شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب
استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی
الزام های نظام مدیریت دارایی های فیزیکی درشرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب استقرار یافت وشرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به عنوان پایلوت برای استقرار این نظام انتخاب شد.
ماشاءالله فتاحی نیا،نماینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دراستقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی گفت: نظام نامه مدیریت دارایی های فیزیکی صنعت نفت نخستین بار در سال 1393 بر مبنای الگوی قابلیت اطمینان جان کمبل به نام آپتایم (Uptime) از طرف معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری اداره کل نظام مدیریت دارایی های فیزیکی وزارت نفت به مناطق نفت خیز جنوب و شرکت های دیگر وزارت نفت ابلاغ شد.
وی با بیان این که مدیریت دارایی های فیزیکی بامحورنگهداشت برمبنای چرخه عمر تجهیزات استوار است، افزود:این نظام نامه مدیریتی، شیوه ها وفعالیت هایی منظم و هماهنگ رابرای سازمان ازطریق مدیریت دارایی ها،سیستم های دارایی ها وهزینه ها، همچنین تعیین ریسک ها وعملکردآنها درچرخه عمر دارایی ها،با هدف تحقق برنامه راهبردی سازمانی، به طور بهینه و پایدار مدیریت می کند. نماینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب دراستقرارنظام مدیریت دارایی های فیزیکی اظهار کرد: دارایی شامل کارخانه، تجهیزات، اموال، ساختمان ها، وسایل نقلیه نیروی انسانی، برنامه ها و حتی دارایی های نامشهود مانند اعتبار، روحیه، مالکیت معنوی و حسن شهرت می شود که ارزش مشخص در سازمان دارد. فتاحی نیا گفت: روش Uptime بیشتر برفعالیت های نگهداری وتعمیرات متمرکزاست از این رو بخش نگهداشت تجهیزات با تقویت نرم افزار نگهداری و تعمیرات CMMS ادامه یافت و با پیشرفت روش های نوین الزام های نظام مدیریت دارایی در جهان،ا لگوی دیگری از مدیریت دارایی های فیزیکی براساس استاندارد ایزو 55000 وهماهنگ با آن از سوی مؤسسه مدیریت دارایی (IAM) تبیین و ارائه شد. وی عنوان کرد: این موضوع که از طریق سازمان های نظارتی پایش می شد، بازنگری و سند سیاست های کلی و الزام های نظام مدیریت دارایی های فیزیکی به شماره MOP-AM-PAR-01 از طرف معاون مهندسی، پژوهش و فناوری تأیید و اسفند 98از طرف وزیر نفت تصویب و ابلاغ شد. به گفته وی بر اساس این ابلاغیه، ماژول های مورد ارزیابی الگوی IAM به 39 ماژول رسید که گسترش قابل توجهی نسبت به الگوی Uptime داشت. نماینده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی با بیان اینکه به منظور هماهنگی واجرای این نظام نامه کمیته راهبری درمناطق نفت خیز جنوب تشکیل شد، تصریح کرد: استقرار نظام مدیریت دارایی های فیزیکی در شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با این وسعت نیاز به ساختار سازمانی و بودجه داشت، از این رو ابتدا برای کاهش دوباره کاری و به دست آوردن تجارب لازم شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون به عنوان پایلوت انتخاب شد. فتاحی نیا تصریح کرد: باهمکاری شرکت های مشاور،نمایندگان شرکت نفت وگازمارون و ستاد مناطق نفت خیز جنوب شرح کار استقرار نظام داراریی فیزیکی تهیه شد و در مرحله انتخاب مشاور است.
رونمایی از 3 سند طرح تحول سازمانی
سندطرح تحول سازمانی شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب باهدف ارائه برنامه عملیاتی برای دستیابی به سهم این شرکت درچشم انداز سال 1404شرکت ملی نفت ایران،در آئینی با حضوراحمد محمدی،مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیزجنوب وجمعی از مدیران ارشد رونمایی شد.
براساس این سند،فرآیند اجرای تحول سازمانی درپنج مرحله شامل پیش تحول، عارضه یابی، تجسم آینده، هموارسازی و اجرای تحول و پایش وتداوم تحول سازمانی اجرا و در هر مرحله، فعالیت های مشخصی برنامه ریزی می شود.تاکنون مرحله نخست این سند انجام شده و مراحل دوم تا پنجم نیزدر حال انجام است. این سند با دستور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، در قالب یک کتابچه بر اساس اهداف کوتاه مدت، میان مدت وبلندمدت همراه با برنامه های اجرایی وعملیاتی از تیرماه سال 1398 آغاز وبا برگزاری نشست های تخصصی و بهره گیری از نظرات مدیران و کارشناسان تدوین شده است.
شرکت ملی گاز ایران
تشریح پروژه های مهم مهندسی و توسعه گاز در سال 1400
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران از بهره برداری چند پروژه مهم در زمینه ایستگاه های تقویت فشار گاز در نیمه نخست امسال خبر داد. بهرام صلواتی گفت: اکنون چند پروژه در زمینه تاسیسات تقویت فشار گاز به طور همزمان پیش می رود تا گازهای تولیدی در عسلویه با فشار مناسب در سراسر کشورجاری شده و به مبادی مصرف برسد. وی به بهره گیری از دانش ایرانی و استعداد مهندسان کشور در فرآیند طراحی، نصب و راه اندازی ایستگاه های تقویت فشار گاز در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها اشاره و تصریح کرد:تازه ترین دستاورد شرکت مهندسی و توسعه گاز در زمینه ایستگاه ها دراستان فارس و شهرستان لامرد به ثمر نشسته است وتاسیسات تقویت فشار گازخیرگو و ارسنجان روی خط لوله هشتم سراسری گاز به زودی به بهره برداری خواهند رسید.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با بیان اینکه تأسیسات تقویت فشارگاز خیرگو روی خط لوله سراسری هشتم درشهرستان لامرد استان فارس است،اظهار کرد:این تأسیسات با ظرفیت 110 میلیون مترمکعب گاز در روز دارای سه دستگاه توربوکمپرسور است که فشار گاز ورودی به ایستگاه را افزایش می دهد. صلواتی گفت: تأسیسات تقویت فشار گاز ارسنجان نیز روی خط لوله سراسری هشتم در شهرستان ارسنجان استان فارس واقع شده است. به گفته وی این تأسیسات نیز با ظرفیت 110 میلیون مترمکعب گاز در روز دارای 3+1 دستگاه توربوکمپرسور است که فشار گاز ورودی به ایستگاه را افزایش می دهد.
شرکت گاز استان خوزستان
مصرف بیش از 96درصدی گاز در بخش صنعتی
مدیرعامل شرکت گازاستان خوزستان از 96 درصد مصرف گاز این استان دربخش صنعتی خبر داد.
عبدالله ابول پور با بیان این که استان خوزستان رتبه سوم کشور درمصرف گاز را دارد، افزود: درصورت راه اندازی پالایشگاه اندیمشک، این استان پس از تهران، رتبه دوم کشور در مصرف گاز خواهد داشت.
وی با اشاره به مقدار گازمصرفی دربخش خانگی افزود: خوزستان کمتر از چهار درصد در بخش خانگی گاز مصرف می کند و این موضوع نشان از بالا بودن ظرفیت های این استان در بخش صنعتی است.
مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان تصریح کرد: خوزستان بیش از یک میلیون و 200هزار مشترک خانگی دارد که از این تعداد حدود 80 درصد خانوار در شهرها و 20درصد خانوار در روستاها ساکن هستند.
ابول پوربا بیان اینکه بیشترین مقدار گازمصرفی درصنایع بزرگ است، اظهار کرد: فولاد، لوله سازی، نیروگاه ها، پالایشگاه ها و پتروشیمی،صنایعی هستند که بیشترین مقدارمصرف گاز را به خود اختصاص می دهند.
منطقه ۴ عملیات انتقال گاز
افزایش پایداری انتقال گاز
مدیر منطقه 4عملیات انتقال گاز گفت: درحرکتی ابتکاری با تأمین گاز بخشی از گاز مشهد از گاز محبوس شده در خط لوله 16 اینچ نمزدایی و 16 اینچ کلات - درگز، گام بزرگی برای پایداری گاز در حوزه سرزمینی این منطقه برداشته شد.محمد کامل افزود:انتقال پایدار گاز به عنوان یکی از اولویت های اساسی فعالیت درمناطق عملیاتی مطرح است، از این رو این منطقه نیز با اجرای برنامه های مختلف و ابتکاری سعی در ایجاد محیطی امن و ایمن برای هموطنان در گستره سرزمینی خود دارد.وی ادامه داد: این منطقه به لحاظ قرارگرفتن در سر شاخه های تولید و دارا بودن حدود 3.5 میلیون مشترک در پنج استان خراسان شمالی، رضوی، جنوبی و بخش هایی از سمنان و گرگان، برای انتقال پایدار وقطع نشدن گازسناریوهای متفاوتی را برنامه ریزی ودر صورت نیاز اجرا می کند.
مدیر منطقه 4 عملیات انتقال گاز با بیان اینکه یکی از این سناریوهای پیشنهادی استفاده از گازمحبوس شده درخطوط لوله است، تصریح کرد: در سال های گذشته که فشارگاز شرکت پالایش گازشهید هاشمی نژاد درحال کاهش بود و ازگاز نم زدایی ایستگاه تقویت فشار گاز جمالی نیا برای تأمین بخشی ازگازشهرمشهد استفاده می شد، بخشی ازگاز خروجی پالایشگاه (گاز ارسالی به خطوط 36 اینچ پالایشگاه) به خط 16اینچ نم زدایی انتقال می یافت، به همین دلیل گازمحبوس شده در خط لوله 16اینچ نمزدایی و 16اینچ کلات در عمل قابل استفاده نبود.
شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردهای نفتی ایران
قدردانی معاون وزیر نفت از تلاشگران اطفای حریق پالایشگاه تهران
معاون وزیر نفت در امورپالایش و پخش با ارسال پیامی ازتلاش نیروهای آتش نشانی برای مهار وخاموش کردن آتش مخازن پالایشگاه تهران قدردانی کرد.
در متن پیام علیرضا صادق آبادی آمده است:
«با تلاش مستمر نیروهای عملیاتی مستقر در پالایشگاه تهران، حریق در مخازن پالایشگاه به طور کامل مهار و خاموش شد.
تلاش بی وقفه و ایثارگری آتش نشانان متعهد و خدوم که همواره برای نجات جان و مال هم نوعان خویش گام بر می دارند بر کسی پوشیده نیست.
این بار نیز این مهم توسط عوامل خدوم آتش نشانی و نیروهای عملیاتی پالایشگاه تهران، شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران وشرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در حادثه آتش سوزی عصرچهارشنبه (12 خردادماه) پالایشگاه تهران به وقوع پیوست تا از وقوع حادثه ای بزرگ تر ممانعت کند.
شایسته است مراتب قدردانی و تشکر از اقدام های متهورانه و شجاعانه نیروهای آتش نشانی که با سرعت تمام، دقت و دلسوزی منجر به خاموشی کامل آتش و ممانعت از سرایت شعله های آتش به دیگر مخازن مجاور شد، به جای آورده شود.»
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران نیز با قدردانی از تلاش گروه های امدادی شرکت کننده عملیات مهار حادثه پالایشگاه تهران،مهارت در کار گروهی، تعامل خلاقانه، هماهنگی و همکاری مناسب را رمز موفقیت گروه امداد و نجات و آتش نشانی در مهار آتش توصیف کرد.
حامد آرمان فر درباره نقش گروه های آتش نشانی در اجرای موفقیت آمیر عملیات اطفای حریق شرکت پالایش نفت تهران اظهار کرد: آتش سوزی گسترده محوطه سلاپس (ضایعات مواد نفتی) با همه سختی هایی که داشت سنگ محکی شد برای سنجش همدلی و وفاق میان آتش نشانی های شهری و صنعتی که به حق در مهار این حادثه، در قالب اقدام های گروهی جهادی توأم با فداکاری و ازخودگذشتگی، تجلی یافت.
وی افزود: این بحران نشان داد سرعت هماهنگی های عوامل امداد ونجات پالایشگاه با دستگاه های برون سازمانی از چند ساعت به چند دقیقه رسیده است، به گونه ای که ده ها خودرو و صدها آتش نشان از شهرداری تهران، شرکت های همجوار و شهرهای اطراف در چند دقیقه درمحل حاضر شدند و ضمن احساس مسئولیت با هماهنگی در مکان های مشخص شده صف آرایی کردند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران بابیان اینکه به لطف خداوند وتلاش بی وقفه و ایثارگرا نه نیروهای امداد و نجات و آتش نشانی،حریق در ساعات اولیه مهار و اطفای آتش در کمتر از 26ساعت انجام و پالایشگاه عملیاتی شد، تصریح کرد: مدیران ارشد آتش نشانی تهران با گروه های آتش نشانی حاضر درصحنه وعوامل امداد و نجات تاآخرین لحظه در میدان حاضر بودند و به طور دائم روند عملیات را با هماهنگی فرمانده عملیات رصد و برهمان اساس، تاکتیک های عملیاتی را طراحی می کردند و در صورت لزوم آنهارا تغییر می دادند وهمین هماهنگی و وفاق مدیران باعث شد تاازسرایت آتش به دیگرمخازن پیرامونی جلوگیری شود و آرامش و امنیت به ارمغان آید.
پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان
برگزاری 8000 نفر
- ساعت دوره آموزشی
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه زنجان گفت: سال گذشته دراین حوزه عملیاتی، هشت هزارنفر– ساعت آموزش برای کارکنان این منطقه عملیاتی برگزار شد.
حمیدحبیبی هدف ازبرگزاری این دوره های آموزشی را آموزش موضوعات جدید،ارتقاء سطح دانش فنی ومعلومات کاربردی شرکت کنندگان،استقرارنظام مدیریت و بهره وری سبز، همچنین اصلاح الگو و اشاعه فرهنگ مدیریت مصرف بافرهنگ سازی پایدار در سازمان را از جمله اهداف برگزاری این دوره های آموزشی عنوان کرد.
به گفته وی این دوره های آموزشی برای مسئولان واحدها و جمعی از کارشناسان منطقه به صورت غیرحضوری و از طریق وبینار یا انتشار فایل های آموزشی برگزارشده است.
خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس
راه اندازی مرکز انتقال شماره 2 نفت خام گوره - جاسک
مرکز انتقال نفت شماره 2خط 42اینچ نفت خام گوره– جاسک با حضور قاسم یارمحمدی، مدیرعامل شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران راه اندازی شد.
این مرکز انتقال نفت در مسیر طرح ملی گوره – جاسک درحوزه عملیاتی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه خلیج فارس (منطقه 12) احداث و عملیاتی شده است.
پروژه راهبردی خط لوله هزارکیلومتری انتقال نفت گوره به جاسک که با ظرفیت نهایی انتقال یک میلیون بشکه نفت در روز، با تکیه بر توان داخلی مراحل ساخت خود را طی می کند، از پروژه های عظیم زیرساختی است که می تواند به یکی از ظرفیت های ژئوپلیتیکی کشور تبدیل شود.
انتقال نفت خام از گوره به جاسک زمینه تمرکززدایی و متنوع سازی پایانه های صادراتی و کاهش ریسک ازتنگه هرمز رافراهم می کند ودرکنار آن سبب ایجاد اشتغال درمنطقه مکران و توسعه پایدار می شود.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران،درجریان مرکزانتقال نفت شماره 2 طرح گوره –جاسک، به همراه سید جعفرعلیزاده ازبخش های مختلف این خط لوله راهبردی در این حوزه عملیاتی بازدید کردند.
برقراری ارتباط صوت و دیتا تاسیسات نفتی جاسک
معاون مخابرات شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت منطقه خلیج فارس از برقراری ارتباط صوت و دیتا تاسیسات نفتی جاسک خبرداد.
علیرضا تقوا منش گفت: ارتباط صوت،دیتا و تلفن های لاین بین ترمینال انتهایی خط گوره -جاسک بااتاق کنترل تأسیسات ساحلی به وسیله همکاران مخابرات منطقه خلیج فارس برقرار و آماده بهره برداری شده است.
وی اظهارکرد:با توجه به اهمیت برقراری ارتباط مخابراتی بین بهره برداران مناطق دوازده گانه خطوط لوله ومخابرات نفت ایران با تأسیسات ساحلی به منظور بهره برداری ایمن،همچنین تأکیدمدیرمخابرات شرکت خطوط لوله ومخابرات نفت ایران برتأمین ارتباطات مخابراتی،این مهم در کمترین زمان ممکن و با بهترین کیفیت نجام شد.
پیگ رانی در مركز انتقال نفت شماره 1 خط لوله گوره - جاسک
عملیات پیگ رانی درمركز انتقال نفت شماره يك خط انتقال نفت خام گوره -جاسک نیز توسط پیمانکار مربوط انجام شد.این عملیات بدنبال تزریق آب وباهدف پاکسازی مسیرخط لوله 42اینچ انتقال نفت خام از مركز انتقال نفت شماره 1 درابتدای مسیر خط گوره - جاسک انجام شده است.