مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد:

افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف روزانه گاز بخش خانگی

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ضمن اعلام افزایش روزانه ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی در تابستان امسال نسبت به پارسال، خواستار صرفه جویی در مصرف گاز شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حسن منتظرتربتی با اشاره به اینکه برنامه ای برای جریمه مشترکان پرمصرف گاز نداریم، اما توصیه می کنیم مردم در مصرف این حامل انرژی، صرفه جویی کنند، اظهار کرد: مشکلی برای تأمین گاز در فصل سرد وجود ندارد و اولویت تأمین گاز در زمستان بخش خانگی و تجاری است.

وی با اشاره به افزایش ۳۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخش خانگی در تابستان امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، گفت: به نظر می رسد این مقدار مصرف به دلیل شیوع کرونا و افزایش استفاده برای گرمایش آب بوده است.معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه گاز تولید شده در پالایشگاه های گازی در بخش خانگی، تجاری و صنایع، نیروگاه ها و به عنوان خوراک مجتمع های پتروشیمی مصرف می شود، افزود: براساس برنامه ای که وزیر نفت ابلاغ کرده سهم بخش نیروگاه ها در زمستان کم می شود تا سوخت مورد نیاز بخش خانگی و تجاری تأمین باشد.

منتظرتربتی با توصیه به مردم مبنی بر صرفه جویی در مصرف گاز، گفت: مقدار تأمین گاز نیروگاه ها و صنایع در زمستان تابعی از مقدار مصرف بخش خانگی و تجاری است.

وی با بیان اینکه در کشور سه نوع سوخت شامل گاز طبیعی، گازوئیل و مازوت مصرف می شود، ادامه داد: مقدار مصرف کنونی گاز طبیعی در نیروگاه ها حدود ۲۵۰ میلیون مترمکعب در روز است و روزانه ۶ تا ۸ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۵ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه های کشور به عنوان خوراک مصرف می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران افزود: ترجیح ما استفاده از گاز به عنوان سوخت پاک و ارزان در نیروگاه هاست، اما عملی شدن این هدف به صرفه جویی مردم در بخش خانگی و تجاری بستگی دارد.

منتظرتربتی با بیان اینکه حجم گاز تحویلی به نیروگاه ها در زمستان روزانه به ۸۰ تا ۹۰ میلیون مترمکعب می رسد، گفت: نیروگاه ها تنها در صورتی می توانند گاز بیشتری در زمستان دریافت کنند که تولید افزایش یا مصرف بخش خانگی و تجاری کاهش یابد.

 

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اعلام کرد:

ارسال۶۵۰ کیلومتر لوله طرح گوره - جاسک به کارگاه

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت از آماده سازی ۶۵۰ کیلومتر لوله طرح گوره - جاسک خبر داد.

تورج دهقانی در بازدید سه روزه از نزدیک در جریان پیشرفت کار همه گستره ها و بخش های مختلف طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک قرار گرفت و گفت: این طرح پیشرفت ۶۰ درصدی دارد بنابراین تمرکز ما بیشتر روی بخش هایی است که عملیات اجرایی در آنها با دشواری های بسیاری روبه روست و نیازمند توجه بیشتری است.

وی افزود: هم اکنون حدود ۶۵۰ کیلومتر لوله به کارگاه ارسال شده و لازم است شرکت های لوله سازی در زمینه ساخت و ارسال به موقع لوله ها تلاش مضاعفی داشته باشند تا بتوانند کل لوله مورد نیاز طرح را تا سه ماه آینده بسازند و به کارگاه ارسال کنند. در تلمبه خانه های شماره ۲ و ۴ که از بخش های مهم در فاز نخست طرح است و از این حیث دارای اولویت هستند، به تأمین اقلام مورد نیاز و کسری ها توجه بیشتری شده است. تحویل پمپ های اصلی و مورد نیاز برای راه اندازی این مرحله نیز اوایل آذرماه از سوی سازندگان داخلی برنامه ریزی شده، همچنین در بخش مخازن ذخیره سازی پایانه جاسک، بخش هایی از ورق ها ساخته شده و از حدود یک ماه پیش نیز عملیات جوشکاری مخازن آغاز شده است.وی همچنین به پیامدهای ناشی از شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: در چنین شرایطی همواره سعی بر این بوده است که با نظارت بر نحوه رعایت پروتکل های بهداشتی، هم به سلامت همکاران توجه شود و هم اینکه پیشرفت طرح تا جای ممکن کمترین تأثیرپذیری را از این شرایط داشته باشد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت اظهار کرد: با پیش بینی شرایط آب و هوایی و نزدیک شدن به فصل بارندگی، همه ارکان طرح تمام تلاش و همت خود را به کارگرفته اند تا کار را با سرعتی جلو ببرند که طبق برنامه زمانبندی تا پایان امسال به بهره برداری برسد.

طرح انتقال نفت خام گوره به جاسک، طرحی ملی و استراتژیک است که با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه های صادراتی و متنوع سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال زایی در سواحل مکران اجرا می شود. از اهم پروژه های این طرح ملی، می توان به تأمین و احداث یک هزار کیلومتر خط لوله ۴۲ اینچ سازگار با نفت ترش، احداث پنج تلمبه خانه و سه ایستگاه بین راهی خط لوله و برق رسانی به آنها، احداث ایستگاه های دریافت و ارسال توپک و ترمینال پایانی، احداث مخازن ذخیره سازی به ظرفیت ۱۰ میلیون بشکه در منطقه جاسک و احداث تاسیسات دریایی شامل سه گوی شناور، حوضچه آرامش و تاسیسات جانبی آن در سواحل مکران اشاره کرد.

 

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران خبر داد:

توسعه زیرساخت های تأمین و توزیع گاز مایع در سیستان و بلوچستان

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران به توسعه ناوگان حمل ونقل گاز مایع اشاره کرد و گفت: خوشبختانه مشکلی در زمینه تأمین و توزیع گاز مایع در فصل سرما وجود ندارد.

کرامت ویس کرمی پس از بازدید از تأسیسات و ستاد این منطقه، در نشستی با حضور برخی مدیران ستادی و مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز، موضوع گازمایع را مهم برشمرد و افزود: با توجه به اینکه ۷۲۰ هزار خانوار مصرف کننده گاز مایع در سیستان و بلوچستان وجود دارد و ۸۰ درصد بازار فروش این فرآورده در اختیار شرکت پرسی ایران گاز است، لازم است پیگیری ها و همکاری های مستمر برای تأمین و توزیع به موقع آن انجام شود.

وی با اشاره به توسعه ناوگان حمل و نقل گاز مایع که با افزایش کشنده های جاده ای و واگن های حمل ریلی از سوی شرکت پرسی ایران گاز انجام می شود، گفت: خوشبختانه مشکلی در زمینه تأمین و توزیع گاز مایع در فصل سرما وجود ندارد.مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از پیگیری های مستمر استاندار و معاون اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان قدردانی کرد.

حمیدرضا حدادی، مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز کشور نیز در این نشست ضمن قدردانی از مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی کشور، استاندار و مدیران استانی سیستان و بلوچستان گفت: با پیگیری های جدی و مستمر مسئولان استان و اضافه کردن ۱۱ کشنده به ناوگان حمل ونقل، مشکل ذخیره سازی و تأمین موجودی گاز مایع برطرف شده است و از طرفی با اعطای تسهیلات خرید نیسان، مشکل توزیع گاز مایع درب منازل نیز حل می شود.وی افزود: با اجاره و به کارگیری ۲۰ کشنده و مجوز واردات واگن های دست دوم، مشکل ناوگان حمل ونقل گاز مایع پرسی ایران گاز در سیستان و بلوچستان و دیگر استان ها حل می شود.مدیرعامل شرکت پرسی ایران گاز ادامه داد: با اجرای طرح توزیع سبدی گاز مایع از سوی پرسی ایران گاز با رعایت استانداردها در ۲۰ نقطه شهر زاهدان و توسعه ناوگان درون شهری وضع توزیع مطلوب می شود.

 

افزایش توان ذخیره سازی گاز ایران

ركورد ذخیره سازی گاز در «سراجه» شكست

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با اشاره به بهره برداری از یک طرح رفع گلوگاه های تزریق در تاسیسات ذخیره سازی «سراجه» قم از افزایش توان ذخیره سازی گاز کشور خبر داد و گفت: امسال رکورد تزریق گاز در سراجه قم شکسته شد.

مهدی جمشیدی دانا با اشاره به افتتاح سیستم خنک کن تبخیری هوای ورودی توربوکمپرسور تاسیسات ذخیره سازی گاز سراجه قم، گفت: برای اجرای این پروژه حدود 140 میلیارد ریال سرمایه گذاری شد که با توجه به صرفه جویی هزینه های تعمیرات و نگهداری، پیش بینی می شود این سرمایه گذاری 18 ماهه بازگردد.مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از افزایش 13 درصدی توان توربوکمپرسورها و دبی تزریق گاز به مخزن «سراجه» به عنوان یکی از مهمترین اهداف اجرای این طرح اشاره و تصریح کرد: افزایش راندمان توربین و توربوکمپرسورها، کاهش پنج درصدی مصرف سوخت، کاهش انتشار آلایندگی، افزایش دوره تعمیرات به 20 هزار ساعت، افزایش طول عمر قطعات از دیگر دستاوردهای عملیاتی و اقتصادی اجرای این طرح است.

وی با اشاره به نقش راهبردی مخزن ذخیره سازی «سراجه» قم در تامین و توزیع انتقال گاز طبیعی به ویژه در چهار ماه پایانی سال، اظهار کرد: با بهره برداری از طرح سیستم خنک کن تبخیری هوای ورودی توربوکمپرسور تاسیسات ذخیره سازی گاز سراجه، پیش بینی می شود پایداری و توان عملیاتی ذخیره سازی گاز در شمال کشور افزایش یابد.این مقام مسئول در ادامه با اشاره به ثبت رکورد جدید تزریق و ذخیره سازی گاز در مخزن «سراجه» قم، تاکید کرد: در هفت ماهه نخست امسال میزان تزریق گاز به سراجه نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از 16 درصد افزایش داشته که بخشی از این افزایش به دلیل ارتقای راندمان توربین ها بوده و در مجموع بالغ بر یک میلیارد و 250 میلیون مترمکعب گاز در این مخزن ذخیره سازی شده است.

جمشیدی دانا با اشاره به برنامه توسعه دو مخزن ذخیره سازی گاز «سراجه» و «شوریجه» از سوی مجموعه وزارت نفت، خاطرنشان کرد: افزایش توان تزریق و برداشت گاز از مخازن ذخیره سازی منجر به افزایش پایداری شبکه گاز در فصول پرمصرف سال خواهد شد.

 

ثبت رکوردی تازه در تولید پتروشیمی نوری

شرکت پتروشیمی نوری با تولید ۲ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۴۷۴ تن محصول در ۶ ماه نخست امسال توانست رکورد تازه ای را در کارنامه خود ثبت کند.این مجتمع در ۶ ماه نخست امسال موفق به ثبت رکوردهای تولید مختلفی از جمله تولید ۱۰۶ درصد پارازایلین و ۱۱۱ درصد بنزن نسبت به ظرفیت اسمی شده است.بر اساس این گزارش، پتروشیمی نوری با افزایش تولید ۲۶.۵ درصدی (معادل ۵۱۱ هزار تن محصولات مختلف) نسبت به بازه مشابه پارسال، موفق به ثبت رکورد ۱۰۷ درصد ظرفیت اسمی و ۱۱۴ درصد ظرفیت برنامه ای تولید در این مدت شده است.‏پتروشیمی نوری با توجه به شاخص های تولیدی هلدینگ خلیج فارس، در ۶ ماه نخست امسال، در رده نخست رده بندی تولید شرکت های تابع این هلدینگ قرار ‏گرفت.‏