نظارت بر اجرای دستورعمل های بهداشتی
رئیس اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران با بیان اینکه اقدام هایی نیز به طور ویژه در سطح ستاد این شرکت انجام شده است، می گوید: «هماهنگی، مشاركت و برگزاری کمیته های سلامت ستاد شرکت ملی پالایش و پخش با محوریت بررسي وضعيت شيوع كرونا و چگونگي قطع زنجيره تماس، چگونگي و برنامه ریزی فرايند انجام معاینات شغلی با توجه به شيوع ويروس كرونا به صورت استقرار تيم سيار پزشکی در ساختمان هاي ستادي و با رعايت پروتكل هاي بهداشتي و... از جمله اقدام های انجام شده در سطح ستاد شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران است، ضمن آنکه همكاري نزديك و هماهنگي با مديريت توسعه منابع انساني و ادارات ذيربط از ابتداي شيوع كرونا تا كنون در قالب كميته هاي اضطراري سلامت برای كنترل شيوع بيماري كرونا در سطح ساختمان هاي ستادي انجام شده است. نظارت بر اجراي پروتكل هاي بهداشتي ابلاغي از سوي مراجع ذيصلاح و پياده سازي موازين بهداشتي پيشگيرانه ازشيوع كرونا در سطح ساختمان هاي ستادي نیز از جمله مواردی است که دنبال می کنیم.» به گفته او، «پيام هاي آموزشي، فرهنگ سازي و همچنين طراحي و نصب پوسترها، برچسب ها و علایم راهنما با موضوعات بهداشتي در خصوص پيشگيري از شيوع و ابتلا به كرونا در محيط هاي اداري شامل رعايت فاصله اجتماعي، بهبود تهويه، استفاده اشتباه از ماسك، تاثير استفاده درست از ماسك، رعايت اصول بهداشت فردي و ... تهيه شده است، ضمن آنکه دستورعمل هاي ويژه زمان شيوع ويروس كرونا برای پيشگيري و كنترل بيماري نظير الزام های حضور در جلسات، شيوه ضدعفوني سطوح، رعايت الزام های بهداشتي وسايل نقليه در زمان شيوع كرونا، اصول بهداشتي آبدارخانه ها در زمان شيوع كرونا و ... را نیز سرلوحه کار خود قرار داده ایم .»
نظارت بر عملكرد اچ اس ای پيمانكاران ستادی
مديريت و نظارت بر عملكرد اچ اس ای پيمانكاران ستادي از طريق پیگیری، هدايت و نظارت بر فعاليت هاي نمايندگان اچ اس ای پيمانكاران ستادي و بررسي و تاييد عملكرد ماهانه ايشان در خصوص اقدم های نظارتي صورت گرفته در سطح ساختمان ها ست. پورراکی در این باره می گوید: «با سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، برای دريافت ليست مراجعان مبتلا به كرونا در درمانگاه هاي تخصصي و همچنين پيگيري برای اخذ و تهیه ليست كاركنان داراي شرايط خاص و با آسيب پذيري بالا(High Risk) منتج از نتایج معاینات شغلی از سازمان بهداشت و درمان، مشتمل بر کارکنان شرکتی (رسمی، پیمانی و قراردادی) و پیمانکاران ستاد (قراردادهای زیر مجموعه منابع انسانی) و مكاتبه با مدير توسعه منابع انساني به منظور اتخاذ تدابير مديريتي با هدف تامين و صيانت از سلامت اين گروه از كاركنان، از طريق كاهش يا ترك حضور در محيط هاي كاري، هماهنگي و رايزني صورت گرفته است.»
رئیس اچ اس ای و پدافند غیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران، مشارکت فعال در مدیریت فرايند شناسایی و درمان و بازگشت به کار مبتلایان به کووید 19 در محیط کار را از دیگر گام های برداشته شده در زمینه مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا بیان می کند و می افزاید: «از شرایط بهداشتی و اقدام های مرتبط برای پيشگيري و مقابله با ویروس كرونا در ساختمان های ستادی و نظارت بر عملکرد ناظران اچ اس ای شرکت های پیمانکاری حوزه منابع انسانی بازدید مستمر داشته ایم، ضمن آنکه راه حل های کنترلی/اصلاحي و مقابله ای با انتشار ویروس کرونا در ساختمان های ستادی و انجام مکاتبات و پیگیری های لازم با ادارات ذیربط در این خصوص نیز ارائه شده است. »
انجام تعمیرات اساسی با وجود کرونا
برخی پالایشگاه ها، تعمیرات اساسی خود را شروع کرده اند و برای این دوره، برخی از بیرون پالایشگاه می آیند و امکان ناقل بودن ویروس کرونا را دارند. به همین دلیل باید تمهیدات ویژه ای در این زمینه اتخاذ شود تا افراد سالم از غیر سالم، به لحاظ کرونا شناسایی شوند. پورراکی با بیان این مطلب می گوید: «در اين خصوص «دستورعمل شماره 4 ستاد مركزي پيشگيري و مقابله با ويروس كوويد 19 در صنعت نفت ويژه تعميرات اساسي» را به تمامی شركت ها ابلاغ کرده ایم، همچنين به منظور يادآوري و تاكيد بيشتر ملاحظات بهداشتي ويژه زمان انجام تعميرات اساسي، طي مكاتباتی براي شركت هايي كه برنامه تعميرات اساسي داشته اند، ارسال شده است. »
به گفته او، «راهكارهايي كه مي بايست در زمان اجراي برنامه هاي تعميرات اساسي براي پيشگيري از شيوع بيماري كوويد19 به منظور كاهش انتقال بيماري در بين كاركنان، حفاظت از افراد آسيب پذير با ريسك بالا و حفظ عمليات توليد، مداواي مبتلايان و تداوم خدمات پيشگيري از توقف توليد و به حداقل رساندن اثرات نامطلوب بيماري بر سازمان و واحدهاي ذينفع مد نظر قرار گيرد، از سوی مدیریت اچ اس ای تهيه و به شركت هاي تابعه ابلاغ شده است، همچنین متناسب با نیاز قبل از/حین اجرای برنامه های تعمیرات اساسی از وضعیت و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی بازدید به عمل آمده است.»
رصد و شناسایی افراد مشکوک و مبتلا
او به برخي الزام ها و اقدام های صورت گرفته برای رصد و شناسایی افراد سالم از غیر سالم به لحاظ کرونا اشاره می کند و می گوید: «هر يك از كاركنان پيمانكار بايد قبل از شروع به كار در دوره هاي آموزشي ايمني و بهداشت با تاكيد بر الزام ها، ملاحظات پيشگيري و مقابله با كوويد 19 حين كار شركت کنند. برگزاري دوره هاي آموزشي حضوري بايد با رعايت فاصله گذاري ايمن، محدوديت تعداد افراد حاضر و رعايت تمامی الزام های بهداشتي انجام شود.كاركنان تعميرات اساسي مي بايست پيش از شروع به كار، نسبت به تكميل سامانه غربالگري كوويد19وزارت بهداشت اقدام کنند و كارفرما موظف است قبل از ورود فرد به سايت عملياتي، تاييديه پيامكي سلامت فرد (از سامانه مربوط به 24 ساعت گذشته ) را رويت کند. ورود كاركنان تعميرات اساسي بر اساس تعداد نفرات ثبت شده در مجوزكار به محوطه صنعتي از طريق سيستم هوشمند كنترل می شود.» رئیس اچ اس ای شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی ایران می افزاید: «كاركنان تعميرات اساسي در مبادي ورودی به صورت روزانه تب سنجي و اكسي متري شده و گزارش آن به صورت مكتوب به كارفرما ارائه می شود. در صورت شناسايي فرد مشكوك آلوده به كوويد 19 در كاركنان تعميرات اساسي بر اساس الزام های ارائه شده در فلوچارت تشخيص و درمان بيماري كوويد 19در سطوح ارائه خدمات سرپايي و بستري ابلاغي از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي عمل می شود. در صورت ابتلای افراد به ويروس كوويد 19، پس از طي دوره درمان و نقاهت، ضروري است برای بازگشت به كار براساس الزام های «راهنماي بازگشت به كار شاغلان با احتمال ابتلا به كوويد19» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ارزيابي صورت گیرد و نتايج به امور اداري و واحد اچ اس ای شركت كارفرماي ذيربط اعلام شود. واحد اچ اس ای كارفرما نیز باید با نظارت دقيق از رعايت این الزام ها در تمامي مراحل تعميرات اساسي اطمينان حاصل کرده و موارد اصلاحي را در اسرع وقت به پيمانكار ابلاغ و رفع آن را پيگيري کند.»
ایجاد ایمنی در تعمیرات اساسی
در زمان تعمیرات اساسی، علاوه بر این که واحد بهداشت، وظیفه حفاظت از سلامت کارکنان را به عهده دارد، واحد ایمنی و آتش نشانی نیز مسؤول حفظ جان آنهاست. پورراکی در این خصوص می گوید: «برای انجام ایمن تعمیرات اساسی، موارد مربوط به ایمنی تعمیرات اساسی، مدت ها قبل از انجام تعمیرات اساسی مورد بررسی و برنامه ریزی قرار می گیرد. نخستین موضوع ایمنی تعمیرات اساسی، انتخاب پیمانکار ذیصلاح و مجرب است که این موضوع با ارزیابی های کامل و دقیق صورت می گیرد. پس از انتخاب پیمانکار، جلسات متعددی با هدف توجیه پیمانکار از خطرات فرایندی و محیط شرکت، الزام ها و مقررات ایمنی، معرفی نماینده ایمنی /اچ اس ای پیمانکار، برگزار می شود و در این جلسات دستورعمل های ایمنی / عملیاتی، شرایط اظطراری، نتایج مطالعات خطر، نقشه ها و... به اشتراک گذاشته می شود و می توان گفت برنامه اصلی تعمیرات اساسی از حیث ایمنی مطرح می شود و مورد توافق قرار می گیرد.»
او با بیان اینکه در حین تعمیرات اساسی بررعایت دقیق دستورعمل ها و فعالیت ها بر اساس الزام ها و توافقات صورت گرفته نظارت می شود، تاکید می کند: «برخی از این موارد عبارتند از: بررسی ماشین آلات مورد نیاز و کنترل مستندات فنی آنها، کنترل ابزارها و و ادوات انجام کار برای اطمینان از صحت عملکرد آنها، انجام کار در فضای محصور، کار در ارتفاع، عملیات گود برداری، جوشکاری، برشکاری، ایمنی داربست ها، کنترل اتصال به زمین و. ..، برگزاری جلسات TOOL BOX با هدف یادآوری ایمنی فعالیت ها و یادآوری حوادث TIPIC و علل آنها، آماده به کار بودن تجهیزات و ماشین آلات آتش نشانی، تیم امداد و نجات، آمبولانس، تیم درمان و.... پس از تعمیرات اساسی، انجام PSSR به منظور بررسی ایمنی فرایند قبل از راه اندازی مجدد صورت می گیرد.»