با بهره برداري از 3 طرح پتروشيمي محقق مي شود

افزايش 4 ميليون تني ظرفيت توليد پتروشيمي

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به افتتاح سه طرح بزرگ پتروشيمي در روز پنجشنبه هفته جاري (16 مردادماه) از سوي رئيس جمهوري گفت: اين طرح ها شامل پتروشيمي کاوه، پتروشيمي کميا پارس خاورميانه و کاتاليست پتروشيمي لرستان است که در مجموع با سرمايه گذاري 1.57 ميليارد دلار بيش از 4 ميليون تن به ظرفيت پتروشيمي ايران مي افزايد.

 بهزاد محمدي با بيان اينکه در جهش دوم صنعت پتروشيمي کشور 27 طرح تعريف شده که در پايان سال 1400 به بهره برداري خواهند رسيد، ادامه داد: از اين سبد 17 طرح تا پايان امسال به بهره برداري مي رسد و ظرفيت صنعت را از 66 مييلون تن فعلي به 90 ميلون تن افزايش مي دهد و در پايان سال 1400 به ظرفيت 100 ميليون تني و درآمد 25 ميليارد دلار دست مي يابيم.

وي با اشاره به اينکه از اين 17 طرح، يکي از طرح ها ماه گذشته به بهره برداري رسيد که طرح پتروشيمي مياندوآب بود، افزود: پنجشنبه اين هفته (16 مردادماه) افتتاح سه طرح ديگر را خواهيم داشت. طرح نخست پتروشيمي متانول کاوه است که بزرگ ترين طرح متانول جهان به شمار مي رود. اين پتروشيمي با سرمايه گذاري 950 ميليون دلاري بخش خصوصي اجرا شده و 2.3 ميليون تن در سال به ظرفيت توليد متانول ايران اضافه خواهد کرد. خوراک اين واحد 6 ميليون مترمکعب گاز طبيعي در روز و شامل طرح متانول، يوتوليتي و اسکله هاي صادراتي است.

معاون وزير نفت افزود: 66 درصد از کل سرمايه گذاري پتروشيمي کاوه از مهندسي و ساخت تا تأمين تجهيزات در داخل کشور انجام شده و پيش بيني مي شود سالانه 400 ميليون دلار درآمد براي کشور به همراه داشته باشد.

به گفته محمدي، بهره برداري از پتروشيمي کيميا پارس خاورميانه طرح بعدي است که روز پنجشنبه از سوي رئيس جمهوري با سرمايه گذاري 600 ميليون دلار در عسلويه افتتاح مي شود. خوراک اين پتروشيمي روزانه 4.5 ميليون مترمکعب گاز طبيعي است. اين واحد با ظرفيت توليد 1.65 ميليون تن متانول در سال ساخته شده که معادل 5 هزار تن متانول در روز است.

وي با اشاره به اينکه اشتغال زايي مستقيم در پتروشيمي کيميا پارس خاورميانه 700 نفر خواهد بود، ادامه داد: 50 درصد از کل سرمايه گذاري نيز در داخل کشور هزينه شده و درآمد پيش بيني شده سالانه براي اين پتروشيمي براساس قيمت هاي ثابت سال 95، حدود 300 ميليون دلار برآورد مي شود.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي تأکيد کرد: آخرين طرح ارزشي مربوط به توليد کاتاليست پتروشيمي لرستان است. اين طرح با سرمايه گذاري 20 ميليون دلار انجام شده است. محل اجرا در پتروشيمي لرستان است و کاتاليست هاي مورد نياز توليد انواع پلي اتيلن ها را در دستور کار دارد.

وي با بيان اينکه ظرفيت توليد کاتاليست در اين طرح 100 تن در سال خواهد بود، افزود: با اجراي آن 60 نفر اشتغال مستقيم ايجاد شده است که مي تواند درآمدي 30 ميليون دلاري در سال ايجاد کند. مهندسي و ساختمان نصب اين واحد به طور کامل ايراني است و تنها در زمينه تجهيزات از 30 درصد از تجهيزات خارجي استفاده شده است.

محمدي، سرمايه گذاري در اين سه طرح را يک ميليارد و 570 ميليون دلار اعلام کرد و گفت: تا پايان سال نيز 13 طرح ديگر پتروشيمي افتتاح مي شود که شرکت پالايش گاز بيدبلند خليج فارس، طرح پتروشيمي سبلان، پتروشيمي لردگان، پتروشيمي ايلام، پتروشيمي مسجد سليمان، پروژه پلي پروپيلن خمين و... تا پايان سال به بهره برداري مي رسند.

 

وزير نفت: وضعيت شرکت هاي نفتي و پتروشيمي در بورس خوب است

وزير نفت گفت: شرکت هاي نفتي و پتروشيمي در بورس فعال هستند و خيلي خوب سهام آنها عرضه مي شود، در واقع وضع خوب و قابل تأملي دارند.به گزارش خانه ملت، بيژن زنگنه، وزير نفت در پاسخ به پرسشي مبني بر اينکه وضع صنعت نفت و گاز در بورس چطور است و آيا سرمايه گذاري در اين بخش را به مردم توصيه مي کند يا خير؟ گفت: شرکت هاي نفتي و پتروشيمي در بورس فعال هستند و خيلي خوب سهام آنها عرضه مي شود، در واقع وضعيت خوب و قابل تأملي دارند.

توئيت جديد وزير نفت با هشتگ پويش استان سبز

وزير نفت در توئيتي با هشتگ پويش استان سبز نوشت: بر اين باورم که با نهضت گازرساني بي نظير ايران در دنيا و به لطف توسعه ميدان گازي پارس جنوبي مردم عزيز ايران طعم عدالت و رفاه توأمان را چشيده اند.

به گزارش شانا، بيژن زنگنه در تازه ترين مطلب خود در توئيتر نوشت: «نهضت گازرساني را با مطالعات اقتصادي در سال 92 با جديت آغاز کرديم و با تلاش بي وقفه کارکنان فداکار صنعت نفت تعداد روستاهاي گازدار را از 14 هزار در ابتداي دولت يازدهم به 30 هزار در سال 99 رسانديم و 2 هزار روستاي ديگر هم تا پايان سال از اين نعمت بهره مند خواهند شد.

بر اين باورم که با نهضت گازرساني بي نظير ايران در دنيا و به لطف توسعه ميدان گازي پارس جنوبي هم مردم عزيز ايران طعم عدالت و رفاه توامان را چشيده اند، هم اشتغال مرتبط رونق گرفته، هم محيط زيست بيشتر حفظ شده و هم ميزان صادرات فرآورده هاي نفتي بالاتر رفته است.»

 

افزايش 56 درصدي گاز تحويلي به ذخيره سازي شوريجه

مدير منطقه 4 انتقال گاز ايران اعلام کرد که مقدار گاز تحويلي به مجموعه ذخيره سازي گاز شوريجه در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزايش 56 درصدي داشته است.به گزارش شرکت انتقال گاز ايران، محمد کامل در اين باره گفت: با تلاش شبانه روزي کارکنان منطقه 4 عمليات انتقال گاز، در سه ماهه نخست امسال بيش از 830 ميليون مترمکعب گاز تحويل مجموعه ذخيره سازي شوريجه در منطقه خانگيران سرخس شد که اين رقم نسبت به سال 98 حدود 56 درصد رشد نشان مي دهد.وي با بيان اينکه گاز تحويلي به ذخيره سازي در ايام سرد سال وارد سيستم انتقال و توزيع خواهد شد، تصريح کرد: اميدواريم با توجه تمهيدات انجام شده در زمينه تأمين گاز در ايام پيک سال و همراهي مردم با مجموعه شرکت گاز در عرصه توليد، انتقال و توزيع گاز، زمستاني گرم و همراه با پايداري انتقال گاز براي هموطنان داشته باشيم.

 

اولويت تکميل زنجيره ارزش در پتروشيمي کاوه

مديرعامل پتروشيمي کاوه در آستانه افتتاح رسمي اين مجتمع از سوي رئيس جمهوري گفت: اين شرکت برنامه هاي مختلفي را در راستاي تکميل زنجيره ارزش مدنظر دارد. به گزارش شرکت ملي صنايع پتروشيمي، ابراهيم عسگريان با اشاره به اينکه پتروشيمي کاوه با سرمايه گذاري بخش خصوصي وارد مدار توليد شده است، اظهار کرد: آب، برق، اکسيژن، نيتروژن و مخازن هم متعلق به خود شرکت است و با توليدي شدن اين مجتمع روزانه 7 هزار تن متانول در اين مرکز توليد مي شود. وي با اشاره به اينکه براي طرح هاي توسعه اوره و آمونياک در مجاورت مرکز نيز برنامه هايي در حال بررسي داريم، گفت: اگر شرايط بهتر شود برنامه هاي مختلفي در راستاي تکميل زنجيره ارزش از جمله ساخت پلنت MTO را مدنظر داريم. عسگريان تصريح کرد: اميدواريم با افتتاح رسمي اين واحد متانولي گامي مهم در اشتغال و توسعه کشور در شرايط تحريم برداشته شود. مجتمع پتروشيمي متانول کاوه در زميني به مساحت 220 هکتار در سواحل غربي شهرستان دير استان بوشهر واقع در پارس شمالي با ظرفيت توليد روزانه 7 هزار تن متانول با گريد AA بزرگ ترين توليدکننده متانول جهان محسوب مي شود و ساخت اسکله اختصاصي در سواحل خليج فارس در مجاورت سايت پروژه براي صادرات محصولات توليدي از مزاياي اين طرح است.

 

واحد فرآورش مرکزي ميدان مشترک آذر عملياتي شد

مديرعامل گروه اويک از تحقق توليد نفت از طريق واحد فرآورش مرکزي (CPF) ميدان مشترک آذر خبرداد و گفت: طرح توسعه اين ميدان مشترک در آينده نزديک به طور رسمي به بهره برداري مي رسد.

غلامرضا منوچهري در نشستي با مجموعه پيمانکاران و دست اندرکاران طرح ساخت کارخانه «NGL3100»، با تأکيد بر اينکه گروه اويک هم اکنون از فعال ترين بخش هاي پيمانکاري در کشور به شمار مي رود، گفت: اويک بخش گسترده اي از فعاليت ها در صنايع مختلف نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي کشور را مديريت، راهبري و اجرا مي کند که از ميان پروژه هاي در دست اجراي اويک، مي توان از طرح ساخت کارخانه «NGL3100»، مجتمع پتروشيمي دهلران، طرح توسعه ميدان هاي رامشير و منصوري، مجتمع پتروشيمي کيان و طرح توسعه ميدان آذر ياد کرد.

وي از افتتاح رسمي بهره برداري از طرح توسعه ميدان آذر در آينده اي نزديک خبر داد و گفت: توليد از اين ميدان از طريق سيستم فرآورش مرکزي (CPF) آغاز شده است. البته بهره برداري از بخش گازي مربوط به اين پروژه به علت اينکه هنوز واحد مايع سازي گاز (ال ان جي) آن راه اندازي نشده، فعلاً امکان پذير نيست.

منوچهري درباره آخرين وضع طرح توسعه ميدان هاي نفتي رامشير و منصوري در مناطق نفت خيز جنوب کشور در خوزستان توضيح داد: مسائل قراردادي و اعتباري اين پروژه از سوي کارگروه مربوط در اويک در همکاري با کارفرماي محترم در حال بررسي است.

وي با بيان اينکه طرح پتروشيمي کيان به عنوان بزرگ ترين پروژه پتروشيمي کشور از سوي شرکت اويک در دست اجراست، تصريح کرد: بخشي از مناقصه هاي مربوط به اين مگاپروژه پتروشيمي از سوي شرکت اويک برگزار شده و بناست در ساخت و اجراي اين پروژه، از کالا و تجهيزات ايراني و ساخت داخل استفاده شود که رهبر معظم انقلاب اسلامي بر اين امر هم تأکيد کرده اند.

مديرعامل گروه اويک از واگذاري پروژه هاي جديد به مجموعه اويک خبر داد و يکي از اين پروژه ها را ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران خواند و افزود: مباني قرارداد اين پروژه نهايي شده است و به زودي با کارفرماي آن امضا مي شود. همچنين قرارداد مربوط به پتروشيمي گچساران نيز ميان اويک و کارفرماي مربوط مبادله شده است و فعاليت هاي اجرايي به زودي آغاز مي شود.

 

 

سرپرست مديريت ديسپچينگ شرکت ملي گاز:

صادرات روزانه گاز از تيرماه  به 79 ميليون مترمکعب رسيد

سرپرست مديريت ديسپچينگ شرکت ملي گاز ايران گفت: صادرات گاز ايران در تيرماه امسال رکورد تازه اي ثبت کرد و به روزانه 79 ميليون مترمکعب رسيد.

محمدرضا جولايي در گفت وگو با شانا در اين باره اظهار کرد: صادرات گاز ايران به کشورهاي ديگر هيچ گاه به 70 ميليون مترمکعب در روز نرسيده بود، اما تيرماه امسال رکوردي تازه ثبت شد و به رقم 79 ميليون مترمکعب در روز رسيد. وي ادامه داد: اعلام رقم صادرات گاز توسط وزير نفت، ميانگين صادرات گاز در شرايط کنوني بود و مختص به روز قبل نمي شد، بنابراين ميانگين روزانه صادرات گاز ايران به ترکيه و عراق هم اکنون 75 ميليون مترمکعب است. سرپرست مديريت ديسپچينگ شرکت ملي گاز تصريح کرد: البته ترکيه از چهار روز پيش درخواست کرد واردات گاز از ايران به اين کشور براي انجام تعميرات متوقف شود که همين موضوع سبب شد مقدار صادرات گاز در اين براي چند روز کاهش يابد، البته صادرات گاز به ترکيه از عصر سه شنبه (14 مردادماه) از سرگرفته مي شود.

به گفته جولايي، اين وضع در شرايطي است که ايران در اوج زمان تعميراتي پالايشگاه ها و مصرف برق در کشور است و نيروگاه ها حداکثر توان خود را به کار گرفتند، اما در عين حال گاز آنها نيز در کشور به طور کامل تأمين شده و از سوخت مايع استفاده نشده است. وي يادآور شد: گاز طبيعي کشور هم اکنون به عراق و ترکيه صادر مي شود و ايران همه مقدار درخواستي آنها براي واردات را تأمين مي کند.