شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی
ساخت دستگاه نوارپیچ خطوط لوله
دستگاه نوارپیچ خطوط لوله نفت و گازبا تلاش متخصصان صنعت نفت درکارگاه مرکزی تعمیرات منطقه عملیاتی پارسیان درشرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ساخته شد.
حسن فرخی،جانشین رئیس منطقه عملیاتی پارسیان گفت:متخصصان اداره تعمیرات این منطقه موفق به ساخت دستگاه نوارپیچ خطوط لوله به منظوراستفاده در تعمیرات اساسی و ایمن سازی خطوط لوله شدند.
وی بابیان این که این دستگاه قابلیت نوارپیچی خطوط لوله با قطر24 تا 36 را دارد، افزود: برای ساخت نمونه های دیگر این دستگاه به منظور استفاده در خطوط لوله با قطر کمتر از 24اینچ نیز برنامه ریزی شده است.
جانشین رئیس منطقه عملیاتی پارسیان بااشاره به اینکه این دستگاه به روش مهندسی معکوس وبادو ویژگی کارکرد دستی واتوماتیک ساخته شده است، اظهارکرد: سرعت بخشی به کار وکاهش زمان عملیات نوارپیچی خطوط به ویژه در تعمیرات اساسی،همچنین ایمنی بیشتر از قابلیت های دستگاه نوار پیچ یاد شده است.
فرخی بیان کرد: نوارپیچی (عایق کاری) اولیه و ثانویه بخشی از عملیات ایمن سازی خطوط لوله انتقال نفت و گاز است که دستگاه ساخته شده قابلیت انجام هر دو مرحله را دارد.
وی اظهارکرد:دستگاه جدید برخلاف دستگاه های قبلی که به دور لوله می چرخند، قابلیت چرخش به دور خود رادارد وهمین ویژگی افزون برایمنی بیشتر، در کاهش زمان انجام کار و کمتر خسته شدن افراد مؤثر است.
جانشین رئیس منطقه عملیاتی پارسیان با قدردانی از تلاش های متخصصان مبتکر این منطقه عملیاتی، آمادگی متخصصان اداره تعمیرات این منطقه را به منظور همکاری با دیگر مناطق برای ساخت این دستگاه اعلام کرد.
منطقه عملیاتی پارسیان یکی ازمناطق پنج گانه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی است که چهارمیدان فعال گازی تابناک، هما، شانول و وراوی را درجنوب استان فارس و در مجاورت شهرستان های لامرد، مهر،خنج و پارسیان راهبری و خوراک مورد نیاز پالایشگاه گاز پارسیان را تأمین می کند.
شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران
آغاز پاکسازی 20هزار تن خاک آلوده در مرکز انتقال نفت گندمکار
عملیات پاکسازی 20هزار تن خاک آلوده به ترکیبات نفتی مرکز انتقال نفت گندمکار در حوزه عملیاتی شکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان با استفاده از روش های دوستدار محیط زیست آغاز شد.
کیوان صمیمی، رئیس حفاظت از محیط زیست شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: پروژه پاکسازی به روش زیستی در این مقیاس برای نخستین بار در کشور انجام می شود و در دنیا هم کم نظیر است.
وی با اشاره به اجرای این پروژه باهمکاری پژوهشگاه صنعت نفت افزود: دراین روش از فناوری بایوپایل استفاده شده است و ترکیبات آلاینده با کمک میکروارگانیسم های بومی تجزیه کننده ترکیبات نفتی درمدت زمانی حدود یک سال به آب، دی اکسید کربن و زیست توده تبدیل می شوند.
رئیس حفاظت ازمحیط زیست شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران با بیان اینکه در روش یاد شده، پاکسازی خاک با تلفیق روش های میکروبی وگیاه پالایی وبدون استفاده از ترکیبات شیمیایی انجام می شود، تأکید کرد: با تکمیل فرآیند زیست پالایی، خاک آلوده نه تنها پاکسازی می شود، بلکه به خاکی حاصلخیز و زیستگاهی مناسب برای از سرگرفتن فعالیت موجودات زنده از جمله گیاهان تبدیل می شود.
شرکت پایانه های نفتی ایران
دریانوردان پایانه های نفتی نمونه کشوری شدند
دریانوردان شرکت پایانه های نفتی ایران به عنوان دریانوردان نمونه کشوری انتخاب شدند.
ناخدا غلامرضا جعفرگنجی، رئیس عملیات کشتیرانی پایانه نفتی خارک و ناخدا شاهپور کیانپور برجویی، رئیس عملیات کشتیرانی پایانه میعانات گازی عسلویه در آیین گرامیداشت روز دریانوردی که باحضورمحمد اسلامی، وزیر راه وشهرسازی، مدیران ارشد سازمان های دریایی کشور و دریانوردان نمونه در فضای باز ساختمان ستاد سازمان بنادر و دریانوردی کشور در تهران برگزار شد، به عنوان دریانوردان نمونه کشوری انتخاب شدند. عباس اسدروز، مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران گفت: کارکنان تلاشگر این شرکت در این سال هایی که کشور با تحریم های ظالمانه بین المللی روبه رو بوده و با وجود همه فراز و نشیب هایی که وجود داشته است، با الطاف الهی و حمایت های اثربخش ومستمر وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران و تلاش های جهادی، توانسته اند مأموریت اصلی و وظایف محوله در حوزه های صادرات نفت خام و میعانات گازی کشور را به نحو ایمن و به موقع انجام دهند.
وی افزود: تلاشگران ومتخصصان دربخش های مختلف ازجمله مدیریت عملیات، با ابتکار عمل و استفاده از توان داخل تهدیدها را به فرصت هایی بی نظیر تبدیل کرده اند.
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران ادامه داد: این تلاشگران حوزه های عملیات دریایی باتوان علمی وتخصصی، نقش مهمی درانجام مأموریت اصلی شرکت درقالب دریافت، ذخیره سازی، صادرات وعملیات پهلودهی وجداسازی نفتکش داشته اند وتوانسته اند در پشتیبانی و کمک به تداوم پایدار تولید نفت و گاز کشور نقش آفرین باشند.
وزارت نفت
معرفی طرح های برترحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات صنعت نفت
طرح های برترحوزه فناوری اطلاعات وارتباطات صنعت نفت درسال 1399 ازسوی معاونت برنامه ریزی وزارت نفت اعلام شد. طرح های سیستم مالی شرکت ملی نفت ایران،راه اندازی گذرگاه سرویس های سازمانی شرکت ملی گاز،سامانه صنایع پایین دستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی،طرح جامع مخابرات شرکت ملی گاز،سامانه ارسال اطلاعات ایستگاه های گاز شرکت گاز استان گیلان، داشبورد مدیریت فرآیندهای شرکت پالایش نفت آبادان و سامانه اطلاعات مدیریت عملیات (سامع)شرکت پالایش نفت آبادان به عنوان طرح های برتر ازسوی اداره کل فناوری اطلاعات و توسعه دولت الکترونیک معرفی شدند.
شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران
افزایش 50 درصدی توان صادرات فراورده های نفتی از بندر ماهشهر
رئیس پایانه صادراتی بندرماهشهر گفت: با اجرای طرح توسعه، ظرفیت ذخیره سازی این پایانه صادراتی با50 درصد افزایش ازیک میلیارد لیتر به یک میلیارد و500میلیون لیتر و توان پهلوگیری کشتی ها دراین بندر از 45هزار تن به 105هزار تن رسیده است.
حسین علیزاده بااشاره به ضرورت افزایش ظرفیت ذخیره سازی فراورده های نفتی و توان انتقال صادراتی این پایانه اظهارکرد: موضوع توسعه این پایانه با توجه به زمینه سازی برای افزایش تولید فراورده های نفتی پالایشگاه نفت آبادان و مجتمع های همجوار ازحدود سال 1385 در دستور کار قراردارد.
وی گفت: اجرای این پروژه از سال 86وارد مرحله اجرا شد وتا سال 98به پیشرفت 80 درصدی رسید، اما دردوسال گذشته مهم ترین بخش کار یعنی ظرفیت انتقال و پهلوگیری پایانه بیش از دو برابر شده است.علیزاده با اشاره به اینکه از هشت بارانداز فعال در این پایانه، هم اکنون پنج بارانداز به طور کامل با تنوع فراورده های نفتی، عملیاتی شده است، تصریح کرد: قدرت انتقال فراورده در پایانه صادراتی ماهشهربه سه برابر افزایش داده وقدرت عرضه را بیش از تقاضا کرده است؛ این مهم نیزخدمات رسانی به کشتی ها را به مقدار قابل توجه ای افزایش داده است.وی مهم ترین هدف توسعه پایانه صادراتی بندرماهشهر راگره گشایی و رفع تنگناها در حوزه صادرات وذخیره فراورده های نفتی عنوان و اظهارکرد: با وجودتنگناهایی که داشته ایم، توانسته ایم درآمدهای صادراتی از محل توسعه این پایانه را حداقل دو برابر کنیم.رئیس پایانه صادراتی بندرماهشهر بابیان اینکه بندرصادراتی ماهشهر قدمتی 85 ساله دارد و با هدف زمینه سازی برای صادرات فراورده های نفتی ساخته شده است، تأکید کرد: این بندر در زمان جنگ تحمیلی به دلیل دور بودن ازتیررس حمله ها، یکی ازبنادر راهبردی کشوربوده است وهمچنان از بنادر مهم صادراتی به شمار می آید.رئیس پایانه صادراتی بندرماهشهر اظهارکرد: با توجه به اقدام های انجام شده، این بندر به یکی از بنادر راهبردی ایران بدل می شود؛ زیرا درخاورمیانه نیز چنین ظرفیتی نداریم.
سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت
درمانگاه مرکزی صنعت نفت نوسازی شد
مرکز سلامت کار و درمانگاه مرکزی صنعت نفت پس از تکمیل مراحل نوسازی، بهسازی و تأمین تأسیسات و تجهیزات روزآمد، به بهره برداری رسید. فرخ علیخانی،معاون تولید شرکت ملی نفت ایران در آیین بهره برداری از طرح نوسازی و بهسازی مرکزسلامت کار و درمانگاه مرکزی صنعت نفت که به همراه جمعی از مدیران و دست درکاران اجرای این طرح برگزارشد، گفت: مدیریت شرکت ملی نفت ایران با پذیرش هزینه های نوسازی و بهسازی این مرکز، نقشی بسزا در راه اندازی دوباره آن داشتند و نباید از نقش اثرگذار گروه بهداری نیز غافل شد، چراکه این گروه از ابتدا تا پایان کارمسئولیت اجرایی پروژه را برعهده داشته اند. سیدمهدی هاشمی،مدیرعامل سازمان بهداشت ودرمان صنعت نفت نیزدرآیین بهره برداری از مرکز سلامت کار و درمانگاه مرکزی صنعت نفت با تأکید براین مهم که حداکثر سلامت کارکنان صنعت نفت باید تضمین شود،عنوان کرد: به این منظور،بهداشت و درمان صنعت نفت باید نسبت به ارائه آمار مربوط به مراکز درمانی زیر پوشش خود به صورت هفتگی یا ماهانه اهتمام ویژه ای داشته باشدومدیران نیزباید برمشکلات و دغدغه های کارکنان مجموعه واقف و از اقدام های بهداشت و درمان برای رفع آن آگاهی لازم را داشته باشند. وی بابیان اینکه باید تدابیر لازم به منظور کاهش تراکم بیمار درحوزه درمانگاهی اندیشیده شود،افزود:ازدحام کارکنان درمراکزدرمانگاهی باید کاسته شود واین مهم نیازمند فرهنگ سازی گسترده است. مدیرعامل سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت تصریح کرد: سیستم بهداشت و درمان به شدت متأثر از فشار کار وخستگی مفرط است ودرعین حال، انتظار بی مورد از کادر درمان نیز به نوبه خود مشکل زا خواهد بود.
هاشمی تصریح کرد:لازم است مدیران منابع انسانی چهارشرکت اصلی طرحی را برنامه ریزی واجرایی کنند تاازازدحام موجود در مرکزجلوگیری شود واین مرکزبتواند به صورت منظم تری ارائه خدمات دهد. وی گفت: هم اکنون که توسعه فیزیکی این مرکز درمانی محدود شده است، باید شرایطی ایجاد کنیم تا کارآمدی آن ارتقا یابد. محمدرضا کاظمی آشتیانی،رئیس بیمارستان مرکزی صنعت نفت تهران نیزهدف اصلی از راه اندازی مرکزسلامت کار را کم کردن فشارکار کادر درمان بیمارستان نفت تهران عنوان و اظهارکرد:این مرکزدر زمینه طب کار،معاینات دوره ای وارائه خدمات اورژانسی وسرپایی به کارکنان متعدد درساختمان های مرکزی صنعت نفت راه اندازی شده است.
شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
آغازاجرای طرح توسعه میدان های چلینگر و گرنگان
عملیات زیرسطحی توسعه میدان های چلینگر و گرنگان با استقرار دکل حفاری در موقعیت طرح توسعه این میدان ها، به عنوان یکی از بسته های قراردادی طرح توسعه 28مخزن مناطق نفت خیز جنوب وارد مرحله اجرایی شد.
آماده سازی موقعیت حفاری دومین چاه این طرح نیزدرحال اجراست وطبق برنامه زمان بندی، کار حفاری چاه دوم در دو ماه آینده آغاز می شود. میدان های چلینگر وگرنگان در مجاورت هم و درحوزه عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران قرار دارند و طرح توسعه آنها دریک قرارداد،در قالب طرح های نگهداشت و افزایش تولید به شرکت گلوبال پتروتک کیش واگذار شده است.
دراین طرح دربخش زیرسطحی، حفاری پنج حلقه چاه جدید و دربخش روسطحی، تبدیل مجموعه تفکیک گر سرچاهی چلینگر-3 به واحد تفکیک و تقویت فشار نفت،نصب تلمبه های انتقال نفت با ظرفیت 30 هزار بشکه در روز، احداث واحد تفکیک و تقویت فشار گرنگان و احداث چند رشته خط لوله انتقال نفت و گاز در دستور کار قرار دارد.
شرکت ملی حفاری ایران
گسترش همکاری با صدرا
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت وشرکت صنعتی دریایی ایران(صدرا) بااستفاده ازتوانمندی ها و ظرفیت های مشترک می توانند حضوری مؤثر در توسعه میدان های نفت و گاز وساخت دستگاه های حفاری دریایی درآب های خلیج فارس داشته باشند. حمیدرضا گلپایگانی درنشست بامدیرعامل شرکت صنعتی دریایی ایران در اهوازگفت: این دو شرکت باتوجه به موارد پیش گفته در تعامل موثربایکدیگر قادرخواهند بود سهم قابل توجهی از بازار حفاری منطقه را به خود اختصاص دهند.
مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اظهارکرد: براین باورم که دو شرکت قادرخواهند بود درهمکاری مشترک، توفیق های بزرگی دراجرای پروژه های ملی ومنطقه ای دردریا کسب کنند و با تبادل تجربیات ودانش فنی متخصصان وامکانات وتجهیزات موجوددر دوشرکت، برنامه اجرایی برای ساخت دکل های حفاری دریایی در دستور کار قرار گیرد.
دراین نشست، علی زارعی، مدیرعامل صدرا نیزضمن معرفی توانمندی های مجموعه صدرا گزارشی از فعالیت پروژه های فراساحل،خشکی و زیربنایی، کشتی سازی، پروژه های مرتبط بانفت،گاز وپتروشیمی، بارگیری وحمل سازه های دریایی،گستره جغرافیایی فعالیت، سرمایه گذاری ها وچشم انداز پیش روی شرکت ارائه کرد. وی تاکید کرد:همکاری وهم افزایی با شرکت ملی حفاری ایران سبب خرسندی است و از توسعه روابط و همکاری های مشترک در همه بخش ها استقبال می شود. درنشست مدیران دو مجموعه ملی حفاری ایران وصدرا،ضمن تأکید برتنظیم ومبادله تفاهمنامه همکاری،مقررشد کارشناسان شرکت صدرا با هماهنگی مدیریت عملیات حفاری دریا شرکت ملی حفاری ایران از دستگاه های حفاری این شرکت در دریا که نیاز به بازسازی دارند، بازدید و گزارشی از بازرسی فنی و شرح کار تنظیم کنند.
886 خدمت فنی در کارنامه بهار
شرکت ملی حفاری ایران درسه ماه نخست امسال موفق به ارائه 886مورد عملیات خدمات فنی در گستره شرکت های بهره برداری نفت و گاز در مناطق خشکی و دریایی کشور شد.
فرشید قاسمی، مدیر خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: خدمات ارائه شده از ابتدای فروردین ماه تا پایان خردادماه امسال به تفکیک شامل 43عملیات اسیدکاری ویژه و گسترده، 252 عملیات سیمانکاری، 336عملیات تزریق پذیری، 48 مورد لوله مغزی سیار و 78مورد آزمایش چاه با ساق مته بوده است.
وی پنج عملیات حفاری با هوا،9موردحفاری به روش فروتعادلی، یکصد عملیات لوله گذاری چاه، دو مورد نصب آویزه و 13 عملیات آزمایش بهره دهی چاه را بخش دیگری از خدمات این مدیریت در مدت پیش گفته اعلام کرد. مدیرخدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت هم اکنون باشرکت های زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران ازجمله شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، نفت فلات قاره، نفت مناطق مرکزی،مهندسی و توسعه نفت، نفت وگاز اروندان ومدیریت اکتشاف و همچنین شماری از شرکت های بخش خصوصی همکاری و هم افزایی مستمر دارد.
///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////