مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس در گفت وگو با مشعل خبر داد
اجرای ۸۵ تعمیراتی در پارس جنوبی
مشعل پارس جنوبی، به عنوان تامین کننده 70 درصدی گاز کشور در حال آماده سازی کامل به منظور ورود به فصل سرماست. برای اینکه با اهمیت این آماده سازی آشنا شوید، باید بدانید که پیش بینی می شود فعالیت در این زمینه، تا پایان کار تعمیرات سکوها به 100 هزار نفر ساعت برسد.
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع تأمین انرژی ایران به شمار می رود. مساحت این میدان 9700 کیلومترمربع است که نزدیک به سه هزار و ۷۰۰ کیلومترمربع از این میدان مشترک، در آب های سرزمینی ایران و ۶ هزار کیلومترمربع از آن در آب های قطر واقع شده است. پارس جنوبی، به عنوان بزرگترین میدان گازی جهان، 40 تریلیون مترمکعب گاز طبیعی(21 درصد از ذخایر گاز دنیا) و حدود ۵۰ میلیارد بشکه میعانات گازی را در خود ذخیره کرده است. توسعه ميدان مشترك گازي پارس جنوبي، با هدف تامين گاز مورد نياز كشور در بخش های تزريق به ميادين نفتي، عرضه به واحدهاي صنعتي و نیروگاه ها، گازرساني به واحدهاي خانگي- تجاري، تامين خوراك مجتمع های پتروشيمي و صادرات گاز، ميعانات گازي، گاز مایع و گوگرد در برنامه های وزارت نفت قرار گرفته است.
مجموع میزان تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی از بدو بهره برداری تا پایان سال 1399 به رقم یکهزار و 867 میلیارد مترمکعب رسیده، همچنین از ابتدای توسعه تاکنون 2.2 میلیارد بشکه میعانات گازی از این میدان مشترک برداشت شده است. ارزش محصولات پارس جنوبی با سرمایه گذاری نزدیک به 80میلیارد دلار در این پهنه گازی، 335 میلیارد دلار (با احتساب هر مترمکعب گاز غنی معادل 18 سنت در سال 1396) برآورد شده است.
در حال حاضر از ۴۰۰ حلقه چاه میدان گازی پارس جنوبی، ۳۳۶ حلقه چاه، تولیدی است و بقیه چاه ها با آمدن لوله های CRA تکمیل می شوند. از ۳۹ سکوی پارس جنوبی نیز ۳۷ سکو عملیاتی هستند و دو سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی باقی مانده که براساس برنامه ریزی انجام شده، قرار است طی دو سال آینده تکمیل شود.
برنامه تکلیفی شرکت نفت و گاز پارس در دوره پیک مصرف امسال ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز است.
مدیر تولید و عملیات شرکت نفت و گاز پارس می گوید: « تمام برنامه ریزی های شرکت نفت و گاز پارس در فصل تابستان، بر این اساس است که شرایط « آمادگی ویژه» برای ورود به فصل پاییز و زمستان فراهم شود.»
نکته ای که علیرضا عبادی یادآور می شود، این است که بخشی از تامین گاز در فصل سرما به بخش پایین دست، یعنی پالایشگاه های گازی پارس جنوبی مربوط می شود که باید پذیرای گاز غنی تولیدی از میدان مشترک باشند.
وی همچنین به تلاش کارکنان در این مسیر اشاره کرده و یادآور می شود که همکارانی که در محیط سکو در حال فعالیت هستند، واقعا کارشان ارزشمند است. این فعالیت که در این مقاطع در جریان است، به میزانی ارزش دارد که باید در سطح رسانه مطرح شود و ارزش این اقدامات که همکاران انجام می دهند و 70 درصد گاز کشور از سوی این بخش از نیروی انسانی در این پاندومی کرونا انجام می شود را شایسته طرح و تشکر فراوان می دانیم.
گفت وگوی هفته نامه «مشعل» با علیرضا عبادی را در ادامه می خوانید: