پخش فراورده های نفتی منطقه همدان
گازسوز شدن بیش از 4400 دستگاه خودروی عمومی
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه همدان گفت:تعداد خودروهای عمومی ناوگان حمل ونقل سبک استان همدان، شامل تاکسی های داخل شهری، اینترنتی و وانت بار که با تسهیلات وزارت نفت دوگانه سوز شده اند، به بیش از 4 هزار و 400 دستگاه رسید.
امین روستایی با اشاره به تاب گیری و اجرای با دقت و جدیت طرح بزرگ تبدیل خودروهای عمومی تک سوز به دوگانه سوز با استفاده از تسهیلات وزارت نفت در استان همدان افزود:از ابتدای اجرای این طرح تاکنون 4 هزار و 404 دستگاه از خودروهای واجد شرایط دوگانه سوز شده اند.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی دوگانه سوز کردن هر خودرو نزدیک به 10 میلیون تومان هزینه دارد، تصریح کرد: این هزینه برای خودروهای عمومی تاکسی و وانت رایگان و برای دیگر خودروها(اینترنتی) تا سقف 80 درصد هزینه ها به عهده وزارت نفت است. روستایی گفت: مسؤولان و کارشناسان این منطقه، با پایش مستمر 7 کارگاه مجاز تبدیل در استان همدان در صورت وجود مشکل احتمالی در روند کار، آن را بازتاب می دهند و تا رفع کامل آن پیگیری می کنند. وی همچنین با اشاره به مصرف 14 میلیون و 638هزار مترمکعب گاز طبیعی فشرده(سی ان جی) در مرداد امسال، میزان صرفه جویی مصرف بنزین در بازه زمانی یاد شده را 13 میلیون لیتر اعلام کرد. مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه همدان گفت: ظرفیت بالایی در کارگاه های تبدیل در استان وجود دارد؛ اما تقاضا برای دوگانه سوز کردن کم است. روستایی گفت: روال ثبت نام و تقاضا همانند گذشته است و متقاضیان مشمول طرح باید در سامانه اینترنتی GCR.NIOPDC.IR ثبت نام، کارگاه موردنظر خود را انتخاب کنند و پس از دریافت کد رهگیری در صف انتظار قرار گیرند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه همدان، همچنین از شماره گذاری بیش از 95 درصد ماشین ها و ادوات کشاورزی تا اوایل شهریور امسال خبر داد. روستایی تصریح کرد: به منظور شناسایی مصرف کنندگان واقعی، مدیریت مطلوب توزیع سوخت و صیانت از حقوق شهروندان تا اوایل شهریور جاری، 29 هزار و 373 دستگاه از وسایل کشاورزی شماره گذاری شدند.
وی گفت: طرح ساماندهی مشترکان مصرف کننده فرآورده های نفتی در بخش کشاورزی، موضوعی بود که سال ها موجب قاچاق سوخت، مصرف خارج از حوزه تعریف شده و تضییع حقوق فعالان تولیدگر این بخش می شد.
روستایی افزود:با همکاری فرماندهی پلیس راهور و اداره مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی استان، جامعه مصرف کنندگان فرآورده های نفتی این حوزه شناسایی و اقدامات لازم از قبیل اطلاع رسانی چگونگی شماره گذاری، ثبت نام و مشخصات ادوات کشاورزی و در نهایت پلاک گذاری انجام شد. وی گفت: پلاک گذاری این دستگاه ها علاوه بر اینکه سبب تخصیص سوخت به مصرف کننده واقعی و تسهیل دریافت آن، مزیت هایی همچون انضباط بخشی ترافیکی، امنیت عبور و مرور، پوشش بیمه ای این قبیل وسایل، سنددار شدن آنها و ... را دربر دارد.
منطقه یک عملیات انتقال گاز
افزایش 20 درصدی در نشت یابی خطوط لوله انتقال گاز
بنا بر اعلام مدیر منطقه یک عملیات انتقال گاز، مقدار نشت یابی خطوط لوله انتقال گاز در پنج ماه امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20درصد افزایش یافته است.
ابوالفضل ظهیری با بیان اینکه بازرسی فنی این حوزه عملیاتی در پنج ماه امسال با استفاده از توان شرکت های داخلی، موفق به نشت یابی 600 کیلومتر خط لوله انتقال گاز شده، تصریح کرد: این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد 20 درصدی را ثبت کرده است.
وی افزود: پارسال با توجه به برنامه ریزی انجام شده و مستمر بودن نشت یابی خطوط از سوی گروه های نشت یابی منطقه و حضور به موقع آنها، از بروز خطرها جلوگیری و با هماهنگی واحدهای مربوط بویژه دیسپچینگ ملی گاز و ستاد شرکت انتقال گاز ایران، تعمیرات لازم روی خطوط لوله دارای نشت انجام شد.
مدیر منطقه یک عملیات انتقال گاز تصریح کرد: برای اهداف از پیش تعیین شده و به منظور تمیز کردن خطوط لوله، افزایش بازده و پایداری انتقال گاز، از ابتدای امسال تاکنون بیش از 250 کیلومتر از خطوط لوله منطقه پیگرانی شده که نسبت به زمان مشابه پارسال، حدود 3.5درصد افزایش داشته است.
ظهیری از تلاش بی وقفه همکاران در همه واحدها بویژه خطوط لوله و بازرسی فنی، اظهار کرد: منطقه یک عملیات انتقال گاز به عنوان خاستگاه اصلی تشکیل شرکت ملی گاز ایران، تاکنون خدمات ارزنده ای به مشتریان خود عرضه کرده و امیدواریم بیش از پیش شاهد پایداری و تداوم انتقال گاز در این منطقه عملیاتی باشیم.
منطقه 6 عملیات انتقال گاز
301 کیلومتر پیگرانی درخط هفتم سراسری انتقال گاز
مدیر منطقه 6 عملیات انتقال گاز از پایان پیگرانی تمیزکننده گستره نخست خط لوله انتقال گاز هفتم سراسری در مسیری به طول 301 کیلومتر در شهریور امسال خبر داد.
علیرضا عربلو گفت: پیگرانی تمیزکننده گستره نخست خط لوله 56 اینچ با 2640 نفر – ساعت، با هدف افزایش تاب آوری شبکه انتقال ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی به صنایع غرب بندرعباس، مصارف خانگی و صنعتی در استان های کرمان و سیستان بلوچستان مطابق با برنامه سالانه انجام شده است. وی با اشاره به اینکه انجام پیگرانی تمیزکننده به منظور رفع آلودگی ها و رسوب های داخلی خط لوله انتقال انجام می شود، تشکیل کمیته پیگرانی، بازدید لانچر، ارسال و ردیابی پیگ در طول مسیر، عملیاتی شدن شیرهای بین راهی و هم فشار کردن انشعاب ها با خط اصلی، همچنین سرویس و گیریس کاری شیرهای بین راهی پیگرانی شده را از جمله مراحل این عملیات برشمرد.
پخش فراورده های نفتی منطقه البرز
عرضه سوخت در استان البرز با 109 جایگاه
شمار جایگاه های عرضه فرآورده های نفتی در استان البرز با راه اندازی یک جایگاه جدید با نام کاسپین به 109باب رسید.
فهیمه السادات قلندرزاده، سرپرست روابط عمومی پخش فرآورده های نفتی منطقه البرز با اشاره به افتتاح جایگاه عرضه سوخت حدفاصل جاده شهریار و ورودی شهرک صنعتی سیمین دشت، افزود: این جایگاه با مشارکت بخش خصوصی در زمینی به مساحت یک هزار و 420 متر احداث شده است.
وی با بیان اینکه جایگاه مزبور دارای 3 سکو، 9 تلمبه و 18 نازل عرضه بنزین است، اظهار کرد: برای ساخت این جایگاه، بدون احتساب هزینه زمین، 70میلیارد ریال هزینه شده است. سرپرست روابط عمومی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه البرز تصریح کرد: با راه اندازی این جایگاه برای 10 نفر به طور مستقیم اشتغالزایی شده است. قلندرزاده توسعه خدمات دولت، ایجاد اشتغال، کاهش مسیرهای سوخت رسانی به خودروها، همچنین کاهش صف انتظار سوخت گیری و استفاده از توان بخش خصوصی را برای ارائه خدمات مطلوب به شهروندان، از مهم ترین اهداف احداث جایگاه مزبور برشمرد.
پالایشگاه ایلام
25 درصد افزایش در تولید گوگرد
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با بیان اینکه این پالایشگاه در زمینه تولید گوگرد در پنج ماه امسال نسبت به مدت زمان مشابه پارسال 25 درصد رشد داشته است، گفت: پیش بینی می شود امسال رکورد تازه ای در تولید این محصول ثبت شود.
روح الله نوریان با بیان اینکه این موضوع برای صنایعی که مصرف کننده گوگرد هستند، مزیت است، افزود: گوگرد تولیدی در استان، از بالاترین کیفیت در سطح کشور برخوردار است و با درجه خلوص 99.98 درصد، مشتری های ویژه خود را دارد.
وی با اشاره به راه اندازی خط تولید آزمایشی کود بنتونیتی از سوی کارشناسان این واحد در سال گذشته، تصریح کرد: هم اکنون پیگیر دریافت مجوزهای لازم برای تولید رسمی این محصول هستیم.
نوریان گفت: تولید این محصول می تواند به افزایش بهره روی 15 تا 20درصدی محصولات کشاورزی در استان ایلام کمک کند.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام همچنین با بیان اینکه استان های غربی، قطب های کشاورزی کشور هستند و تولید گوگرد بنتونیت در پالایشگاه گاز ایلام می تواند بازار خوبی در این حوزه ایجاد کند، بر استقبال و حمایت از سرمایه گذاری صنایع پایین دستی در حوزه گوگرد، بویژه سرمایه گذارانی که نیاز به گوگرد مذاب داشته باشند، تاکید کرد.
احسان نوراللهی، رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام نیز از انجام مطالعه و بهینه سازی طراحی واحد بازیافت گوگرد پالایشگاه ایلام همسو با توسعه پایدار خبر داد.
وی افزود: این طرح در قالب پروژه پژوهشی با عنوان «بهینه سازی طراحی واحد بازیافت گوگرد به منظور کاهش مقدار انتشار گوگرد در گاز دودکش نسبت به مقدار طراحی» از سوی دانشکده فنی دانشگاه تهران انجام می شود.
وی با بیان اینکه بازده طراحی واحد بازیافت گوگرد 96.7 درصد است، ادامه داد: در این پروژه، روش های بهبود بازده رآکتورهای کاتالیستی از طریق اعمال تغییرات در فرایند کنونی بررسی و روش های افزایش بازدهی واحد استحصال گوگرد با رویکرد کنترل بهینه فرایند بررسی می شود.
رئیس پژوهش و فناوری شرکت پالایش گاز ایلام تصریح کرد: همچنین با بهره گیری از شبیه سازی پایای رآکتورها، انجام آنالیز حساسیت و شناسایی پارامترهای موثر بر پیشرفت انتخابی واکنش ها، راهکارهایی برای افزایش بازده فرایند شناسایی خواهد شد.
پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان
508 درصد افزایش واریزی جایگاه های مرزی به خزانه دولت
مدیر شرکت ملی پخش فراورده های نفتی منطقه کردستان از افزایش 508درصدی واریزی به خزانه دولت از محل کنترل فروش در باک و فروش جایگاه های مرزی باشماق مریوان و سیرانبند بانه در پنج ماه امسال خبر داد. عبدالله گیتی منش گفت:در این مدت از محل فروش جایگاه های مرزی استان و پایش و کنترل فروش در باک، بیش از 582 میلیارد ریال به خزانه دولت واریز شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 508 درصد افزایش داشته است. او که در دومین جلسه کمیسیون برنامه ریزی و هماهنگی مبارزه با قاچاق استان سخن می گفت، با اشاره به اینکه استان کردستان 230 کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد، افزود: تفاوت قیمت فرآورده های نفتی در دو سوی مرز و سوءاستفاده افراد سودجو در این زمینه، موجب کنترل و نظارت خاص این شرکت در مرزهای خروجی استان شده است.
وی اجرای طرح الکترونیکی پایش و کنترل موجودی باک کامیون ها، کاهش مدت زمان کنترل باک کامیون های ترانزیتی و ترانشیپی با استفاده از ابزارهای دیجیتال و بهره مندی از سامانه فروش مرزی، همچنین اعطای معافیت 300 لیتری مصوبه هیات وزیران به کامیون های ایرانی خروجی از مرز و ساماندهی و کنترل نیروهای متصدی کنترل باک کامیون ها را از اقدام های نظارتی برشمرد.
گروه پتروپارس
کارکنان ستادی در برابر کرونا واکسینه شدند
کارکنان دفتر تهران گروه پتروپارس و افراد تحت تکفل آنها در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند. طرح مرحله نخست واکسیناسیون کارکنان ستادی گروه پتروپارس با هماهنگی مرکز بهداشت شمال غرب تهران و با حضور ناظران و کادر درمانی این مرکز روزهای 16 تا 18 شهریورماه در محل ستاد این شرکت اجرا شد. در این طرح، واکسیناسیون همکاران شاغل در ستاد و افراد تحت تکفل آنها با رعایت کامل دستورعمل های بهداشتی و با مشارکت واحدهای مختلف ستادی با موفقیت انجام شد. طرح واکسیناسیون کارکنان گروه پتروپارس در سراسر کشور با جدیت در دست پیگیری است و در صورت موافقت مراکز بهداشت و درمان هر منطقه در اسرع وقت اجرا می شود.
شرکت ملی نفت ایران
افزایش ظرفیت واکسیناسیون در مرکز تهرانسر
واکسیناسیون کارکنان صنعت نفت برای مقابله با کرونا در مرکز تهرانسر ادامه دارد و به ظرفیت تزریق روزانه هزار دوز رسیده است. فرخ علیخانی، معاون امور تولید مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و جانشین کمیته شرایط اضطراری سطح 3 این شرکت با بیان اینکه تزریق واکسن در باشگاه تهرانسر از 26 مرداد آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد، اظهار کرد: این مرکز با هدف پوشش کامل واکسیناسیون کارکنان چهار شرکت اصلی صنعت نفت در شهر تهران راه اندازی شده و پاسخگوی نیاز همه کارکنان نفت در این بخش است. وی با اشاره به آغاز تزریق دوز دوم واکسن در مرکز واکسیناسیون تهرانسر تصریح کرد: به منظور پوشش تزریق دوز نخست و دوم، همچنین کاهش زمان انتظار، تعداد واحدهای پذیرش تزریق واکسن در این مرکز افزایش یافته و امکان تزریق روزانه هزار دوز واکسن فراهم شده است. جانشین کمیته شرایط اضطراری سطح 3 شرکت ملی نفت ایران عنوان کرد: افزون بر امکانات تزریق واکسن، پزشک و آمبولانس ویژه نیز در این مرکز مستقر است و ناظر وزارت بهداشت و سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز بر اجرای دقیق واکسیناسیون نظارت دارند.
ادامه خدمت رسانی در باشگاه نفت تهرانسر
فرمانده مرکز بسیج وزارت نفت با اشاره به بازدید حسن حسن زاده، فرمانده سپاه محمد رسول الله (ص) تهران از مرکز واکسیناسیون تهرانسر گفت: در این بازدید، ظرفیت های خدمات رسانی به کارکنان نفت بررسی و برای ارتقای کیفیت و سطح خدمت رسانی در قالب طرح شهید سلیمانی بحث و تبادل نظر شد. محمدعلی فلاح مهرجردی افزود:روند تزریق واکسن کرونا با هماهنگی کمیته شرایط اضطراری سطح 3 و معاونت تولید شرکت ملی نفت ایران، سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، مرکز بسیج وزارت نفت، همچنین نظارت وزارت بهداشت ادامه دارد و مقرر شد در قالب طرح شهید سلیمانی ظرفیت واکسیناسیون افزایش یابد
وی گفت:کارکنان پرتلاش حاضر در مرکز واکسیناسیون تهرانسر در پی فراخوان، انتخاب شده و آموزش دیده اند و در ماه های آینده نیز خدمت رسانی در این مرکز ادامه می یابد.