کوهنورد مناطق نفت خیز جنوب:
برنامه بعدی ام صعود به قله های بالای 8 هزار متر است
حسین آزادی پیمایش مسیرهای فنی در کوهستان، با استفاده از ابزارهای فنی و درگیر شدن با مسیرهای سنگی و یخی را کوهنوردی می نامند. کوهپیمایی به معنای راهپیمایی در کوه است و با کوهنوردی تفاوت دارد. در کوهنوردی، شرط سنی مطرح نیست، همچنین این رشته ورزشی، سن بازنشستگی هم ندارد و هر کسی با هر توانایی می تواند برای تفریح یا انجام ورزش حرفه ای به کوه برود. رشته کوهنوردی در جنوب کشور از جمله استان خوزستان، طرفداران زیادی دارد و تیم ها و ورزشکاران مختلفی طی سال های اخیر از صنعت نفت جنوب، قله های مهم داخلی و بین المللی را فتح کرده اند. مهرداد امیری، از ورزشکاران و مربیان شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب نیز از جمله کوهنوردانی به شمار می آید که قله های متعدد داخلی و بین المللی را فتح کرده است. با این کوهنورد نفتی، که بتازگی به قله 7105 هزار متری کوژنفسکایا درکشور تاجیکستان صعود کرده است، گفت وگویی داشته ایم که در ادامه می خوانید.
با یک بیوگرافی از خودتان شروع کنیم.
در 2 مهر سال 1367 متولد شدم و ساکن شهر اهواز هستم. مدرک فوق لیسانس دارم و حدودا از سال ۱۳۸۴ تا کنون در این رشته ورزشی فعالیت می کنم. پدرم، حمید امیری کارمند بازنشسته شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب است و خودم هم از مربیان کوهنوردی این شرکت هستم.
چه عواملی باعث شد که رشته کوهنوردی را انتخاب کنید و فعالیت در این رشته را از کجا شروع کردید؟
در دورانی که در مقطع متوسطه مشغول به تحصیل بودم، به واسطه دوستانی که در سالن سنگ نوردی نزدیک به مدرسه در رشته صعود های ورزشی فعالیت می کردند و نیز آخر هفته ها به کوه می رفتند، به این رشته علاقه مند شدم و با ثبت نام در رشته سنگ نوردی در باشگاه فرهنگی- ورزشی مناطق نفت خیز جنوب شروع به فعالیت کردم.
در خصوص رشته کوهنوردی، نحوه صعود و شرایطی که برای صعود به قله با آن مواجه می شوید، بیشتر توضیح می دهید؟
کوهنوردی یک سبک زندگی ماجراجویانه و در سطح حرفه ای یک ورزش مخاطره انگیز است. این ورزش به زیر شاخه های بسیاری تقسیم می شود، در رشته صعودهای بلند یا هیمالیا نوردی که به صعود به قلل بالای ۷ هزار متر مربوط می شود، داشتن شرایط فیزیکی مطلوب و تجربه کافی یک الزام برای زنده ماندن است؛ البته شرایط کوهستان نیز بسیار متغیر بوده و فاکتور هایی مانند آب و هوا در آن تاثیر گذار است، به طوری که گاه حوادثی خارج از محدوده اختیارات انسان اتفاق می افتد. سبک و نحوه صعود نیز متناسب با قله، ارتفاع و زمان صعود تفاوت دارد؛ اما سبک صعود آلپی(سبک بار) را بیشتر می پسندم.
همکاری شما با باشگاه مناطق نفت خیز جنوب از چه سالی آغاز شد و این همکاری در چه زمینه هایی ادامه دارد؟
نحوه فعالیت و همکاری من در باشگاه مناطق نفت خیزجنوب از سال ۱۳۸۴ به عنوان ورزشکار در رشته صعود های ورزشی(سنگ نوردی داخل سالن) آغاز شد و اکنون به عنوان مربی صعودهای ورزشی باشگاه مناطق نفت خیز جنوب در این باشگاه مشغول فعالیت هستم و این همکاری کماکان ادامه دارد.
در کارنامه ورزشی تان چه صعودهای مهم داخلی و بین المللی ثبت شده است؟
در بخش داخلی، بخصوص صعود زمستانی، به قله های دماوند، علم کوه، زردکوه، دنا، کل جنون (اشتران کوه)، گرده آلمان ها(علم کوه)، یخچال شمالی(سبلان) و بیشتر قلل شاخص ایران صعود داشته ام. در بخش برون مرزی نیز که بیشتر در زمستان بوده، قله های کازبکِ گرجستان، آراراتِ ترکیه، لنین قرقیزستان، خانتنگریِ قزاقستان و کورژنفسکایا تاجیکستان را فتح کرده ام. قله های لنین، خانتنگری و کورژنفسکایا با ارتفاعی بالای ۷ هزار متر سه قله از پنج قله 7 هزار متری جهان هستند که بعد از صعود، نشان «پلنگ برفی» می دهند و من موفق به صعود به آنها شده ام.
ازخاطرات تلخ و شیرین کوهنوردی برایمان بگویید.
بی شک تلخ ترین اتفاق در کوهستان، از دست دادن دوستان، همنوردان و هم طناب هایی است که در این راه جانشان را از دست داده اند و اندوه نبودشان قابل توصیف نیست. بجز آن، بقیه برنامه ها، جزو خاطرات شیرین من است.
چه هدفی را در رشته کوهنوردی دنبال می کنید یا به عبارت دیگر بزرگترین آرزوی شما در این رشته چیست؟
همه کوهنوردان، آرزوی صعود به قله های بالای ۸ هزار متر یا «کی تو» را در ذهن می پرورانند؛ اما کوهنوردی، بحث بسیار پیچیده ای است و هرکوهنورد، اهداف ودلایل متفاوتی دارد؛ البته من هنوز دلیل و هدفی قطعی برای این کار پیدا نکرده ام؛ اما چیزی که به یقین می دانم ، آن است که از کوهنوردی لذت می برم و دوست دارم به قلل بیشتری صعود کنم، بخصوص قلل بالای 8 هزار متر که مطمئنا جزو برنامه های آینده من است.
مهم ترین مشکلاتی که در این رشته با آن دست و پنجه نرم می کنید، چیست و در این خصوص چه انتظاری از مسؤولان و دست درکاران دارید؟
هزینه صعود های بلند نه تنها برای ایرانیان؛ بلکه برای تمام کوهنوردان جهان بسیار بالاست و تامین این هزینه، در نبود اسپانسر و پشتیبان بسیار دشوار است. استان خوزستان همانطور که سالیان متوالی در رشته های مختلف این ورزش(مانند سنگ نوردی سالن) در سطح آسیا و جهان دارای مقام بوده، اکنون نیز در صعود های بلند از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است که تنها با حمایت مسؤولان می توان به این مهم دست یافت.
در پایان اگر نکته ای باقی مانده، بفرمایید؟
توصیه من به تمامی دوستان و مخاطبان این است که ورزش را سرلوحه زندگی روزمره خود قرار دهند و حتما به کوه بروند؛ زیرا کوه به انسان آرامش می دهد.
بوعذار و جبیره در نفت آبادان
بازیکنان سابق نفت مسجدسلیمان و پیکان با عقد قراردادی ۲ ساله به صنعت نفت آبادان پیوستند.
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان بعد از عقد قرارداد با سرمربی جدید خود خیلی سریع وارد بازار نقل و انتقالات شد و 2 بازیکن جدید جذب کرد.
رضا جبیره که فصل گذشته در پیکان بازی می کرد دوباره به صنعت نفت آبادان برگشت تا بازهم برای این تیم به میدان برود. او محصول آکادمی باشگاه صنعت نفت است. بعد از او عباس بوعذار، بازیکن فصل گذشته نفت مسجدسلیمان با عقد قراردادی دو ساله به عضویت طلایی پوشان آبادانی درآمد تا با ثبت یک رکورد سابقه عضویت در تمامی تیم های خوزستانی و نفتی در لیگ برتر را داشته باشد.این هافبک تکنیکی، برای اولین بار با پیراهن نفت تهران در لیگ برتر بازی می کرد و شاگرد علیرضا منصوریان بود و حالا دوباره در صنعت نفت آبادان و در لیگ بیست و یکم شاگرد منصوریان شد.
جذب 2 بازیکن جدید در نفت مسجدسلیمان
تیم فوتبال نفت مسجدسلیمان، در ادامه فصل نقل و انتقالات و حضوری هر چه بهتر در لیگ برتر فوتبال ایران در لیگ بیست ویکم دو بازیکن جدید دیگرجذب کرد.
مدیران باشگاه نفت مسجدسلیمان با نظر سرمربی خود با میثم نقی زاده، هافبک دفاعی فصل گذشته مس رفسنجان و حسن مرادی فر مدافع فصل گذشته خوشه طلایی ساوه به توافق رسیدند وقراردادی یک ساله بستند.
پیش از این مدیران باشگاه نفت مسجد سلیمان محمد طیبی مدافع فصل گذشته صنعت نفت آبادان را با عقد قراردادی یک ساله جذب کرده بودند.
نفتی های مسجد سلیمان برای آمادگی هر چه بیشتر یک اردو ده روزه را در تهران برگزار می کنند و در طول این اردو نیز دو بازی تدارکاتی انجام می دهند. شاگردان پورموسوی این هفته راهی تهران خواهند شد.
5بازیکن تیم صنعت نفت آبادان به تیم ملی امید دعوت شدند
5 بازیکن تیم فوتبال صنعت نفت آبادان بعد از درخشش در لیگ برتر فوتبال باشگاه های ایران به اردوی تیم ملی امید دعوت شدند. مهدی مهدوی کیا سرمربی تیم ملی امید ایران، ۶۶ بازیکن را به اردوی آماده سازی تیم امید دعوت کرده است که باشگاه صنعت نفت آبادان ۵ بازیکن دعوتی در این اردو خواهد داشت. اردوی تیم امید در 3 مرحله برگزار خواهد شد که بازیکنان دعوت شده صنعت نفت آبادان در هر 3 مرحله حضور خواهند داشت. براساس لیست اعلامی سرمربی تیم ملی امید از باشگاه صنعت نفت آبادان محمدرضا غبیشاوی، محمد حسین زواری، پیام پارسا، امیرحسین فرهادی و احمد شریعت زاده به این اردوها دعوت شدند.
بازیکنان دعوت شده به اردو تیم ملی امید درمرحله اول از 25 تا 28 شهریور در اردو حضور خواهند داشت.