وزارت نفت با عرضه هر شکلي از سهام پالايشگاه ها  در بورس موافق است

وزير نفت گفت: ما با ارائه سهام پالايشگاه ها در بورس مخالف نيستيم، اتفاقاً موافقيم و به هر شکلي که بخواهند اين سهام را ارائه کنند، همکاري مي کنيم. بيژن زنگنه روز سه شنبه، 21 مرداد پس از حضور در نشست کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران و در واکنش به انتشار خبري مبني بر مخالفت وزارت نفت با عرضه سهام پالايشگاه ها در قالب صندوق سرمايه گذاري قابل معامله واسطه گري مالي ETF (يي تي اف) گفت: ابتدا قرار بود سهام پالايشگاه در قالب يي تي اف باشد، سپس گفتند عرضه به شکل بلوکي خواهد بود و پس از آن گفته شد در صورت ارائه بلوکي، نمي توان اين سهام را به صورت يي تي اف ارائه کرد. وي تأکيد کرد: وزارت نفت به هر شکلي که بخواهند اين سهام را ارائه کنند، همکاري مي کند و هيچ مشکلي نداريم. وزير نفت همچنين در واکنش به انتشار شايعه هايي مبني بر مخالفت وزارتخانه هاي نفت و امور اقتصاد و دارايي با ديدگاه هاي يکديگر درباره تشکيل صندوق سرمايه گذاري قابل معامله دولتي براي پالايشي ها در قالب دارا دوم نيز اظهار کرد: اين موارد حرف هايي است که عده اي مي زنند، اين طور نيست؛ عده اي بيکار مي نشينند اين حرف ها را بال و پر مي دهند، در حالي که مشکلي وجود ندارد. زنگنه تصريح کرد: هر وقت مشکلي وجود داشته باشد ما تلفن يکديگر را داريم و با هم صحبت و موضوع را حل مي کنيم، به هيچ وجه از اين بابت نگراني وجود ندارد. در همين زمينه نيز بيژن زنگنه در حساب کاربري خود در توئيتر نوشت: «با ارائه سهام پالايشگاه ها در بورس نه تنها مخالف نيستيم، بلکه موافق هم هستيم. با توجه به درخواست اخير وزير محترم امور اقتصادي و دارايي، دستور داده شد که شرکت پالايش و پخش به سرعت نسبت به ايجاد صندوق ETF پالايشي اقدام نمايد.»

 

پيش ثبت نام نمايشگاه بين المللي صنعت نفت  آغاز شد

پيش ثبت نام بيست وپنجمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي آغاز شد. پيش ثبت نام بيست وپنجمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي از 22 تا 27 مردادماه 1399 از طريق سايت اين نمايشگاه به نشاني www.iran-oilshow.ir انجام مي شود. پيش ثبت نام نمايشگاه بين المللي صنعت نفت با هدف شناسايي شرکت هاي متقاضي و نيازسنجي انجام مي شود و ثبت نام قطعي تلقي نمي شود. اين پيش ثبت نام براي ستاد اجرايي اين نمايشگاه تعهدآور نيست و حق تصميم گيري اين ستاد محفوظ است. پس از پيش ثبت نام، فرم هاي درخواستي بررسي مي شود و در صورت احراز صلاحيت براساس ارتباط موضوعي، ثبت نام قطعي از طريق پست الکترونيک اطلاع رساني خواهد شد. قابل ذکر است که اختصاص فضاي درخواستي به متقاضيان براساس تصميم ستاد برگزاري خواهد بود. ضروري است متقاضيان اطلاعات کامل را از سايت نمايشگاه دريافت و اطلاعيه پيش ثبت نام را به دقت مطالعه کنند. بيست وپنجمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي در صورت اخذ مجوزهاي مربوطه از ستاد ملي مبارزه با کرونا و نهادهاي ذي ربط با رعايت پروتکل هاي بهداشتي مصوب ستاد ملي مبارزه با کرونا و شرکت سهامي نمايشگاه هاي بين المللي برگزار مي شود.

 

برداشت گاز از سکوي فاز 22 پارس جنوبي 200 ميليون فوت مکعب افزايش يافت

رئيس بخش فراساحل طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي از بهره برداري سه حلقه چاه جديد در سکوي 22 پارس جنوبي و افزايش توليد روزانه 200 ميليون فوت مکعب گاز در اين سکو خبر داد. مهرداد کاظمي با اشاره به بهره برداري از سکوي SPD22 طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي در دي ماه سال 1397 گفت: با رعايت الزامات ايمني، فعاليت هاي هوک آپ و راه اندازي سه حلقه چاه در سکوي SPD22 تکميل شد و تعداد چاه هاي در مدار توليد اين سکو افزايش يافت. وي درباره اقدام هاي انجام شده به منظور بهره برداري کامل و تکميل ظرفيت سکوي SPD22 پارس جنوبي گفت: با برنامه ريزي و تلاش شبانه روزي، همه فعاليت هاي هوک آپ خطوط آنالوس، اکولايزينگ و فلولاين در منطقه سرچاهي براي سه حلقه چاه در مدت زمان 10 روز به پايان رسيد و نصب تجهيزات ابزار دقيق و تست و راه اندازي سيستم کنترل چاه ها بدون حضور وندور و سازنده خارجي، با استفاده از توانمندي متخصصان صنعت نفت کشور با موفقيت پايان يافت. رئيس بخش فراساحل طرح توسعه فازهاي 22 تا 24 پارس جنوبي تصريح کرد: با تکميل و بهره برداري از اين سه حلقه چاه، ميزان توليد سکوي SPD22 حدود 200 ميليون فوت مکعب افزايش يافت و ظرفيت توليد سکو به مقدار اسمي آن رسيد.

 

توجه به توسعه پايدار در غرب کارون ضروري است

  مشاور اجتماعي وزير نفت گفت: توجه به توسعه پايدار در منطقه عملياتي غرب کارون، ضمن تحقق هدفگذاري هاي صنعت نفت، به تأمين منافع اين منطقه نيز کمک مي کند. سيدامير طالبيان روز سه شنبه، 21 مرداد در نشست «سياست ها و نظام نامه نحوه ايفاي مسئوليت هاي اجتماعي غرب کارون» اظهار کرد: مسئوليت اجتماعي به عنوان يکي از اولويت هاي صنعت و وزارت نفت موضوعي است که وزير نفت بر اجراي بهينه آن تأکيد دارد. وي با بيان اينکه شرکت هاي نفتي در منطقه غرب کارون، اقدام هاي مسئوليت اجتماعي را مدنظر دارد، ادامه داد: توجه به توسعه پايدار در منطقه عملياتي غرب کارون، ضمن تحقق هدفگذاري هاي صنعت نفت، به تأمين منافع اين منطقه نيز کمک مي کند. شرکت ها فارغ از اينکه چه مدت براي اجراي پروژه در منطقه فعاليت دارند، بايد وظايف خود را در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي انجام و راهکارهاي خود را براي بهبود و رشد منطقه نيز ارائه دهند. مشاور اجتماعي وزير نفت بر ضرورت کارآفريني و حفظ نيروهاي بومي در اجراي پروژه ها نيز تأکيد کرد و گفت: توسعه اجتماعي در غرب کارون بايد به شکل هدفمندتري دنبال شود.

 به کارگيري نيروهاي بومي؛ اولويت طرح هاي توسعه اي غرب کارون

در ادامه اين نشست مجريان طرح هاي توسعه اي نفت در منطقه عملياتي غرب کارون تأکيد کردند آموزش و به کارگيري نيروهاي بومي در اجراي اين طرح ها همواره در اولويت قرار داشته است و اين سياست همچنان دنبال مي شود. نصراله زارعي، سرپرست طرح توسعه ميدان آزادگان جنوبي در اين نشست با اشاره به اقدام هاي انجام شده از سوي وزارت نفت در حوزه مسئوليت هاي اجتماعي غرب کارون، گفت: آموزش و به کارگيري نيروهاي بومي را در اولويت قرار داده ايم که آموزش 250 نفر از نيروهاي بومي منطقه از جمله اقدام هاي انجام شده به شمار مي رود. وي ممنوعيت به کارگيري نيروهاي اقماري در آزادگان و ضرورت استفاده از نيروهاي بومي را تصميم مؤثر ديگري در اين حوزه عنوان کرد و گفت: مسئولان استاني نيز بايد بيش از پيش نفت را در اين زمينه ياري دهند. محمد علي اژدري، سرپرست طرح توسعه ميدان نفتي ياران شمالي در شرکت مهندسي و توسعه نفت نيز به سهم 70 درصدي نيروي انساني بومي در به سرانجام رسيدن اين طرح توسعه اشاره کرد و گفت: سياست استفاده از توانمندي پيمانکاران بومي همچنان دنبال مي شود. محمدرضا محمدزاده، مجري طرح توسعه ميدان هاي سپهر و جفير در شرکت مهندسي و توسعه نفت نيز در اين نشست به ضرورت توسعه پايدار اشاره کرد و گفت: توسعه پايدار به معناي رشد اقتصادي، امنيت و ايجاد رضايت و ثبات در جامعه است و اين رويکرد را در ميدان سپهر و جفير دنبال مي کنيم. مهديه پورشاد، مدير مسئوليت اجتماعي در شرکت گسترش انرژي پاسارگاد به ارائه مطالعات انجام شده اين شرکت در زمينه مسئوليت اجتماعي در ميدان هاي سپهر و جفير پرداخت و گفت: در مرحله نخست، مطالعه تطبيقي با در نظر گرفتن فعاليت هاي مسئوليت اجتماعي شرکت هاي بزرگ نفتي دنيا انجام شد که نتيجه آن، استخراج راهبردها و نيازسنجي بود. در گام بعد همه گزارش هاي ملي و محلي را بررسي و پس از ارزيابي ميداني، نقشه راهبردي تدوين کرديم. به گفته وي، بررسي ها نشان دهنده موازي کاري هاي بسيار در ارائه خدمات انجام شده و بعضاً برخي کم توجهي ها به منابع طبيعي در سال هاي گذشته بوده، ضمن آنکه فعاليت هاي مسئوليت اجتماعي گاهي بدون در نظر گرفتن نيازهاي واقعي منطقه انجام شده است.

 

  الزام پيمانکاران طرح هاي گازي به استفاده از شريکان خارجي صاحب فناوري

معاون وزير نفت در امور گاز با بيان اينکه پيمانکاران ملزم به بهره گيري از شريکان خارجي صاحب فناوري هستند، اعلام کرد که توسعه ميدان ذخيره سازي شوريجه در دستور کار است. حسن منتظرتربتي گفت: وقايع عبرت آموز زمستان 86 در شمال کشور به روشني به ما آموخت که نبايد به منابع عظيم گازي که در جنوب کشور قرار دارند، دل خوش کنيم، به همين دليل تلاش داريم براي پايدارسازي امنيت انرژي در اقصي نقاط کشور، از راهکارهايي مطمئن استفاده کنيم که در مواقع بروز مشکل تضمين کننده امنيت انرژي باشند. وي با بيان اينکه ذخيره سازي گاز طبيعي يکي از اين راهکارهاست که افزون بر برتري اقتصادي در قياس با احداث خطوط لوله، آسودگي خاطر را در فصل سرد براي مردم به ارمغان مي آورد، تصريح کرد: ذخيره کردن گاز در مخازن زيرزميني براي اطمينان از تأمين انرژي در زمان اوج مصرف، يکي از مزيت هاي اصلي صنعت ذخيره سازي است. مديرعامل شرکت ملي گاز ايران ادامه داد: در زمستان که مصارف خانگي چند برابر مي شود، نيازمند منابعي مازاد بر ذخاير موجود هستيم تا بتوانيم پاسخگوي نيازهاي مصرف کنندگان در زمان اوج مصرف باشيم، ضمن آنکه اگر خطوط لوله بر اثر حوادث غيرمترقبه و بلاياي طبيعي همچون سيل يا زلزله دچار آسيب شوند، نمي توان تأمين گاز شهرها و کلانشهرها را تا برطرف شدن اساسي مشکل متوقف کرد. تربتي طرح توسعه ذخيره سازي در ميدان شوريجه را يکي از برنامه هاي جبران کمبود گاز در شمال شرق کشور دانست و گفت: براي اين منظور پس از اتمام موفقيت آميز فاز نخست ذخيره سازي شوريجه، فاز دوم توسعه ميدان ذخيره سازي شوريجه در دستور کار قرار گرفت. وي تأکيد کرد: در اهميت توسعه ميدان هاي ذخيره سازي اين مناطق همين بس که پياده سازي اين پروژه ها شرکت گاز را از اجراي خطوط لوله جديد، بي نيازي به واردات گاز را بيش از پيش تقويت مي کند.