عادت هایی که سلامتی را تهدید می کند
ما انسان ها بیشتر مواقع تصورمان بر این است که همه چیز را می دانیم و کارهایمان را به درستی انجام می دهیم، در حالی که اینطور نیست. برای روشن شدن این مساله، لازم است برخی حقایق را بدانیم تا ثابت شود که برخی عادت های روزمره مان می تواند باعث به خطر افتادن سلامتی مان شود، عادت های معمولی که به ظاهر نمی توانند مشکلی برایمان ایجاد کنند، اما با آگاهی از واقعیت های آنها می توان خطرناک بودنشان را دریافت.
خیس کردن ظرف ها در سینک
سینک برای رشد باکتری ها محیط مناسبی است. سالمونلا، کولون باسیلوس و استافیلوکوکوس را می توان در آن پیدا کرد، از این رو برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های روده و معده، بعد از هر بار ظرف شستن باید سینک را به خوبی بشویید. علاوه بر این بعد از تماس با غذا هایی مثل ماهی، گوشت خام، لبنیات و سبزیجات هم باید به خوبی شسته شود. خیس کردن ظرف ها در سینک ظرفشویی به خاطر اینکه محیط مناسبی برای رشد انواع میکروب هاست عادت خطرناکی است که می تواند سلامت تک تک اعضای خانواده را تهدید کند.
استفاده از خشک کن
توهم تمیزی چیزی نیست جز اینکه تصور کنیم، چون به خشک کن دست نمی زنیم، دست هایمان بدون هیچ دردسر و آلودگی خشک می شوند. شاید ندانید، اما خشک کن های برقی غیربهداشتی هستند. این دستگاه ها باکتری های زیادی دارند و می توانند آنها را در جریان هوا پخش کنند، به طوری که وارد ریه، پوست یا بدن فرد شود. بنابراین دستمال توالت تمیزتر و موثرتر از خشک کن های برقی دست است.
کیسه های چندبار مصرف
کیسه های چند بار مصرف نسبت به دیگر کیسه ها میکروب زیادی دارند. اگر گوشت خام را در این کیسه ها بگذارید، احتمال اینکه باکتری های مضر به سایر خریدهایتان، به خصوص میوه ها و سبزیجات نیز سرایت کند، بسیار زیاد است. از این رو توصیه شده در خریدها از کیسه یکبار مصرف استفاده شود یا کیسه های پارچه ای که بتوان آنها را بعد از هر بار خرید شست.
استفاده از یک تخته برای بریدن گوشت و سبزیجات
براساس تحقیقات انجام شده، تخته برش ۲۰۰ برابر بیشتر از توالت فرنگی باکتری دارد، به همین دلیل نباید روی آن مواد تهیه سالاد را خرد کرد. همچنین بعد از بریدن گوشت خام، تخته حاوی سالمونا و کامپیلوباکترست، دو عامل شایعی که به مسمومیت غذایی منجر می شوند. به همین دلیل برای بریدن گوشت و سبزیجات باید دو تخته جداگانه در نظر گرفت.
شستن دست ها با آب داغ
محققان زیادی بر این باورند که دمای آب تاثیری روی کشتن میکروب ها ندارد. آنها می گویند زمانی که صرف شستن دست ها می شود، مهم تر از داغ بودن آب است، چراکه در ۵ ثانیه و با آب گرم هیچ چیز تمیز نمی شود، اما ۳۰ ثانیه شستن دست ها می تواند همه باکتری ها را از بین ببرد. علاوه بر این آب داغ، باعث کاهش عملکرد حفاظتی پوست می شود و می تواند آن را تحریک کند.
قهوه ساز ادارات
مخزن قهوه ساز محیط مناسبی برای رشد انواع مختلف باکتری هاست. میکروب های قهوه ساز ادارات، به راحتی می توانند سلامت کارکنان و مراجعه کنندگان را به خطر بیندازند. برای حفظ سلامت، بهترین کار این است که در فواصل مختلف مخزن قهوه ساز با آب بسیار داغ و مایع ظرفشویی شسته شود.
گذاشتن تلفن همراه داخل کیف دستی
بسیاری از ما تصورمان بر این است که کیف دستی یا کوله پشتی محل مناسب و خوبی برای نگه داشتن گوشی است، اما اینطور نیست. شاید تعجب کنید ولی بهترین جا جیب هایتان است، چراکه گوشی کمتر آغشته به میکروب می شود. تمیز کردن گوشی با دستمال مرطوب می تواند به از بین بردن میکروب های آن کمک کند.
ذوب کردن یخ گوشت
ما به ندرت به دمای محیط و تاثیر سرعت ذوب شدن یخ روی کیفیت مواد غذایی مان فکر می کنیم. قرار دادن گوشت و ماهی روی میز یا اپن آشپزخانه عادتی مضر است که می تواند خطرآفرین باشد. برای پیشگیری از تکثیر میکروب می توان یخ گوشت و ماهی را در یخچال آب کرد.