آمادگی مناطق نفت خیز جنوب برای افزایش تولید نفت
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب از آمادگی این شرکت برای افزایش تولید نفت تا رقمی فراتر از مقدار تولید پیش از تحریم ها در سال ۱۳۹۷ خبر داد. احمد محمدی گفت: با تحقق برنامه های طراحی شده در دو سال اخیر و ایجاد ظرفیت تولید که با تلاش کارکنان و متخصصان فنی و عملیاتی در ستاد و شرکت های بهره برداری تابع انجام شد، این شرکت آماده برگشت به تولید در سطحی فراتر از مقدار تولید پیش از تحریم ها در سال ۱۳۹۷ شده است. وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام «تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها» افزود: شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب بر اساس رسالت ذاتی خود و به منظور تحقق نامگذاری سال ۱۴۰۰، با برنامه ریزی و پیش بینی منابع لازم برای تحقق برنامه تولید امسال که در آن روند افزایشی مستمر پیش بینی شده، توان تولید خود را افزایش داده و البته تحقق چنین هدف بزرگی، مستلزم تأمین خدمات، پشتیبانی و رفع موانع تولید است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب با بیان اینکه مناطق نفت خیز جنوب با توان تولید روزانه بیش از ۳ میلیون بشکه نفت، توانایی تأمین ۸۰ درصد نفت تولیدی کشور را دارد، اظهار کرد: برنامه عملیاتی افزایش تولید در همه بخش های عملیاتی و پنج شرکت بهره بردار کارون، مارون، آغاجاری، گچساران و مسجدسلیمان ابلاغ شده و در حال انجام است و به محض برطرف شدن تحریم ها و فراهم شدن زمینه افزایش صادرات نفت، افزایش تولید محقق می شود.
محمدی تصریح کرد: از ملزومات تحقق برنامه افزایش تولید، انجام بموقع برنامه دکل لاین سال ۱۴۰۰، اقدام های انگیزشی روی چاه ها، تعمیر خطوط لوله، اجرای برنامه های طرح نگهداشت و افزایش تولید که قابلیت تولید زودهنگام را دارند و افزایش ظرفیت فراورشی نفت نمکی با به کارگیری نمک زدایی های پیش ساخته است. وی گفت: در زمان کاهش تکلیفی تولید، وضع چاه ها، مخازن و تأسیسات مناطق نفت خیز جنوب مستمر پایش می شود و تمهیدات ضروری برای حفظ و افزایش ظرفیت تولید اتخاذ شده است.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تصریح کرد: همسو با این اقدام ها، فعالیت های مرتبط با بازرسی فنی، ایمن سازی تأسیسات و رعایت مقررات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (اچ اس ای) به منظور افزایش تولید در شرایطی ایمن استمرار دارد.
بیانیه شانزدهمین نشست وزارتی اوپک پلاس
شانزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو ائتلاف اوپک پلاس روز سه شنبه (هفتم اردیبهشت ماه) در بیانیه ای بر اهمیت ادامه تلاش ها برای حفظ توازن بازار نفت تأکید کرد. به گزارش دبیرخانه اوپک، شانزدهمین نشست وزیران نفت و انرژی تولیدکنندگان عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز سه شنبه (هفتم اردیبهشت ماه) به ریاست عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی و همکاری الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه به صورت کنفرانس تلفنی برگزار شد و با انتشار بیانیه ای به کار خود پایان داد.
در این نشست بر تأثیر مثبت توافقنامه همکاری (DoC) در حمایت از توازن دوباره بازار جهانی نفت تأکید شد. این نتایج با تصمیم های تاریخی دهمین نشست (فوق العاده) اوپک و غیر اوپک (ONOMM) در ۱۲ آوریل ۲۰۲۰ برای تعدیل روند رو به کاهش تولید کل نفت خام و تصمیم های بعدی آن همسو بوده است.
اعضا با تأکید بر روند مداوم بهبود اقتصاد جهانی با پشتیبانی بی سابقه حمایت های پولی و مالی یادآور شدند که انتظار می رود سرعت روند بهبود در نیمه دوم امسال افزایش یابد. با این حال، وزیران ائتلاف اوپک پلاس تأکید کردند که موارد ابتلا به ویروس کرونا، با وجود ادامه واکسیناسیون در تعدادی از کشورها در حال افزایش است و تجدید حیات این ویروس می تواند بهبود اقتصادی و تقاضای نفت را مختل کند. در این نشست، گزارش ماهانه تهیه شده از سوی کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC)، از جمله داده های مربوط به تولید نفت خام این ائتلاف در مارس ۲۰۲۱ بررسی و از عملکرد مثبت کشورهای شرکت کننده قدردانی شد. مجموع پایبندی این ائتلاف به توافق کاهش تولید در مارس ۲۰۲۱، ۱۱۵ درصد بود که این روند بیانگر ادامه پایبندی بالای کشورهای شرکت کننده است.
در ادامه از کشورهایی که در مارس ۲۰۲۱ فراتر از انتظار عمل کردند و به مقدار یک میلیون و ۲۳۰ هزار بشکه در روز فراتر از توافق تولید خود را کاهش دادند، قدردانی شد. این در حالی است که بعضی از کشورهای شرکت کننده همچنان نتوانسته اند حداقل انتظار برای پایبندی ۱۰۰ درصدی را برآورده و تولید بیش از سهمیه خود در این توافق را جبران کنند. در این نشست اشاره شد که کشورهای شرکت کننده متعهد شده اند تا پایان مهلت جبران تخطی خود یعنی تا پایان سپتامبر ۲۰۲۱ افزون بر پایبندی کامل به سهمیه تولید، تخطی از سهمیه خود را نیز جبران کنند، همچنین بر اهمیت تسریع در تلاش های این ائتلاف برای بازگرداندن سریع تعادل به بازار تأکید و به همه کشورهای شرکت کننده یادآوری شد که با توجه به شرایط نامشخص بازار هوشیارانه و با انعطاف برخورد کنند.
کاهش تولید داوطلبانه عربستان (به مقدار یک میلیون بشکه در روز) در آوریل ۲۰۲۱ و بازگشت تدریجی این مقدار در ماه های مه، ژوئن و ژوئیه ۲۰۲۱، با توجه به تردیدهای موجود در زمینه سرعت بهبود تقاضای نفت از موارد اشاره شده در شانزدهمین نشست وزارتی اوپک پلاس بود.
در این نشست با اشاره به کاهش ذخیره سازی های تجاری کشورهای عضو سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی (OECD) اعلام شد که این ذخیره سازی ها در ماه مارس ۱۴ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته و همچنان ۷۷ میلیون و ۴۰۰ هزار بالاتر از میانگین ۲۰۱۹-۲۰۱۵ بوده است.
با توجه به شرایط اشاره شده، وزیران این ائتلاف تصمیم گرفتند تسهیل کاهش تولید مشخص شده در پانزدهمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک را (در ماه های ژوئن و ژوئیه و مطابق جدول ارائه شده) ادامه دهند.
در پایان مقرر شد، سی امین نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت کشورهای عضو و غیرعضو اوپک (JMMC) و هفدهمین نشست وزارتی اوپک پلاس یکم ژوئن ۲۰۲۱ (۱۱ خردادماه) برگزار شود.
اعضای این ائتلاف از کمک های کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیر اوپک، کمیته مشترک فنی اوپک پلاس (JTC) و دبیرخانه اوپک قدردانی کردند.
انتصاب مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در حکمی، حمیدرضا گلپایگانی را به عنوان مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران منصوب کرد. در حکم مسعود کرباسیان خطاب به گلپایگانی آمده است: «با عنایت به سوابق، تجربیات ارزشمند و توانمندی جنابعالی در حوزه عملیات حفاری و استخراج منابع هیدروکربوری، به موجب این حکم به عنوان مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران منصوب می شوید. امید است در پرتو الطاف الهی، در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.» مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران همچنین در حکم دیگری، سیدعبدالله موسوی را به عنوان مشاور معاون مدیرعامل در امور تولید منصوب کرد. در حکم کرباسیان خطاب به موسوی آمده است: «ضمن قدردانی از زحمات جنابعالی در دوران تصدی مسؤولیت شرکت ملی حفاری ایران، نظر به پیشنهاد معاونت امور تولید و با عنایت به دانش، تعهد و تجربیات ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم به عنوان مشاور معاون مدیرعامل در امور تولید منصوب می شوید. امید است با استعانت از خداوند متعال در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.» گلپایگانی از سال ۹۹ به عنوان رئیس هیأت مدیره شرکت ملی حفاری ایران فعالیت می کند و بر اساس اعلام شرکت ملی حفاری ایران، پیش از این در سمت هایی چون مجری طرح توسعه میادین گازی خامی - مناطق نفت خیز جنوب، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت ملی حفاری ایران، عضو هیأت مدیره و مدیر عامل شرکت حفاری شمال، رئیس هیأت مدیره شرکت نفت فلات قاره، مدیرعامل و عضو هیأت مدیره شرکت شرکت سروک کیش، مشاور فنی مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب، معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در امور فنی و مهندسی، مدیر خدمات فنی حفاری شرکت ملی حفاری ایران و مدیر عملیات حفاری در خشکی _ 2 شرکت ملی حفاری ایران در صنعت نفت کشور انجام وظیفه کرده است.
خداحافظ استاد
خبر تلخ بود؛ «سیامک افشارهم رفت». درکنار اخبار ناگوار مرگ و میر ناشی از کرونا که متاسفانه این روزها افسار گیسخته رفتارمی کند، خبرفوت این همکار پرتلاش و نام آشنای مطبوعات کشور، غم بزرگ دیگری را بردل های دوست وآشنایان وی، باقی گذاشت.
سیامک افشار، متولد 17دی ماه 1331در تهران بود و درطول سال های زندگی خود، فعالیت در رسانه های مختلفی را تجربه کرد. او عاشق نوشتن بود و قلم دردستانش آرام نمی گرفت وهمواره برکاغذ می غلتید، حتی در دورانی که نوشتار الکترونیک شده بود.
آرامش درچهره اش موج می زد و تلاش می کرد آن را به همکاران خود نیزمنتقل کند؛ حتی اگر در درون خویش می جوشید. او درحوزه های مختلف (خبر،گزارش، کتاب نویسی و...) دستی بر آتش داشت و فعالیت دراین بخش ها برایش هیچگاه تعطیل بردار نبود. سیامک افشار همکاری خود باصنعت نفت را با نشریه مشعل(رسانه مکتوب نفت که بعدها الکترو نیکی شد) آغاز کرد و دراین سال ها همواره نوشت و در دورانی که دبیری تحریریه، ويراستاری ارشد مشعل و سردبیری هفته نامه خانواده مشعل رابه عهده داشت، ازهیچ کوششی دریغ نکرد و تجربیات گرانبهایش را با عشق و بی هیچ توقعی به همکاران خود که علاقه مند به فعالیت دراین عرصه بودند، انتقال می داد. او نقش قابل توجهی در تربیت و آموزش نسل کنونی همکاران مشعل ایفا کرد. مدت ها از بیماری گوارش رنج برد و سرانجام همین بیماری امانش را گرفت و در شامگاه چهارم اردیبهشت 1400خورشید زندگی اش به تاریکی گرایید. امروزجای خالی سیامک افشار در بخش های مختلف رسانه صنعت نفت (شانا، مشعل، ایران پترولیوم) به وضوح پیداست وهمه کسانی که با وی کار کرده اند، این نبود را احساس می کنند.
پیام تسلیت مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت
در همین رابطه، مديرکل روابط عمومي وزارت نفت نیز در پيامي، درگذشت سيامک افشار از روزنامه نگاران پيشکسوت را تسليت گفت.
متن پيام کسري نوري به شرح زير است:
«بازگشت همه به سوي خداست
با غم و اندوه جانکاه به آگاهي مي رساند، همکار ارزشمند و سختکوش ما در«هفته نامه مشعل» زنده ياد سيامک افشار چهره در نقاب خاک کشيد و پس از تحمل درد و رنج ناشي از بيماري مخوف سرطان ديده از جهان فروبست.
زهي به سعادت او که در اين ايام معنوي و پرفيض که جان های شيفته و شيدا دل به بيکران عطوفت يار سپرده و از رحمت و عظمتش بيقرارند، آرام و قرار گرفت و سبکبال به سوي معبود پر کشيد. اين ضايعه دردناک را به دوستان و همکاران آن عزيز ازدست رفته بويژه خانواده سوگوار مرحوم تسليت گفته و از خالق يکتا صبر و شکيبايي براي بازماندگان و رحمت و مغفرت براي آن فقيد سعيد مسألت داريم.»
تسليت اداره کل روابط عمومي وزارت نفت
همچنین، اداره کل روابط عمومي وزارت نفت نيز درگذشت سيامک افشار، این روزنامه نگار پیشکسوت را تسليت گفت.
در پیام تسلیت اداره کل روابط عمومی وزارت نفت آمده است: در کمال تأسف و تأثر سيامک افشار، از همکاران اداره کل روابط عمومي وزارت نفت، عصر روز شنبه چهارم ارديبهشت ماه در آستانه 70سالگي دار فاني را وداع گفت.
او پس از يک دوره طولاني تحمل رنج بيماري سرطان درگذشت. بيش از30 سال فعاليت در نشريات، مجلات، روزنامه هاي مختلف ازجمله مسؤوليت در بخش ادبيات مجله کيهان فرهنگي و کيان و15سال فعاليت در معاونت انتشارات اداره کل روابط عمومي وزارت نفت به عنوان دبير تحريريه و ويراستار ارشد هفته نامه مشعل از سوابق درخشان وي بوده است. اداره کل روابط عمومي وزارت نفت، با اندوه و تألم فراوان، اين ضايعه جانکاه را به خانواده آن مرحوم، همکاران روابط عمومي و جامعه رسانه اي کشور تسليت گفته و از درگاه خداوند متعال براي روح آن عزیز آمرزش و علو درجات و براي بازماندگان، شکيبايي آرزومند است.
روحش شاد و یادش گرامی
انتصاب سرپرست مدیریت طرح موزه های صنعت نفت
مشاور وزیر نفت در حکمی رضا خلج را به عنوان سرپرست مدیریت طرح موزه های صنعت نفت منصوب کرد.
در حکم کریم زمانی خطاب به خلج آمده است:
«نظر به تعهد و تجربیات ارزشمند جنابعالی، به موجب این حکم با حفظ سمت به عنوان سرپرست مدیریت طرح موزه های صنعت نفت منصوب می شوید. از خداوند قادر متعال موفقیت شما را در انجام امور محوله مسألت می نمایم.»
کریم زمانی همچنین در پیامی جداگانه: از خدمات اکبر نعمت الهی قدردانی کرد. «به این وسیله از خدمات و زحمات ارزنده جنابعالی در ایجاد و راه اندازی موزه و مرکز اسناد صنعت نفت تقدیر و تشکر نموده، توفیق روزافزون شما را از خداوند متعال مسألت دارم.»