معاون اول رئيس جمهور :
براي اجراي يک فاز پارس جنوبي مي توان به شرکت هاي ايراني تکيه کرد
معاون اول رئيس جمهوري گفت: امروز حتي براي اجراي يک فاز پارس جنوبي مي توان به شرکت هاي داخلي تکيه کرد و ايران به کشوري توانمند در صنعت تبديل شده است و صنعتگران ايران، امروز خدمات فني و مهندسي خود را به خارج از کشور صادر مي کنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني معاون اول رياست جمهوري، اسحاق جهانگيري روز سه شنبه (10 تيرماه) در آيين بزرگداشت روز ملي صنعت و معدن در بخشي از سخنانش با تاکيد بر ضرورت توجه بر موضوع ساخت داخل اظهار کرد: با اختياري که مقام معظم رهبري به سران سه قوه داده اند، براي واردات برخي اقلام و کالاها تعرفه و محدوديت اعمال شده و اين فرصتي براي صنعتگران کشور است تا نسبت به توليد اين کالاها در داخل کشور اقدام کنند.
معاون اول رئيس جمهوري با تاکيد بر اينکه توانمندي بزرگي در بخش صنعتي کشور شکل گرفته و جفاست که صنعت ما را با کشورهاي منطقه مقايسه کنند، افزود: در سال هاي گذشته براي نصب يک سکوي 2000 تني نفتي لازم بود يک شرکت خارجي اين کار را براي ما انجام دهد؛ اما امروز با ايستادگي صنعتگران کشور، در همه بخش هاي پالايشگاهي و نصب سکوها مي توانيم به توان داخلي اتکا داشته باشيم، ضمن آنکه صنعتگران ايراني خدمات فني و مهندسي را نيز به کشورهاي ديگر صادر مي کنند.
جهانگيري خطاب به منتقدان دولت گفت: هر سياست و برنامه دولت را که مي خواهيد، نقد کنيد؛ اما به عنوان يک انسان منصف شرايط امروز را با گذشته درنظر بگيريد که درآمدهاي نفتي کشور در سال 91 بالغ بر 100 ميليارد دلار بود، در حالي که اين درآمدها در سال گذشته به 8 ميليارد دلار رسيد و امسال درآمدها از پارسال نيز کمتر خواهد بود. دولت بي شک از نقدهاي سازنده و دلسوزانه استفاده مي کند.
معاون اول رئيس جمهوري با قدرداني از بخش هاي مختلف صنعتي کشور که با رعايت پروتکل هاي بهداشتي مانع از ابتلاي نيروي کار زيرمجموعه خود شدند، گفت: در يکي از نشست ها، گزارشي از پارس جنوبي ارائه و اعلام شد که از 70 هزار نفر از کارکنان اين مجموعه حتي يک نفر به اين ويروس مبتلا نشده است.
وي تحقق هدف گذاري 41 ميليارد دلاري صادرات غير نفتي را از ديگر انتظارهاي دولت از صنعتگران و صادرکنندگان کشور دانست و افزود: امروز که فشار سنگيني بر درآمدهاي نفتي کشور وارد شده، تامين ارز مورد نياز کشور به عهده صادرکنندگان است و انتظار داريم که صادرکنندگان و صنعتگران کشور مردانه پاي کار بيايند و ضمن تحقق صادرات غيرنفتي 41 ميليارد دلاري، ارز حاصل از صادرات را به چرخه اقتصاد کشور بازگردانند.
هيات دولت تصويب کرد :
تعيين سهميه فروش سوخت به مرزنشينان
هيات دولت، با هدف ارتقاي توان اقتصادي ساکنان روستاهاي مرزي شعاع 20 کيلومتري مرز و تخصيص سهمي از درآمدهاي حاصل از صادرات زميني فراورده هاي نفتي، سهميه فروش سوخت به مرزنشينان را تعيين و مصوب کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، در نشست 8 تيرماه هيات وزيران که به رياست دکتر حسن روحاني، رئيس جمهوري برگزار شد، سهميه فروش سوخت به مرزنشينان تعيين و مصوب شد.به موجب اين تصميم، از ابتداي سال 1399، سهميه کل سوخت گازوييل تخصيصي به ساکنان روستاهاي مرزي مشمول اين تصويب نامه، در سال برابر با 450 (ماهانه برابر با 5.37) ميليون ليتر گازوييل خواهد بود.همچنين سهميه هر خانوار مرزنشين مشمول اين تصويب نامه، در سال حداکثر 1500 ليتر گازوييل (در مجموع در سقف مذکور) تعيين مي شود.براساس اين مصوبه، شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفتي ايران به نمايندگي از تمامي خانوارهاي مشمول، اقدام به صادرات سهميه گازوييل آنها از مرزهاي زميني کرده و 20 درصد از ارزش ريالي صادرات را در سقف مقرر به صورت ماهانه به حساب تعيين شده به نام سازمان هدفمندسازي يارانه ها نزد خزانه داري کل کشور به عنوان «سهميه مرزنشينان» واريز مي کند و سازمان هدفمندسازي يارانه ها مکلف است نسبت به واريز 80 درصد منابع يادشده به حساب خانوارهاي زير پوشش و نيز واريز 20 درصد اين منابع به حساب تعيين شده وزارت کشور نزد خزانه داري کل کشور اقدام و گزارش آن را به سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارت کشور ارائه کند.
رئيس کل بانک مرکزي :
پتروشيمي ها ارز خود را به کشور بازگردانده اند
رئيس کل بانک مرکزي گفت: خوشبختانه صادرکنندگان عمده که همان پتروشيمي ها و صنايع فولاد هستند، ارز خود را به کشور بازگردانده و اميدواريم ديگر صادرکنندگان نيز ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند.
به گزارش روابط عمومي بانک مرکزي، عبدالناصر همتي، در ديدار با هيات رئيسه اتاق بازرگاني ايران، نقش فعالان اقتصادي و اعضاي اين اتاق را در تأمين درآمدهاي غيرنفتي کشور مفيد خواند و گفت: اتاق بازرگاني مي تواند با رهنمودهاي خود به فعالان اقتصادي و هدايت آنها، به وظيفه کليدي خود در شرايط ويژه فعلي کشور عمل کند.
رئيس کل بانک مرکزي با بيان اينکه در اداره کشور نبايد صرفاً به درآمدهاي نفتي متکي بود، افزود: به دليل شرايط ظالمانه ناشي از تحريم ها، اين درآمدها نيز کاهش يافته است. در چنين شرايطي بايد تلاش کنيم به راهکاري مشترک براي افزايش درآمدهاي غيرنفتي و بازگشت ارز حاصل از صادرات بينديشيم، زيرا اين کار موجب تقويت منافع ملي کشور مي شود.
وي تصريح کرد: خوشبختانه صادرکنندگان عمده که همان پتروشيمي ها و صنايع فولاد هستند، ارز خود را به کشور بازگردانده اند و اميدواريم ديگر صادرکنندگان نيز ارز حاصل از صادرات خود را بازگردانند.
همتي گفت: شرايط صادرکنندگان و فشارهايي را که به لحاظ شرايط تحريمي و زمان دريافت ارز حاصل از صادرات وجود دارد، درک مي کنيم و همکاري لازم را در اين زمينه خواهيم داشت. اگر هم صادرکنندگان اعتراضي به نرخ پايه صادراتي محاسباتي در گمرک دارند، حداقل 70 درصد ارز حاصل از صادرات خود را که پيش از اين نسبت به بازگشت آن متعهد شده بودند، به کشور بازگردانند تا بشود درباره آن و در فرصت مناسب مذاکره و تصميم گيري کنيم.رئيس کل بانک مرکزي ضمن قدرداني از صاحب نظران و کارشناسان اقتصادي که ديدگاه هاي خود را درباره مسائل روز اقتصادي کشور عنوان مي کنند، گفت: به آنها اطمينان مي دهم که بانک مرکزي در سياست گذاري هاي خود شفاف و مسؤولانه رفتار مي کند.
سخنگوي دولت :
دولت در پي افزايش قيمت گازوييل نيست
سخنگوي دولت گفت: دولت هيچ بنايي بر افزايش قيمت گازوييل ندارد. متأسفانه مي بينيم اين موضوع ذهن بسياري از کشاورزان عزيز و افرادي را که در حوزه حمل ونقل فعاليت مي کنند، درگير کرده و مدام در اين باره شايعه پراکني مي شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت، علي ربيعي، روز (سه شنبه، 10 تيرماه) در نشست خبري گفت: امروز آثار تخريبي تحريم هاي بي سابقه و همپوشاني آن با شيوع بيماري کرونا را که فقط يک بيماري در عرصه پزشکي نيست و آثار عظيم اقتصادي - اجتماعي در همه دنيا داشته است، مي بينيم. در کنار آنها تهديدهاي بي سابقه باند حاکم بر کاخ سفيد و آثار و علائم به حرکت در آوردن جريان هاي ناامن کننده داخل کشور را هم از سوي بدخواهان ايران مشاهده مي کنيم.
وي افزود: دولت هم در خط مقدم مقابله با تهديدهاي نظامي - امنيتي و فشار بي سابقه و خشن اقتصادي و همچنين سخت شدن زندگي مردم ناشي از اين فشارها قرار دارد. در کنار اين مسأله، عمليات رواني گسترده هم در کشور صورت مي گيرد. عبور موفق از اين مقطع، وظيفه ملي همه ماست. امروز بايد بيش از گذشته همه قوا، نهادهاي مدني و مردم جامعه در کنار هم قرار بگيريم.
سخنگوي دولت تصريح کرد: وقتي سخن از عمليات رواني کردم، مي خواهم به دو نمونه اشاره کنم. چند بار در همين نشست با پرسشي که شما درباره قيمت گازوييل کرديد، عنوان کردم که دولت هيچ بنايي بر افزايش قيمت گازوييل ندارد. متأسفانه مي بينيم ذهن بسياري از کشاورزان عزيز و افرادي که در حوزه حمل ونقل فعاليت مي کنند، درگير شده و مدام در اين باره شايعه پراکني مي شود. ربيعي عنوان کرد: خوشبختانه زماني که فشار آوردند و ما را از صادرات نفت محروم کردند، صادرات ما در حوزه صنعت و معدن رشد بسيار خوبي داشت و اهداف صادراتي ما محقق شده، به طوري که در سال 99 با همه فشارهايي که داريم، نگراني از ناحيه تأمين ارز نخواهيم داشت. سخنگوي دولت گفت: براي جلوگيري از قاچاق و کمک به وضع معيشتي مرزنشينان، به آنها اجازه داده شد از فراورده هاي نفتي، صادرات داشته باشند. بر اين اساس 450 ميليون ليتر از سوي وزارت نفت به روستاهاي مرزنشين تا شعاع 20 کيلومتر اختصاص داده مي شود. وي افزود: 20 درصد ارزش ريالي صادرات را به مرزنشينان خواهيم داد که از اين 20 درصد، 80 درصد آن به حساب مستقيم خانوارها اختصاص خواهد يافت و باقي آن براي اشتغال و توسعه در اين مناطق استفاده مي شود.
نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد :
تحول در صادرات نفت ايران با خط لوله گوره به جاسک
نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي، خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک را ابرپروژه اي تحول ساز در حوزه صادرات نفت دانست.
به گزارش شانا، احمد مرادي در حساب توييتري خود نوشت: خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک، ابر پروژه اي تحول ساز در حوزه صادرات نفت است که البته بايد مردمي را که زندگي آنها تحت تأثير اين ابرپروژه قرار مي گيرد نيز مدنظر قرار داد. در توييت نايب رئيس کميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي آمده است: «آغاز عمليات خط لوله انتقال نفت خام از گوره به جاسک، يکي از ابرپروژه هاي ملي و استراتژيک و تحول ساز در حوزه صدور نفت است. اين پروژه با اعتبار 1.5 ميليارد يورويي مي تواند نويد بخش آينده اي روشن و تحولي عظيم در اشتغال و آباداني منطقه مکران باشد.» مرادي نوشت: اين انتظار از رئيس جمهوري مي رود که حق و حقوق مردمي که از بوشهر تا جاسک خانه هايشان و حتي کسب وکارشان تحت الشعاع اين پروژه قرار مي گيرد، تمام و کمال پرداخت شود. عمليات احداث خط لوله انتقال نفت گوره به جاسک و پايانه صادراتي در منطقه مکران، 5 تيرماه با دستور رئيس جمهور به طور رسمي آغاز شد. رئيس جمهوري ابراز اميدواري کرد که اين طرح، اسفند امسال به بهره برداري برسد.
بازار نفت دوران سختي را سپري مي کند
دبيرکل اوپک و وزير انرژي امارات متحده عربي اعلام کردند که شرايط دشواري پيش روي بازارهاي نفت است.
به گزارش خبرگزاري پلتس، محمد سانوسي بارکيندو و سهيل المزروعي روز دوشنبه (9 تيرماه) اعلام کردند با وجود اجراي توافق کاهش توليد تاريخي سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش، موسوم به «اوپک پلاس» که از ابتداي ماه مه آغاز و تا پايان ماه ژوئيه تمديد شده، همچنان دوران سختي پيش روي بازارهاي نفت است.
بارکيندو در نشست شوراي تجارت کانادا - امارات که از طريق وبينار برگزار شد، گفت: با وجود اينکه هنوز بحران را پشت سر نگذاشته ايم، به همراه شريکان غيراوپکي خود اثبات کرديم چندجانبه گرايي بويژه در دنياي متنوع انرژي ما که گاه با ژئوپليتيک همراه است، ضرورت دارد.
براساس اين گزارش، المزروعي گفت: با وجود اينکه شرايط دشوار صنعت نفت همچنان ادامه دارد، بازارهاي نفت در حال رشد هستند.
وي افزود: حتي پس از اعلام توافق کاهش توليد تاريخي اوپک پلاس، هيچ کس پيش بيني نکرد که بازار بسرعت و به جايي که اکنون در آن هستيم، بازگردد.
وزير انرژي امارات تصريح کرد: همه مايل به توليد نفت خود هستيم تا به اقتصادمان کمک کنيم، اما بايد آن را با سرعت مناسب و در زمان مناسب انجام دهيم.
23 کشور توليدکننده نفت اوپک و غيراوپک حاضر در توافقنامه همکاري (Declaration of Cooperation) در نشست ماه آوريل بر سر کاهش توليد در سه مرحله به ترتيب 9 ميليون و 700 هزار بشکه براي مدت دو ماه، 7 ميليون و 700 هزار بشکه براي 6 ماه و 5 ميليون و 800 هزار بشکه براي 16 ماه به توافق رسيدند.
کاهش توليد روزانه 9 ميليون و 700 هزار بشکه اي ماه هاي مه و ژوئن اوپک پلاس که قرار بود به 7 ميليون و 700 هزار بشکه در روز برسد، براي يک ماه ديگر و تا پايان ماه ژوئيه تمديد شد. با اين تفاوت که مکزيک مشمول اين تمديد يک ماهه نيست و کاهش توليد ماه ژوئيه 9 ميليون و 600 هزار بشکه در روز خواهد بود.
کاهش توليد اوپک در ماه ژوئن
برآورد يک شرکت رديابي نفتکش ها نشان مي دهد، توليد نفت اعضاي اوپک در ماه ژوئن، يک ميليون و 250 هزار بشکه در روز کاهش يافته است.
به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، برآورد شرکت رديابي نفتکش پترو لجستيکز نشان مي دهد سازمان کشورهاي صادرکننده نفت (اوپک) توليد نفت خود را در ماه ژوئن نسبت به ماه مه يک ميليون و 250 هزار بشکه در روز کاهش داده است.
اوپک و متحدانش - ائتلافي موسوم به اوپک پلاس- در ماه آوريل توافق کردند از ابتداي ماه مه براي بهبود کاهش قيمت نفت و کاهش تقاضاي ناشي از بحران ويروس کرونا، توليد خود را 9 ميليون و 700 هزار بشکه در روز کاهش دهند. سهميه توليدکنندگان عضو اوپک از اين کاهش توليد 6 ميليون و 84 هزار بشکه در روز است.
به استثناي ايران، ليبي و ونزوئلا که از کاهش توليد معاف هستند، از عرضه 10 عضو باقيمانده اوپک بايد روزانه حدود يک ميليون و 550 هزار بشکه ديگر کاسته شود تا پايبندي کامل اين سازمان به توافق کاهش توليد، تحقق يابد.عراق، نيجريه و کويت کشورهايي هستند که از ماه مه کاهش توليد بيشتري داشته اند، اين در حالي است که کاهش توليد عربستان سعودي، امارات و آنگولا محدودتر بوده است.