در بحران 30 سالگی نمانید

مشعل   30 سالگي، دوراني از زندگي است که بسياري از مردم، مدت ها قبل از رسيدن به آن، نسبت به حال و هواي آن دوران حساسيت يا نگراني خاص دارند. درست است که همين حس و حال در 40 سالگي هم ممکن است پيش آيد و بسياري از افراد دچار حالات روحي قبل و بعد از 40 سالگي شوند؛ اما اين شرايط در 30 سالگي بيشتر رخ مي دهد. شايد به همين دليل باشد که بيشتر افراد، با تجربه و عبور از بحران 30 سالگي، مي دانند که چطور بايد بحران 40 سالگي را هم پشت سر بگذارند. عمده اين حس و حال به شرايط روحي افراد برمي گردد که به موفقيت ها و ناکامي ها، اهداف و آرزوها و خواسته هايشان در زندگي که به آنها رسيده يا نرسيده اند، بيش از اندازه فکر مي کنند. اين رويداد در زندگي همه ما چه بخواهيم و چه نخواهيم، رخ مي دهد و همه به شکلي از آن عبور مي کنيم؛ اما اينکه چگونه با 30 سالگي رو به رو شويم، به ديدگاه ما به زندگي، رويکردمان به جهان هستي و آنچه از دنيا مي خواهيم و طلب مي کنيم، برمي گردد. بسياري از مشاوران و کارشناسان درباره راهکارهاي عبور از بحران 30 سالگي پيشنهادهاي مختلفي داشته اند؛ پيشنهادهايي که بسياري از آنها در دنياي درون ما بايد رخ دهد و تا اين احساس رضايت از خود در درونمان وجود نداشته باشد، در دنياي بيرون نمي توانيم انتظار تغيير داشته باشيم. برخي از اين پيشنهادها را که مي تواند براي همه افراد مفيد باشد، مرور مي کنيم.

 درست است که حالا در سن و سالي قرار گرفته ايد که انتظار داريد از همه چيز سر دربياوريد؛ اما اين تفکر اشتباهي است و بسياري از موضوعات در حوزه هاي مختلف هستند که ما متوجه آنها نمي شويم، جزيياتشان را نمي دانيم، يا حتي برايمان اهميتي ندارند. در نتيجه از اينکه در موضوعاتي بدون اطلاع هستيد، احساس ضعف نکنيد. اگر برايتان جذاب است، به سمت کشف و شهود آن برويد؛ اما اگر هم نرفتيد، اتفاق مهمي رخ نداده است.

اگر در آستانه 30 سالگي قرار داريد، يعني بايد تا به حال يک رشته تحصيلي يا شغلي مشخصي را انتخاب کرده باشيد و در مسيري که دوست داريد، قرار گرفته باشيد. اگر اين اتفاق رخ نداده، يعني در جايي از زندگي تان اشتباه کرده ايد. بدترين رخداد اين است که تحصيل يا شغلي را داشته باشيد که دوست نداريد يا به اجبار در آن قرار گرفته باشيد و اين اشتباه، به مرور زمان روحيه شما را تضعيف مي کند.

فعاليت بدني، به هر شکلي که باشد، از اين سن به بعد ضروري است؛ زيرا احتمال چاق شدن و ابتلا به انواع بيماري ها بيشتر مي شود. به همين دليل بايد بيشتر خودتان را دوست داشته باشيد و از بدنتان مراقبت کنيد. ورزش منظم، داشتن برنامه غذايي سالم و ثابت نگه داشتن وزن اهميت زيادي دارد، بخصوص براي خانم ها که از اين سن به بعد بايد توجه ويژه اي به پوست خود و دوري از استرس داشته باشند و زمان مشخصي را به ورزش کردن و شاد بودن اختصاص دهند و به دنبال علاقه مندي هاي خود بروند.

از اين سن به بعد ديگر بايد بدانيد فرصتي براي رسيدن به روياها و آرزوهاي خود نداريد و اگر تا اين زمان ليستي از خواسته هايتان تهيه نکرده ايد، حتما فهرستي از آنها بنويسيد و به دنبال اجرايي کردنشان باشيد. رفتن به دنبال تحقق اين روياها، انگيزه بيشتري براي ادامه زندگي و شادي بيشتر به شما مي دهد. يک سفر يا شروع تجربه اي متفاوت در زندگي، مي تواند يکي از اين روياها باشد که کاري سخت نيست؛ اما هيچ گاه در اولويت شما نبوده، بنابراين حالا ديگر لازم است که به سراغش برويد.

درست است که اين سن، زماني است که بسياري فکر مي کنند لازم است استقلال بيشتري داشته باشند و از زندگي با خانواده خود دور شوند؛ اما اين توصيه در شرايطي است که مشکلات خاصي وجود دارد. اگر در کنار خانواده هستيد و اين کانون گرم، شما را پذيراست، بهتر است که اين موهبت را از دست ندهيد. تا آنجا که مي شود، از خانواده و دوستان خود دور نشويد، وقت گذراندن بيشتر با خانواده و دوستان نزديک روحيه شما را شاد و سالم نگه مي دارد و نمي گذارد وارد دنياي سياه افسردگي شويد.

رسيدن به سن 30 سالگي، يعني دو دهه کامل از عمرتان گذشته و ممکن است تجربيات و اشتباهات زيادي با خود به همراه داشته باشيد؛ اما بهتر است به همه اين اتفاقات به چشم تجربه و درس زندگي نگاه کنيد و هيچ گاه خود را مقصر ندانيد. همه ما انسانيم، پس بهتر است با هر اشتباه، درسي از زندگي بگيريم. خشمگين و عصباني بودن از خود و متهم انگاشتن خود، يکي از اتفاقاتي است که ممکن است در آستانه 30 سالگي گرفتار آن شويد. پس با اطلاع از اين دام، دقت کنيد که زندگي هنوز فرصت هاي زيادي براي شروع دوباره دارد و مي توان اشتباهات را جبران کرد.

بهتراست از اين سن به بعد براي جريان زندگي يک ساله يا طولاني مدت برنامه ريزي کنيد. به عنوان مثال براي يک سال آينده خود برنامه چند سفر يا چند کلاس آموزشي بگذاريد. براي هر روز در هفته برنامه زمان بندي داشته باشيد که بدانيد در ماه يا چند ماه آينده فلان اتفاق شاد و هيجان انگيز را داريد و به اميد آن پيش برويد. افتادن افراد در چرخه بطالت خوردن، خوابيدن و صرفا کار کردن، زمينه اصلي گرفتار شدن در دام افسردگي است. بسياري از افراد بدون انجام فعاليت بدني، همين چرخه را با اضافه کردن تماشاي برنامه هاي تلويزيوني ادامه مي دهند و در همين چرخه هم باقي مي مانند.

 بعد از 30 سالگي ديگر نبايد حرف مردم و توجهات اضافي يا قضاوت هاي افراد برايتان اهميتي داشته باشد؛ بلکه بايد به دنبال آنچه خودتان درست مي دانيد، باشيد. شما قاعدتا با رسيدن به اين سن و سال، پختگي لازم را براي تشخيص درست از غلط ياد گرفته ايد و به جز دايره محدود والدين و افراد مهم زندگي، حرف ديگران نبايد اهميت داشته باشد؛ البته نه به آن معنا که تا اين سن عادت هاي بد خود را ترک نکرده باشيم.

بهتر است که تا 30 سالگي و بعد از آن به دنبال برنامه هاي با وقت آزاد همچون کارهاي داوطلبانه برويد و زمان بيشتري را به تعامل با مردم عادي بگذرانيد. در عين حال اين فعاليت ها مي توانند دامنه دوستان و افراد مشترک در زندگي تان را بيشتر کند. با اين تعاملات اجتماعي، تنهايي شما تنهايي بزرگي نخواهد بود و مي توانيد آن را کنترل کنيد.

اگر تا اين سن ازدواج نکرده ايد، يعني معيارها و ديدگاه تان در زندگي شکلي منطقي و ساختاري گرفته و دست کم ديگر مي دانيد که از زندگي چه مي خواهيد و به دنبال چه مدلي از شريک زندگي هستيد. در اين سن و سال ديگر آن کليشه ها و احساسات لحظه اي را نداريد و نگاه متفاوتي به دوست داشتن و عشق يا تعلق به فرد ديگر خواهيد داشت.

 

پادشاه فصل ها

علیرضا افتخاری، خواننده موسیقی سنتی ایرانی است که در چند دهه اخیر به عنوان یکی از اصلی ترین خوانندگان موسیقی سنتی ایران معرفی شده است. او در سال ۱۳۸۹ موفق به اخذ نشان چهره های ماندگار شد و در این سال ها آلبوم های بسیاری را به بازار موسیقی ارائه کرده است. «پادشاه فصل ها» نام آخرین آلبوم موسیقی افتخاری است که در سال 1396 منتشر شده است.

 

نشست توان افزایی خانواده در شرایط سخت

نشست «توان افزایی خانواده در گذار از شرایط سخت و بحرانی زندگی» از سلسله نشست های آموزشی دفتر امور زنان و خانواده وزارت  نفت با حضور و سخنرانی «دکتر علی صاحبی» برگزار شد. این نشست هفته گذشته با حضور جمع زیادی از کارکنان شرکت های مختلف زیرمجموعه صنعت نفت در محل سالن اجتماعات شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران برگزار شد.

 

لحظه دیدار

لحظه دیدار نزدیک است

باز من دیوانه ام ، مستم

باز می لرزد ، دلم ، دستم

باز گویی در جهان دیگری هستم

های ! نخراشی به غفلت گونه ام را ، تیغ

های ، نپریشی صفای زلفکم را ، دست

و آبرویم را نریزی ، دل

ای نخورده مست

لحظه دیدار نزدیک است

*اخوان ثالث

 

دختر سروان

اين کتاب درباره زندگي جواني به نام پيوتر آندري يويچ گرينيوف است که براي خدمت به قلعه بيلاگورسک اعزام مي شود و در اين سفر ماجراهاي زيادي را پشت سر مي گذراند، خطر جنگ را احساس و بسياري از موارد ديگر را تجربه مي کند. «دختر سروان» اثر ماندگار و زيباي آلکساندر پوشکين است که مي توان آن را به نوعي يک رمان عاشقانه با درونمايه تاريخي دانست. اين رمان را از نخستين آثار نثر تاريخي روسيه مي دانند و پوشکين را نيز بزرگترين نويسنده روس که سرچشمه ادبيات روسيه است. پوشکين در اين رمان، آنچنان شما را تحت تاثير قرار مي دهد که شيريني داستان را هرگز فراموش نخواهيد کرد؛ اما بايد در نظر داشته باشيد که «دختر سروان»، از جمله اولين نثرهاي ادبيات روسيه است و با چيزي که از رمان هاي بزرگ ادبيات روسيه پس از پوشکين در ذهن داريد، ممکن است متفاوت باشد. اين کتاب را حميدرضا آتش برآب ترجمه و نشر هرمس نيز منتشر کرده است.

 

در جست و جوی فریده

اين فيلم درباره زني به نام فريده است که 40 سال پيش در حرم امام رضا (ع) رها مي شود و بعد از انتقال به شيرخوارگاه، از سوي زوجي هلندي به فرزندي گرفته و به هلند برده مي شود. کارگردان و تهيه کننده اين فيلم در گروه سينماي هنر و تجربه، به طور مشترک آزاده موسوي و کورش عطايي هستند. اين فيلم درسال 1396 ساخته شده است.