پژوهشگاه صنعت نفت
تداوم اجرای طرح ها با وجود تحریم ها
رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت گفت: دردوران تحریم با مشکلات زیادی روبه رو شدیم؛ اما هیچگاه متوقف نماندیم و حتی درمواقعی توانستیم چالش های این دوران را به فرصت تبدیل کنیم.
جابر نشاطی با بیان اینکه تحریم ها به طورحتم چالش هایی را برای کشور درزمینه های مختلف ایجاد کرده، به پروژه مدیریت خوردگی محقق شده ازسوی محققان پژوهشگاه صنعت نفت اشاره و تصریح کرد: دراین پروژه که چهارسال قبل بین شرکت ملی گاز و پژوهشگاه صنعت نفت ایران تعریف شد، قراربود برخی شرکت های خارجی به عنوان مشاور کمک کنند؛ اما به دلیل تحریم یا کنارکشیدند یا قیمت های بالایی پیشنهاد کردند.
وی با بیان اینکه پروژه خوردگی با اتکا به توان محققان پژوهشگاه صنعت نفت با موفقیت انجام شد، ادامه داد: افزون براین، درحوزه پاکسازی آب های زیرزمینی نیز از سوی یک کشور خارجی، قیمت بالایی پیشنهاد داده شد که با رد آن، این طرح نیزبا قیمتی بسیار کمتر از سوی پژوهشگران حوزه محیط زیست پژوهشگاه در منطقه عسلویه به اجرا درآمد.
رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت به بهینه سازی مصرف انرژی به عنوان یکی از موضوع های مهم کنونی کشور اشاره وتصریح کرد: پژوهشکده انرژی پژوهشگاه در این حوزه نیز فعالیت های زیادی را در دستور کار قرار داده وهم اکنون 10 طرح مرتبط باحوزه مدیریت انرژی در واحدهای صنعتی و ساختمانی را در دست اجرا دارد.
به گفته وی در حوزه مدیریت بخار که ازمنابع انرژی به شمار می آید نیز چند پروژه تعریف شده و در دست اجراست.
نشاطی بابیان اینکه یکی ازاقدام های مؤثر که ازسوی محققان پژوهشگاه صنعت نفت مربوط به پروژه میکرو سی اچ پی است، اظهار کرد: طراحی وساخت این دستگاه از سوی پژوهشگاه با همکاری بخش خصوصی انجام شده وتجاری سازی آن از سوی یک شرکت دانش بنیان درحال انجام است.
وی در بخشی دیگر با اشاره به مستهلک شدن تجهیزات نفتی گفت: عمر تأسیسات صنعت نفت بسیار زیاد است، از این رو بهینه سازی این تجهیزات از مسائل مهم صنعت نفت به شمار می آید. برهمین اساس پژوهشگاه صنعت نفت با هدف بهبود تجهیزات موجود در صنعت نفت، در سال های اخیر درچند پروژه بزرگ مدیریت خوردگی شرکت کرده است.
رئیس پردیس انرژی و محیط زیست پژوهشگاه صنعت نفت، نظارت بر تعمیر راکتور ایزوماکس در پالایشگاه ها را از دیگر اقدام های این پردیس برشمرد و افزود: راکتورهای آیزوماکس، قلب پالایشگاه ها به شمار می آیند و به دلیل خوردگی، خسارت های مالی و جانی بسیاری ایجاد می کنند، از این رو نظارت بر راکتور آیزوماکس پالایشگاه ها ازسوی پژوهشگاه صنعت نفت در حال انجام است.
پالایشگاه بندرعباس
درخشش در حوزه مسؤولیت های اجتماعی
شرکت پالایش نفت بندرعباس، رتبه برتر حوزه مسؤولیت های اجتماعی بیست وچهارمین جشنواره شهید رجایی را کسب کرد. در بیست وچهارمین جشنواره شهید رجایی استان هرمزگان، عملکرد دستگاه های اجرایی در شاخص های اختصاصی و عمومی، ارزیابی و شرکت پالایش نفت بندرعباس با دستیابی به شاخص های مسؤولیت های اجتماعی بویژه در بخش های سلامت و ورزش، به عنوان دستگاه برتر معرفی شد.
همچنین در بخش مدیران نمونه این جشنواره نیز دکتر محمد صادقی، رئیس هیأت مدیره و هاشم نامور، مدیرعامل شرکت پالایش نفت بندرعباس، در بخش تعهد به مسؤولیت های اجتماعی و به دلیل مشارکت در پروژه های اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، درمانی و ارتقا و بهبود کیفیت زیستی در استان، همچنین افزایش آثار منطقه ای به عنوان مدیران نمونه معرفی شدند و از سوی آقای فریدون همتی، استاندار هرمزگان لوح تقدیر دریافت کردند. مسؤولیت های اجتماعی در راهبرد شرکت پالایش نفت بندرعباس، مطابق استاندارد ISO26000 در هفت حوزه از جمله مسائل مربوط به مشتریان و مصرف کنندگان، مشارکت در توسعه جامعه و حقوق شهروندی تعریف شده است. اقدام های مقابله با کرونا از جمله اهدای 100 میلیارد ریال به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تأمین و اهدای بسته های معیشتی به نیازمندان و آسیب دیدگان از کرونا، تأمین تبلت برای دانش آموزان به ارزش 12 میلیارد ریال، ساخت اتوبان تازیان به بندرعباس به طول 20 کیلومتر، ساخت دیوار سرعت صخره نوردی و اهدا به هیأت کوهنوردی استان هرمزگان، ساخت مجموعه ورزشی و ساختمان دهیاری روستای بارغین و مشارکت در برگزاری مراسم ملی _مذهبی در استان و همکاری در زمینه ساخت و تجهیز مساجد در بندرعباس و روستاهای اطراف، بخشی از اقدام های شرکت پالایش نفت بندرعباس همسو با اهداف مسؤولیت های اجتماعی در یک سال اخیر است.
صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت
پایان واکسیناسیون بازنشستگان صنعت نفت
بازنشستگان صنعت نفت، مطابق با برنامه نظام بهداشت و سلامت کشور و بر اساس آمار و ارقام موجود، تاکنون هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
بنابراعلام صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، اگر به هر دلیلی حتی یک جامانده از واکسیناسیون وجود داشته باشد، بنا بر توصیه اکید پزشکان، باید در اسرع وقت نسبت به تزریق نخستین واکسن در دسترس اقدام کند.
یکی از رسانه های معتبر، به نقل از صاحب نظران حوزه درمان، نوشته بود که «تا آبان نشده، واکسن بزنید!» این توصیه، هشداری جدی و لازم الاجراست.
بارفع محدودیت ها و افزایش ورود واکسن ها، همچنین وجود نظم در زمینه تزریق، جاماندگان احتمالی می توانند به آسانی به واکسن دسترسی داشته باشند. نکته مهم این است که پس از دریافت دوز کامل واکسن نیز باید همچنان شیوه نامه های بهداشتی و مراقبتی رعایت شود.
این نکته، بسیار حیاتی بوده و تکرار یک پیام معمولی نیست؛ زیرا به گفته متخصصان، ویروس کرونا همچنان ابعاد ناشناخته ای دارد و هیچ واکسنی هم ایمنی 100درصدی ایجاد نمی کند.
امیدواریم با واکسیناسیون درصد بالایی از جمعیت کشور، فروکش کردن انتشار بیماری را شاهد باشیم و با تثبیت ایمنی عمومی، باز هم بتوانیم با برگزاری گردهمایی های ویژه بازنشستگان صنعت نفت، میزبان این عزیزان باشیم و از حضورشان بهره مند شویم.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
شتاب گیری در روند اجرای طرح های پارس 2 کنگان
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، دربازدید از طرح های منطقه پارس 2 کنگان دستورهای لازم برای تسریع درروند اجرای طرح های این منطقه را صادر کرد.
سخاوت اسدی با اشاره به ساختار جدید سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس گفت: این منطقه و تأسیسات و صنایع موجود در آن، از مناطق مهم و تأثیرگذار کشور است و همه باید با کار و تلاش جهادی، زمینه پیشرفت این منطقه را فراهم کنیم.
وی افزود: سازمان منطقه ویژه پارس به نمایندگی از وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران وظیفه اداره و راهبری حوزه عملیاتی پارس جنوبی، پارس 2 و پارس شمالی را به عهده دارد، از این رو لازم است با برنامه ریزی صحیح و اصولی، زیرساخت های آن بیش از پیش توسعه یابند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، ساختار جدید این سازمان را زمینه ساز تحول و چابکی در بخش های مدیریتی خواند و افزود: در ساختار جدید، اهداف و مأموریت های سازمانی بازتعریف شده و اعتقاد بر این است که ساختار جدید، نویدبخش شتاب در توسعه منطقه و بهره وری حداکثری از امکانات موجود خواهد شد.
اسدی تصریح کرد: فعالیت های زیربنایی و مهندسی به صورت یکپارچه و هماهنگ از سوی معاونت فنی و زیربنایی سازمان منطقه ویژه پارس هدایت و راهبری می شود.
شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری
بازسازی تجهیزات پیچیده صنعت نفت به همت متخصصان
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب توانسته است به همت متخصصان خود، تجهیزات پیچیده صنعت نفت را در شرایط تحریم، تعمیر و بازسازی کند. پژمان قضایی پور، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری با اشاره به تولید و استخراج انواع مختلف نفتی افزود: این شرکت به عنوان گذرگاه حیاتی انرژی در جنوب کشور، نقشی کم نظیر و مؤثر را در انتقال تولیدات، نفت سبک، سنگین، فوق سنگین (از غرب کارون) و نفت سنتزی از طریق سه تلمبه خانه نفتی به عهده دارد. قضایی پور گفت: انتقال نفت تولیدی نیز در گستره فعالیت شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری است و ازطریق کریدورهای خطوط شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب به مبادی مصرف انجام می شود. وی با اشاره به توانمندی فنی شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در زمینه تعمیر و بازسازی تجهیزات و تأسیسات پیچیده صنعت نفت در شرایط تحریم اظهار کرد: با همکاری مشترک اداره نگهداری و تعمیرات شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری و اداره خدمات مهندسی تعمیرات ستاد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، توربین سولار مارس 90 تعمیر و راه اندازی شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری تصریح کرد: این توربین بعد از تعمیر، در ایستگاه تزریق گاز CS600 نصب و راه اندازی و به افزایش تزریق 70 میلیون فوت مکعبی گاز درمحدوده عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری (میدان نفتی کرنج) منتهی شده است.
به گفته قضایی پور، به دلیل فعالیت این توربین، بزرگترین واحد تزریق گاز کشور در شرکت بهره برداری نفت و گاز آغاجاری قرار دارد.
شرکت نفت فلات قاره ایران
انجام همزمان عملیات تعمیراتی در سکوی ایلام
چند عملیات تعمیراتی به طور همزمان و با موفقیت در سکوی نفتی ایلام انجام شد. برای این منظور باهماهنگی مدیریت امورتولید شرکت فلات قاره ایران و شرکت ملی نفت ایران درخصوص دریافت مجوزهای توقف تولید و تمهیدات لازم برای دریافت گاز شیرین از عسلویه، چاه های نفتی سکوی ایلام طبق برنامه زمان بندی از مدار خارج شدند.
در یکی از این عملیات ، تفکیک کننده D610 به منظور تعمیر اساسی از سرویس خارج و به منظورادامه فرایند تولید نفت، سه عدد شیر برقی ورودی به تفکیک کننده متصل به هدر ورودی 12 اینچ، دو عدد شیر دستی خروجی 10 اینچ، دو عدد شیر خروجی گاز 10 اینچ باز و تفکیک کننده برای تعمیرات اساسی آماده شد.
همچنین سرویس وعملیاتی کردن تفکیک کننده D710 پس ازعملیات لجن زدایی، ماسه سایی، رنگ آمیزی، تعویض و تعمیر 3عدد شیر برقی ورودی متصل به هدر 12 اینچ نفت ورودی به سکو از سکوهای اقماری، تعمیرشیرهای 10 اینچ دستی خروجی، تعمیر شیرهای کنترل نفت و گاز، تعمیر شیرهای ایمنی تفکیک کننده و تعمیر و تعویض همه ادوات ابزار دقیق انجام شد.
برگزاری نشست کمیته راهبری تولید بار اول
نخستین نشست کمیته راهبری تولید بار اول شرکت نفت فلات قاره ایران، با هدف ارائه راهکارها، گزارش کار، اهداف و برنامه های آینده برگزار شد.
دراین نشست، علیرضا سلمان زاده، مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه وظیفه اصلی این شرکت تولید است و شاید ترجیح ما استفاده از کالاها با برندهای اصلی باشد، افزود: رویکرد کشور با توجه به تحریم های ظالمانه و نبود امکان تأمین بموقع کالاها از منابع اصلی بر ساخت داخل و توانمندکردن شرکت های ایرانی است.
وی با بیان اینکه اگرهریک از کالاهای تحریمی بومی شود، بسیاری از مشکلات حوزه تأمین کالا برطرف خواهد شد، افزود: درحوزه تأمین کالا با دو موضوع تحریم و الزام استفاده از کالاهای داخلی روبه رو هستیم و توجه به شرکت های دانش بنیان داخلی و کمک به توانمندسازی آنان می تواند آثار مثبت بسیار زیادی داشته باشد. مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران تاکید کرد: تولید بار اول، ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه ترک تشریفات مناقصه ایجاد کرده است.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
چند انتصاب جدید
جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، طی حکمی علی زیار را به عنوان سرپرست معاونت شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران منصوب کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، همچنین با صدور حکمی، وحید عبیری را به عنوان سرپرست مشاور و رئیس دفتر معاون وزیر و مدیرعامل و دبیر هیأت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی منصوب کرد.
سالاری با صدور حکمی دیگر، ارسلان رحیمی را به عنوان سرپرست شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منصوب کرده است.
معاون وزیر نفت در احکام یاد شده، با اشاره به ماموریت ها و وظایف، بر اجرای مطلوب آنها از سوی نفرات مزبور تاکید و برای آنها آرزوی توفیق داشته است.
شرکت پایانه های نفتی ایران
ساخت شیر چهارراهه 10 اینچ
در پایانه های نفتی
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران از طراحی و ساخت شیر چهارراهه 10 اینچ برای نخستین بار از سوی متخصصان داخلی کشور خبر داد.
عباس اسدروزگفت: شیر چهارراهه 10اینچ کلاس 300 از تجهیزات راهبردی است که در سیستم میترینگ و پرووینگ پایانه میعانات گازی پارس جنوبی کاربرد دارد.
وی افزود: با توجه به تشدید تحریم ها و نبود امکان تأمین این تجهیز از شرکت های آمریکایی و اروپایی، تصمیم بر این شد که ساخت و تأمین این تجهیز کاربردی از طریق شرکت های دانش بنیان انجام شود.
وی تصریح کرد: ساخت داخل این تجهیز، افزون بر جلوگیری از خروج ارز، صرفه جویی مالی حدود 100 میلیارد ریال ایجاد و صنعت نفت را از واردات این تجهیز بی نیاز کرده است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران اظهار کرد: متخصصان مدیریت عملیات و کارشناسان مدیریت تدارکات و امور کالای شرکت پایانه های نفتی ایران، متولی همکاری با شرکت دانش بنیان در زمینه ساخت این تجهیز بودند و همه مراحل طراحی، شبیه سازی های کامپیوتری و ساخت و تست این تجهیز یک سال به طول انجامید.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران تأکید کرد: این تجهیز پس از انجام تست کارخانه ای، تحویل پایانه میعانات گازی پارس جنوبی شده است و بزودی نصب و عملیاتی خواهد شد.
خط لوله حدفاصل مخازن 16 تا 18پایانه خارک نوسازی شد
خط لوله 42 اینچ حدفاصل مخازن 16 تا 18 ذخیره سازی نفت خام پایانه نفتی خارک تعویض و نوسازی شد.
عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران، با اشاره به ماموریت این شرکت در انجام عملیات دریافت، ذخیره سازی و صادرات نفت خام کشور گفت: هدف اصلی در شرکت پایانه های نفتی ایران، انجام مأموریت ها به صورت ایمن و پایدار با کمترین هزینه است.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: این خط لوله 42 اینچ با استفاده از توان داخلی شرکت و ماشین آلات و کالای موجود در انبارهای شرکت تعویض و نوسازی شد.
اسدروز تصریح کرد: در این پروژه عملیات حفاری، خاکبرداری و تسطیح با حجم حدود 10 هزار مترمکعب و در ادامه عملیات برشکاری، جوشکاری، مونتاژ، تعویض خط لوله، هیدروتست و عملیات بلاست و رنگ آمیزی انجام شد.