معاون برنامه ريزي وزير نفت خبرداد

ثبت اطلاعات فني و اقتصادي 42 شرکت متقاضي طرح هاي پتروپالايشي

معاون برنامه ريزي وزير نفت از ثبت اطلاعات فني و اقتصادي 42 شرکت متقاضي احداث طرح هاي پالايشگاهي و پتروپالايشگاهي در سواحل کشور با استفاده از سرمايه مردمي خبر داد و گفت: از اين تعداد، 9 شرکت توانستند تأييديه بانکي خود را براي احراز توانمندي مالي در سايت بارگذاري کنند.

هوشنگ فلاحتيان با بيان اينکه مهلت سرمايه گذاران احداث طرح هاي پالايشي و پتروپالايشي در سواحل کشور با استفاده از سرمايه مردمي 15 خردادماه پايان يافت، اظهار کرد: شرکت هايي که اطلاعات آنها ناقص است تا 27 خردادماه براي تکميل آن و همچنين ارسال تأييديه بانکي فرصت دارند.

وي با بيان اينکه وزارت نفت و شرکت ملي پالايش و پخش فراورده هاي نفت ايران پس از پايان اين فرصت، بررسي را مطابق آنچه در آيين نامه آمده، آغاز مي کنند، افزود: شرکت هايي که شاخص ها و متغيرهاي کليدي را داشته باشند براي توسعه پتروپالايشگاه ها انتخاب خواهند شد.

فلاحتيان تأکيد کرد: شرکت هايي که نتوانند اطلاعات خود را تا 27 خردادماه تکميل کنند، به طور طبيعي درخواست اوليه آنها تأييد نخواهد شد.

مجلس شوراي اسلامي نيمه نخست سال 1398 قانون حمايت از توسعه صنايع پايين دستي نفت خام و ميعانات گازي با استفاده از سرمايه گذاري مردمي را تصويب کرد که بر اساس آن وزارت نفت مؤظف شد ظرف حداقل دو ماه آيين نامه اجرايي اين ماده قانوني را به تصويب هيات وزيران برساند و حداکثر يک ماه پس از آن براي جذب سرمايه گذار احداث پتروپالايشگاه ها فراخوان دهد.آيين نامه اجرايي قانون حمايت از توسعه صنايع پايين دستي نفت خام و ميعانات گازي با استفاده از سرمايه گذاري مردمي 29 دي پارسال به تصويب هيات وزيران رسيد و پس از آن وزارت نفت 13 بهمن ماه فراخوان عمومي جذب سرمايه گذار ساخت پالايشگاه و پتروپالايشگاه را در تارنماي وزارت نفت (MOP) قرار داد.

متقاضيان سرمايه گذاري طبق برنامه براي توسعه پالايشگاه ها و پتروپالايشگاه ها تا 29 ارديبهشت فرصت داشتند، مطالعات فني و اقتصادي خود را در سامانه بارگذاري کنند، اما به دليل شيوع ويروس کرونا اين مهلت تا 15 خردادماه تمديد شد.

 

طرح جمع آوري گازهاي همراه دهلران کليد خورد

طرح جمع آوري گازهاي همراه و احداث ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران با سرمايه گذاري افزون بر 125 ميليون يورو به شرکتي ايراني واگذار و مراحل اجرايي آن آغاز شد.

اين طرح با هدف بهره برداري حداکثري از ميدان هاي مشترک و جلوگيري از سوزاندن گازهاي همراه به ميزان 82 ميليون فوت مکعب در روز کليد خورده است.

رامين حاتمي، مديرعامل شرکت نفت مناطق مرکزي ايران در اين زمينه گفت: طرح احداث ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران به عنوان آخرين حلقه از زنجيره تأمين خوراک کارخانه گاز و گاز مايع 3100 به منظور جمع آوري و ارسال گازهاي همراه نفت واحد بهره برداري دهلران و دانان اجرا مي شود و به عبارتي يکي از منابع تأمين کنندگان عمده خوراک اين کارخانه و صنايع پايين دستي آن خواهد بود.

وي با اشاره به سرمايه گذاري افزون بر 125 ميليون يورويي براي اجراي اين طرح در قالب EPCF افزود: همه مراحل تأمين مالي، تهيه کالا، نصب و راه اندازي اين طرح از سوي يک شرکت ايراني و در مدت زمان 23 ماه انجام خواهد شد.

حاتمي درباره اهداف کلان طرح جمع آوري گازهاي همراه و احداث ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران گفت: اجراي اين طرح با تمامي محدوديت هاي ناشي از تحريم، با تکيه بر توان و ظرفيت شرکت هاي داخلي در راستاي تکميل زنجيره ارزش و استفاده بهينه و صيانت از منابع با هدف تحقق جهش توليد، جلوگيري از سوختن گازهاي مشعل و حفاظت از محيط زيست و همچنين اشتغالزايي در زمان اجراي طرح و ايجاد اشتغال پايدار پس از بهره برداري آن انجام مي شود.

به گفته وي، از مهم ترين محصولات نهايي حاصل از اجراي اين طرح (خروجي ان جي ال 3100) گاز سبک به منظور تزريق در مخزن نفتي چشمه خوش و شبکه سراسري گاز کشور و نيز ميعانات گازي ارزشمند براي تأمين خوراک واحد پتروشيمي دهلران است.

رئيس هيات مديره شرکت نفت مناطق مرکزي ايران، اجراي طرح جمع آوري گازهاي همراه و احداث ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران از سوي شرکت هاي داخلي را از نقاط قوت اين طرح برشمرد و گفت: با توجه به اينکه فرم قرارداد جديد در اجراي اين طرح براي نخستين بار در شرکت نفت مناطق مرکزي ايران در حال انجام است، انتظار مي رود روند اجراي پروژه با سرعت بيشتري دنبال شود و همين موضوع از اتلاف زمان و هزينه در انجام پروژه هاي بزرگ و ملي در اين حجم جلوگيري خواهد کرد.

حاتمي ادامه داد: با احداث اين ايستگاه و خط لوله انتقال گاز، امکان ارسال گازهاي توليدي ميدان آذر به ميزان 71 ميليون فوت مکعب در روز فراهم خواهد شد و در مجموع، گازهاي همراه توليدي واحد بهره برداري دهلران، دانان و آذر، بيش از نيمي از خوراک کارخانه ان جي ال 3100 را تأمين مي کند.

براساس اين گزارش، محل احداث ايستگاه تقويت فشار گاز دهلران، حدود 35 کيلومتري از جنوب شرق دهلران است. ميدان نفتي دهلران، ميدان مشترک با عراق است که در حوزه فعاليت شرکت بهره برداري نفت و گاز غرب از شرکت هاي تابع شرکت نفت مناطق مرکزي ايران قرار دارد.

 

از سوي وزير نفت انجام شد

انتصاب مدير ارشد شرايط اضطراري منطقه ويژه پارس

وزير نفت در حکمي ايرج خرمدل، به عنوان مدير ارشد شرايط اضطراري در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس منصوب شد.

در حکم بيژن زنگنه، وزير نفت، خطاب به ايرج خرمدل، مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس آمده است:

«با عنايت به اهميت حياتي و راهبردي منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس و ضرورت اعمال مديريت موثر براي مقابله با شرايط اضطراري ناشي از عوامل طبيعي و انسان ساخته پيرو ابلاغ شيوه نامه ساماندهي مديريت شرايط اضطراري در صنعت نفت (ابلاغيه شماره 949-20/2 مورخ 97/12/14)، بدين وسيله جنابعالي براساس شرح وظايف پيوست به عنوان «مدير ارشد شرايط اضطراري در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس» منصوب مي شويد.

انتظار مي رود با بهره گيري از توان فني، استفاده بهينه از امکانات و تجهيزات موجود و برقراري همکاري هاي سازنده با شرکت ها، واحدهاي صنعت نفت و تمامي سازمان هاي ذيربط، طرح ريزي و ساماندهي اقدام هاي مقابله با شرايط اضطراري در آن منطقه انجام پذيرد.

از خداوند قادر متعال توفيقات جنابعالي را در انجام وظايف محوله مسألت دارم.»

 

به همت متخصصان داخلي انجام شد

احداث بزرگ ترين برج واحدهاي متانولي به صورت يکپارچه

برج MP METHANOL به عنوان بزرگ ترين برج در واحدهاي متانولي به دست متخصصان داخلي براي طرح متانول سيراف انرژي طراحي، ساخته و به صورت يکپارچه حمل شد.

 برج MP METHANOL به عنوان بزرگ ترين برج در واحدهاي متانول، به دست متخصصان داخلي براي طرح متانول سيراف انرژي طراحي، ساخته و به صورت يکپارچه حمل شد که اجراي آن از خروج 3 تا 5 ميليون دلار ارز از کشور جلوگيري کرد. در اين برج که داراي 70 متر طول، 7 متر قطر و 400 تن وزن است، با جاي گذاري 80 عدد سيني Valve Tray، متانول با خلوص کمتر از پايين وارد و با خلوص بالاتر از بالا خارج مي شود. ساخت برج هايي در اين ابعاد به صورت يکپارچه افزون بر حفظ کيفيت ساخت که به دليل تحت کنترل بودن عمليات ساخت در کارخانه سازنده تجهيزات است، سبب کاهش قابل توجه زمان، هزينه نصب و در نهايت راه اندازي سريع تر واحدها مي شود که اکنون اين سياست در کشورهاي پيشرفته نيز دنبال مي شود و کارهاي سايت را به حداقل مي رساند.

 

فراخوان نفت براي شناسايي استارت آپ ها و دانش بنيان ها

وزارت نفت براي شناسايي و ارزيابي استارت آپ ها و دانش بنيان ها براي مشارکت در بهبود عملکرد بخش هاي مختلف صنعت نفت متناسب با پيشرفت فناوري فراخوان داد.

در اين فراخوان آمده است:

«نظر به گسترش سهم شرکت هاي دانش بنيان و استارت آپ ها در بهبود عملکرد صنايع مختلف متناسب با پيشرفت فناوري و تأکيد وزير نفت بر لزوم حمايت از استارت آپ هاي اين حوزه، شرکت هاي فعال در حوزه هاي زير تا 10 تيرماه 99 فرصت دارند شرح مختصري از فعاليت ها و سوابق خود را براي همکاري بيشتر و حمايت از فعاليت هايشان متناسب با سازگاري آنها با برنامه هاي اين وزارتخانه و شرکت هاي زيرمجموعه به سامانه ارتباط با وزير نفت ارسال کنند.

حوزه يادشده به شرح زير است:

- کاهش/ کنترل مصرف سوخت هاي مايع و گاز طبيعي

- بهينه سازي مصرف خانگي، تجاري و اداري سوخت از جمله گاز طبيعي، تشخيص فعاليت هاي مورد نياز و توسعه فناوري هاي مرتبط

- تحليل رفتار مشتريان/ مصرف کنندگان سوخت

- توليد مواد اوليه وارداتي مصرفي پالايشگاه ها و پتروشيمي ها همچون کاتاليست ها

- هوشمندسازي شبکه گاز طبيعي

- محافظت از خطوط لوله و فراورده هاي نفتي در برابر مخاطرات (قاچاق، آسيب هاي محيطي، سرقت...)

- مهندسي ارزش

- حفاظت محيط زيست در فعاليت هاي صنعتي

- مقابله با قاچاق