بپزید و از خوردنش لذت ببرید
بوریتوی مکزیکی
زهرا اعماری
تهیه غذاهای متنوع نه تنها لذت بخش است، بلکه حس خوبی به آدم می دهد، به همین خاطر پختن غذاهای ملل که تنوع زیادی هم دارند و گاهی با طبع و ذائقه ما ایرانی ها نیز به طور کامل سازگارند، می تواند سرگرمی خوبی در خانه باشد، به خصوص در این روزهای کرونایی و محدویت هایی که وجود دارد. از این رو در این شماره طرز تهیه یکی از انواع بوریتو را برایتان آورده ایم، یک نوع غذای تند که انواع مختلفی دارد و با سس های مختلفی هم سرو می شود. بوریتو در واقع یک نوع ساندویچ سنتی مکزیکی است.
مواد لازم
آواکادو: 2 عدد
پیاز: یک عدد
فلفل سبز تند: یک عدد
گوجه فرنگی: 2 عدد
لیموی تازه: یک عدد
گشنیز یا جعفری: به میزان لازم
گوشت یا مرغ: به میزان دلخواه
برنج: یک پیمانه
لوبیای قرمز یا سیاه: یک سوم پیمانه
سیر: 2 عدد
فلفل دلمه ای: 100 گرم
کاهو: به میزان لازم
پنیر پیتزا: 200 گرم
نمک، فلفل، زیره و پاپریکا: به میزان لازم
نان بوریتو یا نان لواش: به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا دو عدد آواکادو را کاملا له می کنیم. سپس پیاز و فلفل سبز را نگینی و ریز خرد کرده و نیمی از پیاز و فلفل را به آواکادو اضافه می کنیم. لیموی تازه را آب گرفته و دو سومش را به مخلوط آواکادو می افزاییم. سیر را له می کنیم و به آن نمک، فلفل و زیره می زنیم و کنار می گذاریم. گوجه و فلفل دلمه ای را نگینی خرد می کنیم(بهتر است داخل گوجه ها را خالی کنیم تا آب نداشته باشد)، نیم دیگر پیاز، فلفل و کمی آبلیمو را به همراه نمک، فلفل و پاپریکا به گوجه اضافه کرده و جعفری یا گشنیز خرد شده را هم می ریزیم و مواد را کاملا با هم مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم. مرغ پخته شده را ریش ریش کرده و با کمی روغن زیتون تفت می دهیم. لوبیای سیاه یا قرمز پخته شده را هم به دیگر موادمان اضافه می کنیم. برنجمان را هم از قبل می پزیم.
نان را روی سطح صاف و مناسبی پهن می کنیم؛ حالا یک لایه برنج، پنیر، مرغ و موادی را که درست کرده ایم، روی آن می ریزیم، مقداری هم کاهو می گذاریم و نان را رول می کنیم. سپس به میزان خیلی کم در تابه حرارت می دهیم. بوریتو آماده خوردن است.
پاناکوتای خرمالو
مهسا محمودی
مواد لازم
شير: ١٨٠ ميلي ليتر
شكر: ٥٥ گرم
ژلاتين: ٢ قاشق چایخوری
خامه: ٣٠٠ گرم
خرمالو: به ميزان لازم
طرز تهیه
شير، شكر، ژلاتين و خامه را با هم مخلوط کرده و روي حرارت قرار می دهیم تا گرم شود، اما باید دقت کنیم که نجوشد. سپس اجازه می دهیم پاناكوتای آماده شده کاملا خنك شود. حالا داخل ظرف مورد نظر می ریزیم و داخل یخچال می گذاریم تا کاملا ببندد. خرمالو را پوره می کنیم و روی دسرمان می ریزیم، سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته و باز هم صبر می کنیم که کاملا ببندد.
نکته: روش دیگری که می توانید از آن استفاده کنید این است که بعد از آماده شدن مواد دسر، وقتی که از حرارت افتاد، خرمالوی پوره شده را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط کنید، سپس داخل یخچال بگذارید.
نان چای قزوين
لیلا فاضلی نیا
مواد لازم
روغن جامد: ٢٠٠ گرم
پودر شكر: كمتر از يك پيمانه
زرده تخم مرغ: 2 عدد
پودر هل سبز: 2 قاشق چايخوري
ماست همزده غليظ: يك سوم پيمانه
بیكينگ پودر: يك قاشق چايخوري
آرد سفيد: 4 پيمانه
زعفران: به میزان لازم
تخم خرفه یا کنجد: به دلخواه
طرز تهیه
روغن جامد را با يك پيمانه پودر شكر هم مي زنيم. سپس زرده تخم مرغ و پودر هل، ماست و بیكينگ پودر را اضافه کرده و خوب هم مي زنيم. در آخر آرد سفيد را اضافه می کنیم و به اندازه ای می زنیم که خمیر یکدستی به دست آید. به هیچ عنوان خمیر را ورز نمي دهيم، چراکه به روغن می افتد و نانمان خشک مي شود. خمير را روي سطحی که آردپاشي کرده ایم به ضخامت يك سانت باز مي كنيم، كاتر مي زنيم و در سيني فر مي چينيم و با تركيب زرده تخم مرغ، ماست، زعفران و كمي روغن مايع رومال مي كنيم. می توان كمي تخم خرفه يا كنجد هم روی آن ریخت. نان شیرینی های آماده شده را داخل فر از قبل گرم شده با دماي ١٨٠ درجه سانتیگراد به مدت ٢٠ دقيقه قرار می دهیم تا روی آنها كمي طلايي شود.