غذای مغذی و محبوب خاورمیانه
حُمص
حمص(هوموس) يا نخود ارده، يکي از خوراکي هاي محبوب عربي است که در خاورميانه طرفداران زيادي دارد. اين غذاي مقوي و پرانرژي در کشورهاي عربي بيشتر به عنوان يک پيش غذا و در کنار باباغنوش و سالاد تبوله با نان پيتاي داغ سرو مي شود. البته از نظر ما حمص، پيش غذاي سنگيني است، از اين رو مي توان آن را به عنوان غذاي اصلي در نظر گرفت. در نگاه اول شايد ترکيبات حمص کمي عجيب به نظر برسد؛ اما به دليل ترکيبات مفيد و مغذي آن (کلسيم، نشاسته، فسفر و ويتامين هاي B1،B2 و A) مي تواند خوراکي ايده آلي باشد براي گياهخواران و آنهايي که به دنبال کاهش وزن هستند. به همين بهانه در ادامه طرز تهيه آن را برايتان آورده ايم که مطمئنا با يک بار امتحان کردنش، از طرفداران پروپاقرص آن خواهيد شد.
سعادت نقش بندي
مواد لازم
نخود پخته شده: 2 ليوان
سير: 3 حبه
آبليمو: 2 قاشق غذاخورى
طحينه (ارده/ خميركنجد): يک دوم ليوان
زيره: يک قاشق مرباخورى
نمک و فلفل: به ميزان لازم
طرز تهيه
نخودي را كه از شب قبل خيسانده ايم، با مقداري نمک مي پزيم، به طوري که حدود نصف استکان آب در آن باقي بماند. سپس نخود ها را با استفاده از دستگاه مخلوط کن نرم مى كنيم. کم کم آب نخود را اضافه مي کنيم تا کاملا پوره شود؛ اما مخلوط مواد شل نشود. در اين مرحله پوره نخود را در کاسه اي مي ريزيم و سير له شده را هم به آن مي افزاييم. کم کم طحينه (ارده) و آب ليمو، زيره، نمك و فلفل را اضافه مي کنيم. حُمُص آماده است، آن را در يک ظرف نسبتا تخت مي ريزيم و در وسط آن با قاشق يک گودي ايجاد مي کنيم. روي آن کمي روغن زيتون ريخته و با کمي نخود، جعفري، زيتون و... تزيين مي کنيم. حمص را مي توان با نان پيتا، نان هاي ترد و سبزيجات تازه ميل کرد.
سوپاپیاس
محيا اترک
مواد لازم
آرد: يک ليوان
روغن: يک قاشق غذاخوري
نمک: يک دوم قاشق چايخوري
بيکينگ پودر: يک قاشق چايخوري
آب: به ميزان لازم
طرز تهيه
تمامي مواد را با هم مخلوط کرده و آب را قاشق قاشق به آن اضافه مي کنيم تا خمير شکل بگيرد. 20 دقيقه به خمير استراحت مي دهيم. سپس خمير را با استفاده از وردنه 3 تا 5 ميلي متر پهن مي کنيم و به ابعاد دلخواه برش مي زنيم. برش ها را در روغن داغ غوطه ور کرده و سرخ مي کنيم. با يک قاشق، روغن را روي خمير مي ريزيم تا پف کند. سوپاپياس هاي آماده را هنگام سرو مي توان با شکلات آب شده، عسل يا مربا تزيين کرد.
نکته: براي درست کردن سوپاپياس هاي رنگي هم مي توان از يک قاشق پودر کاکائو يا پوره اسفناج پخته شده و آب لبو استفاده کرد.
شربت کهکشانی
آتينا عالي
مواد لازم
پنيرک: 2 قاشق غذاخوري
آب: يک ليوان
عسل: 2 قاشق غذاخوري
يخ: چند تکه
آبليمو: به ميزان لازم
طرز تهيه
دو قاشق پنيرک را با نصف ليوان آبي که هم دماي محيط است، مخلوط و کمي صبر مي کنيم تا رنگ آن آبي تيره شود.
سپس دو قاشق عسل ته ليوان مورد نظرمان مي ريزيم.
حالا روي يک چهارم ليوان، آب هم دماي محيط و چند تکه يخ مي اندازيم و کمي آبليمو مي ريزيم. باز چند تکه يخ و بعد عصاره پنيرکي را که از صافي رد کرده ايم، روي يخ ها مي ريزيم. حالا شربت کهکشاني و زيباي مان آماده است.