شرکت ملی حفاری ایران   

سیمان افزایش دهنده عمر چاه های نفت و گاز

یک پژوهشگر شرکت ملی حفاری ایران موفق به ابداع نوعی سیمان برای افزایش عمر مفید چاه های نفت و گاز شد. اصغر صادق آبادی، سرپرست مطالعات مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران و ابداع کننده این نوع سیمان گفت: صرفه جویی در زمان و هزینه های صنعت نفت، از مهم ترین ویژگی های این سیمان است. وی طراحی و ساخت نوعی کمپوندهای حفاری با فرمولاسیون جدید، اختراع خرج شکل دار Nano DU برای مشبک کاری چاه های نفت و گاز با بازدهی بالا (مشترک با دکتر دنه دزفولی)، همچنین ابداع و تولید روانکارکابل های حفاری با قابلیت حفاظت کاتدی برای نخستین بار در جهان را از دیگر موفقیت های خود در عرصه پژوهش و فناوری برشمرد. صادق آبادی که دارای دکترای مهندسی پزشکی و 20 سال سابقه کار در شرکت ملی حفاری ایران است،اظهار کرد: دوپ حفاری که در دو نوع مناسب با شرایط سخت میدان های نفتی ایران و نوع سازگار با محیط زیست، با حمایت و نظارت مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت ملی حفاری استفاده شده، نوعی روانکار-آب بند پیشرفته است که با تولید آن در کشور، افزون بر توقف واردات،عمر استفاده از تجهیزات حفاری نیز افزایش می یابد. صادق آبادی تصریح کرد:این ماده برای حفاظت لوله های حفاری و لوله های وزنه در عملیات حفاری کاربرد دارد و از نظر راهبردی در صنعت حفاری بسیار مهم است، به طوری که حفاری بدون استفاده از آن، امکان پذیر نیست و ارتباط مستقیم با تولید نفت و گاز دارد. وی تدوین دانش فنی ساخت استنت قلبی نانوهیبریدی قابل جذب، ساخت ماده نابودکننده ویروس کرونا 20 (K، تهیه 12مقاله علمی پژوهشی و ISI و ارائه 9 طرح کارآفرینی دانش بنیان برای جوانان در چهار سال گذشته را از جمله تلاش ها برای توسعه پژوهش و فناوری عنوان کرد. سرپرست مطالعات مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران درباره تدوین دانش فنی ساخت استنت قلبی اظهار کرد: پزشکان از استنت به عنوان داربست دائمی درون عروق کرونری قلب استفاده می کنند، اما همین استنت ها ممکن است سبب گرفتگی دوباره یا لخته شدن خون در درازمدت شوند،از این رو در تجهیز جدید از داربست موقت برای باز کردن عروق قلبی در آنژیوپلاستی استفاده می شود که پس از حدود یک سال و نیم به طورکامل جذب بدن می شود و عوارض جانبی هم ندارد. صادق آبادی با اشاره به پروژه تحقیقاتی طراحی و ساخت ماده هیبریدی کنترل کننده کانون های فوق بحرانی گردوخاک با قابلیت ایجاد مرتع که موفق به اجرای آن شده است، افزود: این ماده برای محیط زیست مفید است و با هواپیما، بالگرد یا پمپ،قابلیت عملیاتی شدن دارد و با نگهداری رطوبت در خاک،حاصل خیزی آن را افزایش می دهد. به گفته وی، با استفاده از این ماده هیبریدی، همزمان با استفاده از بذرهای مناسب،امکان ایجاد مرتع وجود خواهد داشت و مشکل طوفان های گردوخاک قابل نیز حل خواهد بود.

مدیریت پژوهش، فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران به مناسبت هفته پژوهش و فناوری امسال سه پژوهشگر برتر این شرکت را به نام های اصغر صادق آبادی، احمد بهرامی عیسی آبادی و یونس یوسفی معرفی کرد.

 کسب مقام دوم المپیاد نفت

یکی از کارشناسان شرکت ملی حفاری ایران در چهارمین المپیاد بین المللی مهندسی نفت دانشگاه صنعتی شریف موفق به کسب مقام دوم در بخش پژوهش شد. عباس اورکی، کارشناس اداره تعمیرات ابزار دقیق مدیریت خدمات فنی این شرکت ملی حفاری ایران و دارنده این عنوان گفت: این المپیاد با حمایت و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت نفت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، شهریورماه برگزار و نتایج آن اواخر آبان ماه گذشته اعلام شد.

وی با اشاره به شرکت 650 نفر از ایران و چند کشور منطقه در این المپیاد، افزود:از این تعداد در مرحله نخست 24 نفر پس از ارزیابی داوران به مرحله نهایی راه یافتند. کارشناس اداره تعمیرات ابزاردقیق مدیریت خدمات فنی شرکت ملی حفاری ایران، پروسه جوشکاری لوله های کویل و چالش های مربوط به عملیات حرارتی،همچنین تغییر مشخصات مکانیکی ناشی از جوش در جنس لوله را دومین رتبه در چهارمین المپیاد بین المللی مهندسی نفت دانشگاه صنعتی شریف عنوان کرد. اورکی تصریح کرد:لوله دستگاه لوله مغزی دارای یک رشته فولادی مخصوص با عملکرد خاص برای عملیات درون چاهی است که در صورت کوتاه شدن در مراحل عملیات یا آسیب دیدن مقطع لوله، آن لوله دیگر قابل استفاده نیست؛ اما با بریدن ناحیه آسیب دیده یا اضافه کردن با یک جوش مناسب، می توان لوله را احیا کرد.

وی اظهار کرد: این طرح علمی و تحقیقاتی که قابلیت اجرایی شدن دارد با مشارکت تخصصی شرکت دانش بنیان فراساحل سازه آذرسپنتا و حمایت مدیریت پژوهش و فناوری و مهندسی ساخت شرکت ملی حفاری ایران انجام شد.

 

   پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر 

ساخت اسکله تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی در خارک

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر  از برنامه ریزی برای ساخت اسکله جدید تخلیه و بارگیری فرآورده های نفتی در جزیره خارک خبر داد.

مسعود نیک تاج با اشاره به بازدیدهای میدانی و کارشناسی های سازمان حفاظت محیط زیست، درباره صدور مجوز ساخت اسکله جدید تخلیه و بارگیری دراین جزیره با تاکید بر توجه جدی به مسائل زیست محیطی برای عملیاتی کردن برنامه ها و شاخص های این اسکله جدید تصریح کرد: لازم است در این خصوص اقدام های اساسی و مطلوب تری نسبت به گذشته انجام شود. وی همچنین با ضروی خواندن توجه به رعایت دقیق قوانین و مقررات زیست محیطی، همچنین هماهنگی میان دستگاهی اظهار کرد: اجرای سامانه پایش وکنترل آلودگی، جایگزینی انرژی های پاک، توسعه و نگهداشت فضای سبز، آموزش وفرهنگ سازی، همچنین مدیریت و کنترل آلودگی هوا، مدیریت اصولی پساب و پسماند تولیدی و مدیریت منابع انرژی از جمله شاخص ه   ای مهم برای استقرارصنعت سبز در حوزه عملیاتی شرکت ملی پخش فرآورده های منطقه بوشهر به شمار می آیند. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه بوشهر با تاکید بر نظارت برعملکرد وفعالیت های روزانه درتأسیسات تازه تأسیس میعانات گازی عسلویه، حفظ و صیانت ازسرمایه های طبیعی را به منظور مدیریت صحیح محیط زیست ضروری برشمرد.

نیک تاج با اشاره به توزیع سوخت استاندارد وپاک در استان بوشهر، از تلاش بی وقفه کارکنان این منطقه و توجه به حفظ محیط زیست و بهره گیری از آن برای حفظ تاسیسات قدردانی وتشکر کرد.

 

    شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق

تولید روزانه 65 میلیون مترمکعب گاز

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با تاکید براهمیت تامین گاز، به ویژه درشرایط بحران و فصل زمستان، از تولید روزانه65میلیون مترمکعب گاز دراین حوزه عملیاتی خبر داد. سیدابوالحسن محمدی با اشاره به اینکه این میزان تولید گاز 8 درصد بیشتر از رقم تکلیفی است، برآمادگی کامل شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق به منظور تامین گازمصرفی استان های شمال و شمال شرق کشور تاکید و تصریح کرد: به طورمعمول از آذرماه شاهد کاهش دما هستیم، اما امسال کاهش دما و ورود به فصل سرما از اواخر آبان ماه آغاز شد، به همین دلیل نیز تولید زمستانی زودتر آغاز شده است. وی مخزن ذخیره سازی شوریجه را پشتیبانی مهم برای تامین گاز درفصل زمستان عنوان و اظهار کرد: با تزریق یک میلیارد و856 میلیون مترمکعب گاز در هشت ماه امسال، بالاترین رکورد ذخیره سازی را در مخزن شوریجه D داشته ایم که در مقایسه با مدت مشابه پارسال، 28 درصد افزایش داشته است. به گفته محمدی هم اکنون روزانه 17.2میلیون مترمکعب گاز به عنوان بالاترین رکورد بازتولید، از این مخزن انجام می شود. وی تصریح کرد: مجموع گازتولیدی از ابتدای سال تاکنون،9میلیارد و 900 میلیون مترمکعب بوده که این رقم 4درصد بالاتر از تولید تکلیفی است. تولید پایدار گاز، به ویژه در فصل زمستان نیازمند پیش بینی، برنامه ریزی و اقدام های لازم برای مقابله با شرایط اضطراری است و این مهم در شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق همه ساله، کامل و دقیق انجام می شود. برنامه ریزی وانجام تعمیرات اساسی بخش های مختلف تاسیساتی، پایش های مستمر وضع و انجام خدمات پشتیبانی از جمله اقدام هایی است که شرکت بهره برداری نفت و گاز شرق با هدف آمادگی تولید پایدار گاز انجام می دهد  این آمادگی هم اکنون نیز برای تولید زمستانی گاز وجود دارد.

 

    پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه

فعالیت بیش از 210 دستگاه نفتکش جاده پیما برای تامین سوخت

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه گفت: بیش از210 دستگاه نفتکش جاده پیما، تامین وتوزیع سوخت این حوزه منطقه عملیاتی را انجام می دهند. احمد مجرد همزمان با گرامیداشت روز حمل و نقل در دیداربا رانندگان نفتکش های جاده پیما واعضای هیات مدیره شرکت های حمل فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه مدیریت ناوگان حمل فرآورده های نفتی اهمیت بسزایی دارد، افزود: ناوگان حمل و نقل جزء جدایی ناپذیرشركت ملی پخش فرآورده های نفتی به شمار می رود و قدردانی از تلاش این ناوگان از وظايف مهم همه مسوولان است.  وی تصریح کرد: سوخت رسانی درشرایط بحرانی و مسیرهای یخبندان فصل زمستان باتعامل شرکت ها و رانندگان نفتکش به نحوی مطلوب انجام می شود از این روباید قدردان این دسته ازهمکاران باشیم. مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه افزود: ماهانه افزون بر45میلیارد ریال کرایه حمل بار به شرکت ها وپیمانکاران حمل فرآورده های نفتی پرداخت می شود. مجرد گفت: در این حوزه عملیاتی 6شرکت حمل فرآورده های نفتی با 210 دستگاه نفتکش به طورمیانگین روزانه بیش از 5 میلیون و600 هزار لیترانواع فرآورده های نفتی را در مرکزاستان آذربایجان غربی و شهرهای شمال آن جابه جا و توزیع می کنند. یادآور می شود: در نشست مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه با رانندگان نفتکش، به فعالان شرکت های حمل و نقل و رانندگان نفتکش لوح تبریک و سپاس اهدا شد. همزمان با دیدارمدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه، روسای نواحی شهرستان های تابعه نیز در آیینی مشابه بااهدای لوح سپاس از شرکت های حمل و نقل و رانندگان نفتکش فعال قدردانی کردند.

 

   شرکت گاز استان زنجان

بهره برداری از طرح گازرسانی به نیروگاه های 1 و 2 زنجان

 مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان با اعلام 88درصد پیشرفت دراجرای طرح احداث خط انتقال 20اینچ نیروگاه های 1 و2زنجان،از بهره برداری این طرح تا پایان امسال خبرداد. موسی احمدلو گفت: پروژه گازرسانی به این نیروگاه ها با بیش از 15 میلیاردو139میلیون تومان اعتبار تاپایان سال ۹۹ به بهره برداری می رسد.

 گازرسانی به نیروگاه ها، اقدام ماندگاربرای حفظ محیط زیست

وی با بیان اینکه این خط انتقال منشعب ازخط انتقال 48اینچ دوم آذربایجان است، افزود: با اجرای این طرح،امکان تامین گازنیروگاه های 1و2زنجان و صنایع و واحدهای تولیدی در منطقه شمال غرب استان فراهم می شود. احمدلو ایجاد بستر لازم برای تامین گاز 54 روستای استان زنجان را با پوشش دهی 4 هزار و 272 خانوار را از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح گازرسانی عنوان کرد. مدیرعامل شرکت گاز استان زنجان تصریح کرد: راه اندازی و افزایش تحویل گاز به نیروگاه های استان، گامی مهم در مسیر کمک به کاهش آلایندگی های محیط زیستی، صرفه جویی های اقتصادی و فراهم سازی زمینه تولید برق بیشتر است. احمدلو گفت: شرکت گاز استان زنجان در زمینه تحویل گاز به نیروگاه و صنایع استان باهمه توان خود گام برمی دارد و امیدواریم بتوانیم زمینه های بهره مندی هرچه بیشتر صنایع استان از این انرژی پاک را فراهم کنیم.

 

    پژوهشگاه صنعت نفت

تلاش برای ایجاد زیرساخت های مناسب پژوهشی

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: امروزه بسیاری از کشورها در تلاش هستند تا زیرساخت های مناسب پژوهشی را برای سرمایه انسانی خود فراهم کنند و پژوهشگاه هم در این مسیر، گام های بلندی برداشته است. جعفر توفیقی در آیین گرامیداشت هفته پژوهش در پژوهشگاه صنعت نفت، با قدردانی از نقش آفرینان حوزه پژوهش و فناوری اظهار کرد: وظیفه خود می دانم که هفته پژوهش را به همه افرادی که در زنجیره فعالیت های پژوهشی تلاش می کنند تبریک بگویم، زیرا انجام فعالیت های پژوهشی از یک سو توسط پژوهشگران و اهتمام به توسعه دانش و فناوری نیزازسویی دیگر به وسیله نقش آفرینان این عرصه انجام می شود.

وی با تأکید بر اینکه پژوهش کاری گروهی است، افزود: آزمایشگاه ها، کارشناسان، آزمایش گران، تحلیلگران نتایج، مشاوران علمی و پشتیبانان، همگی افراد و ملزوماتی هستند که می توانند سبب ارتقای فعالیت های پژوهشی شوند.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بابیان اینکه هم اکنون مهم ترین مزیت رقابتی کشورهای پیشرو در حوزه دانش و فناوری است،تصریح کرد: زیربنای توسعه دانش و فناوری را پژوهش تشکیل می دهد از این رو بسیاری از کشورها تلاش می کنند تا زیرساخت های پژوهشی مناسبی را برای سرمایه انسانی خود فراهم سازند.

توفیقی با تاکید بر اینکه قدردانی از پژوهشگران، فناوران و همه افرادی که در این زنجیره خدمات رسانی می کنند، باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: در شرایط تحریم و در غیاب شرکت های بزرگ فناور محور، پژوهشگاه صنعت نفت توانسته است با اتکا به توان محققان خود افزون بر پر کردن بسیاری از خلاهای خود به نتایج مثبتی در حوزه دانش و فناوری دست یابد و ظرفیت های انسانی خود را نیز روز به روز افزایش دهد.

وی با اشاره به شرایط کنونی ناشی از کرونا گفت: تصمیم بر آن شد که آیین قدردانی از محققان پژوهشگاه صنعت نفت به صورت محدود و با رعایت همه پروتکل های بهداشتی به این دلیل که چرخ های پژوهشگاه و دانش و فناوری را در کشور به حرکت درآورده اند، برگزار شود.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت ارسال نتیجه اقدام های انجام شده از سوی متخصصان پژوهشگاه به مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری را ازجمله فعالیت های مهم محققان پژوهشگاه صنعت نفت عنوان کرد.

توفیقی تصریح کرد: ارسال این نتایج به بالاترین مقام های کشور نشان از آن است که فعالیت های محققان این سازمان جذاب و تاثیرگذار است و همواره باید قدردان تلاش آنها بود.

 

   وزارت نفت

پیام وزیر نفت به مناسبت روز «پرستار»

وزیر نفت با تبریک سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) از همه پرستاران کشور درمبارزه شبانه روزی با بیماری کرونا قدردانی کرد.

به گزارش شانا، در متن پیام بیژن زنگنه، وزیر نفت به مناسبت روز پرستار آمده است:

«پنجم جمادی الاول، سالروز ولادت حضرت زینب کبری(س) و روز پرستار فرصتی مناسب است که از زحمات شبانه روزی جامعه پرستاری قدردانی شود.

پرستاران، قشری زحمتکش از جامعه هستند که مهربانی و ایثار در دستان آنان شکفته شده و با تلاش خستگی ناپذیر خود لبخند سلامتی و تندرستی بر لبان بیماران جاری می سازند.

در روزهایی که جامعه جهانی درگیر معضل شیوع ویروس کرونا شده است، خدمتگزاران و زحمتکشان جان بر کف بهداشت و درمان کشور، به خصوص خواهران و برادران ارزشمند سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت، با به کارگیری همه ظرفیت های موجود، در مبارزه با این بیماری فراگیر، متواضعانه و به صورت شبانه روزی در ارائه خدمت به خانواده بزرگ صنعت نفت کوشا بوده اند. اینجانب به نوبه خود از این همکاران گرامی تشکر و قدردانی کرده و سلامتی و توفیق روزافزونشان را از خداوند منان مسئلت دارم.»

 

   منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

آغاز بهره برداری از سد بیدخون

 پروژه سد تاخیری بیدخون با هدف مهار سیلاب های مخرب بالادست شهر بیدخون به بهره برداری رسید.

این پروژه از سوی منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برای مهار و کنترل سیلاب های منطقه نیروگاه بعثت، کمپ های مسکونی، ورزشگاه و شهر بیدخون طراحی و اجرا شده است.

پروژه مزبور حدود 120 میلیارد ریال هزینه دربر داشته و برای اجرای آن 255 هزارمترمکعب خاکبرداری و 5 هزار مترمکعب بتن ریزی انجام شده است.

این پروژه از مجموعه طرح های مهار سیلاب منطقه پارس جنوبی به شمار می آید که اجرای آن از سوی وزارت نفت به سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس محول شده بود.

 

   پالایشگاه تهران

ارسال محموله کمک به مناطق سیل زده

 محموله کمک های شرکت پالایش نفت تهران به مناطق سیل زده جنوب کشور (بندر امام خمینی) ارسال شد. همسو با اجرای سیاست های مسئولیت اجتماعی، با همکاری بسیج وزارت نفت و شرکت پالایش نفت تهران،نخستین محموله کمک های این شرکت به هموطنان جنوب کشور ارسال شد.

این محموله که شامل اقلام خوراکی و بهداشتی است، به محض رسیدن به منطقه در اختیار هموطنان سیل زده جنوب کشور قرارخواهد گرفت.

به دنبال وقوع سیل و آبگرفتگی در بعضی از نقاط جنوب و جنوب شرقی کشور به دلیل تشدید طغیان رودخانه های فصلی و درگیر شدن برخی شهرستان ها با سیل بسیاری از هموطنان ناچار به خروج از منازل مسکونی خود و زندگی در اردوگاه های اسکان اضطراری شده اند.

براین اساس، به منظور عمل به تعهدات مسوولیت های اجتماعی و کمک به آسیب دیدگان سیل اخیر، پالایشگاه تهران وبسیج وزارت نفت با همکاری گروه جوانان جهادی، کمک های خود را به این هموطنان ارسال کردند.