از سوي وزير نفت ابلاغ شد

کاهش کف قيمت فروش اتان

در متن ابلاغيه بيژن زنگنه، وزير نفت آمده است:

«با توجه به گزارش هاي واصله و مباحث مطرح شده در جلسه تاريخ 1399/3/13 ستاد هماهنگي اقتصادي دولت و نظر رياست محترم جمهوري و با عنايت به صورتجلسه تاريخ 1399/4/2 بين همه توليدکنندگان و مصرف کنندگان اتيلن و نيز مسؤولان شرکت ملي صنايع پتروشيمي در مورد اصلاح نرخ خريد اتيلن از شرکت هاي توليدکننده آن، با هدف جلوگيري از زيان دهي واحدهاي توليدکننده اتيلن، به اين نوسيله پيرو ابلاغيه شماره 318495-20/2 تاريخ 1395/7/12، به استناد تکاليف و اختيارات ناشي از جز (4) بند (الف) ماده (1) قانون الحاق برخي مواد به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت (2)، کف قيمت فروش اتان {مذکور در تبصره (3) ماده (1) ابلاغيه ياد شده}، از ابتداي فروردين تا آخر مردادماه 1396، با 20 دلار کاهش، معادل دويست (200) دلار در تن تعيين مي شود.

 

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي خبرداد:

بهره برداري از 11.5 ميليارد دلار طرح پتروشيمي تا پايان سال 1399

معاون وزير نفت در امور پتروشيمي از بهره برداري از 11.5 ميليارد دلار طرح پتروشيمي تا پايان امسال خبر داد و گفت: ظرفيت توليد صنعت پتروشيمي تا پايان امسال با حدود 25 ميليون تن افزايش، به سالانه 90 ميليون تن خواهد رسيد.

بهزاد محمدي، روز سه شنبه (10 تيرماه) پس از بازديد از محل پيشنهادي براي احداث پارک پلي پروپيلن و طرح هاي پتروشيمي متانول بوشهر، اکسيرحلال، سبلان، کيمياي پارس خاورميانه، استحصال اتان مجتمع پالايش پارسيان سپهر و پتروشيمي دماوند در عسلويه درباره اهميت بازديد ميداني از پروژه ها اظهار کرد: شرکت ها در مسير تکميل پروژه ها مشکلاتي دارند و افزون بر آن مشکلاتي هم در هماهنگي ميان واحدها وجود دارد که حضور شرکت ملي صنايع پتروشيمي در منطقه کمک مي کند چالش هاي آنها در زمان کمتري حل و فصل شود.

وي با اشاره به اينکه بخشي از مجتمع هاي پتروشيمي با مشکلات ناشي از ذخيره سازي روبه رو هستند که بايد با شرکت مخازن سبز هماهنگي لازم انجام شود، ادامه داد: بخشي از مشکلات پروژه ها نيز تأخير در ورود تجهيزات خارجي به سايت به دليل شيوع ويروس کروناست.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با تأکيد بر اينکه امسال سال طلايي صنعت پتروشيمي است، تصريح کرد: لازم است براي پروژه هايي که قرار است امسال به بهره برداري برسد، هماهنگي لازم انجام شود. امسال 17 طرح با سرمايه گذاري 11.5 ميليارد دلار به بهره برداري مي رسد که با افتتاح آنها با حدود 25 ميليون تن افزايش، ظرفيت توليد صنعت پتروشيمي به 90 ميليون تن تا پايان امسال مي رسد که اين حجم افزايش ظرفيت صنعت پتروشيمي در طول يک سال بي سابقه است. پتروشيمي مياندوآب نخستين طرح از اين 17 طرح بود که هفته گذشته به بهره برداري رسيد.

به گفته مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، از 17 طرح جهش دوم صنعت پتروشيمي که امسال به بهره برداري مي رسند، هفت طرح متانول کاوه، پتروپالايش کنگان، متانول کيمياي پارس خاورميانه، سبلان، متانول بوشهر، اکسيرحلال و پتروپالايش پارسيان در عسلويه احداث شده اند.

محمدي با اشاره به اينکه موضوع شيوع ويروس کرونا موجب ايجاد اختلال در تأمين تجهيزات از خارج از کشور و محدوديت هاي اجرايي طرح ها شده است، گفت: تلاش مي شود بر مسائل و محدوديت هاي ناشي از کرونا غلبه شود؛ اما امکان دارد افتتاح برخي از اين طرح ها تا اوايل سال آينده به طول بينجامد.

مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي روز سه شنبه، (10 تيرماه) از محل پيشنهادي براي احداث پارک پلي پروپيلن و طرح هاي متانول بوشهر، اکسيرحلال، سبلان، کيمياي پارس خاورميانه، استحصال اتان مجتمع پالايش پارسيان سپهر و پتروشيمي دماوند در عسلويه بازديد کرد و مديران و کارشناسان مربوطه روند پيشرفت طرح ها را تشريح کردند.

 

آغاز چهارمين دوره مديريت پروژه در مرکز توسعه مديريت صنعت نفت

پس از برگزاري موفق سه دوره آموزشي «مديريت پروژه»، چهارمين دوره از صبح روز سه شنبه (دهم تيرماه) در مرکز توسعه مديريت صنعت نفت آغاز به کار کرد. دوره آموزشي مديريت پروژه يکي از دوره هاي تعريف شده در مرکز توسعه مديريت صنعت نفت است که مديران پروژه آينده صنعت، اين دوره را در قالب هفت سرفصل مباني مديريت پروژه، اقتصاد مهندسي، اقتصاد کلان، آيين نامه معاملات، قانون مناقصه ها، تأمين منابع مالي و مباحث حقوقي و قراردادي پشت سر مي گذارند و در صورت گذران موفق اين مراحل، گواهينامه صلاحيت حرفه اي دريافت خواهند کرد.

بر اين اساس، تاکنون به دنبال برگزاري سه دوره آموزشي مديريت پروژه، در مجموع بالغ بر 61 نفر موفق به دريافت گواهينامه صلاحيت حرفه اي مديريت پروژه از مرکز توسعه مديريت صنعت نفت شده اند و با نهايي شدن مراحل باقيمانده ارزيابي دوره سوم، بر تعداد دارندگان اين گواهينامه افزوده خواهد شد. در همين راستا، امروز نيز چهارمين دوره آموزشي مديريت پروژه با حضور 20 نفر در مرکز توسعه مديريت صنعت نفت کليد خورد.

به دنبال طرح ضربتي پرورش مديران در سال 93 و پس از آن، ابلاغ ايجاد مرکز توسعه مديريت صنعت نفت در مردادماه سال 94 از سوي وزير نفت، تدوين برنامه ويژه اي در دستور کار قرار گرفت تا به واسطه آن، افراد شايسته اي براي تصدي سمت هاي مديريتي اين صنعت انتخاب و آموزش داده شوند تا در آينده بتوان بنا به ضرورت از اين افراد استفاده کرد؛ اين ضرورت با توجه به نيازي که از سال ها قبل در ارتباط با بحث تربيت و پرورش مديران در حوزه هاي مختلف وزارت نفت احساس مي شد و همچنين نظر به بازنشستگي بخش قابل توجهي از مديران صنعت نفت و تحولات عرصه مديريتي در دنيا و رقابت صنعت نفت در سطح جهاني مدنظر قرار گرفت. در ابلاغيه وزير نفت در خصوص ايجاد مرکز توسعه مديريت صنعت نفت تصريح شده است که بايد ميانگين سن مديران صنعت نفت تا سال 1400 به 40 سال برسد. مدل توسعه و حرفه اي گرايي اين مرکز، مجموعه اي از توانمندي ها از جمله دانش، مهارت، تجارب و ويژگي هاي فردي را مدنظر قرار مي دهد و بر مبناي آن، ارزيابي و سپس برنامه توسعه را براي فرد اجرا مي کند. به اين ترتيب و با ادامه روند موجود، در آينده زمينه مطلوبي فراهم خواهد شد تا صرفا افرادي به سمت هاي مديريتي وزارت نفت منصوب شوند که پيش تر، گواهينامه حرفه مديريتي مربوطه را از مرکز توسعه مديريت صنعت نفت دريافت کرده باشند. به همين منظور، برگزاري دوره هاي آموزشي پرورش مديران آينده صنعت نفت و ارزيابي و توسعه افراد آموزش ديده در سال هاي اخير به طور مستمر در مرکز توسعه مديريت صنعت نفت دنبال شده است و اين روند با جديت ادامه دارد.

 

مراسم گراميداشت چهلمين روز درگذشت حسين کاظم پور اردبيلي برگزار شد

مردی که دنبال خدمت بود

«آقاي کاظم پور دنبال نمايش نبود، دنبال خدمت بود.» اين بخشي از سخنان بيژن زنگنه، وزير نفت در حاشيه مراسم گراميداشت چهلمين روز درگذشت حسين کاظم پور اردبيلي بود.

حسين کاظم پور اردبيلي 12 ارديبهشت ماه به دليل خونريزي مغزي به کما رفت و پس از دو هفته، بامداد 27 ارديبهشت اين دنيا را ترک گفت.

کاظم پور اردبيلي سياستمدار، ديپلمات و مدير اجرايي از نجات يافتگان بمب گذاري دفتر حزب جمهوري اسلامي در تاريخ 7 تير 1360 است.

مراسم بزرگداشت چهلمين روز درگذشت زنده ياد حسين کاظم پور اردبيلي با حضور بيژن زنگنه، وزير نفت و جمعي از مديران نفتي برگزار شد؛ مراسمي که زنگنه درباره آن گفت که از طرف همکاران و دوستان آقاي کاظم پور برگزار شد و دوستان و همکارانشان از وزارت بازرگاني، وزارت امور خارجه، وزارت نفت و خانواده محترمشان در اين مراسم حضور داشتند.

وي با بيان اينکه در اين مراسم بيشتر خاطرات و ديدگاه هاي آقاي کاظم پور عنوان شده است، تصريح کرد: فقدان آقاي کاظم پور براي کشور، وزارت نفت و ما بسيار سنگين است. اين ضايعه را بار ديگر به خانواده محترم ايشان تسليت مي گويم.

وزير نفت ادامه داد: از مرگ گريزي نيست و بايد براي آن آماده باشيم، اما آنچه مهم است اينکه وقتي از اين دنيا مي رويم، توشه اي براي آخرتمان داشته باشيم که خداوند آن را مي سنجد، وگرنه مقام هاي دنيا رفتني است.

زنگنه با بيان اينکه ما يک همکار عزيز و خدمتگزار را از دست داديم که اگرچه به او بي وفايي شد، اما قدرش هم خيلي دانسته شد، تصريح کرد: آقاي کاظم پور شخصيتي اثرگذار بود؛ شخصيتي که دنبال نمايش نبود و دنبال خدمت بود؛ دنبال سربلندي مردم ايران.وي به آخرين پيامک هاي آقاي کاظم پور هم اشاره کرد و گفت: ايشان در آخرين پيامک هايي که به من ارسال کردند، نگران حقوق کارگران بودند و عنوان کردند اين حقوق کم است و از من خواستند اين موضوع را منتقل کنم.

وقتي از ايشان پرسيدم آيا خودتان چنين کاري مي کنيد با تأکيد پاسخ مثبت دادند. وي گفت:هيچ کارفرمايي نيست که بگويد حقوق کارگر کم است، ايشان در کار خصوصي نيز دنبال سربلندي ايران بودند.

جنگنده نهايي اوپک

در اين گراميداشت از خدمتگزاري، شجاع و هوشمندي و صداقت او سخن رفت و خاطرات مختلفي از زنده ياد کاظم پور اردبيلي گفته شد.

 اميرحسين زماني نيا، معاون امور بين الملل و بازرگاني وزير نفت در آيين بزرگداشت چهلمين روز درگذشت زنده ياد حسين کاظم پور اردبيلي، نماينده ايران در هيئت عامل سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) از دو وزارتخانه نفت و امور خارجه به عنوان دو وزارتخانه حاکميتي سياستي پرقدرت نام برد و گفت: وزارت خارجه سياست خارجي را رهبري مي کند و وزارت نفت نيز پيشران اقتصادي بوده و خواهد بود؛ حسين کاظم پور در هر دو وزارتخانه الگو، محترم و خدمتگزاري هوشمند و صادق بود.  وي به مقاله بلومبرگ درباره او اشاره کرد و ادامه داد: در مقاله بلومبرگ از آقاي کاظم پور به عنوان جنگنده نهايي اوپک يادشده که هم با بمب مي جنگيد و هم با تحريم ها.

 زماني نيابا توصيف حسين کاظم پور اردبيلي به عنوان جنگنده نهايي اوپک به نقل از خبرگزاري بلومبرگ گفت: ايشان مذاکره کننده اي سرسخت بود و با وجود دست ضعيف خوب بازي مي کرد.

 او از حسين کاظم پور اردبيلي به عنوان مذاکره کننده سرسخت نام برد و گفت: کاظم پور مثل آهن اما در عين حال، خوش مشرب و جنگنده بود و ايران ازسوي کاظم پور در مسائل نفتي با وجود دست ضعيف، خوب بازي مي کرد.

مجموع اين شخصيت آهني در کنار پايداري و هوشمندي طوري بود که مي توانست با رقيب هميشگي ايران يعني عربستان احساس رفاقت ايجاد کند، در سال 93 که به نفت آمدم، مسائل زيادي از نفت نمي دانستم اما آقاي کاظم پور همان روز در مدت پنج ساعت تجربه هاي خود را با سخاوت به من منتقل کرد.

تلاشگر عرصه ميدان تعالي

محمد حسين عادلي، دبير کل پيشين مجمع کشورهاي صادرکننده گاز(جي اي سي اف) نيز در  مراسم چهلمين روز درگذشت زنده ياد حسين کاظم پور اردبيلي گفت: او پر از زندگي بود و بي قرار بود براي آباداني . همه ما از او چهره فعال، پويا و پر از حرکت و تلاش داريم. واقعيت اين است ما امروز مجلس بزرگداشت او را داريم. اين مجلس بزرگداشت اين خدمتگزار و بزرگداشت خدمتگزاري و فضيلتي به نام خدمت است.

او يادآور شد: حسين کاظم پور را به عنوان يک تلاشگر عرصه ميدان تعالي مي شناسيم؛ موجي بود که به دريا وصل شد؛ سخني بود که به انديشه وصل شد و به سوي خداي خود رفت.