غذایی از دیار افغانستان
چپلي كباب
فاطیما بهجویان - کارشناس آشپزی صدا و سیما - غذاهای ملل این روزها جای خود را در بین مردم باز کرده و تنوع این غذاها باعث شده کدبانوان خانه دار هر روز با یک غذای جدید افراد خانواده را سورپرایز کنند و طعم جدیدی از غذا را به آنها بچشانند. چپلی کباب افغانستان هم به نوعی یک غذای ملل محسوب می شود. غذایی معروف و سنتی که یکی از غذاهای محلی مردم افغانستان است. این کباب خوشمزه را به راحتی می توان در برنامه غذایی جا داد و از طعم دلپذیرش در کنار دیگر کباب های سنتی ایرانی لذت ببرد.
مواد لازم
گوشت چرخ كرده: ٥٠٠ گرم
پياز متوسط: يك عدد
گوجه فرنگي: ٢عدد متوسط
پيازچه: ٢ عدد
گشنيز تازه: يك دسته كوچك
آرد ذرت يا آرد سفيد: نصف پيمانه
خمير سير: يك قاشق سوپخوري
خمير زنجبيل: يك قاشق سوپ خوري
فلفل سبز تند: ٢ عدد
تخم مرغ: يك عدد
تخم گشنيز: نصف قاشق غذاخوري
زيره: نصف قاشق غذاخوري
پودر انار( دلخواه): يك قاشق غذاخوري
فلفل قرمز: نصف قاشق غذاخوري
نمك: يك قاشق غذاخوري
ادويه ماسالا: نصف قاشق غذاخوري
روغن سرخ كردني: به ميزان لازم
طرز تهیه
ابتدا گوشت چرخ كرده را با پياز نگيني ريز خرد شده، خمير سير و زنجبيل مخلوط می کنیم. سپس گوجه فرنگي و پيازچه را هم ریز خرد کرده و به دیگر موادمان اضافه می کنیم و ورز می دهیم. در آخر آرد، فلفل سبز، تخم مرغ و ادويه جات را به باقي مواد می افزاییم و دوباره خوب ورز می دهیم. مواد آماده را به مدت يك ساعت داخل يخچال قرار می دهیم. پس از آن، از مواد کباب به اندازه يك پرتقال برداشته و در دست شكل می دهیم و در روغن سرخ می کنیم. چپلی کباب آماده خوردن است. این کباب با نان سرو مي شود.
کیک پنبه ای زعفرانی
زهرا خسروآبادی
مواد لازم
آرد قنادی: 2 لیوان
زعفران دم کرده: 3 قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چایخوری
آب جوش: یک چهارم لیوان
گلاب: یک چهارم لیوان
شیر: نصف لیوان
بیکینگ پودر: سه قاشق چایخوری
شکر: یک لیوان
روغن مایع: یک لیوان
تخم مرغ: 4 عدد
طرز تهیه
ابتدا تخم مرغ، شکر و وانیل را دو دقیقه با همزن می زنیم. پس از آن آب جوش را می افزاییم و به مدت پنج دقیقه دوباره می زنیم. وقتی موادمان خوب پف کرد و کامل سفیدرنگ و کشدار شد، روغن را اضافه می کنیم و دوباره خوب می زنیم. سپس شیر، گلاب و زعفران را اضافه می کنیم و پس از آن هم مخلوط آدر و بیکینگ پودر سه بار الک شده را می افزاییم و خوب هم می زنیم. حالا قالب مورد نظر را خوب چرب کرده و آردپاشی می کنیم. داخلش کاغذ روغنی می اندازیم و مواد کیک را درون قالب می ریزیم و آن را در فر از قبل گرم شده با حرارت 170 درجه به مدت 45 قرار می دهیم تا کیک کاملا پخته شود.
* این کیک را بدون فر هم می توان تهیه کرد. به این شکل که قابلمه را با در روی شعله متوسط با حرارت بسیار کم قرار می دهیم. پس از 15 دقیقه و زمانی که کاملا داغ شد، قالبی را که مواد کیک داخلش است، درون قابلمه گذاشته و روی در آن دم کنی می گذاریم. یک ساعت صبر می کنیم تا کیک کاملا بپزد.
بستنی انبه وانیلی
فاطمه مولایی
انبه میوه ای بسیار لذیذ و خوش طعم است که خواص زیادی دارد، مخصوصا برای آن دسته از افرادی که از کم خونی و مشکلات گوارشی رنج می برند. انبه میوه ای ضدسرطان است و باعث زیبایی پوست می شود و همین دلایل کافیست تا در این روزهای گرم تابستانی سراغ انبه بروید و یک بستنی خوشمزه و خنک تهیه کنید.
این را هم بگوییم که درست کردن بستنی در خانه کار سختی نیست.
بنابراین در این روزهای کرونایی به جای خرید بستنی، خودتان دست به کار شوید و با میوه های تابستانی موجود در بازار، بستنی های خوشمزه درست کنید و از خوردنش در این روزهای گرم در کنار خانواده لذت ببرید.
مواد لازم
انبه: یک عدد
بستنی وانیلی: یک لیوان
پودر نارگیل: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
یک عدد انبه را پوست کنده و خرد می کنیم. سپس یک لیوان بستنی وانیلی و به دلخواه یک قاشق غذاخوری پودر نارگیل را داخل مخلوط کن می ریزیم تا خوب هم بخورند. بعد از آماده شدن آن را داخل لیوان ریخته و در یخچال قرار می دهیم تا کاملا خنک شود.