شرکت انتقال گاز ايران، شرکتي پيشرو در حوزه نيروي انساني

بهره گیری از روش های نوین در توانمندسازی کارکنان

 

مهدي مهرابی - شرکت انتقال گاز ايران از جمله شرکت هاي راهبردي و تاثيرگذار صنعت گاز به شمار مي آيد که با توجه به ماموريت هاي آن در انتقال پايدار، ايمن و بهره ور گاز، توجه به نيروي انساني در اين شرکت، موضوعي راهبردي و مهم به شمار مي آيد. با توجه به ماهيت عملياتي اين شرکت و جايگاه آن در تامين انرژي کشور، آموزش و توجه به نيروي انساني با حساسيتي خاص پيگيري مي شود. حسن شيخ ايمانپور، مدير منابع انساني شرکت انتقال گاز ايران مديريت منابع انساني شرکت انتقال گاز ايران را مشتمل بر پنج بخش مي داند  و  مي گويد: تامين و برنامه ريزي نيروي انساني، آموزش نيروي انساني، واحد خدمات اجتماعي و رفاهي، امور کارکنان و واحد رسيدگي به امور ايثارگران، مددکاري و روابط صنعتي، از واحدهاي اين مديريت به شمار مي آيد که هرکدام وظايف و ماموريت هايي دارند. وي با اشاره به جايگاه منابع انساني در ميان مديران شرکت انتقال گاز ايران تاکيد مي کند: نظر به اينکه در تعاريف روز مديريتي امروزه، از مديريت منابع انساني به عنوان شريک راهبردي سازمان ياد مي شود، بنده و همکاران مرتبط در اين مديريت سعي کرده ايم در اين مسير حرکت کنيم و مديريت عالي سازمان هم که فردي بسيار هوشمند و با معلومات است هميشه از حمايت هاي همه جانبه خود نسبت به اين مديريت دريغ نکرده است و به نظرم جايگاه مديريت منابع انساني در شرکت، جايگاه بسيار مناسبي است چراکه مدير عامل محترم به اين باور رسيده که گرانبها ترين سرمايه شرکت، همانا سرمايه انساني آن است.

 

 

 

 

 

 

 

 مدير منابع انساني شرکت انتقال گاز ايران با اشاره به تفاوت نيروي انساني اين شرکت با ديگر شرکت ها يادآور مي شود: با توجه به ماهيت عملياتي شرکت، نيروهايي که دراين شرکت مشغولند، بايد از آستانه تحمل و سلامت جسم و روان بالايي برخوردار باشند چراکه يکي از وظايف و ماموريت هاي اصلي شرکت، انتقال پايدار و ايمن گاز طبيعي است. براين اساس گاز بايد به صورت مستمر در شريان هاي اصلي خطوط لوله در کل کشور جريان داشته باشد تا بخش هاي مختلف از نعمت گاز بهره مند شوند و اين خصوصيات باعث مي شوند که نوعا استرس و فشارکاري روي دوش همکاران باشد.

شيخ ايمانپور تاکيد مي کند: همکاران اين شرکت نسبت به ديگر نيروهاي شرکت هاي صنعت نفت، امتياز خاص مادي ندارند ولي امتياز غير مادي آنها فرصتي است که براي خدمت رساندن به هموطنان و صنايع در اختيار آنها قرار داده شده است ودر خلق ارزش مشارکت دارند که اين خود فرصت مغتنمي است.

 

برگزاري 1464 دوره آموزشي

شيخ ايمانپور با اشاره به برگزاري دوره هاي آموزشي در سطح شرکت مي گويد: در ستاد و مناطق در مجموع يک هزار و 464 دوره به ميزان 320 هزار و 543 نفر- ساعت برگزار شده است.

وي ادامه مي دهد: براي توانمند سازي منابع انساني شرکت، تمام اقدامات اين مديريت تا رتبه 17سازماني است و براي شاغلين رتبه هاي A و بالاتر توسط ملي گاز ايران بايد برنامه ريزي هاي لازم انجام شود. با اين حال براي توانمند سازي همکاران، چند پروژه اجرا کرده ايم. پروژه تدوين شناسه روان شناختي توسط دانشگاه شهيد بهشتي انجام و براي تمام مديران مياني و بالايي سازمان شناسنامه روان شناختي تهيه شد. در اين پروژه شايستگي هاي يک سرپرست از نظر روان شناسي بررسي و نيازهاي آموزشي و توسعه آنها تهيه شد  و در حال حاضر با برگزاري دوره هاي آموزشي نسبت به توانمندسازي آنها اقدام کرده ايم.

پروژه هاي ديگري که به زودي شروع به کار خواهد کرد، ايجاد کانون ارزيابي جانبي است که در آن استعدادهاي مديريتي، همچنين شايستگي هاي مديريت عمومي شغل و شاغل بررسي شده و نسبت به توانمندي همکاراني که ماهيت شغلشان سرپرستي است اقدامات موثر انجام خواهد شد.

 اقدام اخير هم با توجه به فاصله گذاري اجتماعي برگزاري دوره هاي آموزشي غير حضوري از طريق وبينار و بسترهاي الکترونيکي است.

مدير منابع انساني شرکت انتقال گاز ايران درباره چالش هاي حوزه منابع انساني مي گويد: مهم ترين چالش حوزه منابع انساني در صنعت نفت، قراردادهاي استخدامي متفاوت و پرداخت هاي متفاوتي است که گريبان شرکت انتقال گاز ايران را نيز گرفته است. نظر به اينکه شاغلين با قرار دادهاي استخدامي متفاوت مشغول به کارند، پرداخت هاي متفاوتي انجام مي شود که اين خود در ايجاد تعارض و تنش بين کارکنان بسيار موثر است. همچنين با توجه به اينکه شرکت ماهيت توسعه اي دارد عدم جذب نيروي جديد باعث نگراني مديران مناطق شده که مستمرا در حال پيگيري توسط اين مديريت است.

مدير منابع انساني شرکت انتقال گاز ايران با اشاره به ارزيابي، توانمندسازي و شايستگي نيروي انساني يادآور مي شود: با استفاده از پروژه تدوين شناسه روان شناسي و ايجاد کانون ارزيابي و به زودي با تدوين مدل توانمند سازي بر اساس شايستگي اميدواريم مدلي خاص و بومي براي شرکت ايجاد کنيم. البته در فضاي فعلي جامعه و مبارزه با ويروس کرونا از روش هاي الکترونيکي و غير حضوري مانند وبينار هم براي توسعه و توانمند سازي استفاده مي شود.