شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
صرفه جویی 20 درصدی درمصرف برق
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از کاهش 20 درصدی مصرف برق در مصارف صنعتی و غیرصنعتی این شرکت و شرکت های تابع خبر داد.
غلامرضا نورانی، مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت: با برنامه زمان بندی مشخص، بهینه سازی مصرف انرژی و اجرای سیاست های الگوی مصرف، در سال 1399 نسبت به سال قبل از آن ، میزان مصرف انرژی برق در این شرکت و شرکت های بهره بردار تابع 20 درصد کاهش داشته است. وی پایش مستمر مصرف برق، پیاده سازی نظام مدیریت انرژی در واحدهای ستادی و عملیاتی و استقرار گروه های بازرسی انرژی در ساعات اوج مصرف را از جمله راهکارهای انجام شده برای کاهش مصرف برق برشمرد.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت:این مقدار صرفه جویی بدون هرگونه کاهش تولید و با حفظ و پایداری جریان سوخت و انرژی کشور محقق شده است. نورانی تصریح کرد: افزون بر صرفه جویی در مصرف انرژی با راه اندازی نیروگاه های تولید برق بویژه در شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران، همچنین استفاده از صفحه های خورشیدی، بخشی از برق مصرفی نیز تولید شده است.
تبدیل وضعیت ایثارگران در مراحل پایانی
رئیس امور ایثارگران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از انجام بخش عمده ای از مراحل تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان غیررسمی ایثارگری این شرکت خبر داد. جعفر فیاض مهر گفت: در سال های گذشته به دلیل فقدان محمل قانونی و مقرراتی، امکان تبدیل وضعیت کارکنان غیررسمی فراهم نبود. سال گذشته و بنا به تصویب قانون تفسیر بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور از سوی مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، عملیات اجرایی تبدیل وضعیت نیروهای مدت موقت و معین به رسمی در مدیریت منابع انسانی آغاز شد. وی ادامه داد: جمع آوری اطلاعات مشمولان و بررسی مستندات آنها در بخش های مختلف مدیریت منابع انسانی با قید فوریت و بدون وقفه آغاز شده و در مراحل پایانی است.
رئیس امور ایثارگران شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب درباره تبدیل وضعیت استخدامی نیروهای ارکان ثالث شاغل در واحدهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب نیز اعلام کرد: مستند به بند (د) تبصره 20 قانون بودجه سال 1400 و دستورعمل ابلاغی مربوطه، انجام این کار از ابتدای امسال در دستور کار مدیریت منابع انسانی و امور ایثارگران قرار گرفته و برای تسریع در تشکیل پرونده و دریافت مستندات از مشمولان، سامانه الکترونیک بارگذاری مستندات ایجاد شده که اطلاع رسانی لازم به واحدهای سازمانی را انجام می دهد. فیاض مهر گفت: به عزیزان جامعه ایثارگری شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب اطمینان می دهیم مسأله تبدیل وضعیت استخدامی و دیگر مسائل مربوط به آنان با دقت، سرعت و دلسوزی همکاران امور ایثارگران و دیگر همکاران مدیریت منابع انسانی تا حصول نتیجه، پیگیری و گزارش اقدام های انجام شده در آینده اعلام می شود.
شرکت پایانه های نفتی ایران
نفتگیر شرقی پایانه خارک بازسازی می شود
نفتگیر شرقی پایانه نفتی خارک با استفاده از توان داخلی بازسازی و بهسازی خواهد شد.
سیدمحمدجواد موسوی، رئیس پایانه نفتی خارک گفت: با توجه به قدمت چندساله نفتگیر شرقی پایانه خارک، دیواره شرقی آن دچار آسیب شده بود و احتمال تخریب در بارندگی امسال را داشت. وی افزود: به منظور مهار شرایط به وجود آمده، در مرحله نخست تصمیم به ایجاد دیواره ای سنگی با استفاده از توانمندی و منابع موجود با فاصله از دیواره اصلی گرفته شد که با این روش، در صورت بارش شدید باران به دیواره اصلی که نیاز به ترمیم دار، فشاری وارد نمی شود و از رها شدن یک باره آب و مواد نفتی موجود در نفتگیر نیز جلوگیری می شود. رئیس پایانه نفتی خارک اظهار کرد: در مرحله دوم و پس از گذر از بارندگی های شدید فصلی، ترمیم دیوار آسیب دیده در دستور کار قرار گرفته تا مشکل موجود به صورت کامل و ریشه ای حل شود. موسوی تأکید کرد: پسماندهای نفتی، نتیجه استفاده از نفت و فرآورده های آن است و چنانچه مدیریت مناسب و اصولی بر پسماندها انجام نشود، مخاطره های بسیار زیاد و تهدیدهای محیط زیستی خواهند داشت که با وجود آلاینده های پایه هیدروکربور به سختی تجزیه می شوند و در محیط زیست باقی می مانند.
عملکرد مطلوب در سال مالی 99
مجمع عمومی سالیانه نمایندگان صاحبان سهام شرکت پایانه های نفتی ایران، عملکرد این شرکت در همه بخش های مالی، فنی، عملیاتی، پشتیبانی و منابع انسانی در سال مالی ۱۳۹۹ را مطلوب ارزیابی کرد.
نشست مجمع عمومی سالانه صاحبان سهام شرکت پایانه های نفتی ایران شهریورماه به ریاست مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و با حضور سایر اعضای مجمع، نماینده سازمان حسابرسی، مدیرعامل، رئیس و اعضای هیأت مدیره و مدیران شرکت پایانه های نفتی ایران برگزار و گزارش عملکرد مطلوب این شرکت از سوی نماینده سازمان حسابرسی قرائت شد.
در این نشست، مدیرعامل، رئیس و اعضای هیأت مدیره و مدیران شرکت پایانه های نفتی ایران در دفاع از گزارش عملکرد شرکت به عنوان آخرین حلقه زنجیره ارزش توسعه صنعت نفت و اثربخشی فعالیت های انجام شده در تکمیل این زنجیره، توضیحات لازم را به مجمع عمومی ارائه کردند.
در پایان این نشست، عملکرد مطلوب شرکت پایانه های نفتی ایران در سال مالی 99، مطابق گزارش سازمان حسابرسی به تأیید مجمع عمومی سالانه نمایندگان صاحبان سهام آن رسید.
شرکت ملی حفاری ایران
بررسی توسعه زمینه های همکاری ها باجهاد دانشگاهی
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در نشست با رئیس جهاد دانشگاهی، بر حمایت همه جانبه این شرکت از تولید داخل و بومی سازی قطعات و تجهیزات کاربردی در صنعت نفت و حفاری و توسعه تعامل بین دو مجموعه تأکید کرد.
حمیدرضا گلپایگانی در این نشست مشترک که با حضور رئیس، معاونان و مسؤولان شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی برگزار شد، ضمن تشکر از همکاری های بین دو مجموعه در زمینه پروژه های پژوهشی و تولید قطعات، جهاد دانشگاهی را از معدود تولیدکنندگان دستگاه های حفاری در کشور خواند و ابراز امیدواری کرد که این مجموعه علمی در ارتباط با بازسازی و نوسازی ناوگان حفاری شرکت نیز پرتوان و موفق عمل کند.
وی به گسترش همکاری میان دو مجموعه اشاره و تصریح کرد: ظرفیت های قابل توجهی برای توسعه همکاری های فی مابین شرکت ملی حفاری ایران و جهاد دانشگاهی وجود دارد که محل بحث و بررسی است.
حمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز با استقبال از میزبانی و همکاری شرکت ملی حفاری ایران با جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی کشور و تمام واحدهای آن در این شرایط حساس، وظیفه خود می دانند که با تمام توان به کمک صنعت از جمله صنعت راهبردی حفاری کشور بیایند.
وی با اشاره به برنامه ریزی ها برای استفاده از تسهیلات صندوق های نوآوری و شکوفایی برای تأمین هزینه های دستیابی به دانش فنی، بر اهمیت هم افزایی و همکاری نزدیک ملی حفاری و جهاد دانشگاهی برای آسان سازی و شتاب بخشی در این خصوص تأکید کرد.
پژوهشگاه صنعت نفت
افزایش همکاری میان پژوهشگاه و پارک فناوری نفت
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت از افزایش سطح همکاری های این مجموعه با مرکز نوآوری پارک فناوری صنعت نفت خبر داد.
جعفر توفیقی گفت: بنا بر مذاکرات انجام شده با مدیران پارک فناوری صنعت نفت، پژوهشگاه می تواند میزبان 500 شرکت باشد و این مهم مورد استقبال مدیران مجموعه پارک فناوری صنعت نفت گرفته است. وی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت و امکانات موجود در پژوهشگاه صنعت نفت در زمینه کاتالیست، از سوی مدیران پارک علم و فناوری پیشنهاد شد که پردیس کاتالیست و مواد شیمیایی این پارک در پژوهشگاه مستقر شود.
توفیقی تصریح کرد: شرکت هایی که در پژوهشگاه صنعت نفت مستقر می شوند، می توانند در همه زمینه ها از خدمات مشاوره ای این مجموعه بهره مند شوند. برای نمونه در زمینه امضای قراردادها، ثبت اختراع ها، مالکیت معنوی و مادی می توانند از کمک های پژوهشگاه استفاده کنند. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت به جایگاه سازمان های پژوهش محور اشاره و تصریح کرد: سازمان های پژوهش و فناوری که مسؤولیت توسعه فناوری و تبدیل صنعت به صنعتی دانش بنیان را به عهده دارند، با ایجاد جریان های نوآور می توانند در جایگاه اصلی خود باقی بمانند و با شرکت های معتبر رقابت کنند. وی با اشاره به اینکه در سال های اخیر این ایده که چگونه می توان پژوهشگاه را به یک سازمان با نوآوری باز تبدیل کرد، در این مجموعه شکل گرفته است، افزود: پژوهشگاه صنعت نفت با وجود آنکه صدها نیروهای دانشی خلاق، فعال و با استعداد را در اختیار دارد؛ اما کافی نیست و باید به دنبال نوآوری باشد.
وی گفت: از آنجا که پژوهشگاه همواره درصدد بوده که در عرصه های بین المللی نقش آفرینی کند، از این رو باید در حوزه نوآوری به دنبال خلق مزیت رقابتی باشد و این مهم از سوی نیروهای دانشی این مجموعه و تزریق نوآوری ها به داخل سازمان میسر خواهد شد. رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر اینکه برای اجرایی شدن مزیت رقابتی در این مجموعه، تأسیس مرکز نوآوری از چند سال گذشته در دستور کار قرار گرفت، تصریح کرد: خوشبختانه تأسیس این مرکز در همسویی با سیاست های وزارت نفت است و از آنجا که موضوع نوآوری، جزو سیاست های کلان کشور محسوب می شود، این موضوع در همه دوره ها بخوبی دنبال شده و مورد تأکید مدیران نیز بوده است.
توفیقی به اهداف تأسیس مرکز نوآوری در پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: هدف اصلی از ایجاد این مرکز آن بود که کانالی برای جذب کارآفرینان، استعدادهای برتر از دانش آموخته های دانشگاه ها و دانشجویان شود تا در نهایت بتوانیم جریان نوآوری را به داخل پژوهشگاه تزریق کنیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در بخشی دیگر با بیان اینکه هم اکنون چهار شتاب دهنده در پژوهشگاه مستقر شده است، تصریح کرد: هریک از این شتاب دهنده ها با مذاکراتی که انجام داده اند، توانسته اند چند استارت آپ را در مرکز نوآوری پژوهشگاه مستقر کنند که البته شرایط کرونا سبب کندی روند این فعالیت ها شده است؛ اما با این وجود، تلاش می شود بهترین ها برای این مرکز رقم بخورد.
سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
قدردانی کمیته امداد بوشهر از منطقه ویژه پارس
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان بوشهر از نگاه سازنده سازمان منطقه ویژه انرژی پارس از طرح های حمایتی این کمیته در جنوب استان بوشهر قدردانی کرد و خواستار ادامه این همکاری ها شد.
محمدرضا میری در دیدار با سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به اینکه استان بوشهر سال گذشته در حوزه اشتغالزایی خانواده های زیر پوشش، رتبه نخست کشوری را کسب کرده است،تصریح کرد:این موضوع نشان می دهد که باید نیازهای آموزشی جدید برای مشاغل مورد نیاز در منطقه شناسایی و اجرا شوند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس نیز در این نشست دوجانبه که با هدف گسترش همکاری ها و بررسی اجرای طرح های حمایتی برگزار شد، با تاکید بر حمایت از خانواده های نیازمند اظهار کرد: وزارت نفت و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس از همه ظرفیت خود برای زدودن چهره فقر از منطقه پارس جنوبی استفاده خواهند کرد.
شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون
13 تن انواع لوله جریانی کشف شد
حراست شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون با همکاری پلیس آگاهی شهرستان رامهرمز یک انبار حاوی حدود 13 تن لوله های جریانی مسروقه از خطوط لوله فرایندی این شرکت کشف و پس از یک عملیات تعقیب و گریز، سه نفر از عوامل این سرقت یعنی مالک انبار و دو سارق را دستگیر کردند.
در جریان عملیات کشف این انبار که به هدایت فرماندهی پلیس آگاهی شهرستان رامهرمز انجام شد، سه نفر از عوامل سرقت(مالک انبار و دو سارق) دستگیر شدند.
پلیس آگاهی رامهرمز یکی از سارقان را در محل انجام معامله و دیگری را پس از تعقیب و گریز و متوقف کردن خودروی حامل لوله های مسروقه دستگیر کرد.
شرکت نفت فلات قاره ایران
راه پله سکوی 1-Dمیدان درود تعویض شد
راه پله سکوی1 -D در میدان درود به علت فرسودگی بیش از حد آن به همت کارکنان واحد خدمات فنی چاه های نفت منطقه خارک تعویض و بازسازی شد.
حسنعلی ریاضی پور، رئیس خدمات فنی چاه های نفت منطقه خارک گفت: با توجه به فرسودگی بیش از حد سکوهای درود در منطقه خارک، همچنین طولانی شدن روند بازسازی و نوسازی آنها، مشخص شد پله این سکو که برای تردد نفرات خدمات فنی چاه های نفت روی آن و به منظور بازدید و تعمیرات چاه ها در نظر گرفته شده، دچار فرسودگی شدید شده است. وی با اشاره به بازدید از این سکو و مشخص شدن فرسودگی بیش از حد آن، با بیان اینکه تعمیرات راه پله جوابگو نبود و راه پله جدیدی ساخته شد، افزود: نصب این راه پله به علت حضور دکل مدرس روی این سکو، حدود یک سال به تعویق افتاد و در این مدت به خوردگی آن اضافه و موجب شد راه پله از محل جوش پایین جدا شود. رئیس خدمات فنی چاه های نفت منطقه خارک با بیان اینکه پس از جابه جایی دکل مدرس، برنامه ریزی برای تعویض و نصب آن در دستور کار قرار گرفت، گفت: سرانجام با همت و تلاش کارکنان واحدهای خدمات فنی چاه های نفت، تعمیرات جوشکاری، عملیات دریایی و ایمنی، همچنین در نظر گرفتن شرایط دریایی، این راه پله تعویض و سکو برای تردد روی آن ایمن شد.
ریاضی پور تاکید کرد: البته انجام این کار، تنها به منظور دسترسی به سکو در شرایط ایمن بوده و لازم است بازسازی و نوسازی سکوها کماکان در دستور کار قرار گیرند.